Željko Komšić - Komšo

Locked
Škobo Habu

#2901 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Hank Paldum wrote: 14/12/2019 12:38

Sigurno ima takvih birača ali za većinu njegovih birača se ne bih složio. Evo ja sam lično za Komšića glasao pa sam opet iskren a i to mora većina priznati, Komšić nije ništa spektakularno uradio da bi zaslužio da se izabere osim "samo da ne pobjedi Čović".
On nije Fahrudin Radončić koji je osnovao SBB " jer se dijete trgnulo od SDA majke" i najavio obračun sa mafijaškom hobotnicom samo da bi iznevjerio svoje birače.
On nije ni SDP prije 10 godina koji je opalio šamar svojim vjernim glasačima koalicijom sa SDA.
Ja uopšte ne znam šta je on zadnjih 5 godina rekao ili uradio da ima vjerne birače :D
Uvijek je bilo glas protiv Čovića a neglas za Komšića tako da ne vidim čime bi on mogao uništiti kredibilitet osim da izgubi par desetina glasova od birača koje je naveo.

Nije moja tvrdnja nikakav egzaktan primjer, niti sam se vodio nekim istraživanjem, već nekim svojim zapažanjima po socijalnim mrežama i profilom ljudi koji podržavaju Komšićevu politiku.
Uglavnom je to neka generacija, većinom, profilom od nekih 45 do 65 godina koja se fura još uvijek na taj titoizam, antifašizam i pseudo-građanstvo, preziru SDA i Izetbegovića, no, ono što je evidentno, oni i dalje smatraju kako je ovaj put Komšić preveslao Izetbegovića, baš kao i Dodika sa NATO - om.
Mediokritetstvo.

Da se razumijemo, i ja sam prvi put podržao Komšića i dao mu glas za člana Presjedništva. No, ubrzo sam shvatio da Komšić nije nikakvo riješenje, jer niti njegova "građanska opcija" nije ništa ispraznija od "nacionalističke opcije", niti je njegova stranka, kao i politika, nešto što odudara od gomile sličnih stranaka.
sinuhe

#2902 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sinuhe »

Komso sebe ubijedio da salju ANP i jos Dodiku seretski dobacuje :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komanda ... /191216052
"Godišnji nacionalni plan je neka vrsta procjene koju rade u BiH kako bi sagledali sopstveni proces reformi oružanih snaga, a koje čine Hrvati, Bošnjaci, Srbi iz oba entiteta, znači i iz Republike Srpske. Član Predsjedništva Dodik je bio veoma jasan u tome da ne želi da pokrene proceduru usvajanja, iako je u skorije vrijeme došlo do male promjene njegovog stava, pa smo tako dobili Program reformi", memorandum o dogovoru", rekao je Foggo.
Novak20

#2903 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

sinuhe wrote: 16/12/2019 11:15 Komso sebe ubijedio da salju ANP i jos Dodiku seretski dobacuje :lol:

"Godišnji nacionalni plan je neka vrsta procjene koju rade u BiH kako bi sagledali sopstveni proces reformi oružanih snaga, a koje čine Hrvati, Bošnjaci, Srbi iz oba entiteta, znači i iz Republike Srpske. Član Predsjedništva Dodik je bio veoma jasan u tome da ne želi da pokrene proceduru usvajanja, iako je u skorije vrijeme došlo do male promjene njegovog stava, pa smo tako dobili Program reformi", memorandum o dogovoru", rekao je Foggo.
Je li ta mala pobjeda vrijedila 15 mjeseci trzavica i neformiranja državne vlasti ?
Bloo
Globalna šefica

#2904 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 16/12/2019 11:09
Hank Paldum wrote: 14/12/2019 12:38

Sigurno ima takvih birača ali za većinu njegovih birača se ne bih složio. Evo ja sam lično za Komšića glasao pa sam opet iskren a i to mora većina priznati, Komšić nije ništa spektakularno uradio da bi zaslužio da se izabere osim "samo da ne pobjedi Čović".
On nije Fahrudin Radončić koji je osnovao SBB " jer se dijete trgnulo od SDA majke" i najavio obračun sa mafijaškom hobotnicom samo da bi iznevjerio svoje birače.
On nije ni SDP prije 10 godina koji je opalio šamar svojim vjernim glasačima koalicijom sa SDA.
Ja uopšte ne znam šta je on zadnjih 5 godina rekao ili uradio da ima vjerne birače :D
Uvijek je bilo glas protiv Čovića a neglas za Komšića tako da ne vidim čime bi on mogao uništiti kredibilitet osim da izgubi par desetina glasova od birača koje je naveo.

Nije moja tvrdnja nikakav egzaktan primjer, niti sam se vodio nekim istraživanjem, već nekim svojim zapažanjima po socijalnim mrežama i profilom ljudi koji podržavaju Komšićevu politiku.
Uglavnom je to neka generacija, većinom, profilom od nekih 45 do 65 godina koja se fura još uvijek na taj titoizam, antifašizam i pseudo-građanstvo, preziru SDA i Izetbegovića, no, ono što je evidentno, oni i dalje smatraju kako je ovaj put Komšić preveslao Izetbegovića, baš kao i Dodika sa NATO - om.
Mediokritetstvo.

