Željko Komšić - Komšo

Locked
tvojkomsija

#2851 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by tvojkomsija »

Ne podrzava vecina Bosnjaka SDA, ako cemo realno, vecina Bosnjaka (sa dijasporom) uopce ne glasa! To i jest problem.
SDA i SDP+NS+NIP su tu negdje po glasovima u FBiH

Ali to mi nije presudno, gore mi je sto nad 2 miliona Bosnjaka upravlja partija koja dobije 250k glasova.
Hank Paldum

#2852 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

tvojkomsija wrote: 16/12/2019 01:54 Ne podrzava vecina Bosnjaka SDA, ako cemo realno, vecina Bosnjaka (sa dijasporom) uopce ne glasa! To i jest problem.
SDA i SDP+NS+NIP su tu negdje po glasovima u FBiH

Ali to mi nije presudno, gore mi je sto nad 2 miliona Bosnjaka upravlja partija koja dobije 250k glasova.
Što se tiče tog drugog dijela za SDA glasove tu se slažem.
Ovaj prvi dio sa SDP+NS+NiP isto stoji ali si zaboravio najvjerniju glasačku bazu u Federaciji: Neglasače :D mada, sa ovim će se rijetko ko složiti jer će smatrati da je prošlo puuuuuno vremena ali ja stojim i dalje iza toga, veliki dio neglasanja, veliki broj građana što ne izlazi na izbore (i tako poklanja glasove SDAu), manjak motivacije za glasanje ima veze sa SDA/SDP koalicijom prije manje od 10 godina.
Ja mislim da za ljevičare nije bilo većeg šamara iza rata niti će ga ikad biti, ovo sad razočarenje za njih sa Željkom je pussy smoke, 50x manja katastrofa, možda valjda i zato jer pamte SDP pa znaju može i gore :D
Jedno je kada se pojave alternative, nove stranke, privatne stranke, obećavaju, iznevjere, koalicija ali ono sa SDPom je bilo vela havle. Ja se sjećam kada su dobili izbore onda, to su čitavu noć svirala auta kao da smo otisli na svjetsko u fudbalu :lol:
Od te koalicije ne samo da mnogi građani misle danas "Ako je SDP to uradio onda je svako u stanju to uraditi" nego i "Ako je SDP onda to uradio onda su u stanju to uraditi opet"
Od tada je ja mislim i krenulo ismijavanje sa izbornim plakatima jet do tada šta god da SDP postavi na plakat građani su u to vjerovali, kao npr njihov slogan onda "Država za covjeka". Danas su mnogi slogani nešto bez veze što piše samo da se nešto napiše.
Kao i što je većina naroda počela razmišljati "svi su isti"
Sanjarko

#2853 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Sanjarko »

Ne izlaze ljudi na glasanje i ne glasaju odavno i prije koalicije SDA-SDP.

Mnogi od rata naovamo ne glasaju jer su se opekli u ratu glasajuci za ove dvije stranke. Ali vecina ne glasa jer smatra da su svi isti a samo drugo pakovanje.

Ne znam koliko grijese. Jos izbori vecinom padaju na dane kad se mnogi ne znam kako da kazem, opremaju. Idu u nabavku. A i dani su kad ljudi odmaraju od posla, neki cak i tih dana rade. Izgube ljudi taj dan na nabavku i spremanje. Vode se s ovim prvim dvoje navedenim. Opekli se i jos misle svi su isti.

Zato bi bilo dobro i pozeljno uvesti reformu izbora i glasanja tako da se produzi glasanje na par dana najmanje ali na sedmicu citavu po meni.

Imam rad u vezi toga negdje.

On topic. Ne znam sta vas ovo cudi. Pa politika je a ovo je Bosna i slaze se veoma sa rijecju Basna.
Last edited by Sanjarko on 16/12/2019 07:15, edited 1 time in total.
SmokingMan

#2854 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by SmokingMan »

hAZNADAR wrote: 15/12/2019 23:46
SmokingMan wrote: 15/12/2019 20:36 Hafisu u jednu ruku odgovara ovo komšino koketiranje sa bošnjačkim nacionalizmom. Komšić od Petka 13.og nema više nikakve veze sa ljevicom, a kamo li građanskom BIH. Sada je, kao i Smradončić, postao bakirov kurton u džepu koji će se jednokratno iskoristiti i odbaciti, kao svi raniji kurtoni koje je ranije Bakir jeftino pokupovao na "političkom discountu" i iskoristio...
Sarajevska fgr skola pogotovo nema veze sa ljevicom. Ko je to vidio u svijetu ljevicu koja slavi propalu diktaturu, pljuje specijalno jedan narod i jednu vjeru, siri mrznju i netoleranciju prema svemu sto je drugacije,....

