Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#35726 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

bunk wrote: 02/12/2019 19:53
bunk wrote: 02/12/2019 18:11


Uozbiljimo se.Sirnica se jede sa domacim sosom od paradajza(u kojemu ima bijelog luka i mrva persuna)..
E i ti ga ... sad . nije da se ne moze i ta tvoja kombinacija jesti- ali , da smo neozbiljni.. :oops:
..meni je najdraza kombinacija - sirnica i bijela kafa ili ti Divka- nekadasnja.... :-D
Image

..Jel' ti ovaj sos prelijes, preko pite zvana sirnica? :|
User avatar
samsonsam
Posts: 1783
Joined: 18/09/2008 01:19

#35727 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by samsonsam »

zlo zlo wrote: 30/11/2019 22:54 torta ti izgleda odlično samsone :-D
hvala, samo sto je vec svrseno proslo vrijeme...izgledala je dobro, vec se pojela :mrgreen: :jedekolac:
User avatar
samsonsam
Posts: 1783
Joined: 18/09/2008 01:19

#35728 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by samsonsam »

moonca wrote: 30/11/2019 23:08
samsonsam wrote: 30/11/2019 22:24
SmokingMan wrote: 30/11/2019 21:01
Odlično, samo bi ti preporučio da drugi put naerendaš koru u smjesu. :thumbup:

malo tesko narendati kad su narandze sa korom sat vremena kuhane a onda izblendane (sa korom) ;-) :)

Mozda da koru .kandiras...onda isjeckas.
..jednom Sam pravila salatu od narandze, borovnica I na serviranju dodati kandiranu koru sa sirupom...mmm
to je vec drugi par opanaka ;-) :)
User avatar
samsonsam
Posts: 1783
Joined: 18/09/2008 01:19

#35729 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by samsonsam »

SmokingMan wrote: 01/12/2019 07:03
samsonsam wrote: 30/11/2019 22:24
SmokingMan wrote: 30/11/2019 21:01
Odlično, samo bi ti preporučio da drugi put naerendaš koru u smjesu. :thumbup:

malo tesko narendati kad su narandze sa korom sat vremena kuhane a onda izblendane (sa korom) ;-) :)
U tom slučaju nemoj, i mi smo nedavno pravili gotovo isti. Čisti hedonizam.... Vjerovatno ćemo ponoviti za 31.12.... :thumbup:
samo tako :thumbup:
a gdje je slikica?
sto rece kolega gandalf, ako nije slika ovdje postavljena, nije se ni desilo ;-) :D
User avatar
samsonsam
Posts: 1783
Joined: 18/09/2008 01:19

#35730 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by samsonsam »

Jack Be Nimble wrote: 02/12/2019 19:18 Image

Jaja sa spinatom i sparglama. Argula salata sa ljutom salsom i humusom.
:thumbup: nema da fali :D
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18326
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#35731 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi »

Blokirase me na instagramu na tri dana zbog spamovanja (totalno zasluzeno), ali zato moze ovdje premijera :)

Image
User avatar
samsonsam
Posts: 1783
Joined: 18/09/2008 01:19

#35732 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by samsonsam »

GandalfSivi wrote: 03/12/2019 02:20 Blokirase me na instagramu na tri dana zbog spamovanja (totalno zasluzeno), ali zato moze ovdje premijera :)

Image
izgleda dobro :thumbup:
riza sa spinatom/blitvom? kako si meso?
User avatar
samsonsam
Posts: 1783
Joined: 18/09/2008 01:19

#35733 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by samsonsam »

zima moze komotno da dodje, ajvar je gotov :)
sad jos samo ustipci od krompira :gladna:

Image

Image
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18326
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#35734 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi »

samsonsam wrote: 03/12/2019 03:45
izgleda dobro :thumbup:
riza sa spinatom/blitvom? kako si meso?
Riza sa spinatom, gljive i piletina u red curryju...

P.S. Za ajvar se dugo kanim, ne mogu ovdje dobre roge naci...
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#35735 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

samsonsam wrote: 03/12/2019 03:48 zima moze komotno da dodje, ajvar je gotov :)
sad jos samo ustipci od krompira :gladna:



Image
..jesi li dodao. patlidzana??

