Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
baxus

#4501 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

Citate li vi sta ja pisem :D
Sto se tice Željke i Fahra oni su kleknuli davno, ali pitaju se ko rahmetli nane.
Samo je Sead Milavica odan Komsicu i to zato sto mu je vlastita žena naredila to.
Hasanovic i Biba Kerla nisu.

Takodjer TorAnjaku, od 4 zastupnika odan je samo 1.
Nisu to klimoglavci kao u SDA.
Čovjeka se pita ko rahmetli nanu. Ja znam da je to teško prihvatit.

Zato nek budu mangupi i obore, hajde

Ako znaju brojat...

:lol:
Rahmetli nana
:izet:
Last edited by baxus on 08/12/2019 22:20, edited 1 time in total.
bunk

#4502 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Ne daju to stranci. Jer ce ovako isto i u Banja Luci da naprave vlast bez snsd i sds.
Samo dok skontaju kako :lol: :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4503 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

znaci kako god, vlada im ruke da opstane? iz dfa imaju dvoje i dvoje iz sbba.

odnosno da uprostimo, sda podrzava samo milavica, zato sto mu je tako naredila zena i dvoje iz sbba, pretpostavljam poturak i maric, i pecikoza. to je ukupno 14 ruku. doista porazavajuce i kifli kapa do poda, ako tako bude.
shbc

#4504 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

_Reds_ wrote: 08/12/2019 21:31
shbc wrote: 08/12/2019 20:03
_Reds_ wrote: 08/12/2019 19:58 Bjelasnica je Kanton Sarajevo, i tu se prica zavrsava.

Punkt treba, jer hitnu plaćamo svi. Drugi planinski centri imaju ambulante, cak i mini hirurske sale.

ZOI je trebao da stavi ogradu na stazu, ili da stoje njihovi radnici.
Kamenje je odraz nerada, i laznog promovisanja.

Dok je raznih DiFovaca, Hubijara, Magoda, bice tako kako je.

Taj kamen sigurno nije mali bio. Sutra bi ugrozio zivot i skijasa.

Hitnu treba da placa KS, a ne ZOI.
Mozda i u augustu da stave ogradu, sta mislis?
Ne pravi se glup, a ni lud.

Oni reklamiraju na sve strane snijeg, i kako se snijeg pravi. Djeci je tesko zabraniti.
Nema vecih neradnika od ZOI-ija. Nisu u stanju godinama pokupiti kamenje sa staza. Ljudi se smao organizju da kupe, njihovi radnici nece.
Kod njih je i skijanje na vlastitu odgovornost. Ne Bjelasnici ljudi ne pomisljaju da skijaju sa normalnim skijama, nego sa tkz. kamenjarkama.

Za sefa staza imenovali onog Smajica, dilera, to je taj napredak.

ZOI je odron odrona.
I ovo sa Jalom, Bubabama i ostalim je jos jedan dokaz toga.

I ovi sto pominju zakon o skijalistu.
Kakve veze ima taj zakon. Danas je gore bilo 4-5 hiljada ljudi, niko nije skijao, znaci li te ti ljudi nemaju pravo na adekvatnu hitnu pomoc, ako se nekome nesto desi i mimo skijalista? Ili trebaju cekati hitnu pomoc 40 minuta?

Ili je opravdanje neimanje helikoptera?

Ako postoje razni punktovi hitne pomoci po gradu, onda vikednom treba biti i na Bjelasnici.
Jesu li otvorili sezonu? Nisu.
Jesu li rekli da je omoguceno sankanje i skijanje? Nisu.
Jesu li stavili znakove da je isto na vlastitu odgovornost? Jesu.

Znaci roditelj ode gore sa djetetom, vidi da nije sigurno i pusti dijete da se sanka. I sta je izgovor? "Ja vidio snimke topova kako rade", "djetetu tesko zabraniti"? Imas li oci? Jesi li ti roditelj ili on? Nema tu tesko ili lako. Ne moze i tacka. Ako to nisi u stanju, bolje ti je da si ga izdrk'o. Ili je mozda izgovor "nema ograde". Nista jarane, ti slijedeci put kad si na autoputu stani fino u zaustavnu traku i izbaci dijete da se voza biciklom, fino mu, siroko. Nema ni ograde ni znaka da je zabranjeno. A tesko mu je i zabranit', dijete je to jbg.

