Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
emmir1
#5401 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ova vlada je pokazala da može bar malo transparentnije i poštenije.
Dobila je pohvale i Zapada.
Jasno i precizno raskrinkala kriminal SDA koji traje decenijama.
Ima jedna bitna stvar.
Masa birača ne izlazi na izbore govoreći da nema za koga da glasa.
Ova vlada je pokazala da ipak nude nešto drukčije.
Ovo će motivirat sve te ljude za naredne izbore i da izađu i da glasaju.
Očekujem brutalan rast strankama četvorke prije svega Naša stranka.
Ima jedna bitna stvar.
-
statixx
#5402 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Onako kako je i Komsic usmjerio, pa da DF maknu iz fotelja.
-
Hakiz
#5403 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Gdje je to NS rekla?_Scarlett_ wrote: ↑13/12/2019 22:14Koliko je meni poznato, NS je protivnik vjeronauke u skolama recimo.
Ali ne mora da se radi o zabranama, vec je retorika bitna.
Ako NSovci kazu za naciju, vjeru itd., da je "izmisljotna", "tor", "glupost" i nesto sto treba sto vise skloniti s ociju javnost, onda oni na to sasvim imaju pravo. Ali ce time da izgube glasove.
Da su pametni, cutali bi jednostavno o tome. Imas slicnu situaciju u Engleskoj: Corbyn u 2017 nije uopste pricao o imigraciji, multikulturalnosti itd., pa je dobio hrpu glasova. U 2019 je stalno nesto forsirao tu pricu i eto, potop. Najgori rezultati Laburista u 90 god.
Ja sam zagovornik ukidanja vjeronauka u javnim školama. I zamjeram NS-u što nije za ukidanje.
Ne foliraj.
-
Hakiz
#5404 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
tvojkomsija wrote: ↑13/12/2019 22:21 Meni upravo kod njih i odgovara to što jasno imaju svoj stav i iznose ga, i kad se radi o kontroverznim, škakljivim temama.
Bezveze mi je ovako kao DF, graDŽani, nacionalisti, Bosanci Hercegovci, muslimani, komunisti, ne zna čovjek više ni šta zastupaju.
To je dobar način za prikupiti glasove,"ne talasati", ali svakako ćeš se u određenom trenutku morat izjasnit, pa ćeš vagat sa kojom opcijom ćeš ih izgubiti manje. Evo za primjer, toliko spominjana Parada ponosa, NS je jasno podržala da se održi i time nije izgubila ni 1% podrške. A da su pred izbore išli sa prosječnom bošnjačkom mantrom, ukidanju kantona, RS-a, jedan predsjednik, i ostale gluposti dobili bi 50k glasova više, koje bi izgubili do idućeg ciklusa.
Banalan primjer ali po mome mišljenju bolje je da se jasno zna stav partije o svim pitanjima. To jača i koheziju među članovima i daje joj identitet.
Koji je identitet SBB-a? Šta zastupaju? Od Fahre, od vehabija do komunista.
- tvojkomsija
#5405 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sa svime se slažem, mada mislim da će NiP porasti malo više od NS.emmir1 wrote: ↑13/12/2019 22:23 Ova vlada je pokazala da može bar malo transparentnije i poštenije.
Ima jedna bitna stvar.
Ubijeđen sam da ako NiP i NS budu imali zajedničkog kandidata čak i u Novom gradu mogu imati načelnika, i sa SDP-om većinu u vijeću
- moon_walker_90
#5406 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Po meni, ukoliko se desi obaranje vlade, ne treba kukati,ili govoriti vidite sa kim imamo posla i slicno nego onda jos jace medijski iznositi sve i jednu prljavstinu SDA, a i SBB i DF, naravno sa dokazima,sacekati lokalne, i opuhati ih.
- Logovan
#5407 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tako je.moon_walker_90 wrote: ↑13/12/2019 22:28 Po meni, ukoliko se desi obaranje vlade, ne treba kukati,ili govoriti vidite sa kim imamo posla i slicno nego onda jos jace medijski iznositi sve i jednu prljavstinu SDA, a i SBB i DF, naravno sa dokazima,sacekati lokalne, i opuhati ih.
-
BadBoy
#5408 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
"Svi su isti" = SDA slogan.
Najbolja izborna kampanja koju je SDA smisla je ova glupa mantra "svi su isti". To odbije većinu glasača koji se vole praviti pametni i misle da ako govore "svi su isti" da su dosegli određeni nivo pameti, a u isto vrijeme, SDA dobiva izbore na svom standardnom glasačkom tijelu koje se ne mijenja.
Nisu svi isti.