Komsicu se samo mozete duboko nakloniti i muski priznati poraz.
Ne znam ko za njega više može pronaći bilo kakvo opravdanje, prejeftino je prodao obraz, i prešao je na stranu onih kojima je jedina preokupacija lični interes i jeftini nacionalni osjećaji koji se građanima prodaju po veoma niskoj cijeni od izbora o izbora. Onajko je spreman ući u koaliciju sa ljigavcima kao što su Bakir i Smradonćić, taj je i spreman da spava sa vlastitom majkom iz interesa.
hAZNADAR

#2855 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Novak20 wrote: 15/12/2019 23:58
SmokingMan wrote: 15/12/2019 20:36 Hafisu u jednu ruku odgovara ovo komšino koketiranje sa bošnjačkim nacionalizmom. Komšić od Petka 13.og nema više nikakve veze sa ljevicom, a kamo li građanskom BIH. Sada je, kao i Smradončić, postao bakirov kurton u džepu koji će se jednokratno iskoristiti i odbaciti, kao svi raniji kurtoni koje je ranije Bakir jeftino pokupovao na "političkom discountu" i iskoristio...
Sarajevska fgr skola pogotovo nema veze sa ljevicom. Ko je to vidio u svijetu ljevicu koja slavi propalu diktaturu, pljuje specijalno jedan narod i jednu vjeru, siri mrznju i netoleranciju prema svemu sto je drugacije,....

Pa upravo Komšić je propali neradnik, lafo ljevičar sa slikom JBT u kabinetu kojemu nije mrsko slaviti propalu diktaturu. Pljuje na Hrvate i katolike i širi mržnju i netoleranciju prema građanskoj opciji u KS.
Poistovjecivanje Tita i YU ne stoji. Tito je bio komunista koji je stvorio drzavu onako kako je jedino mogao,... a to je kompromis sa najjacim igracima. Svjetski covjek, velikan na globalnom planu,.... i slaviti TIta nije isto kao slaviti YU.
YU se pokazala srpska, Tito se nije pokazao velikSrbin. Velika razlika.
Komso ne pljuje na Hrvate nikad za nikad,... osim u poskokovoj verziji gdje je antihrvat svako ko ne misli kao oni. I Komso je tolerantan prema svima, ne pravi razliku izmedju vjera i naroda kao nabusani gradjani koji se dokazuju samo antibosnjastvom i islamofobijom.
A ljevicar se bori, izlazi na megdan, pravi kompromise sa cim moze kao i sva ljevica u svijetu gdje kao i ovdje gdje zivim nerjetko sa desnicom podrzi neki paragraf i sl. Ljevica se ne ogradjuje, ne povlaci u misju rupu i ne pravi svoj minisvijet tamo gdje moze.
sinuhe

#2856 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sinuhe »

Zaboga pa covjek je u kancelariji drzao slike Tita i Blaza Kraljevica.
hAZNADAR

#2857 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote: 16/12/2019 00:56

Evo i ovog. Dnevno tri posta o ljevici koja slavi jugoslaviju i mrzi bosnjake :lol:
Ma trideset postova ako treba i ako se ima vremena. Stvari treba prikazati kakve jesu. Sav SDA uspjeh zadnju deceniju je sam zahvaljujuci ljevici koja sama sebi pravi antireklamu.
hAZNADAR

#2858 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

SmokingMan wrote: 16/12/2019 07:05

Ne znam ko za njega više može pronaći bilo kakvo opravdanje, prejeftino je prodao obraz, i prešao je na stranu onih kojima je jedina preokupacija lični interes i jeftini nacionalni osjećaji koji se građanima prodaju po veoma niskoj cijeni od izbora o izbora. Onajko je spreman ući u koaliciju sa ljigavcima kao što su Bakir i Smradonćić, taj je i spreman da spava sa vlastitom majkom iz interesa.
Obraz? :lol: fgr o obrazu i onaj Niksic sto urla o ruralnom SDP ispada mralna vertikala.
Zeljko se tumaci na osnovu cijelog svog opusa - i taj njegov opus je poznat svakom normalnom.
Nije nista izdao - samo se nije povukao u misju rupu i ogranicio na republiku Sarajevo. Ako je drzava na prvom mjestu - onda tu ne mozes izbjeci ni SDA ni SBiH ni SBB,... ni sve ostale probosanske strane. Osim ako ne ganjas nekakve principe poput SDP koje ni sam neznas definisati.