...izgleda ko' kajmak.. :thumbup:
Last edited by moonca on 03/12/2019 05:02, edited 1 time in total.
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#35736 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

GandalfSivi wrote: 03/12/2019 02:20 Blokirase me na instagramu na tri dana zbog spamovanja (totalno zasluzeno), ali zato moze ovdje premijera :)

Image
Dobro izgleda- :thumbup:
..moze komotno i jedan paradajzic.. :lol:

blokiran sa svog instagrama?
User avatar
samsonsam
Posts: 1783
Joined: 18/09/2008 01:19

#35737 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by samsonsam »

GandalfSivi wrote: 03/12/2019 04:09
samsonsam wrote: 03/12/2019 03:45
izgleda dobro :thumbup:
riza sa spinatom/blitvom? kako si meso?
Riza sa spinatom, gljive i piletina u red curryju...

P.S. Za ajvar se dugo kanim, ne mogu ovdje dobre roge naci...
aha, od red curryja lijepa boja mesa i normalno ukus :izet:

nisam ja nesto posebno bio za ajvar vec zena navalila kad je kod turcina ugledala paprike dobre za ajvara
User avatar
samsonsam
Posts: 1783
Joined: 18/09/2008 01:19

#35738 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by samsonsam »

moonca wrote: 03/12/2019 04:55
..jesi li dodao. patlidzana??

...izgleda ko' kajmak.. :thumbup:

normalno, nije ajvar bez patlidzana :)

jest mu struktura malo finija izasla nego sto bi trebalo ali ipak je ukus najvazniji :mrgreen:
User avatar
stakasa
Posts: 8959
Joined: 14/11/2013 11:23

#35739 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by stakasa »

Loo wrote: 02/12/2019 20:35 Nema potrebe da se preprzi, da bi i dalje bilo razabrano
Malo masl. ulja u smjesu i po čaše kisele i bude savršeno rahlo tj. razabrano
Prije svega ga ne treba puno mjesit. Od mjesanja bude smjesa tvrda. A fildzan ulja i pola solje vode obavezno
User avatar
SmokingMan
Posts: 18703
Joined: 08/07/2012 18:11
Location: I am back!

#35740 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SmokingMan »

samsonsam wrote: 03/12/2019 00:59
SmokingMan wrote: 01/12/2019 07:03
samsonsam wrote: 30/11/2019 22:24


malo tesko narendati kad su narandze sa korom sat vremena kuhane a onda izblendane (sa korom) ;-) :)
U tom slučaju nemoj, i mi smo nedavno pravili gotovo isti. Čisti hedonizam.... Vjerovatno ćemo ponoviti za 31.12.... :thumbup:
samo tako :thumbup:
a gdje je slikica?
sto rece kolega gandalf, ako nije slika ovdje postavljena, nije se ni desilo ;-) :D
Mogu ti pokazati kalup za kolač, ali kolača neJma. :oops: :mrgreen:

Gandalfu i ostalim prepuštam da uživaju u svojim kulinarskih podvizima.. :thumbup: :bih:
User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 109749
Joined: 14/08/2009 14:51

#35741 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 »

samsonsam wrote: 03/12/2019 03:48 zima moze komotno da dodje, ajvar je gotov :)
sad jos samo ustipci od krompira :gladna:

Image

Image
Image
User avatar
mO k3
Posts: 34082
Joined: 23/09/2009 14:16
Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg

#35742 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by mO k3 »

nekidan sam spremao risotto od hokaido masirace :) , nije sto sam ga ja spremio , ali je bio fantastican :)))

nazalost nisam slikao
User avatar
Loo
Posts: 6486
Joined: 09/04/2012 12:10

#35743 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Loo »

stakasa wrote: 03/12/2019 08:27
Loo wrote: 02/12/2019 20:35 Nema potrebe da se preprzi, da bi i dalje bilo razabrano
Malo masl. ulja u smjesu i po čaše kisele i bude savršeno rahlo tj. razabrano
Prije svega ga ne treba puno mjesit. Od mjesanja bude smjesa tvrda. A fildzan ulja i pola solje vode obavezno
Cuj to? :shock: :?
Ja znam da je prvenstveno do mesa :mrgreen:
A ti kako ho's :D
User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 109749
Joined: 14/08/2009 14:51

#35744 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 »

Loo wrote: 03/12/2019 12:04
stakasa wrote: 03/12/2019 08:27
Loo wrote: 02/12/2019 20:35 Nema potrebe da se preprzi, da bi i dalje bilo razabrano
Malo masl. ulja u smjesu i po čaše kisele i bude savršeno rahlo tj. razabrano
Prije svega ga ne treba puno mjesit. Od mjesanja bude smjesa tvrda. A fildzan ulja i pola solje vode obavezno
Cuj to? :shock: :?
Ja znam da je prvenstveno do mesa :mrgreen:
A ti kako ho's :D
Možda mislio na ovo :?

