Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Naslovnica

#24651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Bakir1 wrote: 05/12/2019 21:51 Danas me na autoputu nervirala neka plava altea, to nesta trza to iz nje ziv benzin plin ulje blato iz poplave :mrgreen:
@naslovnica :mrgreen:
Salu na stranu, od Srebrenika do nipexa iza mene kamionicna u guzici na 30 cm, blica svira maltretira.
Ogranicenje 50-60-70, ja cijelim putem koji km preko ogranicenja.
Ondje prije nipexa raja blica za radar a ovaj navalio ko sivonja.
Ja se pomaknem malo desno a on pretece mene i ko pile pod halu na radar.
Bas mi nesta bi drago :mrgreen:
Hahahaha, kad se sad nisam šlogir'o...!
:)
vjeshalica

#24652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Juce se vozimo iza nekakvog sjebanog golfa 5 od Han Dervente i pocela se kolona kockati uglavnom debil upalio onu mrsku zadnju maglenku nigdje magle niti bilo sta al nek sljasti Bajram je...pa jel

Ne moram reci da na svako dodavanje gasa je izlazio crni oblak cadji iz auta ko da je cumur u rezervoaru dahnut se nije moglo usrana ventilacija uvlaci govna

Uglavnom teroriso je sa maglenkom kasnije se natako pred nas drugi neki golf i ocito mu je smetalo pa mu je zveknul duga svetla ma razdanilo mu se
Negdje na lapisnici papak pusta golfa i on prodje kad on upali duga da se revansira za zajebanciju a frajer ne konta da ometa onom maglenkom ubija u mozak
Tacno je treba iscupati iz auta jer papcima ne aluzi da se vide u magli nego da ometaju oko sebe
Fuj kakvi degenoidi terorisu normalan svojet sa svojim kantama
530i

#24653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Izgleda da u obaveznu opremu u autima treba uvesti pakovanje apaurina :D
vjeshalica

#24654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Za tim nema potrebe
Dovoljno je idiotima uskratiti mogucnost da imaju vozacku kraj price
Vozacka je privilegija nije nicije pravo
bruteforce

#24655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bruteforce »

Papak maloprije u audiju stoji ispred praznog parking mjesta upaljen i vidi da bih ja tu da se uparkiram, ali ga boli k.
shape of despair

#24656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shape of despair »

Juče 18.00, glavna džada iz grada prema stupu, sudar bio kod tramvajske kod studentskih. Otegla se kolona do RTV doma, mic po mic. Frajko u krajnjoj lijevoj i lagano sa dva točka po travi uz šine, sa dva na asfaltu, i voza se tako kao da se izmakne da vidi dole na 200m šta je to bilo.
Travnički Noćni Šetač

#24657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

vjeshalica wrote: 06/12/2019 21:08 Vozacka je privilegija nije nicije pravo
:thumbup:
Laplace

#24658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Jutros ispred mene putam Breza - Podlugovi vozi neki kadet suza, jedva nekih 20-30. Ne možeš ga preteći, jer:
1. Puna linija, a tu zna biti policije;
2. Krivine i saobraćaj iz suprotnog smjera;
3. Svako malo pređe preko pune na lijevu traku, pa moraš paziti da te ne izgura.

Na pravcu kod Ine uspijem ga preteći, i jasno - glava je uz šoferšajbu, ispred srednjeg i bočnog retrovizora (pa i da hoće ne može pratiti saobraćaj).

Ono, ako je već toliko slabovidan, kako uopšte ima (ako ima) vozačku dozvolu? Ako je nema, kako može tako slobodno voziti u Ze-do kantonu i KS i kako ga neko ne zaustavi? Ah, da, čim nije prekoračio ne diraju ga.

Popodne na parkingu kod Robota u Brezi mjesta ocrtana, genije stao iza vozila koje je regularno parkirano tako da se pored njega moraš provlačiti na centimetar (auto je Jetta aka produženi Golf). Ono, nema potrebe tražiti mjesto, stani gdje se zatekneš. Napomena: ne samo da je u blizini bilo (bar jedno) slobodno parking mjesto, nego je preko puta skoro prazan parking.
amar1994

#24659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Jeste li upalili sva Četri radi sigurnosti? :)
Travnički Noćni Šetač