O ZOI-ju se svasta moze pricati, ali da su u ovoj situaciji odgovorni (ili bilo ko drugi osim roditelja) je apsurdno i providna politicka prica.

p.s. Po drugi put. Kamenje se sa staze ne sklanja. Ako vidis kamen, znaci da nema dovoljno snijega i tu nemas sta da radis sa skijama, bordom ili sankama. Sve sto ti se desi zato sto si to ignorisao se zove prirodna selekcija. Sta vise, zakonom tretirati one koji sklanjaju kamenje jednako onima koji sklanjaju table "pazi mine".
Last edited by shbc on 08/12/2019 22:46, edited 3 times in total.
baxus

#4505 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

bunk wrote: 08/12/2019 22:19 Ne daju to stranci. Jer ce ovako isto i u Banja Luci da naprave vlast bez snsd i sds.
Nepodnošljiva lakoća postizbornog postojanja i postrojavanja u BL,
Najvlažniji san svakog SDA ovca.

Haj ti meni odgovori na pitanje, sto je to Srbima u RS-u bolje jer su homogeni i ne izdaju (kako vi razmišljate)?

Jel im život bolji, strane firme dolaze, mozes birat posao, metro ima, aoerodrom s konekcijama, ne krade se, školstvo dobro, nema korupcije? Plate dobre, meka za business i investitore?

Pa da i mi izaberemo brate onda te vaše ako će nam bolje biti.
baxus

#4506 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

malakh wrote: 08/12/2019 22:27 znaci kako god, vlada im ruke da opstane? iz dfa imaju dvoje i dvoje iz sbba.

odnosno da uprostimo, sda podrzava samo milavica, zato sto mu je tako naredila zena i dvoje iz sbba, pretpostavljam poturak i maric, i pecikoza. to je ukupno 14 ruku. doista porazavajuce i kifli kapa do poda, ako tako bude.
Ma nije do Kifle druze, nego ovome nana preselila, pa sad nema hajra od nje.
bunk

#4507 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

baxus wrote: 08/12/2019 22:29
bunk wrote: 08/12/2019 22:19 Ne daju to stranci. Jer ce ovako isto i u Banja Luci da naprave vlast bez snsd i sds.
Nepodnošljiva lakoća postizbornog postojanja i postrojavanja u BL,
Najvlažniji san svakog SDA ovca.

Haj ti meni odgovori na pitanje, sto je to Srbima u RS-u bolje jer su homogeni i ne izdaju (kako vi razmišljate)?

Jel im život bolji, strane firme dolaze, mozes birat posao, metro ima, aoerodrom s konekcijama, ne krade se, školstvo dobro, nema korupcije? Plate dobre, meka za business i investitore?

Pa da i mi izaberemo brate onda te vaše ako će nam bolje biti.
Biraj koga god zelis.
Demokratija je.
A "nasi" su fiktivna kategorija koja se lijepi svima koji ne puse pricu sestorke..petorke,,,sedmorke,,kifle u stvari.
To za Banja Luku je nazalost istina.
U stvari za sve dijelove BiH gdje Bosnjaci nisu vecina..
baxus

#4508 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

Sta je nazalost istina? nisam shvatio.
bunk

#4509 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

baxus wrote: 08/12/2019 22:51 Sta je nazalost istina? nisam shvatio.

Slijepa odanost bez obzira sta kosta....
_Reds_

#4510 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

shbc wrote: 08/12/2019 22:27
_Reds_ wrote: 08/12/2019 21:31
shbc wrote: 08/12/2019 20:03

Mozda i u augustu da stave ogradu, sta mislis?
Ne pravi se glup, a ni lud.

Oni reklamiraju na sve strane snijeg, i kako se snijeg pravi. Djeci je tesko zabraniti.
Nema vecih neradnika od ZOI-ija. Nisu u stanju godinama pokupiti kamenje sa staza. Ljudi se smao organizju da kupe, njihovi radnici nece.
Kod njih je i skijanje na vlastitu odgovornost. Ne Bjelasnici ljudi ne pomisljaju da skijaju sa normalnim skijama, nego sa tkz. kamenjarkama.

