Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Kikibombona

#73826 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kikibombona »

p206 wrote: 24/11/2019 17:28 daj odlučite se...neki dan uđem na temu, svi pišu Bakir zajebo Mileta, a sad kontra

ja mislim da tu niko nikog nije zajebo, nego je potpisano ono što je zapad, tj. onih 5 ambasada, tražilo
a to bi značilo 2 opcije:
1. potpisana aktivacija MAP-a = odlično za državu BiH
2. potpisana reforma i korak bliže NATO-u = vrlo dobro za državu BiH

nakon što Makedonija uđe u NATO, mi smo sljedeći i to će se sigurno desiti u nekom razumnom roku, jer nema ko drugi na Balkanu više, svi su ušli. pogotovo što odavno lošiji odnosi zapada sa Rusima nisu bili
Upravo suprotno jarane. Odnosi zapada i Rusije nikad nisu bili bolji.

- Tramp je prijateljski raspolozen prema Putinu, o njemu jednu jedinu ruznu rijec nije rekao
- Francuska dovodi u pitanje snagu NATO-a, Makron insistira na dobrim odnosima sa Rusijom
- Njemacka je napravila Sjeverni tok koji je velika ekonomska dobit za Rusiju i kojim se zabija glogov kolac u tijelo Ukrajine
- sve druge evropske zemlje intenziviraju odnose sa Rusima unatoc agresiji na Ukrajinu i aneksiji Krima

...

Zasto je to tako?

Smatram da zapad vise ne vidi narocitu prijetnju u Rusima. Danasnja i buduca prijetnja za zapadnu hegemoniju je KINA.

...

Sto se tice BiH, mi smo u krilu NATO-a. Ne vidim nikakvu prijetnju za BiH. Strah produciraju politicki centri i on je u ovom trenutku apsolutno nerealan.

Ravnotezu u BiH moze poremetiti jedino kineski cunami.
p206

#73827 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

.
Last edited by p206 on 24/11/2019 17:56, edited 1 time in total.
spreca

#73828 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

p206 wrote: 24/11/2019 17:28 daj odlučite se...neki dan uđem na temu, svi pišu Bakir zajebo Mileta, a sad kontra

ja mislim da tu niko nikog nije zajebo, nego je potpisano ono što je zapad, tj. onih 5 ambasada, tražilo

nakon što Makedonija uđe u NATO, mi smo sljedeći i to će se sigurno desiti u nekom razumnom roku, jer nema ko drugi na Balkanu više, svi su ušli. pogotovo što odavno lošiji odnosi zapada sa Rusima nisu bili
Ima jos Kosovo
p206

#73829 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

.
p206

#73830 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

Kikibombona wrote: 24/11/2019 17:39

Upravo suprotno jarane. Odnosi zapada i Rusije nikad nisu bili bolji.

- Tramp je prijateljski raspolozen prema Putinu, o njemu jednu jedinu ruznu rijec nije rekao
- Francuska dovodi u pitanje snagu NATO-a, Makron insistira na dobrim odnosima sa Rusijom
- Njemacka je napravila Sjeverni tok koji je velika ekonomska dobit za Rusiju i kojim se zabija glogov kolac u tijelo Ukrajine
- sve druge evropske zemlje intenziviraju odnose sa Rusima unatoc agresiji na Ukrajinu i aneksiji Krima

...

Zasto je to tako?

Smatram da zapad vise ne vidi narocitu prijetnju u Rusima. Danasnja i buduca prijetnja za zapadnu hegemoniju je KINA.

...

Sto se tice BiH, mi smo u krilu NATO-a. Ne vidim nikakvu prijetnju za BiH. Strah produciraju politicki centri i on je u ovom trenutku apsolutno nerealan.

Ravnotezu u BiH moze poremetiti jedino kineski cunami.
ima dosta tačnog u ovom što pišeš
ali da sam ja umjesto zapadnjaka, želio bih da zaokružim ovaj Balkan što prije da bude i formalno moj i da resurse mogu usmjeriti na istok, prije svega Ukrajinu, koja ima 40 miliona ljudi jeftina radna snaga a još kršćani koji bi dali guzice da se dokopaju Njemačke, da su Turci kršćani primili bi ih u EU 70 i neke, ne bi ih zavlačili ko do sada... onda ko zna koliko plodne površine i rijeka da se nahrani čitava Evropa...plus drugi rudni resursi...san i Napoleona i Hitlera :mrgreen:
a slažem se da je Americi Kina puno ozbiljniji rival sad, ali znaju i oni da im je važna i Evropa , jer ne bi džaba imenovali ne jednog nego 2 specijalna predstavnika za Balkan
zavrzlama

#73831 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

BIH dugorocno dobija sto duzim zadrzavanjem dodika na vlasti....dodik je kakav takav ANP potpisao,dok opozicoja to smatra izdajom sto ce reci gori su od dodika.. dodikovo zadrzavanje na vlasti moze u konacnici srpsku opoziciju pretvorit u opoziciju dodikove politike a ne dodikovim losim rezultatima njegove politike.

