Demokratska fronta Željko Komšić

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#38401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Better Man wrote: 25/11/2019 21:35
malakh wrote: 25/11/2019 08:59
Better Man wrote: 24/11/2019 23:53
Čuj Bećirović svojom kandidaturom potkopavao pobjedu alkoholičara i SDA pudlice Željka Komšića? Jeli te imalo sti da tako nešto kažeš? Prije bi bilo obrnuto, a to je da je alkoholičar i SDA pudlica Željko Komšić potkopavao kanidaturu Denisa Bećirovića. Zato i jesmo zadnja rupa na svirali zbo vas koji glasaju za ovakve spodobe.
samo izvrnutom logikom netko može reći da je komšić potkopao pobjedu bećirovića. komšić je imao cca 30 hiljada više glasova od bećirovića i kako netko tko je bolje prošao na izborima može potkopati onoga koji je prošao lošije.

u tenutku kada je krenula diplomatska ofanziva iz hrvatske, kada su se počele spominjati desetine hiljada potencijalnih terorista u bosni i hercegovini, kada se počela spominjati stvaranje islamske države u bosni i hercegovini, najmanje što je trebalo bosni i hercegovini jeste pobjeda dragana čovića. tvoj mozak očito ne može to da shvati.

i siguran sam da je mnogo onih koji su se pokajali što nisu svoj glas dali komšiću i da mu se već na sljedećim izborima smiješi još jedna pobjeda, samo ovog puta ubjedljivija.
Imali smo mi izbor da ne budu ni Komšić, niti njegov koalicioni partner Čović, a to je Boriša Falatar. Da su Falatar i Bećirović ušli u predsjedništvo, imali bi dva normalna čovjeka tu. Kao Komšić se bori protiv Čovića i HDZ-a, a snjima je u koalciji na svim nivoima. Smiješno.
imali smo falatara koji pije kave sa zvonkom vidovićem, pa se poslije pravda, kao da nije znao tko je zvonko vidović. bečirović jeste bio moj drugi izbor i svim srcem sam navijao da i on bude član predsjedništva, ali sam isto tako mnogo više navijao za komšića iz malih milion razloga.
Better Man

#38402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

malakh wrote: 25/11/2019 21:43
Better Man wrote: 25/11/2019 21:35
malakh wrote: 25/11/2019 08:59

samo izvrnutom logikom netko može reći da je komšić potkopao pobjedu bećirovića. komšić je imao cca 30 hiljada više glasova od bećirovića i kako netko tko je bolje prošao na izborima može potkopati onoga koji je prošao lošije.

u tenutku kada je krenula diplomatska ofanziva iz hrvatske, kada su se počele spominjati desetine hiljada potencijalnih terorista u bosni i hercegovini, kada se počela spominjati stvaranje islamske države u bosni i hercegovini, najmanje što je trebalo bosni i hercegovini jeste pobjeda dragana čovića. tvoj mozak očito ne može to da shvati.

i siguran sam da je mnogo onih koji su se pokajali što nisu svoj glas dali komšiću i da mu se već na sljedećim izborima smiješi još jedna pobjeda, samo ovog puta ubjedljivija.
Imali smo mi izbor da ne budu ni Komšić, niti njegov koalicioni partner Čović, a to je Boriša Falatar. Da su Falatar i Bećirović ušli u predsjedništvo, imali bi dva normalna čovjeka tu. Kao Komšić se bori protiv Čovića i HDZ-a, a snjima je u koalciji na svim nivoima. Smiješno.
imali smo falatara koji pije kave sa zvonkom vidovićem, pa se poslije pravda, kao da nije znao tko je zvonko vidović. bečirović jeste bio moj drugi izbor i svim srcem sam navijao da i on bude član predsjedništva, ali sam isto tako mnogo više navijao za komšića iz malih milion razloga.
Isti taj Komšić je 2014. godine mogao ispred DF-a imati člana predsjedništva, ali lična sujeta mu to nije dozvolila i tada je poziciju prepustio Draganu Čoviću, kao i sve hrvatske ministarske pozicije i u Vladi FBiH i u Vijeću ministara.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#38403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Better Man wrote: 25/11/2019 21:53
Isti taj Komšić je 2014. godine mogao ispred DF-a imati člana predsjedništva, ali lična sujeta mu to nije dozvolila i tada je poziciju prepustio Draganu Čoviću, kao i sve hrvatske ministarske pozicije i u Vladi FBiH i u Vijeću ministara.
pa koliko znam, prof slavo kukić je trebao biti kandidat dfa za hrvatskog člana predsjedništva, pa znamo kako je završilo. da li je komšić tjerao nekoga da bejzbol palicama slavi utjeruje strah u kosti? shodno napisanom, mislim da je komšić jedini koji toj hdzovoj obavještajno-političkoj propagandi može izaći na megdan i pobijediti ih, što se i pokazalo i dokazalo.