Najbolja izborna kampanja koju je SDA smisla je ova glupa mantra "svi su isti". To odbije većinu glasača koji se vole praviti pametni i misle da ako govore "svi su isti" da su dosegli određeni nivo pameti, a u isto vrijeme, SDA dobiva izbore na svom standardnom glasačkom tijelu koje se ne mijenja.
Nisu svi isti.
-
emmir1
#5409 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
tvojkomsija wrote: ↑13/12/2019 22:28Sa svime se slažem, mada mislim da će NiP porasti malo više od NS.emmir1 wrote: ↑13/12/2019 22:23 Ova vlada je pokazala da može bar malo transparentnije i poštenije.
Ima jedna bitna stvar.
Ubijeđen sam da ako NiP i NS budu imali zajedničkog kandidata čak i u Novom gradu mogu imati načelnika, i sa SDP-om većinu u vijeću
Da
Ubijeđen sam da će uzeti sve opštine u Sarajevu.
Jedino Novi Grad će da bude teško, mada mi i to ok.
Efendic radi dobro u toj opštini i neka ga.
- _Reds_
#5410 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne zezam, sada gledao FTV i tako ide najava emisije.Kikibombona wrote: ↑13/12/2019 22:19Emisija o kupovini autobusa u KS?_Reds_ wrote: ↑13/12/2019 22:08Evo Federalna, emisija mreza, najavljuje emisiju, kao kirminal prilikom nabavke autobusa, placeni iznad trzisne cijene.Kikibombona wrote: ↑13/12/2019 21:44
Ovdje sigurno ima likova koji lijepe plakate za SDP i NS, nadaju se poslu, pa idealiziraju svoje stranke. Mogu se lako prepoznati.
Mi koji sa tim sranjem nemamo veze, koji smo neovisni od politike, znamo da NS ima gomilu a SDP jos vecu gomilu mana.
Podrzavamo ih jer nemamo bolje.
Sa druge strane je kriminalna SDA sekta i njeni sateliti koji su unistili drzavu i narod.
Je li Federalna SDA glasilo ili ?
Da li me zezas?
- Kikibombona
#5411 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne mogu biti svi isti.BadBoy wrote: ↑13/12/2019 22:35 "Svi su isti" = SDA slogan.
Nisu svi isti.
Ne postoje dvije iste stvari.
- Logovan
#5412 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA: Fortina vlada ostat će upamćena po Konakovićevom kriminalu
A po čemu li ste vi upamćeni jebem vam komplet familiju.
A po čemu li ste vi upamćeni jebem vam komplet familiju.
- MorningStar
-
tutku
#5414 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nema identita, provenijencija ni ideologija u bih, ja se osipam kad neko kaze kod nas ljevica-desnica. manje-vise, sve je fluidno.tvojkomsija wrote: ↑13/12/2019 22:21 Meni upravo kod njih i odgovara to što jasno imaju svoj stav i iznose ga, i kad se radi o kontroverznim, škakljivim temama.
Bezveze mi je ovako kao DF, graDŽani, nacionalisti, Bosanci Hercegovci, muslimani, komunisti, ne zna čovjek više ni šta zastupaju.
To je dobar način za prikupiti glasove,"ne talasati", ali svakako ćeš se u određenom trenutku morat izjasnit, pa ćeš vagat sa kojom opcijom ćeš ih izgubiti manje. Evo za primjer, toliko spominjana Parada ponosa, NS je jasno podržala da se održi i time nije izgubila ni 1% podrške. A da su pred izbore išli sa prosječnom bošnjačkom mantrom, ukidanju kantona, RS-a, jedan predsjednik, i ostale gluposti dobili bi 50k glasova više, koje bi izgubili do idućeg ciklusa.
Banalan primjer ali po mome mišljenju bolje je da se jasno zna stav partije o svim pitanjima. To jača i koheziju među članovima i daje joj identitet.
Koji je identitet SBB-a? Šta zastupaju? Od Fahre, od vehabija do komunista.
ovo boldirano je predstavljanje iz jedne perspektive. moj licni stav je da je takodjer super sto su se izjasnili i svojim dosadasnjim glasacima jasno dali do znanja sta podrzavaju, ali pitanje je koliko su time potencijalnih glasaca izgubili. da bi se prikupio veci broj glasova, sto znaci vlast potrebno je biti mudar i u smislu da se ponekad, ne uvijek govore stvari koje ljudi vole cuti, barem oni koji bi mogli dati svoj glas. nece ns nikada uzimati glasove nekih zadrtih radikalnih bosnjaka, ali recimo komotno bi mogli uzeti dio glasova koje sada uzima sbb ili nip
- Man of steel
#5415 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Moglo se i spavati na klupama a da te niko ne dira.emmir1 wrote: ↑13/12/2019 22:23 Ova vlada je pokazala da može bar malo transparentnije i poštenije.