#24660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Laplace wrote: 08/12/2019 15:11
Popodne na parkingu kod Robota u Brezi mjesta ocrtana, genije stao iza vozila koje je regularno parkirano tako da se pored njega moraš provlačiti na centimetar (auto je Jetta aka produženi Golf). Ono, nema potrebe tražiti mjesto, stani gdje se zatekneš. Napomena: ne samo da je u blizini bilo (bar jedno) slobodno parking mjesto, nego je preko puta skoro prazan parking.
Dvojica dobrih momaka i okrenuti ga za 90 stepeni tako da blokira prolaz parkingom... sve dok se moze proci pored njega preko parkinga nijedna zastitna sluzba bilo kojeg TC nece zvati policiju...
Kad ga nazasuk okrenes i onda svi zaglave onda zovu...
...
ili ovako :

Travnički Noćni Šetač

#24661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Neki od posjetioca su tražili da se informišu o lokaciji pojedinih snimaka... tu temu smo imali na redovnom sedmičnom sastanku Balkan Dashcam tima i odlučeno je da se na svakom pojedinačnom videu označi država u kojoj je video nastao... ovo je počelo da se primjenjuje od noćas.... od nove godine vjerovatno će biti uključeno još par nekih izmjena...
...
Znači noćas skoro pa standardno: nezakonita preticanja, skretanja u zabranjenom smjeru, zakašnjela prestrojavanja preko pune inije, ulovili smo i jednog Teslu S dole u Tučepima, imamo i situaciju u kružnom toku, a imamo i "instant karma" situaciju s veselim navijačima koji putuju na utakmicu...
...
...
Laplace

#24662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

amar1994 wrote: 08/12/2019 16:18 Jeste li upalili sva Četri radi sigurnosti? :)
:D :D :D

Nisam se toga sjetio.
JavierBosnia

#24663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Travnički Noćni Šetač wrote: 08/12/2019 21:31
zakašnjela prestrojavanja preko pune inije
Meni je ovo okej, mozda je nepoznat put covjeku, nije upratio signalizaciju najbolje, mozda navigaciju neku prati nesto. Ako se uvjerio da nema niko da ide tom trakom vec onda nije problem ni malo usporiti osmotriti situaciju pa se prebaciti. Sta zna hoce li imati gdje da se okrene da je produzio
Travnički Noćni Šetač

#24664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

JavierBosnia wrote: 09/12/2019 11:37
Meni je ovo okej, mozda je nepoznat put covjeku, nije upratio signalizaciju najbolje, mozda navigaciju neku prati nesto. Ako se uvjerio da nema niko da ide tom trakom vec onda nije problem ni malo usporiti osmotriti situaciju pa se prebaciti. Sta zna hoce li imati gdje da se okrene da je produzio
Generalno da... nije bila preopasna situacija, ali rado ću obrazložiti zašto je ovaj video uvršten...

- Na originalnom snimku se vide tablice i nije stranac u pitanju već domaći čovjek... Znači nije nepoznavanje puta već je nešto drugo..
- Ako nije upratio signalizaciju( na šta ja ukazujem u snimku) onda to nije olakšavajuća već naprotiv otežavajuća okolnost .... signalizacija upravo služi da se prati i da se prema njoj odvija saobraćaj... znači loša navika ili loš vozač---
- Ako prati navigaciju ili nešto drugo što ga ometa u vožnji takođe je riječ o ponašanju vozača koje treba biti kritikovano jer ako ga korištenje bilo čega ometa u pravilnoj vožnji onda je to problematično ponašanje... znači loša navika ili loš vozač
- Ne mogu ni potvrditi ni osporiti da li se uvjerio da neće nekoga ometati, ali je u svakom slučaju usporavanjem bez potrebe u traci za pravo ometao saobraćaj u toj traci, jer isključne trake upravo služe da smanje usporenje saobraćaja... takođe na početku isključne trake je prešao malo u lijevu traku a zatim se vratio ostavljajući cijeloj koloni iza njega pogrešan dojam da će nastaviti pravo... Vožnja bez pravovremene reakcije na saobraćajne propise
- Da li će imati mjesta da se okrene za 50 metara ili 5 kilometara ne utiče na opravdanost pravljenja prekršaja... nebitno u smislu ove situacije...
...
...
...
Podsjetiću da poenta stvari koje prikazivam, nije konkretan prekršaj, već prikazivanje obrazaca ponašanja za volanom koje treba izbjegavati na cestama... identično ovakvo zakašnjelo prestrojavanje na autoputu je jednoglasno osuđeno kao opasno... ali problem nije u pojedinačnom prekršaju već u obrascu ponašanja, kada navika umjesto pravila postane bitnija onda se javljaju problemi...
...
...
...
U suštini dobro si konstatovao ali evo obrazložio sam svoj stav... :thumbup:
...
Inače svaku situaciju analiziram u smislu da li je prouzrokovana od strane vozača ili ne... dosta situacija izbacim i ne koristim jer smatram da nisu loša namjera vozača, ili nepažnja / bahatost / glupost i da nisu predmet onoga na šta želim da ukažem... No hvala na kvalitetnom praćenju, smatram to velikom podrškom...
Laplace