Szp ce morati svoju sansu traziti u jacanju BIH a ne u takmicenju sa dodikom ko vise voli rs i ko vise opstruira EU i NATO put BIH....s obzirom na stav beograda dodik ce vladati zadugo.
House

#73832 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

Komšić: Neka Dodik objavi dokument, majka je sina kudila što se vadio
:lol:
Kikibombona

#73833 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kikibombona »

p206 wrote: 24/11/2019 17:55ima dosta tačnog u ovom što pišeš
ali da sam ja umjesto zapadnjaka, želio bih da zaokružim ovaj Balkan što prije da bude i formalno moj i da resurse mogu usmjeriti na istok, prije svega Ukrajinu, koja ima 40 miliona ljudi jeftina radna snaga a još kršćani koji bi dali guzice da se dokopaju Njemačke, da su Turci kršćani primili bi ih u EU 70 i neke, ne bi ih zavlačili ko do sada... onda ko zna koliko plodne površine i rijeka da se nahrani čitava Evropa...plus drugi rudni resursi...san i Napoleona i Hitlera :mrgreen:
a slažem se da je Americi Kina puno ozbiljniji rival sad, ali znaju i oni da im je važna i Evropa , jer ne bi džaba imenovali ne jednog nego 2 specijalna predstavnika za Balkan
Balkan je zaokruzen, samo nama niko nije javio. :D Balkan je zaokruzen kada su Rumunija, Bugarska, Albanija i Crna Gore usle u NATO. BiH, Srbija i Makedonija su ZAKLJUCANE ZEMLJE, bez izlaza na more i luka preko kojih bi mogli uspostaviti vezu sa Rusijom i Kinom. Sto se tice Amerike i Evrope, BiH i Srbija, kao slijepo crijevo, mogu ostati zauvijek izvan NATO saveza. Amerika i Evropa ima apsolutnu kontrolu nad Balkanom.

Rumunija i Bugarska su uzasno vazne drzave za Balkan, te su SAMO zato primljene u EU, iako apsolutno nisu zasluzili. Primljeni su samo zato da ne bi trazili alternativu u Rusima i Kinezima. Oni imaju izbor radi izlaza na Crno more. Mogu se lako povezati sa Rusima i Kinezima. Mi ne mozemo, mi smo okruzeni i zakljucani NATO i EU clanicama.

...

Prijem Turske nema veze sa njihovom vjerom. Posto se malo vise bavim Turskom nego obican svijet ( :D ), mogu ti reci da je BiH naspram turskog istoka Svicarska. To je dio Turske koja granici sa Irakom i Sirijom gdje caruje terorizam. Ako bi Turska usla u EU, sutra bi 20 miliona drzavljana Turske u stampedu krenulo ka Njemackoj i bacilo je na koljena. Gotovo svaki turski drzavljanin ima rodbinu u Njemackoj i to bi dramaticno olaksalo egzodus. Nas problem je sto Tursku gledamo kroz prizmu zapadne obale, Stambola, Antalije i Izmira - Tursku cini siromasna unutrasnjost i bijedan istok. Turska ima i ogromne sigurnosne rizike radi granice sa apsolutno nestabilnim BI. Evropa ni u ludilu ne zeli granicu sa BI, a Turska je sada tampon zona izmedju Evrope i BI. Evropa placa milijarde Turcima da zadrze milione izbjeglica i migranata koji zele u EU. Evropa ne zeli da na granici dobije rat i teororizam.

Dakle, dva kljucna razloga zasto Turska ne moze u EU su:

1. Siromasan istok, ogromna nezaposlenost i besperpektivnost (veliko siromastvo i nezaposlenost)
2. Ogromni sigurnosni rizici radi granice sa Sirijom, Irakom i Iranom (rat i terorizam, egzodus izbjeglica i migranata)

Na ova dva kljucna detalja imas vladavinu prava, medijske slobode, prava manjina, demokratski kapacitet i kamaru drugih detalja po kojima se Turska ne uklapa u EU. Najmanji problem je vjera. Ako bi sutra u Turskoj minimalna plata bila 800e, ako bi Sirija, Irak i Iran kao susjedi bili stabilne drzave, Turska bi sigurno usla u EU.

