U njemackoj im je to coporativno kretanje zabranjeno.O'zone wrote: ↑10/12/2019 20:19jes, al oni su čoporativni a mi urijetko...i oni nemaju šta izgubiti već su ih do Bosne toliko izhandrili pa onda nastavili ovdje da više ne može pod kožu a i evo zima je
Ilegalni migranti u BiH
-
biscanka2
#9351 Re: Migranti u BiH
-
biscanka2
#9352 Re: Migranti u BiH
biscanka2 wrote: ↑11/12/2019 23:09U njemackoj im je to coporativno kretanje zabranjeno.To trebaju i nasi zbraniti.
-
ActionWoman
#9353 Re: Migranti u BiH
Pa kaze
"Darth Vader:
Migranti su nešto najbolje što se desilo nama Srbima u Republici Srpskoj.A odgovara i Hrvatima u HB.
Njihova korisnost je višestruka.
Srbija se oslobađa migranata na taj način da oni ulaze u Republiku Srpsku.Mi ih ne vraćamo u Srbiju već ih šutiramo u Krajinu i uopšte u FBiH.
Kakva je korist od njih?
Razaranje BiH.
Razaranje muslimanskog životnog prostora.
Izazivanje nestabilnosti i sukoba između muslimana i migranata gde će u budućnosti ako stvari kulminiraju morati da interveniše neko sa strane.
Primoravanje muslimana da izađu sa svojom policijom na međuentitetsku granicu kako bi sprečili dalji ulazak migranata u svoj prostor i time urade ono što bi mi trebali.Da pocepaju BiH po entitetskoj granici."
https://forum.krstarica.com/threads/lag ... 313/page-6
"Darth Vader:
Migranti su nešto najbolje što se desilo nama Srbima u Republici Srpskoj.A odgovara i Hrvatima u HB.
Srbija se oslobađa migranata na taj način da oni ulaze u Republiku Srpsku.Mi ih ne vraćamo u Srbiju već ih šutiramo u Krajinu i uopšte u FBiH.
Kakva je korist od njih?
Razaranje BiH.
Izazivanje nestabilnosti i sukoba između muslimana i migranata gde će u budućnosti ako stvari kulminiraju morati da interveniše neko sa strane.
Primoravanje muslimana da izađu sa svojom policijom na međuentitetsku granicu kako bi sprečili dalji ulazak migranata u svoj prostor i time urade ono što bi mi trebali.Da pocepaju BiH po entitetskoj granici."
-
invincible1921
#9354 Re: Migranti u BiH
¸Koliko god ovo ruzno zvucalo, ali zaista pocinjem razumijevati agresivne rasisticke i fasistickie grupe po evropi koji idu i udaraju migrante....izgleda da ce i nama trebat isto
- Maraschino
#9355 Re: Migranti u BiH
kakvo udaranje, sve u rijeke pobacati
kada je fashizam neka ide do kraja. zasto ga umotavati.
-
invincible1921
#9356 Re: Migranti u BiH
Iskreno tolko su mi poceli ic na zivce da ne bi A reko nikom ko je nasilan prema njima, pa eto osudite me slobodno a sam fasista. Neki dan mi jaranu na malti oteli sve pa i kljuceve od stana, svaki dan na svakom semaforu moram ko kakav levat tjerat ih od sebe i njihove maramice, morma prozivljavat traume navecer u tramvaju ili po stanicama jer je njih uglavnom 20 a ti uglavnom sam , moram stalno stres dozivaljvat gdje mi je sestra i da je nisu napali negdje....Maraschino wrote: ↑11/12/2019 23:38 kakvo udaranje, sve u rijeke pobacati
- escobar__
#9357 Re: Migranti u BiH
Bez brige, bit će i gore od ovog sad. 
- problemnatravunu
#9358 Re: Migranti u BiH
To me uopce ne iznenadjuje, pa srbijanska obavEštajna služba stalno radi punom parom protiv BiH,ActionWoman wrote: ↑11/12/2019 23:20 Pa kaze
"Darth Vader:
Kakva je korist od njih?
Razaranje BiH.
tu nema dileme, pa dosta je da vidimo i čujemo te tzv. političare iz eRS ,kako lagano mijenjaju misljenje i retorike, sve kako ih Srbija (a vjerujem i Rusija) stigne "obraditi", potkupiti, ucjeniti itd itd .....
I samo da i ja poručim svima ovima koji pomalo patetično pišu o tzv-migrantima,
ne zaboravite da su oni ovdje
TOTALNO ILEGALNO i bez pravnog osnova, dakle ILEGALNI tzv.MIGRANTI
- sinuhe
#9359 Re: Migranti u BiH
Zamisli krenes preko cijelog svijeta da bi ostao zarobljen u BiH. Prestrasno.