Da se razumijemo, i ja sam prvi put podržao Komšića i dao mu glas za člana Presjedništva. No, ubrzo sam shvatio da Komšić nije nikakvo riješenje, jer niti njegova "građanska opcija" nije ništa ispraznija od "nacionalističke opcije", niti je njegova stranka, kao i politika, nešto što odudara od gomile sličnih stranaka.
Bilo bi interesantno da je Falatar izabran umjesto Komšića.
sinuhe

#2905 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sinuhe »

Novak20 wrote: 16/12/2019 11:19
sinuhe wrote: 16/12/2019 11:15 Komso sebe ubijedio da salju ANP i jos Dodiku seretski dobacuje :lol:

Je li ta mala pobjeda vrijedila 15 mjeseci trzavica i neformiranja državne vlasti ?
Kao da je to njemu bitno a i nece ga niko pitati.
Novak20

#2906 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

sinuhe wrote: 16/12/2019 11:22
Kao da je to njemu bitno a i nece ga niko pitati.
Ne pitam Komšića nego pitam njegove obožavatelje.
sinuhe

#2907 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sinuhe »

Isto kao i on. Ljudi su ubijedjeni da BiH salje prvi godisnji ANP.
MorningStar

#2908 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

sinuhe wrote: 16/12/2019 11:27 Isto kao i on. Ljudi su ubijedjeni da BiH salje prvi godisnji ANP.
Podsjeti me na ono “I want to believe” :lol:
jazzer

#2909 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by jazzer »

fordinjo wrote: 16/12/2019 10:54
jazzer wrote: 16/12/2019 10:41 Kada dodju razgovori o izbornom zakonu, veliki razgovaraju a Komso ceka u hodniku da mu gazda Bakir
prenese o cemu se pricalo i sta se dogovorilo.

Da bi to saznao nije morao ulaziti u koaliciju,moze samo pratiti portale i saznati.
E nece moci da je tako ,upravo je to glavni razlog sto je Zeljko uso zajedno s Sda,jer se plasio da ce Bakir da izruci izborni zakon Covicu kao i na mnogo drugom sto je uradio a sto ne pripada Hdz-u.....
A ako Bakir pozeli da, kako kazes, izruci izborni zakon Covicu, kako ga Zeljko moze sprijeciti u tome?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2910 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tomahawk11 »

Dragan Bursać
·
Gledajući intervju Žejka Komšica u Centralnom dnevniku osjećam duboki stid, sram i prezir. Kao da se desetogodišnjak obraća petogodišnjacima ništeći i ono malo zdravog razuma.
Ne znam da li ste svjesni da je ovo što radi Željko Komšić direktno podrivanje Bosne i Hercegovine.
Naime, on sa pozicije predsjednika Predsjedništva rastura jednu od najstabilnijih i najboljih vlada na lokalu, kantonu i dijelu države. Dakle, sa iste pozicije sa koje je Milorad Dodik pokušao da ruši ono malo valjanih institucija u Bosni i Hercegovini koje rade svoj posao, to identično radi gospodin Željko Komšić.
Neka mu je na čast!
BHCluster

#2911 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

U pravu je valja u isti ravan staviti kanton i drzavu.
Škobo Habu

#2912 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 16/12/2019 11:22
Bilo bi interesantno da je Falatar izabran umjesto Komšića.
Dao sam glas Falataru, iako sam znao da je outsider spram Komšića. Upravo zbog mediokriteta Falatar i nema nikakve šanse.

Mi smo politički neosvješteno društvo, kao pojedinci potpuno zakržljali na intelektualnom nivou, i logika krda ovdje samo prolazi.
MorningStar

#2913 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

BHCluster wrote: 16/12/2019 11:38 U pravu je valja u isti ravan staviti kanton i drzavu.
I dalje drobis , nato anp sipcina ... lopovija se 25 godina sada godinu pocelo ciscenje kriminalno-uhljupske hobotnice odma se sva sredstva digla da se to sprijeci - kao sto je kupovina jeftinih obraza.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2914 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote: 16/12/2019 11:36
Dragan Bursać
·
Gledajući intervju Žejka Komšica u Centralnom dnevniku osjećam duboki stid, sram i prezir. Kao da se desetogodišnjak obraća petogodišnjacima ništeći i ono malo zdravog razuma.
Ne znam da li ste svjesni da je ovo što radi Željko Komšić direktno podrivanje Bosne i Hercegovine.
Naime, on sa pozicije predsjednika Predsjedništva rastura jednu od najstabilnijih i najboljih vlada na lokalu, kantonu i dijelu države. Dakle, sa iste pozicije sa koje je Milorad Dodik pokušao da ruši ono malo valjanih institucija u Bosni i Hercegovini koje rade svoj posao, to identično radi gospodin Željko Komšić.
Neka mu je na čast!
Nidje veze sa vezom!
Škobo Habu

