Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- spree
#5876 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Lucky haj ti nama tabelu postavi, nije za tebe pisanje 
- karanana
#5877 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
sto je vise pape bio aktivan i sto je vise radio na nekoj njegovoj strategiji igre, zbog povreda i slicno, tu smo ga najvise pusili (citaj najbitnija tekma: bih-nigerija, a bilo ih je jos).high_volume wrote: ↑28/11/2019 00:53Sami se igrači organizovali, dolazili na treninge, na utakmice, samo postavljali taktike, i sl. itd. Pape samo sjedio i čekao uspjehkamberovica polje wrote: ↑27/11/2019 23:47 Ne treba plakat za Papetom, nego za igračima koji su tad igrali i za formom koju su tad imali. Oni su ga učinili najuspješnijim selektorom u historiji reprezentacije.![]()
Ne da treba plakati za Papetom, nego treba ridati, najglasnije moguće
mada iskreno me boli kiki za to ko ce biti novi izbornik. da dovedu capela i murinja u paketu, ovo je gomila neznalica i trutova koju niko nece moci ustrojiti. a ovih par sto znaju ili nece ili ne mogu bolje.
- Grean
#5878 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Tek danas kad vidim Kolasinca u svim ovim reprezentativnim utakmicama u zadnja dva ciklusa shvatam Papetovu odluku da igra bez lijevog beka. A toliko smo ga kritikovali zbog toga.kamberovica polje wrote: ↑28/11/2019 01:10Pričamo o čovjeku koji je Nigeriji suprotstavio formaciju bez lijevog beka da bi poslije izjavio kako su ga Nigerijci iznenadili brzinom.high_volume wrote: ↑28/11/2019 00:53Sami se igrači organizovali, dolazili na treninge, na utakmice, samo postavljali taktike, i sl. itd. Pape samo sjedio i čekao uspjehkamberovica polje wrote: ↑27/11/2019 23:47 Ne treba plakat za Papetom, nego za igračima koji su tad igrali i za formom koju su tad imali. Oni su ga učinili najuspješnijim selektorom u historiji reprezentacije.![]()
Do tog trenutka sam smatrao da ipak nešto zna i da ima miligram mozga, ali Kipar i Izrael su potvrdili činjenicu da je čovjek nikakav stručnjak. Rezultati i klubovi koje je vodio poslije reprezentacije sve govore.
Nisam za njegov povratak, i vakav je i onakav ali jedini selektor kod kojeg smo imali igru prema naprijed, drzali loptu, igrali od noge do noge. To mu niko ko zna dvije o fudbalu i ko je vidio reprezentaciju nakon njega, vec u istom ciklusu kod Mese ne moze osporiti. Sa druge strane defanzivno je preuzimao previse rizika.
Koga god da dovedu sumnjam da cemo imati onakvu igru i posjed. Neponovljivo.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5879 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
I onda isti ti igraci u mesinom ciklusu odigraju jadno. Vrhunac im bilo "gadjaj dzeku pa valjda on sta uradi". Od jedne od najefikasnijih reprezentacija pod mesom postadosmo najneefikasnija, od ekipa koja je igrala od noge do noge sa super akcijama, sa super kretnjom, üostadosmo ekipa koja ne zna kako doci do protivnickog gola a da to nije ubacivanje od odbrane do napada.kamberovica polje wrote: ↑27/11/2019 23:47 Ne treba plakat za Papetom, nego za igračima koji su tad igrali i za formom koju su tad imali. Oni su ga učinili najuspješnijim selektorom u historiji reprezentacije.
A isti igraci sve
- mO k3
#5880 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Hahahhahhahaj oplakah na Sabahu !!
Sabah morning
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#5881 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Situacija sa Papetom je situacija kao i sa Wengerom. Iako se nasljednik Emery (u našem slučaju Meša i Prosinečki) pokazali gorim od Wengera (Papeta) to ne znači da nije bilo vrijeme da se njima zahvali na saradnji i nastavi dalje. Potrebne su nove i svježe snage, mladi treneri koji razumiju današnji fudbal ili stariji koji su uspjeli da se prilagode. Pape to sigurno nije.
Lično imam želju da vidim Rajevca, pravio je čuda sa Afrikancima koji imaju i gori mentalitet nego mi, igra ozbiljan i moderan fudbal i autoritet je.
Lično imam želju da vidim Rajevca, pravio je čuda sa Afrikancima koji imaju i gori mentalitet nego mi, igra ozbiljan i moderan fudbal i autoritet je.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5882 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Interesantno je koliko se priča o Papetu, a čovjek rekao da nije zainteresovan za preuzimanje pozicije selektora.
- Point.
