sjecam se Kosevskog kad iznad vrtica i skole nije bilo nicega osim livade, tamo smo isli iz skole na "orjentacijsku nastavu" ucili gdje sjever gdje jug, i skupljali glinu za radove...

bob

Uf sto me podsjeti na te pljeskavice , jesam ih ja tamanio ko blesav...a bila je jedna dobra sto je radila unutra. Ja se slepao ko hajvan...nista nije bilo al me zato pazila kad sam uzimao za rucakRJ57 wrote: ↑23/11/2019 20:06 od kioska meni su vazda oni na marindvoru bili zakon. prvo pljeska sa ajvarom u primusu ili onome pored i onda krofna kod megi! ili krofna sa sirom pa krofna sa eurokremom ... joj kako je to bilo dobro!
interesantno nigdje nema slika tih kioska na marindvoru, nesjećam se da sam ijednu vidio!
Ko kaže da nema slika Megija ?RJ57 wrote: ↑23/11/2019 20:06 od kioska meni su vazda oni na marindvoru bili zakon. prvo pljeska sa ajvarom u primusu ili onome pored i onda krofna kod megi! ili krofna sa sirom pa krofna sa eurokremom ... joj kako je to bilo dobro!
interesantno nigdje nema slika tih kioska na marindvoru, nesjećam se da sam ijednu vidio!
[/img]
[/img]
[/img]1993! ...dimnjacar wrote: ↑03/12/2019 21:46Ko kaže da nema slika Megija ?RJ57 wrote: ↑23/11/2019 20:06 od kioska meni su vazda oni na marindvoru bili zakon. prvo pljeska sa ajvarom u primusu ili onome pored i onda krofna kod megi! ili krofna sa sirom pa krofna sa eurokremom ... joj kako je to bilo dobro!
interesantno nigdje nema slika tih kioska na marindvoru, nesjećam se da sam ijednu vidio!![]()
I evo jedna "šira"....
![]()

sevdalnika jePorodice Foht wrote: ↑03/12/2019 21:03 Uu, Insane, dobar ovaj filmic kao i obrada poznate sevdalinke.![]()
I dan danas postoji ta ploča, doduše izlizana i prljava u zidu na obali Miljacke, pored mosta a prekoputa nekadašnje "Estrade".demagog wrote: ↑29/11/2019 09:40 Ne znam postaviti sliku pa postavljam link. Zanimljiva slika, ne sjecam se da sam je ranije vidio, izvinjavam se ako je bila.
https://www.gettyimages.com/detail/news ... /501328273
Cvjetko Popovic, jedan od atentatora na Ferdinanda, pokazuje gdje je Cabrinovic bacio bombu. Navedena je godina oko 1960, jos je kocka na Obali.
Ako se mogu dobro orijentisati, ova roza zgrada je srušena i cesta je proširena?
Da nije mozda za Zerajica za pokusaj ubistva Varesanina 1910Max Bunker wrote: ↑04/12/2019 23:41I dan danas postoji ta ploča, doduše izlizana i prljava u zidu na obali Miljacke, pored mosta a prekoputa nekadašnje "Estrade".demagog wrote: ↑29/11/2019 09:40 Ne znam postaviti sliku pa postavljam link. Zanimljiva slika, ne sjecam se da sam je ranije vidio, izvinjavam se ako je bila.
https://www.gettyimages.com/detail/news ... /501328273
Cvjetko Popovic, jedan od atentatora na Ferdinanda, pokazuje gdje je Cabrinovic bacio bombu. Navedena je godina oko 1960, jos je kocka na Obali.
Ranije sam pisao o njoj na ovoj temi ali sam tek sada 100% siguran da se odnosi na Cabrinovica (jednostavno, slova su jako, jako izlizana).