#24665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Već sam jednom na forumu napomenuo: navigacija unaprijed napomene da slijedi skretanje desno ili lijevo (bar mene je uvijek napominjala 300-400 metara ranije pa onda neposredno prije skretanja). Ako je pratio navigaciju, onda je bar 200 metara ranije znao da treba skrenuti lijevo.
Laplace

#24666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Travnički Noćni Šetač wrote: 09/12/2019 12:30
Generalno da... nije bila preopasna situacija, ali rado ću obrazložiti zašto je ovaj video uvršten...

- Na originalnom snimku se vide tablice i nije stranac u pitanju već domaći čovjek... Znači nije nepoznavanje puta već je nešto drugo..
- Ako nije upratio signalizaciju( na šta ja ukazujem u snimku) onda to nije olakšavajuća već naprotiv otežavajuća okolnost .... signalizacija upravo služi da se prati i da se prema njoj odvija saobraćaj... znači loša navika ili loš vozač---
- Ako prati navigaciju ili nešto drugo što ga ometa u vožnji takođe je riječ o ponašanju vozača koje treba biti kritikovano jer ako ga korištenje bilo čega ometa u pravilnoj vožnji onda je to problematično ponašanje... znači loša navika ili loš vozač
- Ne mogu ni potvrditi ni osporiti da li se uvjerio da neće nekoga ometati, ali je u svakom slučaju usporavanjem bez potrebe u traci za pravo ometao saobraćaj u toj traci, jer isključne trake upravo služe da smanje usporenje saobraćaja... takođe na početku isključne trake je prešao malo u lijevu traku a zatim se vratio ostavljajući cijeloj koloni iza njega pogrešan dojam da će nastaviti pravo... Vožnja bez pravovremene reakcije na saobraćajne propise
- Da li će imati mjesta da se okrene za 50 metara ili 5 kilometara ne utiče na opravdanost pravljenja prekršaja... nebitno u smislu ove situacije...
...
...
...
Podsjetiću da poenta stvari koje prikazivam, nije konkretan prekršaj, već prikazivanje obrazaca ponašanja za volanom koje treba izbjegavati na cestama... identično ovakvo zakašnjelo prestrojavanje na autoputu je jednoglasno osuđeno kao opasno... ali problem nije u pojedinačnom prekršaju već u obrascu ponašanja, kada navika umjesto pravila postane bitnija onda se javljaju problemi...
...
...
...
U suštini dobro si konstatovao ali evo obrazložio sam svoj stav... :thumbup:
...
Inače svaku situaciju analiziram u smislu da li je prouzrokovana od strane vozača ili ne... dosta situacija izbacim i ne koristim jer smatram da nisu loša namjera vozača, ili nepažnja / bahatost / glupost i da nisu predmet onoga na šta želim da ukažem... No hvala na kvalitetnom praćenju, smatram to velikom podrškom...
Upravo ono što me nervira kod vozača - ne prate horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Tako imamo vozače koji nemaju pojma koliko je ograničenje, ili onoga od neki dan koji u Sarajevu (na glavnoj cesti) vrši polukrožno okretanje na dijelu gdje mu stoji znak kao kuća zabrane polukružnog. Ali, neće niko njemu govorit' gdje se on ne smije polukružno okretati - sve pod uslovom da je uopšte i gledao da li je polukružno okretanje zabranjeno ili dozvoljeno.
Throttle

#24667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Prekrsaj jest al ne izgleda kao neka bahatost il nesto slicno, nije ugrozio nikog i po meni je ok.
P.S. Travnicki ima li ijedan video da u njemu nema nikog papka iz Travnika koji skrece ulijevo u zabranu sa glavne ceste :lol:
Travnički Noćni Šetač

#24668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Throttle wrote: 09/12/2019 12:54 P.S. Travnicki ima li ijedan video da u njemu nema nikog papka iz Travnika koji skrece ulijevo u zabranu sa glavne ceste :lol:
Vjerujem da ima poneki ... :D ... u suštini na toj raskrnici su ukinuti semafori i onda je ovo izvedeno sa zabranom skretanja... znam da prelazi u dosadu, ali ovo ili treba zaustaviti ili treba skloniti znak što bih ja volio da postignem, najgore je ovako znak postoji, svi ga krše i niko ne kažnjava... i opet tim primjerom dajem upozorenje na naviku / obrazac ponašanja jer nakon jednog nekažnjenog prekršaja drugi dođe brzo, treći još brže i jbg...tragedija ...
...
...
...
Throttle wrote: 09/12/2019 12:54 Prekrsaj jest al ne izgleda kao neka bahatost il nesto slicno, nije ugrozio nikog i po meni je ok.
Kao što rekoh... ova konkretno situacija i nije toliko problematična, koliko je problematičan ovakav obrazac ponašanja...

