Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
A_A_AKCIJA

#2876 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Tik-tok...
:D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2877 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Kikibombona wrote: 11/12/2019 17:48 Nisam glasac NiP-a i vjerovatno nikada necu biti. Biram lijeve ili liberalne opcije.

Kada je u pitanju desnica, namecu se dva izbora:

1. NiP
2. SDA

Makar je u Sarajevu tako.
Df i sbb?
Kikibombona

#2878 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

izvrsni direktor wrote: 11/12/2019 18:45
Kikibombona wrote: 11/12/2019 17:48 Nisam glasac NiP-a i vjerovatno nikada necu biti. Biram lijeve ili liberalne opcije.

Kada je u pitanju desnica, namecu se dva izbora:

1. NiP
2. SDA

Makar je u Sarajevu tako.
Df i sbb?
Ne vidim nikakvu ideoligiju kod SBB-a. Stranka koja postoji da bi se zastitio kapital multimilionera.

DF seta od ljevice do desnice. Aj recimo da su 'nekakav' centar.

...

SDA i NiP imaju islamski smek. Ciljaju istu biracku bazu. SDA je u prednosti jer je puno veca, puno duze na vlasti, ima kontrolu nad institucijama, naklonost privatnih firmi i ogromnu mrezu uhljeba. Ideologija je ista.
jefff

#2879 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

SARAJEVSKI IKARI: Dino dobio prvo poluvrijeme protiv Bakira, a izgubio u drugom poluvremenu od Fahre (Pecikoze)
Vjerovatno je zbog svega ovoga Dino Konaković umuknuo, nakon jednogodišnjeg euforičnog entuzijazma kojeg je ispoljavao kao predsjednik Skupštine Kantona KSA
11. Decembra 2019.
0 0

275
PREGLEDA
Podijelite na Facebook
Podijelite na Twitter
„ Vratio sam se kući“, napisao je Pecikoza.

Fahrudin Pecikoza bio je član SBB-a u prošlom sazivu Skupštine Kantona Sarajevo. Iz ove stranke je istupio 2015. godine. Potom se pridružio NBL-u, da bi zatim istupio i iz te stranke i djelovao kao samostalni zastupnik zajedno sa Damirom Nikšićem.

Nakon povratka Pecikoze sad SBB-ov klubu Skupštini Kantona Sarajevo ima pet zastupnika.

Pored Pecikoze sarajevski „preletači“ su još Damir Nikšić i Damir Marjanović. Oni su prilično poljuljalji monolitnost vladajuće „šestorke“ u koju se zaklinjao Dino Konaković, predsjednik NiP-e.

Vjerovatno je zbog svega ovoga Konaković umuknuo nakon jednogodišnjeg euforičnog entuzijazma kojeg je ispoljavao kao predsjednik Skupštine Kantona. Svojim hrabrim gardom ulazio je u klinč sa SDA-ovim liderima, pa i samim Bakirom Izetbegovićem.

Međutim, zbog nekoliko afera koje je sebi dopustila „šestorka“, posebno afera nabavke skupocjenog helikoptera, Konaković se konfrontirao sa Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a. Za sada, kako stvari stoje „na terenu“, Radončić vodi sa nekoliko pogodaka prednosti. Tako da se može reći da je Konaković bio dobio prvo poluvrijeme, a da gubi u drugom.
:gunjastajl:
Prpa.ba

#2880 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

:lol:
A_A_AKCIJA

#2881 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

jefff wrote: 11/12/2019 19:00
SARAJEVSKI IKARI: Dino dobio prvo poluvrijeme protiv Bakira, a izgubio u drugom poluvremenu od Fahre (Pecikoze)
Vjerovatno je zbog svega ovoga Dino Konaković umuknuo, nakon jednogodišnjeg euforičnog entuzijazma kojeg je ispoljavao kao predsjednik Skupštine Kantona KSA
11. Decembra 2019.
0 0

275
PREGLEDA
Podijelite na Facebook
Podijelite na Twitter

Fahrudin Pecikoza bio je član SBB-a u prošlom sazivu Skupštine Kantona Sarajevo. Iz ove stranke je istupio 2015. godine. Potom se pridružio NBL-u, da bi zatim istupio i iz te stranke i djelovao kao samostalni zastupnik zajedno sa Damirom Nikšićem.

Nakon povratka Pecikoze sad SBB-ov klubu Skupštini Kantona Sarajevo ima pet zastupnika.