#5883 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
To je to. Al ljudi, mi smo odigrali 90 minuta u Parizu odlično , dajte Papeta doživotno.kamberovica polje wrote: ↑28/11/2019 01:10Pričamo o čovjeku koji je Nigeriji suprotstavio formaciju bez lijevog beka da bi poslije izjavio kako su ga Nigerijci iznenadili brzinom.high_volume wrote: ↑28/11/2019 00:53Sami se igrači organizovali, dolazili na treninge, na utakmice, samo postavljali taktike, i sl. itd. Pape samo sjedio i čekao uspjehkamberovica polje wrote: ↑27/11/2019 23:47 Ne treba plakat za Papetom, nego za igračima koji su tad igrali i za formom koju su tad imali. Oni su ga učinili najuspješnijim selektorom u historiji reprezentacije.![]()
Do tog trenutka sam smatrao da ipak nešto zna i da ima miligram mozga, ali Kipar i Izrael su potvrdili činjenicu da je čovjek nikakav stručnjak. Rezultati i klubovi koje je vodio poslije reprezentacije sve govore.
- muha_sa
-
incognito071
#5885 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Jel se barem zna u kojem roku ce postaviti novog selektora?
Kad im vidim izjavu gdje kazu da ima jos 4 mjeseca do baraza, hoce nesto da mi bude, ko ono ima jos dosta vremena, zao im dati platu dvije vise
Kad im vidim izjavu gdje kazu da ima jos 4 mjeseca do baraza, hoce nesto da mi bude, ko ono ima jos dosta vremena, zao im dati platu dvije vise
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- budzetlija
#5887 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Zar je dozvoljeno ovakvo izivljavanje po bivsem selektoru koji nam je donio najvise radosti u reprezentativnom fudbalu, pitam cisto informativno jer vidim da na drugim temama nije dozvoljeno ni spominjanje drugih.
I ne mjesam se u rad moderacije
I ne mjesam se u rad moderacije
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5888 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Tema je o kandidatima za novog selektora. Trenerska imena koja bi mogla biti, a Pape se spominje u tom kontekstu.
On sam se izjasnio o tome.
Svakako da ima i nekih repova od ranije gdje su pojedini jedva dočekali da pričaju neku priču od ranije.
Nadam se da će savez brzo izabrati selektora, pa da se ovo mandali.
On sam se izjasnio o tome.
Svakako da ima i nekih repova od ranije gdje su pojedini jedva dočekali da pričaju neku priču od ranije.
Nadam se da će savez brzo izabrati selektora, pa da se ovo mandali.
- budzetlija
#5889 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ma ok je prica, jel zna ili ne ali vrijedjanje je degutantno 
- Grean
#5890 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Interesantno je da oni koji ga vrijedjaju i ne daju mu prava ni za sta, nikad ali nikad nisu uspjeli ni pokusali objasniti tu "slucajnost". Kako da se isti igraci ne znaju sastaviti sa loptom kod Mese vec iskljucivo igraju na duge lopte na Dzeku a samo koju utakmicu prije ravnopravno se igrom nosili sa Belgijom u Zenici i igrali po zemlji. Tom covjeku se sve slucajno desilo.izvrsni direktor wrote: ↑28/11/2019 06:46I onda isti ti igraci u mesinom ciklusu odigraju jadno. Vrhunac im bilo "gadjaj dzeku pa valjda on sta uradi". Od jedne od najefikasnijih reprezentacija pod mesom postadosmo najneefikasnija, od ekipa koja je igrala od noge do noge sa super akcijama, sa super kretnjom, üostadosmo ekipa koja ne zna kako doci do protivnickog gola a da to nije ubacivanje od odbrane do napada.kamberovica polje wrote: ↑27/11/2019 23:47 Ne treba plakat za Papetom, nego za igračima koji su tad igrali i za formom koju su tad imali. Oni su ga učinili najuspješnijim selektorom u historiji reprezentacije.
A isti igraci sve
Slazem se. Papeta ni pod slucajno, bilo proslo.Jimmy McNulty wrote: ↑28/11/2019 08:41 Situacija sa Papetom je situacija kao i sa Wengerom. Iako se nasljednik Emery (u našem slučaju Meša i Prosinečki) pokazali gorim od Wengera (Papeta) to ne znači da nije bilo vrijeme da se njima zahvali na saradnji i nastavi dalje. Potrebne su nove i svježe snage, mladi treneri koji razumiju današnji fudbal ili stariji koji su uspjeli da se prilagode. Pape to sigurno nije.
Rajevac? I oni su igrali lijepo kad je vodio Ganu ali poslije Prosineckog ne smijem nista reci.
- kamberovica polje
#5891 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ma nije ni u Kolašincu stvar iako je tad bio svemirski vrod za ono što je danas. On je na lijevu stranu ostavio samog Lulića, a poslije su ga pravdali da Lulić nije bio sam nego je imao Medunjanina da mu pomaže. Dakle protiv najbrže ekipe na prvenstvu je stavio jednog igrača da ga siluju, a pomagat mu je trebao najsporiji veznjak u reprezentaciji. E pa svaka čast.Grean wrote: ↑28/11/2019 06:35Tek danas kad vidim Kolasinca u svim ovim reprezentativnim utakmicama u zadnja dva ciklusa shvatam Papetovu odluku da igra bez lijevog beka. A toliko smo ga kritikovali zbog toga.kamberovica polje wrote: ↑28/11/2019 01:10Pričamo o čovjeku koji je Nigeriji suprotstavio formaciju bez lijevog beka da bi poslije izjavio kako su ga Nigerijci iznenadili brzinom.high_volume wrote: ↑28/11/2019 00:53
Sami se igrači organizovali, dolazili na treninge, na utakmice, samo postavljali taktike, i sl. itd. Pape samo sjedio i čekao uspjeh![]()
Nisam za njegov povratak, i vakav je i onakav ali jedini selektor kod kojeg smo imali igru prema naprijed, drzali loptu, igrali od noge do noge. To mu niko ko zna dvije o fudbalu i ko je vidio reprezentaciju nakon njega, vec u istom ciklusu kod Mese ne moze osporiti. Sa druge strane defanzivno je preuzimao previse rizika.
