Kolinda Grabar-Kitarović

Locked
Hank Paldum

#1776 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hank Paldum »

Saga Noren wrote: 09/12/2019 13:00 Pazi ti to. :!: Sad ja ne bi smila skakat, jer ce nekom muškaracu upast u oci moje" lopte"??! Ma, vidi molin te :idea:
Sam tvoj naziv za grudi ukazuje koji je tvoj stav o ciloj stvari. :thumbup: <-------ironija

Zena ima pravo ponasati se kako god zeli i smatra dolicnim za njenu funkciju. Nase je da osudimo ili podrzimo.
Ali ne kroz seksizam i svodjenje na objekt nego kroz to jel dolikuje njenoj ulozi u drustvu takvo ponasanje. To je potpuno druga stvar.
Sa grudima ne mislim na nešto normalno śto čini žensko nego na ponašanje dotične kao otkačena tinejdžerka u bikiniju na nekom rave partyju. Melanija i Mišel Obama imaju isto atribute pa ne pišem tako o njima, znači ako si me mislila u taj seksistički tor smjestiti nije ti uspjelo.
Ako želite ravnopravnost što se tiče pohvala očeekujte i ravnopravnost kod kritika kada se jedna političarka ponaša papanski i neprofesionalno kao npr. jedan Dodik.
Dovoljno me boli glava kada se raspravljam oko glupošti iz HDZ tora kao npr. majoriziranje, Komšić, treći entitet još eto trebam u isto vrijeme se zamarati tim feminističkim glupostima :oops:
Saga Noren

#1777 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Saga Noren »

Hank Paldum wrote: 09/12/2019 13:13
Saga Noren wrote: 09/12/2019 13:00 Pazi ti to. :!: Sad ja ne bi smila skakat, jer ce nekom muškaracu upast u oci moje" lopte"??! Ma, vidi molin te :idea:
Sam tvoj naziv za grudi ukazuje koji je tvoj stav o ciloj stvari. :thumbup: <-------ironija

Zena ima pravo ponasati se kako god zeli i smatra dolicnim za njenu funkciju. Nase je da osudimo ili podrzimo.
Ali ne kroz seksizam i svodjenje na objekt nego kroz to jel dolikuje njenoj ulozi u drustvu takvo ponasanje. To je potpuno druga stvar.
Sa grudima ne mislim na nešto normalno śto čini žensko nego na ponašanje dotične kao otkačena tinejdžerka u bikiniju na nekom rave partyju. Melanija i Mišel Obama imaju isto atribute pa ne pišem tako o njima, znači ako si me mislila u taj seksistički tor smjestiti nije ti uspjelo.
Ako želite ravnopravnost što se tiče pohvala očeekujte i ravnopravnost kod kritika kada se jedna političarka ponaša papanski i neprofesionalno kao npr. jedan Dodik.
Dovoljno me boli glava kada se raspravljam oko glupošti iz HDZ tora kao npr. majoriziranje, Komšić, treći entitet još eto trebam u isto vrijeme se zamarati tim feminističkim glupostima :oops:
Uspilo je meni, nego ti neces priznat :mrgreen:
A da si napisa "mislim da njeno ponasanje ne dolikuje jednoj predstavnici drzave" o tom bi mogli raspravljati :mrgreen:
Haris033

#1778 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Haris033 »

Pobjednik slijedećih izbora u Hrvatskoj je 90% Miroslav Škoro. Kako kaže, nastavlja sa politikom Franje Tuđmana, što znači da Hrvatska definitivno postaje NDH i teško nama sa susjedima... :sad:
Hafis

#1779 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hafis »

Još bolje. Gledao sam ga više puta uživo...jednom čak i u manjem intimnijem, tj. zatvorenijem društvu.
Uglavnom dobar je na sceni...jedan vic - jedna pjesma.
Ako ništa, pravit će nam ovdje po Hercegovini (a i šire) koncerte džaba :)

The 51st State

#1780 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by The 51st State »

skoro je mnogo ozbiljniji i autenticniji kandidat od ove etablirane ergele, ono jeste da papi ustaslukom ali sa njim bi deal bio deal ipak je tezga najjaci univerzitet.
Saga Noren

#1781 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Saga Noren »

Hafis wrote: 09/12/2019 13:34 Još bolje. Gledao sam ga više puta uživo...jednom čak i u manjem intimnijem, tj. zatvorenijem društvu.