Pored Pecikoze sarajevski „preletači“ su još Damir Nikšić i Damir Marjanović. Oni su prilično poljuljalji monolitnost vladajuće „šestorke“ u koju se zaklinjao Dino Konaković, predsjednik NiP-e.

Vjerovatno je zbog svega ovoga Konaković umuknuo nakon jednogodišnjeg euforičnog entuzijazma kojeg je ispoljavao kao predsjednik Skupštine Kantona. Svojim hrabrim gardom ulazio je u klinč sa SDA-ovim liderima, pa i samim Bakirom Izetbegovićem.

Međutim, zbog nekoliko afera koje je sebi dopustila „šestorka“, posebno afera nabavke skupocjenog helikoptera, Konaković se konfrontirao sa Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a. Za sada, kako stvari stoje „na terenu“, Radončić vodi sa nekoliko pogodaka prednosti. Tako da se može reći da je Konaković bio dobio prvo poluvrijeme, a da gubi u drugom.
Uuuu, jes mu ga šuknuo, alal vera

Not

Imponuje da poslije godine dana rada Vlade, jedino što ostaje SDAovcima jeste ovo jadno naslađivanje praznim baljezgarijama da malo saperu gorčinu niz grlo i nada da su budale kojima je ovo bitnije od boljeg života, u većini.

Mislim, potpisujem da vječno, do Sudnjeg dana, ćejfite uz ove jadne pamflete, a da vas za uzvrat šamaraju argumentima: Kiosk, Budnjo, ViK, Rad, Gras, Pazarić, ZOI...
MaksprotivMarksa

#2882 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Kada padne ova Vlada NiP ce postati jos ozbiljnika stranka, tri godine za razvoj stranke, dobar rad u ovoj godini, dokazani borci protiv najveceg zla, kadrovi su rasprseni, 2022. godine ce sa NS i SDP-om napraviti laganu vecinu, a do tada ce prepoloviti broj nacelnika SDA u KS, SDA je danas dobila bitku, ali je dugorocno izgubila rat 🇧🇦
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2883 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

MaksprotivMarksa wrote: 11/12/2019 22:05 Kada padne ova Vlada NiP ce postati jos ozbiljnika stranka, tri godine za razvoj stranke, dobar rad u ovoj godini, dokazani borci protiv najveceg zla, kadrovi su rasprseni, 2022. godine ce sa NS i SDP-om napraviti laganu vecinu, a do tada ce prepoloviti broj nacelnika SDA u KS, SDA je danas dobila bitku, ali je dugorocno izgubila rat 🇧🇦
Ja se nadam da će NS ojačati, a oni potpuno oslabiti. Ne gotovim ni ubojicu pasa ni njegove glasače plaćene taxiste ni njegov mahalski stil vođenja politike. Ukratko, nadam se da će NS odlučivati o vladi.
Opetja033

#2884 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

KatarinaKosaca wrote: 11/12/2019 22:48
MaksprotivMarksa wrote: 11/12/2019 22:05 Kada padne ova Vlada NiP ce postati jos ozbiljnika stranka, tri godine za razvoj stranke, dobar rad u ovoj godini, dokazani borci protiv najveceg zla, kadrovi su rasprseni, 2022. godine ce sa NS i SDP-om napraviti laganu vecinu, a do tada ce prepoloviti broj nacelnika SDA u KS, SDA je danas dobila bitku, ali je dugorocno izgubila rat 🇧🇦
Ja se nadam da će NS ojačati, a oni potpuno oslabiti. Ne gotovim ni ubojicu pasa ni njegove glasače plaćene taxiste ni njegov mahalski stil vođenja politike. Ukratko, nadam se da će NS odlučivati o vladi.
Nada je jedino što ti preostaje. A o ozbiljnosti tvojih analiza i predviđanja dovoljno govori to šta si o šansama NiP pisala pred same izbore.

Ukratko: nade ti niko ne može oduzeti ali ćeš, na tvoju veliku žalost, živjeti u kantonu u kojem je NiP politički faktor br. 1

Navikavaj se.
Patton44

#2885 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

A_A_AKCIJA wrote: 11/12/2019 19:45
jefff wrote: 11/12/2019 19:00
11. Decembra 2019.
0 0

275
PREGLEDA
Podijelite na Facebook
Podijelite na Twitter

Not

Imponuje da poslije godine dana rada Vlade, jedino što ostaje SDAovcima jeste ovo jadno naslađivanje praznim baljezgarijama da malo saperu gorčinu niz grlo i nada da su budale kojima je ovo bitnije od boljeg života, u većini.