Ima jedna bitna stvar.
A od sutra vise neces moci.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5416 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sva priča staje kada se uporedi koalicioni sporazum šestorke i koalicioni sporazum ovih kauboja.
uporedite jedno. uporedite drugo.
ko ne želi vidjeti, razumjeti, jasno je odakle vjetar puše.
jeste ovo loša stvar, ali koja itekako ima i pozitivne posljedice.
prva dobra stvar profilacija ko je za napredak i oni čija je predizborna ostala na početku devedesetih. jer drugo ništa i nemaju za reći.
pogledajte saopštenja radončića i DF. parafraziram ali piše - jeste pičke, plačete.
i to je to. ali onome ko će ih opet zaokružiti svakako ništa drugo i ne treba. samo što će takvih svaki naredni put biti sve manje.
druga dobra stvar koja proizlazi iz ovoga danas jeste da sve još nije gotovo. i ako vlada ne padne, eto sjajne prilike da ipak dođe do rekonstrukcije uz šutanje DFovih i SBBovih kadrova iz vlasti.
treća dobra stvar što je ova godina dana iznjedrila jeste saradnja SDP, NS i NIP. ne treba zaboraviti ni Hadžibajrića, naravno. zasad to ide vrlo dobro i SDA se i pored ovoga ima čega plašiti.
kako god, očekuje nas vrlo interesantna predizborna i ruku na srce, ovaj put sa tračkom nade. jer je neko sa ozbiljnim potencijalom kartelu izašao na megdan.
prva dobra stvar profilacija ko je za napredak i oni čija je predizborna ostala na početku devedesetih. jer drugo ništa i nemaju za reći.
pogledajte saopštenja radončića i DF. parafraziram ali piše - jeste pičke, plačete.
i to je to. ali onome ko će ih opet zaokružiti svakako ništa drugo i ne treba. samo što će takvih svaki naredni put biti sve manje.
druga dobra stvar koja proizlazi iz ovoga danas jeste da sve još nije gotovo. i ako vlada ne padne, eto sjajne prilike da ipak dođe do rekonstrukcije uz šutanje DFovih i SBBovih kadrova iz vlasti.
treća dobra stvar što je ova godina dana iznjedrila jeste saradnja SDP, NS i NIP. ne treba zaboraviti ni Hadžibajrića, naravno. zasad to ide vrlo dobro i SDA se i pored ovoga ima čega plašiti.
kako god, očekuje nas vrlo interesantna predizborna i ruku na srce, ovaj put sa tračkom nade. jer je neko sa ozbiljnim potencijalom kartelu izašao na megdan.
-
Crvene_brigade
#5417 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ko ima želudac nek’ još jednom pročita kako su riđobradi, šćepo i smućko međusobno častili.

-
MMM1977
#5418 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam iz KS tako sa mi se jebe ko je vlada niti me se to na bilo koji način dotiče. Ali su bili odličan model koji se mogao proširiti na dobar dio, makar, FBIH.
Previše je ovdje ljudi involvirano u razne vrste kriminala, korupcije, nepotizma i sličnih nedjela da bi se trpio rad ove vlade na rasvjetljavanju makar djelića toga.
SDA će da pomete na svim slijedećim izborima jer su njihovi glasači već odavno uhljebljeni i uvezani u razne interesne halke dok oni koji su tražili neku drugu opciju odlaze iz ove države.
Tonemo u sve dublji mrak.
Previše je ovdje ljudi involvirano u razne vrste kriminala, korupcije, nepotizma i sličnih nedjela da bi se trpio rad ove vlade na rasvjetljavanju makar djelića toga.
SDA će da pomete na svim slijedećim izborima jer su njihovi glasači već odavno uhljebljeni i uvezani u razne interesne halke dok oni koji su tražili neku drugu opciju odlaze iz ove države.
- moon_walker_90
#5419 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Uhljebi zive od obicnog naroda koji radi u privatnom sektoru. Ako nema naroda koji puni fondove,placa poreze itd,nema ni njih. A nije istina da su oni toliko nadmocni,mogu se oni itekako svrgnuti samo treba dobra organizacija. Bitno je izaci na izbore,taman iskrizati cijeli listic,ali je bitno izaci.MMM1977 wrote: ↑13/12/2019 22:51 Nisam iz KS tako sa mi se jebe ko je vlada niti me se to na bilo koji način dotiče. Ali su bili odličan model koji se mogao proširiti na dobar dio, makar, FBIH.