Za sefa staza imenovali onog Smajica, dilera, to je taj napredak.

ZOI je odron odrona.
I ovo sa Jalom, Bubabama i ostalim je jos jedan dokaz toga.

I ovi sto pominju zakon o skijalistu.
Kakve veze ima taj zakon. Danas je gore bilo 4-5 hiljada ljudi, niko nije skijao, znaci li te ti ljudi nemaju pravo na adekvatnu hitnu pomoc, ako se nekome nesto desi i mimo skijalista? Ili trebaju cekati hitnu pomoc 40 minuta?

Ili je opravdanje neimanje helikoptera?

Ako postoje razni punktovi hitne pomoci po gradu, onda vikednom treba biti i na Bjelasnici.
Jesu li otvorili sezonu? Nisu.
Jesu li rekli da je omoguceno sankanje i skijanje? Nisu.
Jesu li stavili znakove da je isto na vlastitu odgovornost? Jesu.

Znaci roditelj ode gore sa djetetom, vidi da nije sigurno i pusti dijete da se sanka. I sta je izgovor? "Ja vidio snimke topova kako rade", "djetetu tesko zabraniti"? Imas li oci? Jesi li ti roditelj ili on? Nema tu tesko ili lako. Ne moze i tacka. Ako to nisi u stanju, bolje ti je da si ga izdrk'o. Ili je mozda izgovor "nema ograde". Nista jarane, ti slijedeci put kad si na autoputu stani fino u zaustavnu traku i izbaci dijete da se voza biciklom, fino mu, siroko. Nema ni ograde ni znaka da je zabranjeno. A tesko mu je i zabranit', dijete je to jbg.

O ZOI-ju se svasta moze pricati, ali da su u ovoj situaciji odgovorni (ili bilo ko drugi osim roditelja) je apsurdno i providna politicka prica.

p.s. Po drugi put. Kamenje se sa staze ne sklanja. Ako vidis kamen, znaci da nema dovoljno snijega i tu nemas sta da radis sa skijama, bordom ili sankama. Sve sto ti se desi zato sto si to ignorisao se zove prirodna selekcija. Sta vise, zakonom tretirati one koji sklanjaju kamenje jednako onima koji sklanjaju table "pazi mine".
Svasta danas zrak udise, na tebe ovaj smog cudno djeluje.
baxus

#4511 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

bunk wrote: 08/12/2019 22:57
baxus wrote: 08/12/2019 22:51 Sta je nazalost istina? nisam shvatio.

Slijepa odanost bez obzira sta kosta....
I jel im bolje zbog toga? To je bilo moje pitanje?
Sto se Bošnjacima provlači etiketa da su naivni i glupi jer je kod njih pristan pluralizam?
shbc

#4512 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

Slazem se da svasta zrak udise
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4513 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

Svoj stav o hitnoj i Bjelašnici sam napisala. Ono što privlači pozornost je da bi isti nikovi različito pisali da je drugačija struktura vlade o istom događaju. Bili bi krivi i ministri i premijer i mrtvi Alija.. Tako da, mi nemamo principe, imamo samo navijanje kao na seoskoj koridi
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4514 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

baxus wrote: 08/12/2019 22:30
malakh wrote: 08/12/2019 22:27 znaci kako god, vlada im ruke da opstane? iz dfa imaju dvoje i dvoje iz sbba.

Ma nije do Kifle druze, nego ovome nana preselila, pa sad nema hajra od nje.
jedini koji ima tu moć od trenutnih vladajućih jeste kifla. sve ostalo je tanko za tu vrstu priče. ako je uspio završiti dva iz dfa i dva iz sbba, onda svaka čast.

ps sjećam se vremena kada se obarala vlada sdpa, 2011. godine. tada je isto kružila priča da sda nema ruke da obori vladu, da ne može skupiti većinu i tako dalje. predvodnik rušenja te vlade je bio upravo konaković. i onda dođe sjednica i za opoziv glasuju radeljaš, sdu, lijanović, hanka vajzović, bps i vlada padne.
Dr. Kuca

#4515 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dr. Kuca »

Ovo na bjelasnici je slika i prilika ove vlade. Puno price malo rada.
high_volume