Image
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#35745 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

samsonsam wrote: 03/12/2019 06:19
aha, od red curryja lijepa boja mesa i normalno ukus :izet:

nisam ja nesto posebno bio za ajvar vec zena navalila kad je kod turcina ugledala paprike dobre za ajvara
Ukus/miris curry-ja-- obozavam- mada, ne nadjem uvijek istu kombinaciju-- :-)
.Gandal je vjerovatno mislio i na nacin pripreme.. :-)
Jesi li ti svoje paprike - rostiljao?
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18326
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#35746 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi »

moonca wrote: 03/12/2019 04:58
blokiran sa svog instagrama?
Radio ankete, pa slao kome god sam mogao :)
User avatar
bunk
Posts: 8774
Joined: 16/07/2016 19:58

#35747 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by bunk »

moonca wrote: 03/12/2019 00:51
bunk wrote: 02/12/2019 19:53
bunk wrote: 02/12/2019 18:11


Uozbiljimo se.Sirnica se jede sa domacim sosom od paradajza(u kojemu ima bijelog luka i mrva persuna)..
E i ti ga ... sad . nije da se ne moze i ta tvoja kombinacija jesti- ali , da smo neozbiljni.. :oops:
..meni je najdraza kombinacija - sirnica i bijela kafa ili ti Divka- nekadasnja.... :-D
Image

..Jel' ti ovaj sos prelijes, preko pite zvana sirnica? :|
Bog te vidio ,tepsija pite na stolu,izvadis sebi 2 ili 3 koluta ako je motana u kolutove,uzmes manju zdjelu i naspes sebi sos od paradajza ili da ti pojednostavim to ti je kao salsa,samo sto je onda naravno uz pitu jedes kasikom...
Ne mogu vjerovat da ovdje na forumu niko nije jeo pitu sa sosom od paradajza..naravno mozda ga ne zovete sos neke nane kazu soz od paradajza...nije sve u nepecenom mesu :mrgreen: :mrgreen:
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#35748 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

bunk wrote: 03/12/2019 14:50
Bog te vidio ,tepsija pite na stolu,izvadis sebi 2 ili 3 koluta ako je motana u kolutove,uzmes manju zdjelu i naspes sebi sos od paradajza ili da ti pojednostavim to ti je kao salsa,samo sto je onda naravno uz pitu jedes kasikom...
Ne mogu vjerovat da ovdje na forumu niko nije jeo pitu sa sosom od paradajza..naravno mozda ga ne zovete sos neke nane kazu soz od paradajza...nije sve u nepecenom mesu :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :oops:
.. ja pitu jedem rukama -- e sad, da koristim i kasiku je malo - nezgodno..
.. mislim, da si ti jedini koji ima taj famozni prilog uz sirnicu-
..jesi li probao creveni sos/paradajz salsu/ sa pitom od sjeckanog mesa?

:)
Last edited by moonca on 03/12/2019 15:42, edited 1 time in total.
User avatar
MarlboroGold
Posts: 21580
Joined: 24/06/2013 17:14
Location: Chaos Sanctuary

#35749 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by MarlboroGold »

Sirnica, salata od paradajza, luka, krastavca i paprike u pavlaci i deri :D

I taj sos bi se mogao probati. Nesto slicno pravim uz piletinu ili puretinu.
User avatar
bunk
Posts: 8774
Joined: 16/07/2016 19:58

#35750 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by bunk »

Ovdje u Tk se pravi taj soz od paradajza te sipa u flase bez ikakvog konzervansa ,ono zagrijan soz u zagrijane flase..
Ne mogu vjerovati da ovdje niko to nije probao..a svakakva cudesa sam vidio da se spremaju :lol:
A s burekom ne ide...(ni sa mljevenim ni sa sjeckanim mesom).
Post Reply