Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni jedan majstor maloprije rece sinhron i kopca neka. Rekao mi oko 500km da je sve s rukama
ko ti je taj apotekar? za sta 500
100 je skidanje i vracanje ,popravka s dijelom mozda 100-150 ...,ako imas koga nek ti skine mjenjac,odnesi prije kiseljaka,majstor se zove pandza,on ce ti to popraviti za neku normalnu cijenu.
Novi sam na forumu, skoro sam kupio prvo auto pa bih molio savjet.
Rečeno mi je da moram raditi reparaciju zadnjih kliješta, curi tečnost po njima i moguće je da automatski koče disk. Za zadnji lijevi točak su mi na tehničkom kazali da ne koči nikako...
Imate li preporuku gdje to uraditi a da se ne sfušeri ?
Meni jedan majstor maloprije rece sinhron i kopca neka. Rekao mi oko 500km da je sve s rukama
ko ti je taj apotekar? za sta 500
100 je skidanje i vracanje ,popravka s dijelom mozda 100-150 ...,ako imas koga nek ti skine mjenjac,odnesi prije kiseljaka,majstor se zove pandza,on ce ti to popraviti za neku normalnu cijenu.
Kao sinhron i dio nije skup ali jebeno doci do njega posto je 4x4 mjenjac, pa zato ta cijena.
Kao sinhron i dio nije skup ali jebeno doci do njega posto je 4x4 mjenjac, pa zato ta cijena.
Hvala na savjetu
ma nema na cemu,a eto malo je teze rastaviti ako ima pogon na 4,ali mislim da ne bi trebalo biti toliko skupo ,najprije da ce biti ogrlica,jer ona je ta koja usaltava i drzi usaltano,sinhron je samo mala kocnica koja izjednacava brzinu zupcanika sa pogonskom osovinom da ne krci pri usaltavanju.
Last edited by bitanga_sa_otesa on 25/11/2019 07:42, edited 1 time in total.
Pozdrav, pitanje za jednu situaciju.
Volvo v50 1.8F 92kW 2008 230k km, auto vozen od prvog kilometra na LPG.
Da li je moguce da voznja na plin toliko godina uzima danak.
Neki od simptoma su kao prvo da je auto ima osjetno slabiju vucu, teze nabija obrtaje, dok je haldan ide dobro, ali cim se zagrije osjeti se pad snage, potrosnja ulja (ne previse ali primjetnu). Na hladnom vremenu duze vergla i nekada se hoce ugasiti odmah nakon paljenja,
i slabo motorno kocenje (vjerovatno zbog slabije kompresije).
Pretpostavljam da je uzrok potrosene karike ili ventili.
Ako ima neko strucniji da ovo potvrdi i da posavjetuje sta je najbolje ciniti s obzirom da je auto opcenito u odlicnom stanju,
samo mu je ovo problem koji je bas naporan.
Kako se ponasa iskljucivo na benzinu? Dakle prebaci ga rucno na benzin, i samo na benzin ga vozi barem cijeli dan ili 100-tinjak km, u svim situacijama, pa onda ponovo upitaj, sa tim informacijama.
moRe naravno,ako lupa stabilizator skini oba i balans stangLu i nece imat sta Hlupat
Ma culo se ovo i prije praznika, ali nije bilo dovoljno lufta, pa nisu znali sta bi moglo biti..
Jutros otisao do ikića-cere, solja i lezaj amoNtizera..
moRe naravno,ako lupa stabilizator skini oba i balans stangLu i nece imat sta Hlupat
Ma culo se ovo i prije praznika, ali nije bilo dovoljno lufta, pa nisu znali sta bi moglo biti..
Jutros otisao do ikića-cere, solja i lezaj amoNtizera..
Solju uzmi od arcopala, a lezaj vidi samo nek je udoban, moze neki dormeo madrac u njemu.
NediM17 wrote: ↑25/11/2019 15:13
Ma eto potrudio sam se, jeo kestene, a oni puni lecitina, dobri za mozak. Dobri su i grah i leca.
A za tebe samo najbolje.
Nemoj pretjerati, deduka si ti, trebas naci ipak neki balans....
Pozdrav imam Opel Corsu 1.0 benzin 1997 godiste,promjenio sam svijećice nedavno i auto ide stvarno dobro bez problema.Ali sam primjetio danas i prije par dana da mi se upali zutala lampica "check enigine" danas se jedno tri puta upalila po 30-40 sekundi i onda se ugasi,auto se ponasa normalno znaci ne pravi nikakve zvukove,trza ili tako nesto.Da li neko zna sta bi moglo biti?
Hvala
Nista dok ne iscitas gresku. Moze ti bit od neke gluposti kao sto je lose gorivo do nekog ozbiljnijeg problema. Guglaj Opel pedal test pa iščitaj grešku ako radi na Korsi B
sarajlija87 wrote: ↑25/11/2019 18:17
Pozdrav imam Opel Corsu 1.0 benzin 1997 godiste,promjenio sam svijećice nedavno i auto ide stvarno dobro bez problema.Ali sam primjetio danas i prije par dana da mi se upali zutala lampica "check enigine" danas se jedno tri puta upalila po 30-40 sekundi i onda se ugasi,auto se ponasa normalno znaci ne pravi nikakve zvukove,trza ili tako nesto.Da li neko zna sta bi moglo biti?
Hvala
Ako se ponasa normalno vjerovatno je razlog da lambda sonda registruje kos ispuh. To moze biti jer ti smjesa ne valja, a ona moze da ne valja iz vise razloga, pa najbolje je ili da se naviknes na tu lampicu, ili da potrosis cvaju za dijagnostiku ne bi li se otkrio uzrok.
Mada će šifra možda biti samo kao siromašna smjesa, pa onda majstor treba da zaključi zašto.
sarajlija87 wrote: ↑25/11/2019 18:17
Hvala
Prvo pitanje... da li si ugradio svjecice koje fabrika preporucuje?