#4516 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by high_volume »

Dr. Kuca wrote: 09/12/2019 07:42 Ovo na bjelasnici je slika i prilika ove vlade. Puno price malo rada.
Rekao sam ja Kifli sinoć, jbg. zajebali ste obojica, ti si trebao uzeti kola hitne, a Forto da obuče bijeli mantil, i na Bjelašnicu... da te oni SDA.ovci ne peru na ruke kroz hladnu vodu
JThomas

#4517 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

baxus wrote: 08/12/2019 23:02

I jel im bolje zbog toga? To je bilo moje pitanje?
Sto se Bošnjacima provlači etiketa da su naivni i glupi jer je kod njih pristan pluralizam?
:mrgreen: na ovoj temi jeste...na nekim drugim opet nije...
Prpa.ba

#4518 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote: 08/12/2019 12:16 Kakve veze onda ima privatna turistička agencija Studentski pohodi s Turističkom zajednicom KS? Ako to sami organiziraju, zašto poteba da se uvezuju i predstavljaju kao zajednički projekat, ili jednostavnije ko kome plaća, čijim novcem i šta?

Tanka relativizacija. Ostaje zapisano, Brayan Ferry vs. "narko-turbo-rep".

Odlična vijest isključivo za ove koji drže šankove.

Ako KS plaća ovu sramotu, kako uopće može biti u plusu?
A osim blamaže i sitnih privatnih talova, "željeni efekti" bi bili...?

Ne mora odmah Bečka. Za početak može i nešto što nije, kako sam kažeš, "narko-turbo-rep".
Ili baš mora?

edit, da te ne smaram, otkriće se već na kraju trag novca i za čiji račun i džepove smo istrpjeli još jednu blamažu,
Veliki minus aktuelnoj vladi.
Uvezuju se da bi dogadjaj imao sto vise posjetitelja i da bi se okrenulo sto vise para, a i sto vise mladih ljudi vidjelo Bjelasnicu i mozda se opet vratilo tokom zime. Bjelasnica mladim osobama koje nemaju osobne automobile nije komsiluk nego udaljena destinacija. Javni prevoz je jedan autobus koji ide od Zemaljskog u 8h i vraca se u 15h, 99% grada ne zna da taj bus i postoji, a Studentski pohodi su mozda ponajjaci organizator putovanja za veliki broj mladih osoba. Iskren da budem, ne znam koje pravno lice stoji iza Studentskih pohoda niti koliki im je promet, znam da postoje vec godinama i da nema nekih javno izrazenih afera vezanih uz njih.

Dalje, ko kome placa u ovom trenutku nije poznato i cekacemo finansijske izvjestaje. S obzirom na mega-popularnost ovog tipa muzike i vrhunsku produkcijsku organizaciju izvodjaca, sumnjam da ce iko iz SDA i SBB usuditi se problematizirati ovo na Skupstini i traziti izvjestaj o utrosku sredstava, Avaz je cak i sponzor. Mozda da trazimo od nekog alternativca tipa Niksica, mada vjerujem da ce se i sama Turisticka zajednica pohvaliti ako dogadjaj bude uspjesan. :lol:

Finansiranje ovog tipa dogadjaja moze kostati od 20.000 pa do 300-400.000 KM. Modeli finansiranja znaju biti razni: uz pomoc sponzora, od direktnog placanja izvodjacima koji sami organizuju logistiku, pa do pripremljene logistike i placanja za izvedbu, pa do tezgarskog pristupa gdje organizator obezbjedjuje logistiku a izvodjaci se namiruju od procenta "prometa".

U ovom trenutku vjerujem da ce trosak kantona biti organizacija logistike i simbolicni honorari, zeljeni efekti su ukupna posjeta otvorenja, medijska pokrivenost medju mladima u Hrvatskoj i Srbiji koji ovim likovima nabijaju desetke miliona pregleda i povecanje broja turista na skijalistu tokom sezone, i mozda 15-20.000 KM PDV-a na konto "prometa".