Koga god da dovedu sumnjam da cemo imati onakvu igru i posjed. Neponovljivo.
- avetinja
#5892 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ja za to da se dovede stranac za trenera, ali ne iz regiona.
- turbofolk
#5893 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Drago mi je bilo kad je Mehmed razriješen dužnosti selektora i mislio sam, daj koga bilo, samo da proigramo. Nikad ne proigrasmo osim protiv Finske i prvo poluvrijeme protiv Grčke i ono nešto malo u Italiji. Sad pred playoff, mislim da bi bilo dobro vratiti ga. On je vjerovatno i jedan od onih koji bi rado prihvatio taj izazov. Što će nam Mehmed? Zato što smo domaćini. Mehmed ima samo poraz od Belgije i remi sa Grcima na domaćem terenu iz zadnjih kvalifikacija za svjetsko u Rusiji. Ima i onaj nesretni remi s Ircima u zeničkoj magli koji bismo u normalnim uslovima pretvorili u pobjedu. U gostujućim utakmicama je bio tanak s Belgijom i sa Ciprom. Pobijedio je Wales i bio vrlo blizu pobjede nad Ircima u Zenici. Znači ekipe koje igraju vrlo slično kao i naš prvi (a nadamo se ne i jedini) protivnik u playoffu. Vratiti ga za palyoff, a dalje šta bude. Možda i zato što ima svega par treninga da uigra ekipu i iznese svoje ideje, a s većinom ekipe je već radio.
....
Čekamo ishod derbija u subotu, pa da vidimo, u slučaju pobjede Sarajeva, možda i Amar bude available
....
Čekamo ishod derbija u subotu, pa da vidimo, u slučaju pobjede Sarajeva, možda i Amar bude available
- Idemedosumom
#5894 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Kratkorocno gledano, treba neko ko ce motivisati igrace za ovaj baraz, jer svakako nema dovoljno vremena da bi se neko novi upoznao s igracima, razradio taktiku, uhodao itd...
-
Tromblon
- N.N.
#5896 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Koga god da izabere, ima 3 dana za 'sve'.
Prvi dan, Hay I'm taj i taj, ustaj, pjevaj, aplauz...kvota 1.01. nekome bude rodjendan pa eto i torte.
Slikanje, intervju,trening, malo ševa i spavanje..
Drugi dan, autobus neke djece i udruzenja dolazi na trening, slikanje i zahvalnice, malo u toku treninga upoznavanje sa trenerom i razgovor. Ako bude stranac Dojc govornog podrucja, pola ga razumije a ona polovica ceka prevodioca.
Navecer slobodno, familija rules.
Treci dan, konferencija za medije, trening, spavanje.
Utakmica, sretno nam
Ovdje treba motivator, osoba od postovanja igraca.
Kakav Magath kakve picke materine.
Sergej Sergej, Sergej Barbarez
Prvi dan, Hay I'm taj i taj, ustaj, pjevaj, aplauz...kvota 1.01. nekome bude rodjendan pa eto i torte.
Slikanje, intervju,trening, malo ševa i spavanje..
Drugi dan, autobus neke djece i udruzenja dolazi na trening, slikanje i zahvalnice, malo u toku treninga upoznavanje sa trenerom i razgovor. Ako bude stranac Dojc govornog podrucja, pola ga razumije a ona polovica ceka prevodioca.
Navecer slobodno, familija rules.
Treci dan, konferencija za medije, trening, spavanje.
Utakmica, sretno nam
Ovdje treba motivator, osoba od postovanja igraca.
Kakav Magath kakve picke materine.
Sergej Sergej, Sergej Barbarez
- budzetlija
#5897 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Moze Sergej ali za selektora poker repke ako ista postoji 
- Koshpa
#5898 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Niko Kovac
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5899 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ko god bude, ima priliku da u dvije utakmice na domaćem terenu sa relativno prihvatljivim protivnicima dođe do EP.
Dobra prilika da CV za kratko vrijeme bude bogatiji.
Dobra prilika da CV za kratko vrijeme bude bogatiji.
- agent_zero
#5900 Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Kasno, po ko zna koji put kasno i prekasno...
Kad su sve kvalifikacije mogle spasiti nisu mu dali otkaz niti su dozvolili da on sam podnese ostavku... i sad se kao vade kad su kvalifikacije propale.
Đubradi napolje!
Kad su sve kvalifikacije mogle spasiti nisu mu dali otkaz niti su dozvolili da on sam podnese ostavku... i sad se kao vade kad su kvalifikacije propale.
Đubradi napolje!