Mislim, potpisujem da vječno, do Sudnjeg dana, ćejfite uz ove jadne pamflete, a da vas za uzvrat šamaraju argumentima: Kiosk, Budnjo, ViK, Rad, Gras, Pazarić, ZOI...
Samo kiosk nema poveznicu sa vrhom NiP-a u svemu ostalom su sudionici.
Patton44

#2886 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Opetja033 wrote: 11/12/2019 22:53
KatarinaKosaca wrote: 11/12/2019 22:48
Nada je jedino što ti preostaje. A o ozbiljnosti tvojih analiza i predviđanja dovoljno govori to šta si o šansama NiP pisala pred same izbore.

Ukratko: nade ti niko ne može oduzeti ali ćeš, na tvoju veliku žalost, živjeti u kantonu u kojem je NiP politički faktor br. 1

Navikavaj se.
Nada je zensko ime ,a zensko hoce i prevarit
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2887 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

fascinantno je koliko su ljudi okrenuti toj ideologiji koju je proklamirala sda. da se razumijemo, nip je stranka koja je nastala od sda, 95% kadrova je u svojoj prošlosti bilo u sda, samo što se nip predstavlja kao poštenija verzija sda i u slučaju gašenja nipa, svi ti kadrovi će opet završiti u sda.

također sam ostao šokiran podrškom pojedinih forumaša nipu, za koje sam mogao garantirati da su socijaldemokrate, ljevičari, liberali...

nažalost i prošli izbori su pokazali koliko je sarajevo blisko toj ideologiji...
A_A_AKCIJA

#2888 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Patton44 wrote: 11/12/2019 23:05

Not

Super, evo ga bar pokušaj argumentacije.

Budnjo, ViK, Rad, Gras, Pazarić, ZOI...

Otvori mi oči, dokaži kako išta od ovoga ima veze sa NiP.
A_A_AKCIJA

#2889 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

malakh wrote: 11/12/2019 23:17 fascinantno je koliko su ljudi okrenuti toj ideologiji koju je proklamirala sda. da se razumijemo, nip je stranka koja je nastala od sda, 95% kadrova je u svojoj prošlosti bilo u sda, samo što se nip predstavlja kao poštenija verzija sda i u slučaju gašenja nipa, svi ti kadrovi će opet završiti u sda.

također sam ostao šokiran podrškom pojedinih forumaša nipu, za koje sam mogao garantirati da su socijaldemokrate, ljevičari, liberali...

nažalost i prošli izbori su pokazali koliko je sarajevo blisko toj ideologiji...
Nema ovo nikakve veze sa ideologijom.

U crno su nas zavili i Damir Hadžić i Alija Budnjo.

NiP je još uvijek stranka koja se profilira, ako ćemo uopće govoriti o ideologiji. Ako se i slijedi išta od SDA, slijedi se ono što je dokazano dobro, iz vremena kada je ova država odbranila svoj multietnički karakter, kada su crkve u Sarajevu ostale čitave i kada nismo otvarali logore za ne-bošnjake.

Ono što je izvorno NiP-ovsko, jeste borba protiv korupcije kao nulti prioritet i izgradnja temelja društva. Temelja na kojima će sutra funkcionirati sve buduće vlade, desne lijeve ili iza leđa...

Ekonomska platforma NiP je kejnzijanska, dakle u suštini socijaldemokratska.

Ako ćeš suditi da su desničari po tome jer poštuju jedan od identiteta građana (nacionalni identitet), onda OK. Ja mislim da to trenutno nema nikakve veze sa kvalitetom života, a da ne govorimo o nacionalizmu, šovinizmu i sličnim gadostima.
_Reds_

#2890 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

A_A_AKCIJA wrote: 11/12/2019 23:18

Not

Akcija druze, ne postoje dobre i lose stranke, samo dobri i losi ljudi.

250.000 KM za kiosk-e je planirao NIP-ov NM. Ubleha od Hubijara jedva docekao i potrosio. Drugovi sa DIF-a. NM se poslije pravdao da je to bilo za tri. Dok sve ne dobije sudski epilog necemo saznati istinu.