Skori ka glazbeniku i zabavljacu svaka cast, ima dvi tri pisme koje se mogu poslušati. :thumbup:
Ima i dozu duhovitosti :thumbup:

Ali za preCjednika? :cry:
Meni to ne ide. :roll:
Hank Paldum

#1782 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hank Paldum »

Saga Noren wrote: 09/12/2019 13:17 Uspilo je meni, nego ti neces priznat :mrgreen:
A da si napisa "mislim da njeno ponasanje ne dolikuje jednoj predstavnici drzave" o tom bi mogli raspravljati :mrgreen:
Sad si se ti malo zeznula :D
Ja uopšte nisam mislio da mi smeta njeno ponašanje kao žena nego njeno ponašanje dok je na funkciji, znači kao predstavnica države.
Zašto svi ismijavaju Donald Trumpa iako se ponaša kao većina muškaraca? Zato što se ponaša kao većina muškaraca dok je na dužnosti.
Zar stvarrno misliš da se Angela Merkel onako ukočeno i ozbiljno ponaša kod kuće? Naravno da se ne ponaša ali to se zove profesionalnost i postoji kod ponašanja.
Thorgerson

#1783 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Thorgerson »

Ova kolinda je glupa i bahata ko qrac.

Mislim ne pratim uopste toliko hrvatsku politiku, a davno prestao gledati njihove kanale, al nelete na n1 ponekad... Znaci prvo kad izadje pred novinare, pa Dodik je mala maca, Dodik ti barem odgovori na pitanje, ova nece da odgovori, nego ti kaze sta ti ba mene to pitas, necu. Dalje. Il jednostavno uzme mikrofon i prica sta ona hoce. :D

:shock:
Saga Noren

#1784 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Saga Noren »

Hank Paldum wrote: 09/12/2019 14:18
Saga Noren wrote: 09/12/2019 13:17 Uspilo je meni, nego ti neces priznat :mrgreen:
Ja uopšte nisam mislio da mi smeta njeno ponašanje kao žena nego njeno ponašanje dok je na funkciji, znači kao predstavnica države.
Zašto svi ismijavaju Donald Trumpa iako se ponaša kao većina muškaraca? Zato što se ponaša kao većina muškaraca dok je na dužnosti.
Zar stvarrno misliš da se Angela Merkel onako ukočeno i ozbiljno ponaša kod kuće? Naravno da se ne ponaša ali to se zove profesionalnost i postoji kod ponašanja.
Zato postoje rici da ja ne pogadjan sta si ti mislia, nego da ti to lipo i jasno napises/kazes :mrgreen:
A ti si lipo i jasno napisa ovo:

Netačno. Napadati nekoga samo zato što je žensko sa stereotipnim izjavama je seksizam. U ovom slučaju je istina i treba podržavati ovakve komentare. Već sam napisao jednom, njena pojava i njeni postupci postali su as u rukavu svakog seksiste koji ukazuje na njeno ponašanje "zašto žena ne bi trebala izaći iz kuhinje

A iz ovog se jasno vidi da je ona za tebe prije svega zena, predstavnica glupavih zena koje tribaju ostat u kuhinji te podrzavas komentare tipa krva, kobila itd. Jer je ona po tebi idealna samo za to. Ti ne samo da podrzavas vridjanje nje ka zene i svodjenje cile njene osobe na skakutanje nego cak potices seksizam a opravdanje vidis u njenom nedolicnom ponasanju.
Seksizam nema opravdanja. Tocka.

(Ja se iskreno nadam i virujen da se vecina muskaraca ne ponasa ka Trump.)
Hafis

#1785 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hafis »

Saga Noren wrote: 09/12/2019 13:49
Hafis wrote: 09/12/2019 13:34 Još bolje. Gledao sam ga više puta uživo...jednom čak i u manjem intimnijem, tj. zatvorenijem društvu.