Ni u dzamije nece da ih prihvate.
Ni u dzamije nece da ih prihvate.
-
neko_sa_strane
#9360 Re: Migranti u BiH
Problem je što u FBiH postoje stranke koje nisu gadljive na novac iz EU, koji bi prodali vlastitu mater za interes a da ne prodaju BiH jer oni na državu ili dio države kojim upravljaju posmatraju kao plijen kojeg treba podijeliti, očerupati. Još je više kriv narod koji to sve samo posmatra i šuti. Čim pristignu na entitetske liniju postaviti pripadnike specijalne policije i vraćati ilegalne migrante u Republiku Srpsku. Ako Dodik blokira izlazak vojske na granicu neka ga se preglasa.
-
sumirprimus
#9361 Re: Migranti u BiH
osim bihaca i tuzle ima li jos gdje da oni slobodno rominjaju po gradovima? spavjau loze vatru prose, drogiraju se, bodu i to??
-
neko_sa_strane
#9362 Re: Migranti u BiH
Pokušali su se kretati po grupama u Ljubuškom ali policija čim ih ugleda privodi ih. Ljubušaci su takođe prijavljivali provaljivanje u kuće. Liku u Vrgorcu dok je bio u kući ukrali auto i krenuli valjda za Italiju, međutim u blizini su vidjeli policijsku patrolu, uspaničili se i slupali se. Obzirom da nisu imali dokumenata čovjek ne može naplatiti nastalu štetu.
-
sumirprimus
#9363 Re: Migranti u BiH
ovde je vec bilo par pozara od tog lozenja vatre u objektim, bog te ko u kameno doba
- escobar__
#9364 Re: Migranti u BiH
Oni, za razliku od nas, vrlo dobro znaju šta rade. Naši nit znaju šta rade nit se trude da saznaju, bitno je pokupit pare, a to što je lokalno stanovništvo unesrećeno nije bitno.ActionWoman wrote: ↑11/12/2019 23:20 Pa kaze
"Darth Vader:
Kakva je korist od njih?
Razaranje BiH.
-
neko_sa_strane
#9365 Re: Migranti u BiH
Ja sam pisao upravo o tome ranije. Ako bi Federacija BiH poslala policiju na entitetsku liniju dala bi vjetar u leđa Dodikovim izjavama o podjeli baš kao što neki lik navodi na forumu Krstarica.
Najpametnije bi bilo na avion i deportovati u Grčku ili u matične zemlje s jednom dopunskom stavkom. Skupa sa migrantima otpremiti i njihove krijumčare iz BiH. Političari koji su uzeli novac, potrošili novac za kupovinu socijalnog mira a zatim sav problem prebacili građanima su neprijatelji ove zemlje. Kada zagusti oni će prvi preko grane bježati. Mene lično bošnjački političari podsjećaju na jedan skeč Nadrealista u kojem su djeca u vrtiću podijeljena na nacionalnoj osnovi. Katolička djeca uče o Crkvi i abortus, pravoslavna o istoriji, Nemanjićima i ubistvu kralja u Marseju a muslimanska pjevaju na času muzičkog. Bošnjački političari su u skeču muslimanska djeca.
Najpametnije bi bilo na avion i deportovati u Grčku ili u matične zemlje s jednom dopunskom stavkom. Skupa sa migrantima otpremiti i njihove krijumčare iz BiH. Političari koji su uzeli novac, potrošili novac za kupovinu socijalnog mira a zatim sav problem prebacili građanima su neprijatelji ove zemlje. Kada zagusti oni će prvi preko grane bježati. Mene lično bošnjački političari podsjećaju na jedan skeč Nadrealista u kojem su djeca u vrtiću podijeljena na nacionalnoj osnovi. Katolička djeca uče o Crkvi i abortus, pravoslavna o istoriji, Nemanjićima i ubistvu kralja u Marseju a muslimanska pjevaju na času muzičkog. Bošnjački političari su u skeču muslimanska djeca.
- escobar__
#9366 Re: Migranti u BiH
Koga boli kurac šta će Dodik reći i misliti čovječe, jel ti vidiš da se naš životni prostor tovari ovom ološi?
Sutra nećeš smjet ulicom proći ali je važno da policije nema na entitetskoj liniji da se ne bi davao vjetar u leđa separatistima.
Sutra nećeš smjet ulicom proći ali je važno da policije nema na entitetskoj liniji da se ne bi davao vjetar u leđa separatistima.
-
sumirprimus
#9367 Re: Migranti u BiH
koji su btw vec separisani ..