Sa druge taj jedan sudski vjestak procjeni na 19.000 KM.
A_A_AKCIJA

#2891 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Pa ako me imalo pratiš i čitaš šta pišem, vidjećeš da ja i govorim da nema dobrih i loših stranaka. Imaju samo dobrii loši rezultati.

Za sada, Vlada KS, od 1 do 10, ocjena najmanje 9.

Bez puno šuplje, argumentovano, potkrijepljeno činjenicama, svjetlosnu godinu bolji od prethodnika. Kada se pokvare, mijenjamo boljima i gotovo. Bez previše mudrovanja.
Patton44

#2892 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

A_A_AKCIJA wrote: 11/12/2019 23:18

Samo ti kapke mogu spustit.Ti svakako nemozes vidit
A_A_AKCIJA

#2893 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Patton44 wrote: 12/12/2019 00:17

Tako sam i mislio.

Bolje se kukavički povući, nego se herojski obrukati. Razumijem te. Teško je argumentovati išta u korist SDA.

A imao si odličnu priliku. Da imaš i jedan dokaz NiP korupcije otkako su na vlasti, ili nekoga od članova, imao bi priliku da me ubijediš da ih ne podržavam.

Tvoj upis i nije bio namjenjen meni, nego nekome kome je dovoljno to polupismeno objašnjavanje išaretima...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2894 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

Naročito liberalne :-D Sav si nam liberalan. Kiki o liberalizmu kao da Staljin o ljudskim pravima :lol: :lol: :lol:
Patton44

#2895 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

A_A_AKCIJA wrote: 12/12/2019 00:23

Tako sam i mislio.

Bolje se kukavički povući, nego se herojski obrukati. Razumijem te. Teško je argumentovati išta u korist SDA.

A imao si odličnu priliku. Da imaš i jedan dokaz NiP korupcije otkako su na vlasti, ili nekoga od članova, imao bi priliku da me ubijediš da ih ne podržavam.

Tvoj upis i nije bio namjenjen meni, nego nekome kome je dovoljno to polupismeno objašnjavanje išaretima...
Nemoj tako.Koje iskolovo kadar NiP-a.Ciji je predsjednik bio sef kluba SDA,a onda i premijer.Jesuli u ti sedam ipo godina postojali Budnjo,VIK,Gras,ZOI....jeli tad bilo korupcije,tendera,stranackog UKIFLJAVANJA,bespravne gradnje,djelenja paketa glasacima,varanja na izborima i ostali sranja Jesuli se nadzorni i upravni odbori kao i direktori mogli postaviti bez kifle i kiflica.Kome sjecanje doseze godinu,dvije ili ako ce imati licne koristi nek glasa za NiP i nipovce.
A_A_AKCIJA

#2896 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Patton44 wrote: 12/12/2019 01:49
A_A_AKCIJA wrote: 12/12/2019 00:23

Tako sam i mislio.

Nemoj tako.Koje iskolovo kadar NiP-a.Ciji je predsjednik bio sef kluba SDA,a onda i premijer.Jesuli u ti sedam ipo godina postojali Budnjo,VIK,Gras,ZOI....jeli tad bilo korupcije,tendera,stranackog UKIFLJAVANJA,bespravne gradnje,djelenja paketa glasacima,varanja na izborima i ostali sranja Jesuli se nadzorni i upravni odbori kao i direktori mogli postaviti bez kifle i kiflica.Kome sjecanje doseze godinu,dvije ili ako ce imati licne koristi nek glasa za NiP i nipovce.
Jeste, sve je postojalo. Šta to sve mijenja na činjenici da je to sve katastrofa loše. Fakat ne kontam. Šta, ako se jednog jutra probudiš i skontaš da godinama jedeš govna, trebaš nastaviti i dalje da ih jedeš, kao da se ništa nije desilo? Ne kontam, majke mi šta hoćeš da kažeš.

Hoćeš da kažeš da bi Konaković valjao da je nastavio da bude među kriminalcima, lopovima, korumpiranom bandom? Da je prikrio kriminal Hubijara, Ćesira, Budnje...?

Hoćeš da kažeš da ne vjeruješ da neko može doći tobe? Da je nemoguće da se neko promijeni? Znaš li ti za primjere u Islamu koji afirmiraju ovaj princip pokajanja? Da nikada nije kasno da se pokajemo i vratimo na pravi put. Da malo istražiš primjere Ebu Sufijana, Halida ibn Velida...?