također mislim da je onaj matanović bivši ministar u vijeću ministara, a koji je imao aferu sa uhljebljavanjem dfovaca, hrvat.
Better Man

#38404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

malakh wrote: 25/11/2019 23:56
pa koliko znam, prof slavo kukić je trebao biti kandidat dfa za hrvatskog člana predsjedništva, pa znamo kako je završilo. da li je komšić tjerao nekoga da bejzbol palicama slavi utjeruje strah u kosti? shodno napisanom, mislim da je komšić jedini koji toj hdzovoj obavještajno-političkoj propagandi može izaći na megdan i pobijediti ih, što se i pokazalo i dokazalo.

također mislim da je onaj matanović bivši ministar u vijeću ministara, a koji je imao aferu sa uhljebljavanjem dfovaca, hrvat.
Trebao je biti da ga nisu prebili, ali isto tako je poslije njega Damir Marjanović bio glavni kabdidat sve dok Komšić nije sklopio deakl sa Čovićem i HDZ-om i kandidovao nekog nebitnog lika.
malakh

#38405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Better Man wrote: 26/11/2019 08:42

Trebao je biti da ga nisu prebili, ali isto tako je poslije njega Damir Marjanović bio glavni kabdidat sve dok Komšić nije sklopio deakl sa Čovićem i HDZ-om i kandidovao nekog nebitnog lika.
damir marjanovic kandidat? pa valjda je svima jasno da taJ covjek ne moze dana sastaviti u kolektivu, ukoliko on nije glavni i ukoliko se on ne pita za sve. da je kojim slucajem bio kandidat i pobijedio, mada su mu sanse za to bile minimalne, on bi vec sada imao svoju stranku sa svojim imenom u nazivu.

ocito da se ne mozes pomoriti sa time da je komsic jedini koji moze pobijediti covica. da to ne moze ni damir marjanovic, ni martin raguz, a vrlo tesko i slavo kukic. 150.000 glasova je jako puno i to samo komsic moze prebaciti. zasto se kockati sa nedovrsenim proizvodima, kada imamo gotov proizvod koji daje uspjeh?
Better Man

#38406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

malakh wrote: 26/11/2019 13:15
Better Man wrote: 26/11/2019 08:42

damir marjanovic kandidat? pa valjda je svima jasno da taJ covjek ne moze dana sastaviti u kolektivu, ukoliko on nije glavni i ukoliko se on ne pita za sve. da je kojim slucajem bio kandidat i pobijedio, mada su mu sanse za to bile minimalne, on bi vec sada imao svoju stranku sa svojim imenom u nazivu.

ocito da se ne mozes pomoriti sa time da je komsic jedini koji moze pobijediti covica. da to ne moze ni damir marjanovic, ni martin raguz, a vrlo tesko i slavo kukic. 150.000 glasova je jako puno i to samo komsic moze prebaciti. zasto se kockati sa nedovrsenim proizvodima, kada imamo gotov proizvod koji daje uspjeh?
Komšić je ubleha isto kao Čović i ništa korisnog neće uraditi, osim što za prijetiti prstima. Ja nikakve koristi od njega nisam vidio u zadnjih 12 godina koliko je na državnim jaslama.
Banksy

#38407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ne treba više trošiti vrijeme na ovog sitnog šibicara. SDA ima novo grlo, ovaj je završio karijeru.
drug_profi

#38408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Banksy wrote: 26/11/2019 13:45 Ne treba više trošiti vrijeme na ovog sitnog šibicara. SDA ima novo grlo, ovaj je završio karijeru.
Nisam nešto u toku sa svježim političkim tračevima. Ko bi bio taj?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#38409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 25/11/2019 14:24 Ako cemo pravo hdz je imao vecinu i bez delegata iz Zk..
ovi iz sda ocekuju da svaku njihovu laz treba da prihvati svako kao cinjenicu...
cvrčak_na_hedonizmu

#38410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

drug_profi wrote: 26/11/2019 13:47
Banksy wrote: 26/11/2019 13:45 Ne treba više trošiti vrijeme na ovog sitnog šibicara. SDA ima novo grlo, ovaj je završio karijeru.
Nisam nešto u toku sa svježim političkim tračevima. Ko bi bio taj?
Vjerujem da je to Hadzikadic, Platforma.
bunk

#38411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Sve vise i vise me podsjecate na onog kojota sto pokusava da ulovi onu pticu trkacicu :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#38412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

bunk wrote: 26/11/2019 15:16 Sve vise i vise me podsjecate na onog kojota sto pokusava da ulovi onu pticu trkacicu :mrgreen:
Kratak je put od trolanja do kreveljenja :mrgreen:
sinuhe

