Evelinda wrote: ↑27/11/2019 09:58
Da to je tacno to meni pise u ugovoru.Jeli ti imas taj stedni racun?Obicni koji pratis preko aplikacije? Meni je za njega bilo cudno jer u ugovoru ne stoji cifra koju si uplatila samo stanje pratis preko aplikacije pa sam se pitala i ja i prijateljica koja ima veci dio novca tu da li je taj vid stednje siguran?Mislim gdje je cifra koju si ulozila?
Ne stoji jer je to racun po vidjenju, samo oroceni vidovi stednje imaju unesenu cifru i pripadajuci otplatni plan (jer da bi isplatila orocenu stednju moras raskinuti i ugovor). Za racun po vidjenju ti u svakom momentu mozes podici ili poloziti sredstva, bukvalno sekund nakon sto si ga otvorila.
Ako ti treba neka garancija za ta sredstva, cuvaj sebi uplatne listice koje dobijes prilikom uplate na salteru. Takodjer za avista racune dobijes i mjesecni izvod da pratis stanje... aplikaciju (ili bilo koji vid m ili e bankarstva) mozes a i ne moras imati, to je samo pogodnost banke da na laksi nacin i bez dolazaka u poslovnicu upravljas svojim racunima. Pitanje gdje je ta cifra koju si ulozila, iskren da ti budem to je samo broj u kompjuteru, nebitno koji vid stednje ili racuna imas, ne stoji u trezoru kamara para sa stikerom (ovo je polozio taj i taj).
Ako vec planiras da poslujes s bankom podrazumijeva se i neki vid povjerenja u odabranu banku (koja god bila u pitanju). Bankarsko trziste je strogo regulisano u BiH i mislim da je jedna od grana koja fakat funkcionise. Dalje, svi depoziti do 50 hiljada su ti osigurani kod Agencije za osiguranje depozita, tako da i u slucaju da se desi nesto sa bankom (stecaj,propast,prevara sta god) 50 hiljada ce da ti vrati Agencija.