Evo je ista situacija, ali na autoputu... i odmah puno opasnija vidi se kočenje ostalih i nestabilniji izlaz vozila... a ustvari je stvar navike tipa: "linija nije bitna" i slično... ( pogledati situaciju na 01:28 )

Emir92

#24669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

Throttle wrote: 09/12/2019 12:54 Prekrsaj jest al ne izgleda kao neka bahatost il nesto slicno, nije ugrozio nikog i po meni je ok.
P.S. Travnicki ima li ijedan video da u njemu nema nikog papka iz Travnika koji skrece ulijevo u zabranu sa glavne ceste :lol:
U ovoj situaciji nije, ali se meni desilo da sam se nalazio u traci za skretanje lijevo i lik je u mene haman kreno da se prestrojava, bas kao i ovaj na snimku, samo je faca lika koji se cudi otkud auto u traci za lijevo. (da ne bude zabune slicna raskrsnica kao ova). I ovo smatram iskreno opasnim na cesti jer je usporio saobracaj iza sebe tako da se neko vrlo lako mogao naci u traci za kretanje kraj njega, a da nije bio svjestan te situacije vozac.
Poucen iskustvom u zadnje vrijeme, lijevi retrovizor je za mnoge postao ne potreban jer ga nisu pogledali od .... nikad.
drug_profi

#24670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Hej sta ima vozila sa polomljenim i nepostojecim lijevim retrovizorom...
Po meni je to u ravni sa neispravnim upravljackim sistemom.

Meni se desilo da sam jednom na cesti ostao bez lijevog retrovizora. Isti dan sam na olx nasao drugi i ujutro otisao po njega.
zdruzdjo

#24671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Kao obicno jutros dolazim na kruzni bp i vidim guzva je, ali prilicno su civilizovani svi. Kontam policija je tu ali hmmm, nema ih na starom mjestu.
Kako prilazim kruznom aaaarghhhhh. Taman sam ih hvalio ali ovo je vrh.

Image
preludezalude

#24672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

zdruzdjo wrote: 09/12/2019 21:41 Kao obicno jutros dolazim na kruzni bp i vidim guzva je, ali prilicno su civilizovani svi. Kontam policija je tu ali hmmm, nema ih na starom mjestu.
Kako prilazim kruznom aaaarghhhhh. Taman sam ih hvalio ali ovo je vrh.

Image
Jesu li oni normalni??? Kakvo je ovo zaustavljanje??? Ja im nikad nebi stao na ovom mjestu. Prosao bih ih pa stao u krajnju desnu traku i cekao ako hoce da dodju a sve snimio.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#24673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

preludezalude wrote: 09/12/2019 22:49

Jesu li oni normalni??? Kakvo je ovo zaustavljanje??? Ja im nikad nebi stao na ovom mjestu. Prosao bih ih pa stao u krajnju desnu traku i cekao ako hoce da dodju a sve snimio.
normalni su,ne znam jesi li ikad prosao tim kruznim tokom,svi tu voze vanjskom :lol:
Maraschino

#24674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

bitanga_sa_otesa wrote: 09/12/2019 22:53
preludezalude wrote: 09/12/2019 22:49

normalni su,ne znam jesi li ikad prosao tim kruznim tokom,svi tu voze vanjskom :lol:
pa ne mogu unutrasnjom kad je to rezervisano za policiju.
ovo su kompletni idioti.

vidio sam da policajac stoji u kruznom, nikome ne smeta ali zato snima situaciju i dojavljuje kolegama ako neko cini prekrsaj. oni zaustavljaju na cesti gdje ima prosirenje poslije kruznog toka.

budala je ko ovima stane pa neka pise materi svojoj.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#24675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Maraschino wrote: 09/12/2019 23:18

budala je ko ovima stane pa neka pise materi svojoj.
nisam vas prepoznao mangupi/nestajaĆi...
napravi sranje sutra tu,pa nemoj stat i javi nam sta se desilo :D
Post Reply