Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote: ↑27/11/2019 08:21
Nego koliko ce biti karta za zapad, kontam dijete da povedem, da vidi i Koševo. Do sad je samo na Grbavici bila pa da vidi i lavor
Ovo ti je ban pa ti vidi.
I mi smo ga dobijali za tampon i sadaka arenu, da odma znas da se ne bunis.
Ti si vjerovatno znao da nije tvoj posao da upozoravaš nekoga. Ima ko da to radi. Nemoj više, da ne bi završio na odmoru ...
Nije bilo upozorenje nego dobronamjerno informisanje, da lakse podnese kad dodje.
dr_arsla wrote: ↑27/11/2019 13:33
Samo je jedan derbi bio vazan, onaj 05.06.1998.
Ostali nisu nista vise odlučivali kao i svaka druga utakmica u sezoni
Pih, a kad je Bekić dao gol iz penala, pa ostadoste bez titule?
dr_arsla wrote: ↑27/11/2019 13:33
Samo je jedan derbi bio vazan, onaj 05.06.1998.
Ostali nisu nista vise odlučivali kao i svaka druga utakmica u sezoni
Pih, a kad je Bekić dao gol iz penala, pa ostadoste bez titule?
Tomo sta se desava sa tobom? Taj penal nas nije ostavio bez titule, da smo recimo u drugim tekmama uzimali bodove onda taj penal nista ne bi znacio..Kontas Covjek je u pravu , kroz istoriju nasih derbija, nikad veca i vaznija tekma nije bila od one na Kosevu za titulu..Znas ona tekmu?? Kad ste plakali i glavama udarali u stangle
budzetlija wrote: ↑27/11/2019 14:04
Ni ovaj 5 : 2 nece biti vazan kad dignemo pokal, dok ce njima to jos jednu godinu, tacnije devetu za redom biti utjeha i povod za podjebavanje
Melbourne_Australia wrote: ↑27/11/2019 14:11
Tomo sta se desava sa tobom? Taj penal nas nije ostavio bez titule, da smo recimo u drugim tekmama uzimali bodove onda taj penal nista ne bi znacio..Kontas Covjek je u pravu , kroz istoriju nasih derbija, nikad veca i vaznija tekma nije bila od one na Kosevu za titulu..Znas ona tekmu?? Kad ste plakali i glavama udarali u stangle
Dobro kažeš, da ste....ali niste, došli ste na taj derbi gdje vam odgovara sve osim poraza. Gdje vam treba bar bod.
Kako je onda taj derbi kao i svi ostali?
Direktno je uticao na to da ne osvojite titulu.
Ja ne poričem taj za titulu međutim bezveze vam koprcanje kad ste gorkog okusa otišli tad sa Koševa
Onaj na Grbavici ili ovaj sad na Koševu će biti jedan u nizu, daleko je kraj sezone da bi nešto konkretno odlučio, ali za taj Bekić derbi nikako niste u pravu.
budzetlija wrote: ↑27/11/2019 14:04
Ni ovaj 5 : 2 nece biti vazan kad dignemo pokal, dok ce njima to jos jednu godinu, tacnije devetu za redom biti utjeha i povod za podjebavanje
20-13=9
2012/13 - 2020/21
Dobro, osmu godinu hvala na ispravci, znam da je davno bilo ko ce zapamtiti vise.
todd_smith wrote: ↑27/11/2019 13:10
ali onaj treci gol na grbavici prosle sezone je remek djelo, samo 2 igraca nisu imala dodir sa loptom u kreiranju one akcije koliko se sjecam
Tako je. Jedna od najljepših akcija za gol u derbijima.
decko_sa_kovaca wrote: ↑27/11/2019 14:19
Pa ovo je sezona 19/20 od kud znas ko ce bit prvak a pogotovo ne znas u sezoni 20/21
Kako sam vec napisao, derbi 5:2 ce biti nebitan ako uzmemo titulu, a to ce znaciti da ce doci haman do devete godine kako ste samo ucesnici PL jal po sezonama, jal kalendarski.
Nije valjda da pisem tako nejasno
decko_sa_kovaca wrote: ↑27/11/2019 14:17
Pa dobro onda su samo zadnji derbiji u sezoni vazni ostali su nevazni
Ono kao bitniji....ako direktno odluče o nečemu.
Naravno da je najbitniji onaj kojim se između dvije ekipe direktno odlučuje o tituli.
I jedini takvi su bili Playoff 1998. i onaj prije 4-5 godina kad je nas Oda vodio, a vi imali strasnu ekipu sa Benkom, Stojcevom, Cimirotom itd… Ukoliko sam fulio neka me neko ispravi, ali mislim da su to jedina dva derbija u kojima su obje ekipe mogle do titule i da je derbi direktno odlucivao novog prvaka?
Svi ostali ili su totalno rezultatski nebitni bili ili je jedna ekipa samo mogla potvrditi titulu. Ovih drugih je vise u korist Zeljeznicara kako znam, jer u drugom Amarovom mandatu uvijek se nekako potrefi derbi gdje se matematicki moze osigurati titula, pa te onda komsije prozivaju kad proslavis bod na Kosevu. Kao eto slavi se bod, a ne osigurana titula.
Pa mi smo samo u zadnjih 5 godina vama onim bodom kad je bruku raje bilo na koševu izbili titulu u direktnom okršaju onda vam izbili titulu lad ga je bekic zabio i onda vas ostavili u prašini sad zadnju sezonu koliko 20+ bodova o cemu pricamo o nekoj 1998oj?