BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

kloniran

#7426 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

_Reds_ wrote:Imam alarm preko GSM kartice, znaci nabolje mi je da uplati 20 KM i bice aktivna 6 mjeseci, tj. moze me pozivati 6 mjeseci.

Mogu li ovaj kredit kasnije prebaciti nekome ?
Mozes ti odmah prebaciti kredit cim dopunis
Ali trebao bi nesto ostaviti i za komunikaciju alarma
U tih 6 mjeseci mozes primati i slati pozive
Tako i ja radim na svojoj kartici, dopunim 20 i 6 mjeseci rahat
sasagrbic

#7427 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sasagrbic »

Pozz. ZU narednih par dana kretaću se oko Foče i nacionalnog parka Sutjeska. Koja od ove tri mreže je tamo najbolja?
sasagrbic

#7428 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sasagrbic »

Ja predpostavljam da ovo nema kod nas, ali hajde da pitam. Ima li kod nas da neki operater nudi mogućnost korištenja premium opcija deezera ili google playa u okviru neke svoje tarife? Uglavnom kod nas ako nešto nude onda je to fb i instagram.
diablobih

#7429 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

sasagrbic wrote:Ja predpostavljam da ovo nema kod nas, ali hajde da pitam. Ima li kod nas da neki operater nudi mogućnost korištenja premium opcija deezera ili google playa u okviru neke svoje tarife? Uglavnom kod nas ako nešto nude onda je to fb i instagram.
Trenutno ne.
Sanjarko

#7430 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Kakav bonus Mtel daje na dopune? Na 5 i više km? Nema nigdje na njihovoj stranici o tome, ništa. Tražio sam i po internetu.
sasagrbic

#7431 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sasagrbic »

Ma smijurija kao i obično daju 10 maraka koje možeš trošiti 24 sata na razgovore.
Sanjarko

#7432 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

sasagrbic wrote:Ma smijurija kao i obično daju 10 maraka koje možeš trošiti 24 sata na razgovore.
Hvala. Ja reko da uštedi mi malo stara na razgovorima.
djuzepee

#7433 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by djuzepee »

imam extra s paket, pa s vremena na vrijeme potrošim 4 gb koje su u pretplati.. kako mogu dokupiti 1-2 gb?
rida1976

#7434 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rida1976 »

Ima li najave da će neko od operetera uskoro uvoditi e-sim ili je i to naučna fanatastika za nas kao i LTE?
diablobih

#7435 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

Ja ne znam sto taj e-sim potencira ijedan brand. Bas los potez. Haj da je to jednostavno nesto, nego potrosis vremena dok aktiviras, dok ovo, dok ono.
rida1976

#7436 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rida1976 »

diablobih wrote:Ja ne znam sto taj e-sim potencira ijedan brand. Bas los potez. Haj da je to jednostavno nesto, nego potrosis vremena dok aktiviras, dok ovo, dok ono.
Kolko potrošiš vremena? Može li se za dan sve završiti? :lol:
diablobih

#7437 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

rida1976 wrote:
diablobih wrote:Ja ne znam sto taj e-sim potencira ijedan brand. Bas los potez. Haj da je to jednostavno nesto, nego potrosis vremena dok aktiviras, dok ovo, dok ono.
Kolko potrošiš vremena? Može li se za dan sve završiti? :lol:
Ma nije, ali ovako kupis sim normalan, stavis u mob i sve gotovo.
sasagrbic

#7438 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sasagrbic »

Ja jedino vidim svrhu tog E-sima u slučaju ljudi koji puno putuju pa da mogu lakše mijenjati sim kartice.
Qler

#7439 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Qler »

rida1976 wrote:Ima li najave da će neko od operetera uskoro uvoditi e-sim ili je i to naučna fanatastika za nas kao i LTE?
LTE je realnost :) a E-Sim... jebaji ga...
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#7440 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by gentoo »

Mozda zato sto ima uredjaja koji fizicki nemaju SIM slot ? Npr. Apple Watch . Realnost je da se to kod nas nece desiti (kao ni placanje mobitelom/satom) bar narednih 2-3 god.
escobar__

#7441 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Uredno plaćam mobitelom barem pola godine.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#7442 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by gentoo »

escobar__ wrote:Uredno plaćam mobitelom barem pola godine.