Skori ka glazbeniku i zabavljacu svaka cast, ima dvi tri pisme koje se mogu poslušati. :thumbup:
Ima i dozu duhovitosti :thumbup:

Ali za preCjednika? :cry:
Meni to ne ide. :roll:
Zašto ne.
Pogledaj dosadašnje predsjednike, pa i kandidate za predsjednika...sve gola landara osim Josipovića. A i on je nekakv lignja tip. Ali ipak ima državničke manire i jednom riječju - gospodin je, kakvih mi ovdje nikada ne možemo i nećemo imati.
A Škoro...izuzetno inteligentan i pronicljiv čovjek, tako da mu realno 95% političara u Hr. nisu ni blizu... i da...što kažeš s visokom dozom duhovitosti... Privatno jeste ipak malo udesno...čak i po mom mišljenju, i normalno da ne bi valjao ovim bosanskim ''patrijotama'', kojima sve što se predstavlja Hrvatom a ne zove Željko Komšić, ili je ujo ili fašist.
Last edited by Hafis on 09/12/2019 14:44, edited 1 time in total.
Guadalajara

#1786 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Guadalajara »

Thorgerson wrote: 09/12/2019 14:26 Ova kolinda je glupa i bahata ko qrac.

Mislim ne pratim uopste toliko hrvatsku politiku, a davno prestao gledati njihove kanale, al nelete na n1 ponekad... Znaci prvo kad izadje pred novinare, pa Dodik je mala maca, Dodik ti barem odgovori na pitanje, ova nece da odgovori, nego ti kaze sta ti ba mene to pitas, necu. Dalje. Il jednostavno uzme mikrofon i prica sta ona hoce. :D

Kalaštura..seljacka...
Saga Noren

#1787 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Saga Noren »

Hafis wrote: 09/12/2019 14:43
Zašto ne.
Pogledaj dosadašnje predsjednike, pa i kandidate za predsjednika...sve gola landara osim Josipovića. A i on je nekakv lignja tip. Ali ipak ima državničke manire i jednom riječju - gospodin je, kakvih mi ovdje nikada ne možemo i nećemo imati.
A Škoro...izuzetno inteligentan i pronicljiv čovjek, tako da mu realno 95% političara u Hr. nisu ni blizu... i da...što kažeš s visokom dozom duhovitosti... Privatno jeste ipak malo udesno...čak i po mom mišljenju, i normalno da ne bi valjao ovim bosanskim ''patrijotama'', kojima sve što se predstavlja Hrvatom a ne zove Željko Komšić, ili je ujo ili fašist.
Ma bio je i Mesic ok, osim Josipovica.
Varas se ti za politicare, svi su oni inteligentni i pronicljivi za sebe. A kasnije dobivaju i dozivotnu mirovinu. A takav ce bit i Skoro-dobar za sebe. On je navika dobijat pare za poticanje mrznje (kroz glazbu) nece se on tako lako toga odrec. Ja za njega necu glasovat ni u ludilu, radje Kolinda. Bar je zensko. Curice ce imat model zenska u politici, mozda bar iz tog izidje nesto.

Funkcija predsjednika je potpuno obezvrijdjena, oni su samo marionte i to beznačajne. Triba to minjat, a meni se pari da bi Kolakusic moga nesto ucinit u tom smijeru. Samo koliko on ima sanse izmedju ovih zvijeri.
Saga Noren

#1788 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Saga Noren »

Guadalajara wrote: 09/12/2019 14:44
Thorgerson wrote: 09/12/2019 14:26 Ova kolinda je glupa i bahata ko qrac.

Kalaštura..seljacka...
Sta ti imas protiv seljaka? I zasto nekog nazvati seljakom smatras vridjanjem? To su vridni ljudi, posteni.