- _Reds_
#5420 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sa druge strane, da jedan ministar u Vladi, dodje i kaze da se vise pita njegova rahmetli nana od predsjednika stranke o kome mu ovisi stolica, moze samo politicki diletant.
To mozemo mi piskarati ovdje, ali reci to za koalicionog partnera mozes samo ili kad ti je svjedno sto ce vlada pasti, ili kad si nebo dotakao.
To mozemo mi piskarati ovdje, ali reci to za koalicionog partnera mozes samo ili kad ti je svjedno sto ce vlada pasti, ili kad si nebo dotakao.
- tvojkomsija
#5421 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad vec spominjes iseljavanje i narod, od 2013. je otislo nekih 200 hiljada ljudi.. mogu se kladit da ni 10% njih nije glasalo za SDA.
- Banksy
#5422 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To je toPrpa.ba wrote: ↑13/12/2019 18:06
Kao sto sam vec nekoliko puta pisao, pravo je cudo da je Cetvorka izdrzala i do sada, uz ogromne kompromise prema SBB-u i DF-u koji su od samog pocetka bili ubaceni element s ciljem da zakuhaju unutra i ocuvaju ministarstva koja dijele novac i drze ledja Sebiji (Zdravstvo, Kultura, Borci). Prezivjeli su sve sto im je bacano kao kost, od BHS diskusija, parade ponosa, imenovanja upravljackih struktura i nadzornih odbora, tuzbe ustavnim sudovima, operativa po ministarstvima i zavodima, strajkova..
Ogroman nivo kohezije i medjusobnog razumijevanja izmedju konzervativnog centra i lijevog centra odlican je zalog za buducnost naseg drustva, osim ako nam vec nije prekasno.
Nisu se dali razvaliti iznutra djelovanjem SBB-a i DF-a, ali i unutrasnjih krtica, tako da je SDA pristupila nuklearnoj opciji torpediranja Cetvorke bez da je javno mnijenje upereno protiv Vlade KS, uprkos topnickoj pripremi kroz Avaze, Faktore, Stavove, Klixove, ovo je takodjer jako dobro za dalji rad.
Pri svemu tome, prilicno dobri odnosi izmedju zastupnika u Skupstini KS mogu biti znak da moze doci do buduce rokade u doglednom periodu.
Sve u svemu, ja prezadovoljan vidjenim. Ocekujem zestok rad za lokalne izbore i pad niza opcina. SDA je potrosila manje satelite, a sad su presli i na kapitalce. Da dodam, ako smjena ne uspije, to je prvi ekser u lijes SDA.
EDIT:
S obzirom da je cilj kokainske koalicije sprijeciti Cetvorku da radi, a ne raditi nesto drugacije, sumnjam da ce im problem ciniti tanka vecina koja moze oboriti dosta toga u skupstini. Ocekujmo dosta "njezniji" rad skupstine, mozda jedna sjednica svaka 3-4 mjeseca.
Uz to, pokazalo se da može i ima drugačije, i više ništa neće i ne može biti isto.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5423 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma i to je mit.tvojkomsija wrote: ↑13/12/2019 23:01 Kad vec spominjes iseljavanje i narod, od 2013. je otislo nekih 200 hiljada ljudi.. mogu se kladit da ni 10% njih nije glasalo za SDA.
kao odlaze situirani kome je više prekipjelo.
da, tačno je. ima toga. ali ima i mnogo tih situiranih kojima je bilo preče ustati u nedjelju i otići na planinu, nego do glasačkog mjesta. sve je ovo paušalna priča.
izbori će pokazati, uz inašalah kvalitetnije biračke odbore
-
sole2mio
#5424 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Chmoljo wrote: ↑13/12/2019 22:47 sva priča staje kada se uporedi koalicioni sporazum šestorke i koalicioni sporazum ovih kauboja.
-
zippoo87
#5425 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pa to je jedna od strategija SDA,zato nista i ne rade po tom pitanju...odlaze samo oni koji nisu "u sistemu" i ukupan broj gradjana je sve manji a SDA glasaca je isto ili vise,tako da oni fakticki procentualno rastu svake izbore...zato se i cini da koliko god bila izlaznost na izborima,uvijek SDA pobijedi...e to je upravo iz tog razloga o komjem ti pisestvojkomsija wrote: ↑13/12/2019 23:01 Kad vec spominjes iseljavanje i narod, od 2013. je otislo nekih 200 hiljada ljudi.. mogu se kladit da ni 10% njih nije glasalo za SDA.
matematika je egzaktna nauka,tu nema promasaja