Za koga god u NiP-u se može dokazati da je kriminalac, da je bio dio ovoga što govoriš, priželjkujem da bude kažnjen na ovom i na onom svijetu najgorom kaznom. Jel pošteno. Da je sto puta Konaković, i otac mi i mati.

Smiješ li ti to reći za SDA? Smiješ li, makar anonimno, ovdje na forumu, gdje ti niko ne zna identitet, osuditi ološ koji je prodavao kurbansko meso iz Pazarića? Smiješ li reći da nije moralno niti islamski da jedan Budnjo pokrade toliki novac svake godine, a da ljudi kupuju gaze kada idu u bolnicu? Da ljudi idu u zatvor zbog 3 metra drva, a Hubijar, Budnjo, Ćesir, neće dobiti ni ukor od SDA za nedolično ponašanje i milione koje su pokrali. Da jedan Adnan Efendić ima 20ak funkcija i isto toliko naknada i plata, u državi u kojoj je 40% nezaposlenih? Da Sebija na slikama ima preko 20.000 KM samo u tašnama, a da građani države prodaju bubrege da bi liječili djecu? Da su svi oni zaslužni za situaciju u kojoj grabimo na začelje kada je pravda, napredak i progres u pitanju?

Da nije moralno da takvi ljudi budu u stranci koja se predstavlja kao stranka koja baštini muslimanski moral i tradiciju. Bude li te imalo strah da podržavaš ovaj ološ? Kako to misliš objasniti sebi i Nekome, kada bude trebalo? Jarane, izgleda da ti nisi ni svjestan šta i koga podržavaš, a ne ja!

Kako misliš da se ovo društvo promijeni, ako takvi kao ti, podržavaju i održavaju, ovu situaciju?
Akibh

#2897 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

A_A_AKCIJA wrote: 12/12/2019 03:06

Jeste, sve je postojalo. Šta to sve mijenja na činjenici da je to sve katastrofa loše. Fakat ne kontam. Šta, ako se jednog jutra probudiš i skontaš da godinama jedeš govna, trebaš nastaviti i dalje da ih jedeš, kao da se ništa nije desilo? Ne kontam, majke mi šta hoćeš da kažeš.
Nije ni tebe lako skontati, Konakovic jeo govna 8 godina i onda se jedno jutro probudio i odlucio da bude fin :-D
Pa nije valjda to vasa nipovska oficijelna prica
8 godina s.ebavanja preduzeca koja uredno spominjes iznad u uredjenim drzavama iznosi 80 godina zatvora
Tacno da covjek ne povjeruje sta se sve pise
Styling

#2898 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Akibh wrote: 12/12/2019 09:10

Nije ni tebe lako skontati, Konakovic jeo govna 8 godina i onda se jedno jutro probudio i odlucio da bude fin :-D
8 godina s.ebavanja preduzeca koja uredno spominjes iznad u uredjenim drzavama iznosi 80 godina zatvora
Bolje je doci tobe nekad nego nikad.
Akibh

#2899 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

Styling wrote: 12/12/2019 09:11
Akibh wrote: 12/12/2019 09:10

Bolje je doci tobe nekad nego nikad.
Jest naravno, samo sto imas podjelu onih 600.000, Bogunicku i jos nekoliko priimjera da od tobe nema nista
drug_profi

#2900 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Mi smo svi generalno u mind setup-u opšte korupcije.
Dakle prije ili kasnije, počneš da kontaš kako zloupotrijebiti ovlasti jer vidiš da svi to rade i da nikom dlaka nije falila.
E sad je fol sto se to otme kontroli, kao sto jeste u slucaju SDA i postane samo sebi svrha. Dakle cilj preuzimanja vlasti kod ove stranke je samo radi dolaska u poziciju koju mozes zloupotrebljavati.

I taj mind setup je rasiren vec medju svima ovdje jer je prisutan cijelu jednu generaciju koja je u njemu stasala, plus ovi koji su ga uspostavili.

E sad mi hocemo neke sjajne prepostene politicare?
Mi imamo pravo samo da se nadamo da cemo naci nekog ko ce se za vlast boriti i zato sto pored mogucnosti za zloupotrebe moze sa te pozicije i pozitivno uticati na svoje okruzenje, pa da na kraju bude i bogat covjek i hvaljen covjek.
Dakle daj rijesavaj nam probleme, a koliko ces se ugraditi ne zanima me.
Za bolje jednostavno nismo u ovom momentu sposbni kao drustvo.
Post Reply