I da zakljucim svoje apologetsko izlaganje, ne vjerujem da se neko probudio i pomislio "odoh obezbjediti da Jala zaradi i kontaminirati duse mladih Sarajlija". Najjednostavnije objasnjenje je obicno i najtacnije: cilj je imati veliko otvorenje i predstaviti se kao hip lokacija, demografija koja to najlakse obezbjeduje su mladi, mladi su u filmu narko-repa, narko-rep ce i dobiti. :mrgreen:
bunk

#4519 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Ljudi koji imaju novac i trose ga na skijanje ce zaobici seljacko/srbijanske/ turbofolk propusten kroz autotuner predstave .
Ali , iopet, sta ja znam, ako turisticki radnici na Bjelasnici imaju ciljanu grupu koja ce im donijeti zaradu u 16 godisnjacima pa do 20 godisnjaka koji u dzepu nemaju za prevoz do Bjelasnice onda ok.
Neka bude..
Mada je i onom medjedu iza basamaka jasno da se treba ciljati na roditelje tih balavaca .
A oni bi vjerujem u 99% slucajeva radije gledali i slusali bilo sta samo ne ovo sto je servirano..
Capajebo

#4520 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Capajebo »

Koliko god ih ja ne volio, najveće regionalne zvijezde trenutno su upravo njih 2, i mislim da je ovo pravi potez.
Mada sam njih očekivao za novu godinu, ali to ce izgleda biti 2020 :mrgreen:
duh_sa_sjekirom

#4521 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by duh_sa_sjekirom »

Jasno je da je organizator otvorenja ciljao na što veću masovnost.
U današnji vakat, tako nešto mogu najlakše obezbjediti dovođenjem jeftinih a u isto vrijeme aktuelnih i popularnih "zvijezda"
I budali je jasno da se Jala Brat i Bryan Ferry ni u kom smislu ne mogu porediti. No, gro publike koja sluša ovog drugog baš i nije u cvijetu mladosti i nije baš raspoložena da nekoliko sati cupka na minusima i smrzava se. Oni su skloniji toploj sobi, čaju ili kuhanom vinu i gledanju kroz prozor.
Sa druge strane, slušatelji Jale i sličnih ubleha mlađe su osobe, željne provoda, kojima minusi nisu problem i daleko su brojniji od ovih prvih.
Iz te perspektive je ovakav potez organizatora sasvim razumljiv.
Da se razumijemo, i ja bih volio da su došli Rolling Stonesi, AC/DC i sl. ali nisu, hebi ga...Možda jednog dana, kad i ako se opametimo i stanemo na noge...
made_in_sarajevo

#4522 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

bunk wrote: 09/12/2019 08:23 Ljudi koji imaju novac i trose ga na skijanje ce zaobici seljacko/srbijanske/ turbofolk propusten kroz autotuner predstave .
Ali , iopet, sta ja znam, ako turisticki radnici na Bjelasnici imaju ciljanu grupu koja ce im donijeti zaradu u 16 godisnjacima pa do 20 godisnjaka koji u dzepu nemaju za prevoz do Bjelasnice onda ok.
Neka bude..
Mada je i onom medjedu iza basamaka jasno da se treba ciljati na roditelje tih balavaca .
A oni bi vjerujem u 99% slucajeva radije gledali i slusali bilo sta samo ne ovo sto je servirano..
sta kad bi ti reko da ima raje 25+, 30+ godina koji redovno slusaju ove majmune? nisu to samo balavci, ima tu svega. moze se nama gaditi koliko hoce, ovi su popularni danas i njihovo prolazi. kad bude neka pevaljka na jahorini bit ce isto pun kurac raje, vise nego bilo koga stranog da dovedes.

zivimo za cajke i autotune :mrgreen:
bunk

#4523 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Sad but true...
Logovan

#4524 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Logovan »

Dr. Kuca wrote: 09/12/2019 07:42 Ovo na bjelasnici je slika i prilika ove vlade. Puno price malo rada.
:? :lol:
Naslovnica

#4525 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Naslovnica »

Gledam jučer i jutros web kamere na MojaTv.
Na Jahorini sve pod snijegom, ljudi skijaju, radi lift (bar ovaj što se vidi na kameri).
Na Bjelašnici mrtvo sve.
Da li je moguće da je Bjelašnica toliko toplija od Jahorine pa na Jahorini mogu da rade topovi a na Bjelašnici ne mogu, ili je nešto drugo u pitanju?!
:?
Locked