-
tap3ah75
#9368 Re: Migranti u BiH
Kako ide sa komentarima na portalu oko migranata?
Napišem mj da Adil sigurno ima dobru prangliju i obriše mi se odmah komentar.
Napišem opet isto prije sat ... eno ga sad stoji i skuplja lajkove
Napišem mj da Adil sigurno ima dobru prangliju i obriše mi se odmah komentar.
Napišem opet isto prije sat ... eno ga sad stoji i skuplja lajkove
-
biscanka2
#9369 Re: Migranti u BiH
Zasto bi na entiteske granice policiju postavljali? Svaka drzava ima pravo stiti svoje granice.Entitet to nemoze zabraniti niti ima pravo na takve vrste zabrane.Vlada (ministri i ostali drzavni nadleznici) moraju u ljudstvu povecati granicnu policiju a i bolju tehnicku opremu.Mi u vladi imamo uhljebe, koji od svog rada i duznosti (za koju uredno plate primaju) pojma nemaju.Drzavne granice trebaju najveci prioritet imati ali uhljebima su skupcijena auta ,njihova obezbedjenja i druge potrebe koje se iz budzeta financiraju, preca.Kad bi se tome u kraj stalo, ukinula izmisljena radna mjesta, zaposlili sposobni i iskusni ljudi,sve bi se to moglo uredno financirati i u red dotjerati.neko_sa_strane wrote: ↑12/12/2019 12:55 Ja sam pisao upravo o tome ranije. Ako bi Federacija BiH poslala policiju na entitetsku liniju dala bi vjetar u leđa Dodikovim izjavama o podjeli baš kao što neki lik navodi na forumu Krstarica.
-
neko_sa_strane
#9370 Re: Migranti u BiH
Zato što Dodik blokira angažovanje vojske na granici čiji zadatak i jeste da čuva granicu. Čini mi se da pojedinim strankama u Federaciji BiH i odgovara Dodikovo blokiranje jer su ipak uzeli novac i da je sve ovo jedan njihov međusobni dogovoreni igrokaz.
- escobar__
#9371 Re: Migranti u BiH
Dodik blokira ok, pošalji jake policijske snage na entitetsku liniju i zajebi više priču o Dodiku i separatizmu. Jebo te grob to je u stanju trpit da se na hiljade ovih divljaka navali na naš prostor samo da ne bi bilo policije na administrativnoj liniji.
- seoBIH
#9372 Re: Migranti u BiH
Pa onda ih pustiti da budu država R. Srspka. Što da ne?
-
muzicar_iz_parka
#9373 Re: Migranti u BiH
Da su pametni, utvrditi indentitet bar ovih iz Pakistana, Alžira, itd. te u saradnji sa njihovim ambasadama poslati nazad u domovinu.
Mada se meni čini da je cilj uzeti pare i po običaju ne raditi ništa, lakše je zapadu dati X miliona eura nego primati hiljade ili stotine hiljada migranata u bližoj budućnosti.
I tako će oni stizati u BiH a neće moći ići dalje, jer ih u EU neće.
Mada se meni čini da je cilj uzeti pare i po običaju ne raditi ništa, lakše je zapadu dati X miliona eura nego primati hiljade ili stotine hiljada migranata u bližoj budućnosti.
- escobar__
#9374 Re: Migranti u BiH
Pojačane kontrole našeg MUPa na entitetskoj liniji ne znači država rs. To znači da će oni koje njihov MUP pušta da u Bosnu ulaze kako im je ćejf ostati tamo, a samim tim njima stvarati problem i možda dovesti do toga da prestanu s praksom da dopuste slobodan prolaz migranata preko međudržavne granice.
- klixoris
#9375 Re: Migranti u BiH
Upravo to. Ko god nije iz ratom pogođenih država, lijepo pod ključ dok se ne utvrdi identitet. Nema šetkanja okolo. Kada se utvrdi, avion i nazad odakle su došli, a račun za let ispostaviti IOM-u i ostalim ublehamamuzicar_iz_parka wrote: ↑12/12/2019 15:47 Da su pametni, utvrditi indentitet bar ovih iz Pakistana, Alžira, itd. te u saradnji sa njihovim ambasadama poslati nazad u domovinu.
Ko neće da kaže odakle je - pod ključem je dok ne kaže.
Za one za koje se fakat utvrdi da su izbjeglice iz ratom zahvaćenih regija - osigurati adekvatnu brigu u kampovima otvorenog tipa i uslove dostojne čovjeka
Paralelno sa tim jačati kontrole istočnih granica i raditi na smanjenju ilegalnih ulazaka
Sve ostalo je sranje koje samo čeka da eskalira...