...

Evropa ne zeli krscansku Ukrajinu. Mogli su je davno primiti i zaustaviti ruski destruktivni utjecaj. Nisu je primili zato sto Svabo ne zeli pucati u vlastita koljena. Kako ce primiti drzavu sa 40 miliona stanovnika u kojoj je ljudi rade za 200 eura. Taman da svaki Ukrajinac ima istetoviranog Isusa preko cijelih ledja to nece uciniti. Pa nisu budale, 20 miliona Ukrajinaca bi krenulo put Njemacke. Radije ce Njemacka gledati kako Rusi senluce po Ukrajini nego se samounistiti prijemom iste u EU. Nema to drug veze sa vjerom.

...

Balkan je danas zaokruzen, ali ko kaze da ce biti sutra? Na istoku se budi div - Kina. Div sa 1 300 000 000 stanovnika. Div koji je gladan uspjeha, narod koji voli raditi, koji je pametan i organizovan. Ja mislim da nije pitanje hoce li, pitanje je kada ce Kina reci: ok momci, sada smo mi glavni i sada mi postavljamo pravila igre. Kinezi su vec kupili luke u Solunu i Dzenovi, uz ostro protivljenje Njemacke i Francuske. Ako sutra u Bugarsku dodje Kina sa milijardama donacija, Bugari ce reci zbogom EU i NATO. Nista nije vjecno osim interesa.
Maraschino

#73834 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

House wrote: 24/11/2019 18:05
Dodik: Tišina Komšiću i Džaferoviću, slušajte me ambasadori!

fanovi u transu
:lol: :lol:
L u c i f e r

#73835 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

Komso ne vadi.
zavrzlama

#73836 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

L u c i f e r wrote: 24/11/2019 19:07 Komso ne vadi.
Mora kad se Dzaferu nemoze da digne :lol:
Maraschino

#73837 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote: 24/11/2019 19:12
L u c i f e r wrote: 24/11/2019 19:07 Komso ne vadi.
Mora kad se Dzaferu nemoze da digne :lol:
dobar dobar :thumbup:

:lol: :lol:
zavrzlama

#73838 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Tek sad se osjeti prednost sto Komso sjedi u predsjednistvu umjesto rusa Covica..pojeli bi Dzafera..
moa

#73839 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by moa »

emric wrote: 24/11/2019 16:39
MAGISTAR.MOSTAR wrote: 08/10/2008 17:38 Ne želim biti odvjetnik M.Dodika, nipošto. On se i sam jako dobro zna braniti. Samo želim da naglasim da je prošlost ali i sadašnjost puna likova koji su imali i imaju izborni LEGITIMITET. Tako je i u njegovom slučaju. Sviđalo se to meni ili ne, ja to moram respektirati. Je li on lopov, kriminalac, fašista, ja to ne znam, nemam prave informacije ali i ne pratim žuti tisak ni "60 minuta". Kako god bilo, on je ono što nam jedan narod stavlja kao sugovornika. Jedno je činjenica: samo osoba koja ima punu podršku etnosa koji zastupa (ipak je on nacionalni lider-živimo u takvom društvu) može jasno i transparentno da artikulira stav tog naroda, kakav god on bio. Pa zar misliš da bi rješenje moglo biti (mada u sferi znanstvene fantastike) da i u tu ulogu Zlatko nekim čudom ubaci nekog drugog Željka. To bi bilo samo guranje glave u pijesak.
Ovako, stvari su ako ne lakše, ipak su jasnije i svedene na gole činjenice. A i tako je lakše tražiti moguće dogovore ali i KOMPROMISE koji su nam više nego neophodni. Pa i ovaj rat je završio kompromisom. Ova država opstaje na kompromisu. Njenu budućnost valjat će i dalje zasnivati na kompromisu. To je realnost, sve ostalo je demagogija.
Demagogija je kad ti ne razumiješ šta je demokratija, pa guraš laž da je Željko "podmetnut" ili "nelegitiman", a izabran je regularno na izborima kao i svi ostali, po istim pravilima i zakonima.

Demagogija je generalno taj divljački izum kojeg ste nazvali "legitimno zastupanje" jer pojedinci ili grupe uzimaju sebi za pravo da određuju ko je "pravi". To nema veze sa demokratijom i etnički korpus koji to nameće je zapeo u predmodernom dobu svojim intelektualnim razvojem.