Priznaj muski poraz i da je Komso zaheban igrac. Mozes ga pobijediti samo na politickom megdanu a ne pljuvanjem.
General War

#2859 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

Hank Paldum wrote: 16/12/2019 01:06
Bodkin wrote: 16/12/2019 00:59
dustaban wrote: 16/12/2019 00:13 Volio bih da mi neko objasni ovaj paradoks

Covic + Dodik = OK (spsko-hrvatska koalicija)
Covic + Bakir = OK (federalna bosnjacko-hrvatska kombinacija)
Dodik + Bakir = OK (bosnjacko-srpsko izmirenje)
Dodik + Covic + Bakir= OK (idealna BiH po Dejtonu)
Komsic + Bakir + Fahro = Bosnjacki blok, IZDAJA gradjanske opcije !? (umjesto bosnjacko-gradjanska probosanska koalicija)

:?: :!:
:D Kakav oksimoron
Oksimoron što su njih trojica u pitanju ili je oksimoron što se tako zove koalicija?
Ako je ovo drugo što je oksimoron? Na stranu što su njih trojica u pitanju,
Bošnjak može biti pro-bosanski orijentisan, Bošnjak može biti građanin, Bošnjak može biti obadvije opcije u isto vrijeme.
Gdje je oksimoron?
Oksimoron je, kakve veze ima kanton sa NATO putem, je li to Dodiku dato sarajevo u zamjenu za drzavne interese ili Bakiru...po komsicu, izgleda da bakir je sa dodikom aku mu ne vrate sarajevo.
SmokingMan

#2860 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by SmokingMan »

hAZNADAR wrote: 16/12/2019 07:31
SmokingMan wrote: 16/12/2019 07:05

Obraz? :lol: fgr o obrazu i onaj Niksic sto urla o ruralnom SDP ispada mralna vertikala.
Zeljko se tumaci na osnovu cijelog svog opusa - i taj njegov opus je poznat svakom normalnom.
Nije nista izdao - samo se nije povukao u misju rupu i ogranicio na republiku Sarajevo. Ako je drzava na prvom mjestu - onda tu ne mozes izbjeci ni SDA ni SBiH ni SBB,... ni sve ostale probosanske strane. Osim ako ne ganjas nekakve principe poput SDP koje ni sam neznas definisati.

Priznaj muski poraz i da je Komso zaheban igrac. Mozes ga pobijediti samo na politickom megdanu a ne pljuvanjem.
Ovde na prvom mjestu , na žalost, ne postoji funkcionalna država, tj. BIH, osim što dejtonski definisana, (gdje nam stranci pokušavaju pojednostavniti normalno pravno funkcionisanje države), a niti jasna politka , koja je samo obična forma na papiru. Politika koja se sprovodi u BIH je politika prilagođavanja nacionalnim programima,i od toga nije baš preporučljivo da neistomišljenici odstupaju, tako da je uloga ljevice u svemu ovome krajnje diskutabilna. Ljevice nekako i ima na papiru, ali se na žalost ne ponaša u skladu sa očekivanjima građana....

A kako ti u svemu ovome dođe do SDP.a i Nikšića da mi je samo znati. Ne sjećam se da sam ga spomenuo komentarišući Komšu.... :D
Hank Paldum

#2861 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

General War wrote: 16/12/2019 08:14

Oksimoron što su njih trojica u pitanju ili je oksimoron što se tako zove koalicija?
Bošnjak može biti pro-bosanski orijentisan, Bošnjak može biti građanin, Bošnjak može biti obadvije opcije u isto vrijeme.
Gdje je oksimoron?
Oksimoron je, kakve veze ima kanton sa NATO putem, je li to Dodiku dato sarajevo u zamjenu za drzavne interese ili Bakiru...po komsicu, izgleda da bakir je sa dodikom aku mu ne vrate sarajevo.
OK samo što nema nikakvih naznaka u citiranim da si na to mislio, a i nisi
Adriatic