Sta je kalastura? :mrgreen:
Hank Paldum

#1789 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hank Paldum »

Saga Noren wrote: 09/12/2019 14:33
Zato postoje rici da ja ne pogadjan sta si ti mislia, nego da ti to lipo i jasno napises/kazes :mrgreen:

Netačno. Napadati nekoga samo zato što je žensko sa stereotipnim izjavama je seksizam. U ovom slučaju je istina i treba podržavati ovakve komentare. Već sam napisao jednom, njena pojava i njeni postupci postali su as u rukavu svakog seksiste koji ukazuje na njeno ponašanje "zašto žena ne bi trebala izaći iz kuhinje

A iz ovog se jasno vidi da je ona za tebe prije svega zena, predstavnica glupavih zena koje tribaju ostat u kuhinji te podrzavas komentare tipa krva, kobila itd. Jer je ona po tebi idealna samo za to. Ti ne samo da podrzavas vridjanje nje ka zene i svodjenje cile njene osobe na skakutanje nego cak potices seksizam a opravdanje vidis u njenom nedolicnom ponasanju.

:-)
Pa jadna ne bila, pa normalno da ću naglasiti da je žena i napisati negativne stvari o ženi da bih objasnio šta seksisti misle, to i jest poenta. Pa da pišem kako je ne vole hrvatomrsci naglasio bih isto da je Hrvatica.
Da sutra napišem kako rasisti ne vole Obamu jer je tamnoput hoćeš li napisati isto za mene da sam rasista jer se vidi u mom komentaru da je on prvo crnac za mene? Pa normalno da moram naglasiti da je crnac da bih dao do znanja zašto ga rasisiti ne vole.
Saga Noren

#1790 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Saga Noren »

Hank Paldum wrote: 09/12/2019 16:18
Saga Noren wrote: 09/12/2019 14:33

:-)
Pa jadna ne bila, pa normalno da ću naglasiti da je žena i napisati negativne stvari o ženi da bih objasnio šta seksisti misle, to i jest poenta. Pa da pišem kako je ne vole hrvatomrsci naglasio bih isto da je Hrvatica.
Da sutra napišem kako rasisti ne vole Obamu jer je tamnoput hoćeš li napisati isto za mene da sam rasista jer se vidi u mom komentaru da je on prvo crnac za mene? Pa normalno da moram naglasiti da je crnac da bih dao do znanja zašto ga rasisiti ne vole.
Reka si istina je i podrzavan takve komentare....
dale cooper

#1791 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by dale cooper »

Kolinda se meni ne sviđa prvenstveno zbog svoje retorike koja opasno koketira sa fašizmom (ustaštvom) koje se reflektira i na njene
odnose sa BiH. Kroz mnoštvo primjera je pokazala da nije dobronamjerna prema ovoj zemlji. Da se razumijemo, ni drugi kandidati nisu
puno bolji, ali ona je jedan od najgorih.
Bloo
Globalna šefica

#1792 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Bloo »

dale cooper wrote: 09/12/2019 16:31 Kolinda se meni ne sviđa prvenstveno zbog svoje retorike koja opasno koketira sa fašizmom (ustaštvom) koje se reflektira i na njene
odnose sa BiH. Kroz mnoštvo primjera je pokazala da nije dobronamjerna prema ovoj zemlji. Da se razumijemo, ni drugi kandidati nisu
Ma niko ne odobrava njene stavove, vec se diskutuje o nacinu na koji se seciraju politicarke.
Hank Paldum

#1793 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hank Paldum »

Jesam u vezi Kolinde. Ako pokazuješ u javnosti najgore ženske stereotipe ne možeš poslije kriviti zli seksizam.
Okriviti crnca da je kriminalac samo zbog boje kože je rasizam ali ako tak crnac opljačka banku i dila kokain ne može poslije reći da su ljudi rasisti jer ga smatraju kriminalcem.
dale cooper

#1794 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by dale cooper »