#38413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Slabi ste u tom detektovanju SDA igraca ako vam je za Lagumdziju i Komsica trebalo 20 godina.
putokaz1

#38414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Da treba 20 godina da se SDA igrac u SDP aktivira ,sto je najgore SDA igrac bude predshednik SDP a
Hafis

#38415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Bosanski_kralj wrote: 25/11/2019 15:17
bunk wrote: 25/11/2019 14:24 Ako cemo pravo hdz je imao vecinu i bez delegata iz Zk..
Je li znaš kako se donose odluke u fedralnom Domu naroda?
Svaki nacionalni klub ima 17 zastupnika, osim kluba ostalih (rezervni bošnjački klub sudeći po imenima onih koji ga popunjavaju) koji ima 7. zastupnika.
Pošto je ovdje riječ o klubovima, odluke u njima donose se dvotrećinskom većinom + minimalno 1 glas (6+6+1), to jest glasovima minimalno 13 zastupnika.

Da se vratim na tu teoriju o SDA-ovskoj ''pomoći'' HDZ-u u ZDK.

1. DUJMOVIĆ ZORA
2. DŽAMBAS ZDENKA
3. DŽEBA DAMIR
4. ILIĆ ILIJA
5. ILIČIĆ MARIJA
6. IVIĆ IVAN
7. JURIŠIĆ DAMIR
8. MANDIĆ TOMISLAV
9. MARTINOVIĆ TOMISLAV
10. NAKIĆ ILIJA
11. RAGUŽ IVA
12. ŠARAC STIPAN
13. SARAF MARKO
14. TADIĆ IVO

HDZ i bez Ive Tadića (ZDK) opet ima 13 glasova i samim tim odgovarajuću dvotrećinsku većinu + 1.

Vidiš, koliko vam ja valjam ovdje :)
putokaz1

#38416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Df je od pocetka najjaci SDA adut,sto je najcydnije to traje ev 5 godina,2014 bili s SDA i pali samo sa 4 na 3 zastupnika na TK,i u KS istina sa 7 na 2,ne mogu shvatiti glasace DF koji se kunu u ljevicarsku ideju i svaki put DF ode s SDA...
Ali kad je i sam SDP smotan ko Sajla a NS lokalna stranka
Trebamo potpuno nove lhevicare
asker

#38417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Predsjednik u USA predsjednicki!!!

:bih:
zavrzlama

#38418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zavrzlama »

asker wrote: 27/11/2019 17:44 Predsjednik u USA predsjednicki!!!

zavrzlama

#38419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zavrzlama »

Kara Zeljko i za sebe i za Dzafera,ne vadi :D
putokaz1

#38420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

zavrzlama wrote: 27/11/2019 17:51 Kara Zeljko i za sebe i za Dzafera,ne vadi :D
On k... nas godinama
cvrčak_na_hedonizmu

#38421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

zavrzlama wrote: 27/11/2019 17:51 Kara Zeljko i za sebe i za Dzafera,ne vadi :D
Ko rahat patnja, s tim da sad manje Bosne ima, nego sto je bilo kad se rahat patnja zagovarala.

Ako su ti prognoze u skladu s tim, nemoj zivota ti

Komsic je kec na jedanaest HDZ-u, al doslovno
asker

#38422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Seven more years!!!

video

#38423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by video »

asker wrote: 27/11/2019 18:36 Seven more years!!!

Of course :bih:
malakh

#38424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/11/2019 17:55
Ko rahat patnja, s tim da sad manje Bosne ima, nego sto je bilo kad se rahat patnja zagovarala.

Ako su ti prognoze u skladu s tim, nemoj zivota ti

Komsic je kec na jedanaest HDZ-u, al doslovno
ćemo vidjeti glede izbornog zakona... bum te pital za dvije godine što je bilo od tog uslova hdza.

usput, komšić mu je pomogao u hapšenju i uriniranju braće lijanović i u hapšenju i uriniranju živka budimira. baš je simptomatično da su svi hrvati iz te tri godine nevladavine hdza ili uhapšeni ili politički neaktivni.

nadalje, anp ili set reformi ili dokument, nazovimo ga kako hoćemo, je mogao biti predmet ucjene probosanskih politički snaga i nešto na čemu bi dragan čović mogao dobiti treći. :wink: ali hajde ti socijaldemokratama tipa zukana heleza objasni tako što. teško, kao što ih je teško skinuti sa kafane i alkohola.
putokaz1

#38425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Točno,HDZ ova Oporba ili je uhapšena ili neaktivna :razz:
Post Reply