#2862 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Adriatic »

Još ne mogu da vjerujem da je ovaj imbecil oborio vladu kantona. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2863 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tomahawk11 »

Adriatic wrote: 16/12/2019 08:51 Još ne mogu da vjerujem da je ovaj imbecil oborio vladu kantona. :-)
Ja se i dalje nadam da će ih neko od tih najavljenih 18 izdati :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2864 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tomahawk11 »

General War wrote: 16/12/2019 08:14

Gdje je oksimoron?
Oksimoron je što Komšićevi glasači organski ne mogu Bakira. Sumnjam da im je i Fahro drag.
Adriatic

#2865 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Adriatic »

Tomahawk11 wrote: 16/12/2019 08:53
Adriatic wrote: 16/12/2019 08:51 Još ne mogu da vjerujem da je ovaj imbecil oborio vladu kantona. :-)
Ja ne, jer sve su to stranke jednog lica i rade što im se naredi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2866 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tomahawk11 »

Adriatic wrote: 16/12/2019 08:59
Tomahawk11 wrote: 16/12/2019 08:53
Ja ne, jer sve su to stranke jednog lica i rade što im se naredi.
Ima nešto SDA škole i Konaković :mrgreen:
512MB

#2867 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by 512MB »

Ima Željko i pravo, gorih kmečavaca od ovih ljevičara nema na dunjaluku. Prihvatite poraz muški jebiga :)

Komšić je produžena ruka pentagona, i radi kako mu se naloži. Ameri hoće jednu adresu da zavrću ruke, zaboli njih kurčina ko je Kojović a ko Bake, šta je ljevica a ko je desnica.
512MB

#2868 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by 512MB »

tvojkomsija wrote: 16/12/2019 00:17 Komsic je ateist, ako cemo vec covjeku brojat krvna zrnca. I istina je da je imao izjava protiv Hrvata. Nema tu strane, nasi, njihovi, ako je covjek nesto uradio, uradio je. Treba bit objektivan. Nas narod voli ic u krajnost, ili si legenda ili nevidjeni supak, ne moze izmedju nista.
Navedi jednu takvu izjavu "protiv hrvata" od strane Komšića. Osim ako ne misliš ovu:"Ja ipak više volim ovu zemlju nego Republiku Hrvatsku".
spreca

#2869 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

512MB wrote: 16/12/2019 09:38
tvojkomsija wrote: 16/12/2019 00:17 Komsic je ateist, ako cemo vec covjeku brojat krvna zrnca. I istina je da je imao izjava protiv Hrvata. Nema tu strane, nasi, njihovi, ako je covjek nesto uradio, uradio je. Treba bit objektivan. Nas narod voli ic u krajnost, ili si legenda ili nevidjeni supak, ne moze izmedju nista.
Navedi jednu takvu izjavu "protiv hrvata" od strane Komšića. Osim ako ne misliš ovu:"Ja ipak više volim ovu zemlju nego Republiku Hrvatsku".
:thumbup:
Da, mnoge je ta izjava zabolila i od tad ide neko sve jace stenjanje :lol:
512MB

#2870 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by 512MB »

A mene je kupio za sva vremena :)
Leverage

#2871 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Evo ja recimo noćima nisam spavao zbog saznanja da Komšić više voli Bosnu i Hercegovinu nego Hrvatsku. Pogodilo me to ko malo šta.
spreca

#2872 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

proci ce te, samo sabur
Leverage

#2873 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Ma kako da prođe tako nešto, neće nikad proći, to će mi bit vječna muka.

Ljudi se spremaju da idu na Mars, a neko se loži na izjavu Komšića da više voli Bosnu i Hercegovinu nego Hrvatsku. Mislim šta više da pričamo.
Bloo
Globalna šefica

#2874 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bloo »

512MB wrote: 16/12/2019 09:43 A mene je kupio za sva vremena :)
Vraćaš se majci u Bosnu?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2875 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Chmoljo »

No nikako da dokucimo kako se patriotizam i borba protiv Dodika i Covica odvija na kantonalnom nivou...
Locked