JESTE Komšić legalan, legitiman, ispravan, poželjan.

NIJE obaveza da neki SNSD ili bilo ko mora biti dio vlasti ako demokratija kaže da je VEĆINA ta koja bira prvi tim. Ako postoji neko ko je u stanju sastaviti koaliciju s dovoljnim brojem igrača, koji su isto tako dobili glasove na izborima, taj je vlast, JER TO JE DEMOKRATIJA.

Prestanite pravila zaostalih vremena predstavljati kao pravdu, to ne postoji u modernom svijetu čiji dio želimo postati.
Uce nas ljudi demokratiji tj ove sto misle samo da je ispracno i legitimno samo ono sto oni kazu ili ti ga ako nisi sa nama onda si protiv nas jer jedino smo mi......
Bosanski_kralj

#73840 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosanski_kralj »

House wrote: 24/11/2019 18:05
A ko Komšiću brani da objavi taj dokument?
asker

#73841 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by asker »

zavrzlama wrote: 24/11/2019 18:04 Szp ce morati svoju sansu traziti u jacanju BIH a ne u takmicenju sa dodikom ko vise voli rs i ko vise opstruira EU i NATO put BIH....s obzirom na stav beograda dodik ce vladati zadugo.
:thumbup:
Ovo! U srbovanju mu nisu ni do koljena. Treba im kontrateza, sto su dobrim dijelom uveli Sarovic i Mektic. Ivanic je bio veci cetnik od Dodika, pritom namazaniji. Iz njegove stranke nada ostaje mali Drasko.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#73842 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hame_ »

archi_a wrote: 24/11/2019 15:06NATO ŠERIF MUBAREK OLSUN, kolege forumaši. Nemojte da brigate, fasovat ćete čir na želucu. :wink:
Neka ovaj citat bude podsjetnik kakav si demagog i lažov.
vatrogasac

#73843 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

asker wrote: 24/11/2019 20:12 Ivanic je bio veci cetnik od Dodika, pritom namazaniji. Iz njegove stranke nada ostaje mali Drasko.
Drašku pao kec na deset.

zavrzlama

#73844 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Bogami Drasko uci znanje..nece morati ko dodik biti umjereni pa kasnije radikalni antibih element,Drasko odmah hoce da bude na dodikovom nivou.
Bosanski_kralj

#73845 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosanski_kralj »

Al jesu ga uzjahali ovi iz opozicije. :izet:

Samo nekako bih volio da Dodik još ostane na vlasti u RS-u. Taman još toliko da je razjebe do kraja.
zavrzlama

#73846 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Bosanski_kralj wrote: 24/11/2019 20:36 Al jesu ga uzjahali ovi iz opozicije. :izet:

Samo nekako bih volio da Dodik još ostane na vlasti u RS-u. Taman još toliko da je razjebe do kraja.

Svjesno ili slucajno Komso i Dzafer odradise dobar posao....dodik potpisa Nato,produzi sukob sa opozicijom,uvali snsd na drzavni nivo i osigura medjusrpske tenzije narednih 4 godine..kao sto je dodik konstruisao sukob bosnjaka i hrvata,sad je pomenuti dvojac uradio dodiku istu stvat....sad nek se kolje sa opozicijom...ha ja...rahat patnjica uzvraca udarac :lol:
zavrzlama

#73847 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Dupli inebio
Last edited by zavrzlama on 24/11/2019 20:45, edited 1 time in total.
SmokingMan

#73848 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

Opoziciji NATO doslovno dođe kao checking card za vlast kojoj se debelo nada. Ha što ti je interesna sfera politike, kupi - prodaj, obuci - skini se. Danas Milorad, Sutra Draško, odnos prema BIH vjerovatno identičan, rušilački...
zavrzlama

#73849 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

SmokingMan wrote: 24/11/2019 20:45 Opoziciji NATO doslovno dođe kao checking card za vlast kojoj se debelo nada. Ha što ti je interesna sfera politike, kupi - prodaj, obuci - skini se. Danas Milorad, Sutra Draško, odnos prema BIH vjerovatno identičan, rušilački...

Upravo tako....s obzirom da dodik ima razradjen sistem rusenja BIH,srbija kao mentor nece mijenjat postavu..tako da opozicija moze mahat usima..

Vlast u brlogu se osvaja u beogradu ne u BIH...
vatrogasac

#73850 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

Ova opozicija se sva izredala kod Senada u Face to Face i ima jednu priču u Sarajevu, a drugu u Banja Luci.
Locked