Hank Paldum wrote: ↑14/12/2019 12:38
Sigurno ima takvih birača ali za većinu njegovih birača se ne bih složio. Evo ja sam lično za Komšića glasao pa sam opet iskren a i to mora većina priznati, Komšić nije ništa spektakularno uradio da bi zaslužio da se izabere osim "samo da ne pobjedi Čović".
On nije Fahrudin Radončić koji je osnovao SBB " jer se dijete trgnulo od SDA majke" i najavio obračun sa mafijaškom hobotnicom samo da bi iznevjerio svoje birače.
On nije ni SDP prije 10 godina koji je opalio šamar svojim vjernim glasačima koalicijom sa SDA.
Ja uopšte ne znam šta je on zadnjih 5 godina rekao ili uradio da ima vjerne birače![]()
Uvijek je bilo glas protiv Čovića a neglas za Komšića tako da ne vidim čime bi on mogao uništiti kredibilitet osim da izgubi par desetina glasova od birača koje je naveo.
Nije moja tvrdnja nikakav egzaktan primjer, niti sam se vodio nekim istraživanjem, već nekim svojim zapažanjima po socijalnim mrežama i profilom ljudi koji podržavaju Komšićevu politiku.
Uglavnom je to neka generacija, većinom, profilom od nekih 45 do 65 godina koja se fura još uvijek na taj titoizam, antifašizam i pseudo-građanstvo, preziru SDA i Izetbegovića, no, ono što je evidentno, oni i dalje smatraju kako je ovaj put Komšić preveslao Izetbegovića, baš kao i Dodika sa NATO - om.
Mediokritetstvo.
Da se razumijemo, i ja sam prvi put podržao Komšića i dao mu glas za člana Presjedništva. No, ubrzo sam shvatio da Komšić nije nikakvo riješenje, jer niti njegova "građanska opcija" nije ništa ispraznija od "nacionalističke opcije", niti je njegova stranka, kao i politika, nešto što odudara od gomile sličnih stranaka.