Mislis preko one neke RFF Android aplikacije (zvanicno u BIH ne postoji nista drugo AFAIK.. nemoj spominjati Payoneer, Revolut jer to jednostavno nije dostupno vecini) ?

Necu ni komentarisati to.. Cinjenica da su razvili aplikaciju za platformu koja je druga u svemu glede sigurnosti vise govori o svemu tome. Valjda su jeftiniji Android developeri ili imaju nekog inhouse sta li..
rida1976

#7443 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rida1976 »

Pa ako već operater prodaje iPhone, a evo serija 11 podržava esim, zar nebi bilo logično da uvedu isti radi ljudi koji imaju dvije sim kartice a koriste iPhone.
sasagrbic

#7444 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sasagrbic »

Pozdrav. Danas sam bio u Nacionalnom parku Una na Štrbačkim bukovima i tamo su sve tri mreže nikakve, tj. imao sam samo edge signal, dok moja sestra i zet sa Samsungom i Huaveiem nisu imali nikako mreže. Mislim da bi naši telekom operateri trebali malo poraditi na pokrivanju turističkih mjesta dobrom i stabilnom mrežom. Kako već rekoh, na ovom lokalitetu sve tri mreže su imale loš ili nikakav signal. Tek kad smo prišli na par kilometara pred Bihać mreža se ustabilila kod svih.
Tesla Edison

#7445 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

sasagrbic wrote:Pozdrav. Danas sam bio u Nacionalnom parku Una na Štrbačkim bukovima i tamo su sve tri mreže nikakve, tj. imao sam samo edge signal, dok moja sestra i zet sa Samsungom i Huaveiem nisu imali nikako mreže. Mislim da bi naši telekom operateri trebali malo poraditi na pokrivanju turističkih mjesta dobrom i stabilnom mrežom. Kako već rekoh, na ovom lokalitetu sve tri mreže su imale loš ili nikakav signal. Tek kad smo prišli na par kilometara pred Bihać mreža se ustabilila kod svih.
I ja isto potvrđujem. Imam BHT karticu i nisam apsolutno imao signala. Čak ni iz Hrvatske koja je bila udaljena od mene svega par metara.
sasagrbic

#7447 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sasagrbic »

Vizionar 1985 wrote:Mora li bit?
Pa, tu je prilika operaterima da zarade. Ljudi će dolaziti, slikati se slati, trošiti svoje megabajte i gigabajte i eto telekom operaterima novca. Ja sam ovo govorio čisto iz komercijalnih razloga. Poenta moje priče je bila ta da telekom operateri trebaju dobro pokriti ta neka poznata turistička mjesta gdje puno naroda dolazi.
Sanjarko

#7448 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

sasagrbic wrote:
Vizionar 1985 wrote:Mora li bit?
Pa, tu je prilika operaterima da zarade. Ljudi će dolaziti, slikati se slati, trošiti svoje megabajte i gigabajte i eto telekom operaterima novca. Ja sam ovo govorio čisto iz komercijalnih razloga. Poenta moje priče je bila ta da telekom operateri trebaju dobro pokriti ta neka poznata turistička mjesta gdje puno naroda dolazi.
Ma bio sam i ja prije pola godine, godinu negdje. Neko izvoriste i pecina. Nema signala. Samo ne znam gdje sam bio. Kako se mjesto zove. Posto sam bio na vise mjesta ovdje u Srednjoj Bosni, tako da ne znam koje je tacno bilo ovo mjesto i kako se zove.

Teze mjesta i slicno pamtim. Nikakav problem nije bio sto nema signala. Valjda zbog stijena nije bilo signala. Ja kazem nemora ni bit jer su to dragulji prirode. Ali sad kad tako postavis kako si ti rekao, sto da ne. Ali mozda i ne.

Ne znam sta da ti kazem u vezi ovoga. Strucnjake najbolje pitati od ekologa pa nadalje.
Sanjarko

#7449 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Kakva je ovo kombinacija u Mtel-a? Popodne mi dosla poruka. Slozi svoju kombinaciju.
boshniak

#7450 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by boshniak »

Koji operater nudi najpovoljniji roming internet u norveškoj, sa bhtelecomom imam loša iskustva jer mi u italiji nije internet uopšte radio kad sam aktivirao njihov travel paket.
Post Reply