Bloo wrote: 09/12/2019 16:33
dale cooper wrote: 09/12/2019 16:31 Kolinda se meni ne sviđa prvenstveno zbog svoje retorike koja opasno koketira sa fašizmom (ustaštvom) koje se reflektira i na njene
Ma niko ne odobrava njene stavove, vec se diskutuje o nacinu na koji se seciraju politicarke.
Ma znam, ali sam htio bez obzira da iznesem svoj stav koji ne polazi od toga kako neki političar(ka) izgleda već koliko je sposoban da
obavlja posao za koji je izabrana. Niti bi spol trebao da ima bilo kakve veze sa sposobnošću.
Bloo
Globalna šefica

#1795 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Bloo »

Hank Paldum wrote: 09/12/2019 16:37 Jesam u vezi Kolinde. Ako pokazuješ u javnosti najgore ženske stereotipe ne možeš poslije kriviti zli seksizam.
Okriviti crnca da je kriminalac samo zbog boje kože je rasizam ali ako tak crnac opljačka banku i dila kokain ne može poslije reći da su ljudi rasisti jer ga smatraju kriminalcem.
Koji su to najgori ženski stereotipi koje pokazuje?
Hank Paldum

#1796 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hank Paldum »

:lol:
I gdje je problem? Ravnopravnost.
Ravnopravnost je da te seciraju kao ostale a ne da budeš zaštićen od seciranja.

EDIT: Oni stereotipi koje sam napisao u prvom postu danas na ovoj temi
Bloo
Globalna šefica

#1797 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Bloo »

Hank Paldum wrote: 09/12/2019 16:49 :lol:
I gdje je problem? Ravnopravnost.
Ravnopravnost je da te seciraju kao ostale a ne da budeš zaštićen od seciranja.
Ne vidim baš da se političari seciraju kao političarke.
Taj dio ne razumiješ ili se praviš ograničen.

To što je većina nesposobna da napravi političke analize i komentare, već je sposobna samo na degenerično izdrkavanje na nivou napaljenog pubertetlije....
Guadalajara

#1798 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Guadalajara »

Saga Noren wrote: 09/12/2019 14:55 Sta ti imas protiv seljaka? I zasto nekog nazvati seljakom smatras vridjanjem? To su vridni ljudi, posteni.

Imam svasta.... :mrgreen:
Zato sto su cobani :mrgreen:

Rospija, kalaštura, vještica... :lol:
Bloo
Globalna šefica

#1799 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Bloo »

Guadalajara wrote: 09/12/2019 16:53
Saga Noren wrote: 09/12/2019 14:55 Sta ti imas protiv seljaka? I zasto nekog nazvati seljakom smatras vridjanjem? To su vridni ljudi, posteni.

Između ostalog: Kalaštura je naziv za razuzdanu, raskalašnu ženu.Često se pojam kalaštura koristi i za žene koje vole da se ističu nekonvecionalnim izgledom (one koje stavljaju tonu šminke obično jarkih boja, nose previše kratku ili drečavu odeću i tome slično).

– pejorativna, uvredljiva reč – raskalašna žena, skitnica, nemoralna-
žena, čije je ponašanje skandalazno, prosto, uvredljivo za okolinu
-izuzetno ružna žena, nezgodne naravi

Ona profuknjača i kalaštura … otišla u inostranstvo da obavi fejslifting narodnim parama!

Na žalost, nema muškog pandana. :mrgreen:
hAZNADAR

#1800 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by hAZNADAR »

Bloo wrote: 09/12/2019 16:55
Guadalajara wrote: 09/12/2019 16:53

Između ostalog: Kalaštura je naziv za razuzdanu, raskalašnu ženu.Često se pojam kalaštura koristi i za žene koje vole da se ističu nekonvecionalnim izgledom (one koje stavljaju tonu šminke obično jarkih boja, nose previše kratku ili drečavu odeću i tome slično).

– pejorativna, uvredljiva reč – raskalašna žena, skitnica, nemoralna-
žena, čije je ponašanje skandalazno, prosto, uvredljivo za okolinu
-izuzetno ružna žena, nezgodne naravi

Ona profuknjača i kalaštura … otišla u inostranstvo da obavi fejslifting narodnim parama!

Na žalost, nema muškog pandana. :mrgreen:
Kurvar, hahar, kicos, mangup, bitanga,..
Locked