#2915 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

BHCluster wrote: 16/12/2019 11:38 U pravu je valja u isti ravan staviti kanton i drzavu.
Jebeš državu u kojoj jedan Komšić ulazi u koaliciju sa Izetbegovićem za koga je do jučer tvrdio da mu vlast služi kao pokriće za tendere.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2916 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hrasno38 »

Normalno da je vrijedila jer je pokazala prije svega Dodiku da nece svi klapiti usima kad udari na drzavu. To ce isto vrlo brzo dozivjeti i Covic sa izbornim zakonom! Na zalost za razliku od onih politickih kukavica iz SDP-a i NS Zeljko je jedini usao u direktan fajt i sa Dodikom i sa Covicem jer sve sto je vezano za drzavu puno je vaznije od "najbitnije opstine" i "drzave Sarajevo".
Škobo Habu

#2917 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

sinuhe wrote: 16/12/2019 11:27 Isto kao i on. Ljudi su ubijedjeni da BiH salje prvi godisnji ANP.
Ono što je Torabi uradio sa Hilminom vodom za zdravlje bošnjačke nacije ima isti efekat kao i Željkovo trabunjenje "Idemo u NATO!".
Novak20

#2918 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Foggo ne pominje Komšića ali je zato Dodik izgleda bitan u ovoj NATO priči. Svaka mala i nebitna pobjeda Komšića ili ispravno rečeno gazde Bakira, koštat će BiH blokadama, stagnacijom ili nazadovanjem. Male i rijetke pobjede, veliki i česti porazi. Teško da se politički rat može tako dobiti.
Komandant Zajedničke komande savezničkih snaga u Napulju James G. Foggo izjavio je da je Program reformi koji je usvojilo Predsjedništvo BiH napredak u kontekstu NATO integracija.
"Mislim da je to napredak u odnosu na to gdje smo nekada bili, a to je da Republika Srpska i predsjednik Dodik nisu bili zainteresovani za bilo kakvu diskusiju koja je na bilo koji način povezana sa Godišnjim nacionalnim planom (ANP), i gdje smo sada sa ovim planom reformi. Rekao bih da je to napredak i morate biti zahvalni na malim pobjedama", kazao je Foggo u intervjuu za portal Europeanwesternbalkans.

Podsjetio je da je prije par mjeseci izjavio da je bio razočaran što je procedura usvajanja Godišnjeg nacionalnog plana spora.

"Godišnji nacionalni plan je neka vrsta procjene koju rade u BiH kako bi sagledali sopstveni proces reformi oružanih snaga, a koje čine Hrvati, Bošnjaci, Srbi iz oba entiteta, znači i iz Republike Srpske. Član Predsjedništva Dodik je bio veoma jasan u tome da ne želi da pokrene proceduru usvajanja, iako je u skorije vrijeme došlo do male promjene njegovog stava, pa smo tako dobili Program reformi", memorandum o dogovoru", rekao je Foggo
MorningStar

#2919 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

I sta bi sa anp-om ? Ovca meeee mmeeeeeee meeeeeeeeeeeeeeee
Adriatic

#2920 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Adriatic »

Tomahawk11 wrote: 16/12/2019 11:36
Dragan Bursać
·
Neka mu je na čast!
:thumbup: :thumbup:
Suština.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2921 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote: 16/12/2019 11:49
Nidje veze sa vezom!
Šta je slagao?
Škobo Habu

#2922 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

"Komšić, Izetbegović i ja smo procijenili da je zaista teška situacija u BiH i da se treba ponašati odgovorno. Imate situaciju u kojoj se Hrvatska i Srbija takmiče u naoružanju, da neko migrante u ogromnom broju šalje u ovu zemlju. U takvoj stituaciji ostaviti Bošnjake bez mininalno jedinstva i bez onog što se zove građanski koncept gospodina Komšića za nas je bilo nedogovorno", kazao je Radončić.
:mrgreen:

Koalicioni partner, na čiju smo riječitost već odavno navikli, objasnio suštinu.

Samo ne znam kakvo će opravdanje izmisliti na državnom nivou?
Leverage

#2923 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Ono priča o građanskom konceptu. Ono.
BHCluster

#2924 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 16/12/2019 11:52
Jebeš državu u kojoj jedan Komšić ulazi u koaliciju sa Izetbegovićem za koga je do jučer tvrdio da mu vlast služi kao pokriće za tendere.
Jebeš državu koja ima narod ovakav kakav Bosna i Hercegovina ima, gdje su svi strucnjaci, eksperti, filozofi, selektori a sve je u kurcu...
BHCluster

#2925 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

MorningStar wrote: 16/12/2019 11:47
I dalje drobis , nato anp sipcina ... lopovija se 25 godina sada godinu pocelo ciscenje kriminalno-uhljupske hobotnice odma se sva sredstva digla da se to sprijeci - kao sto je kupovina jeftinih obraza.
Pa Konakovic je do jucer bio dio tog tala sad je odjednom prihvatljiv?
Locked