Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- He1972
#29301 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobih i ja juče origin onaj za onu 2-step verifikaciju. Sad nemam mjesta na hdd da skinem bf V. 
- ferratilis
#29302 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Resident Evil 3 Remake bi mogao izaci vec sljedece godine. Pisnuo sam u gace. 
Hoce Capcom da osvoji GOTY dvije godine zaredom, izgleda
https://www.pcgamer.com/resident-evil-3 ... velopment/
- aditon
#29303 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
štekne povremeno ovaj star wars...na određenim lokacijama dolazi do velikog fps dropa
svi driveri updateovani... da li se nekom još slično dešava?
Ja sam ga na sync scaline stavio, imam dovoljno resursa da ga drži na 72 fps tako da sam rješio ove dropove ali svejedno bi volio da ih nema nikako
Ja sam ga na sync scaline stavio, imam dovoljno resursa da ga drži na 72 fps tako da sam rješio ove dropove ali svejedno bi volio da ih nema nikako
-
DonieBrasco
#29304 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Valve ima svoje VR uređaj, zato prave ovaj Half-Life VR za koji su vec rekli da pricom datira u vrijeme između HL1 i HL2.
Razocaranje za mnoge fanove HL serijala koji nikada nije dobio nastavak.
Razocaranje za mnoge fanove HL serijala koji nikada nije dobio nastavak.
Last edited by DonieBrasco on 22/11/2019 15:04, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#29305 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako je tacno da rade na njemu, nema sanse da izađe u 2020., a obzirom da je u pitanju Capcom vrijedi biti strpljiv i sacekati da naprave to kako treba.ferratilis wrote: ↑22/11/2019 14:27 Resident Evil 3 Remake bi mogao izaci vec sljedece godine. Pisnuo sam u gace.
RE 2 Remake je remek djelo, tako da itekako treba biti strpljiv.
- SanskiBiser
#29306 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To su problemi u optimizaciji igre, na konzolama imas zamrzavanja igre na par sekundi, na PC ce patch to da popravi, Codex jos nije uradio update a vec ima nekih patcheva... opsti utisak testera i ekipe na Digital Foundry je da je igra trebala barem jos jedno mjesec dana da bude odgodjena radi optimizacija i na konzolama i na PC.aditon wrote: ↑22/11/2019 14:55 štekne povremeno ovaj star wars...na određenim lokacijama dolazi do velikog fps dropa
- ferratilis
#29307 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma drago mi samo da znam da ce izaci, kad god. Kad su najavili onaj Project Resistance, mislio sam da necemo nikad vidjet RE3 i da ce Capcom opet zasrati. Bilo bi steta, jer su u zadnjih par godina samo vezali uspjehe: RE7, DMC5, MHW, RE2.DonieBrasco wrote: ↑22/11/2019 15:04Ako je tacno da rade na njemu, nema sanse da izađe u 2020., a obzirom da je u pitanju Capcom vrijedi biti strpljiv i sacekati da naprave to kako treba.ferratilis wrote: ↑22/11/2019 14:27 Resident Evil 3 Remake bi mogao izaci vec sljedece godine. Pisnuo sam u gace.
RE 2 Remake je remek djelo, tako da itekako treba biti strpljiv.
- diablobih
- SanskiBiser
- arnes_king
#29310 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cudni su mi ovi recenzenti kada pocnu pricati neistine i banalizirati neke stvari na nacin na koji bi se svaka igra mogla prikazati glupom.
Razumijem da ova igra nije za svakoga, ali ja je igram vec neko vrijeme i nisam od RDR2 ovako uzivao u nekoj igri. Najvise blacenja vidim od ljudi koji igru nisu ni probali nego gledali na yt gameplay ili recenziju, dok ovi koji su igrali svi zadovoljni.
Mislim da je dovoljno reci da je igra optimirana maksimalno, stabilna, bez bugova (niti jedan nisam primjetio) a najbitnije je sto se dobije za svoj novac kompletna i zaokruzena igra bez bilo kakvih mikrotransakcija, dlc i drugih sranja sto bi se moralo dodatno placati.
Smijesno mi je i to sto se 90% recenzija koje s... po igri najvise zakace na to kako igra reklamira Monster energy drink, to im je jedna od najnegativnijih stavki. Sigurno im krivo jer ih nisu podmitili da napisu recenziju pa tako izbacuju frustraciju
-
DonieBrasco
#29311 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vole oni pare a RE 2 Remake im je donio bogatsvo, samo im dati vremena da naprave i tricu kako treba, i nadam se da nece nesto zabrljati.ferratilis wrote: ↑22/11/2019 16:07Ma drago mi samo da znam da ce izaci, kad god. Kad su najavili onaj Project Resistance, mislio sam da necemo nikad vidjet RE3 i da ce Capcom opet zasrati. Bilo bi steta, jer su u zadnjih par godina samo vezali uspjehe: RE7, DMC5, MHW, RE2.DonieBrasco wrote: ↑22/11/2019 15:04Ako je tacno da rade na njemu, nema sanse da izađe u 2020., a obzirom da je u pitanju Capcom vrijedi biti strpljiv i sacekati da naprave to kako treba.ferratilis wrote: ↑22/11/2019 14:27 Resident Evil 3 Remake bi mogao izaci vec sljedece godine. Pisnuo sam u gace.
RE 2 Remake je remek djelo, tako da itekako treba biti strpljiv.![]()
- SanskiBiser
#29312 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
arnes_king wrote: ↑22/11/2019 16:54Cudni su mi ovi recenzenti kada pocnu pricati neistine i banalizirati neke stvari na nacin na koji bi se svaka igra mogla prikazati glupom.
Razumijem da ova igra nije za svakoga, ali ja je igram vec neko vrijeme i nisam od RDR2 ovako uzivao u nekoj igri. Najvise blacenja vidim od ljudi koji igru nisu ni probali nego gledali na yt gameplay ili recenziju, dok ovi koji su igrali svi zadovoljni.
Mislim da je dovoljno reci da je igra optimirana maksimalno, stabilna, bez bugova (niti jedan nisam primjetio) a najbitnije je sto se dobije za svoj novac kompletna i zaokruzena igra bez bilo kakvih mikrotransakcija, dlc i drugih sranja sto bi se moralo dodatno placati.
Smijesno mi je i to sto se 90% recenzija koje s... po igri najvise zakace na to kako igra reklamira Monster energy drink, to im je jedna od najnegativnijih stavki. Sigurno im krivo jer ih nisu podmitili da napisu recenziju pa tako izbacuju frustraciju![]()
Arnes got Triggered.

- aditon
#29313 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
znači ipak je do igre...mislio sam da nije loš crackSanskiBiser wrote: ↑22/11/2019 16:02To su problemi u optimizaciji igre, na konzolama imas zamrzavanja igre na par sekundi, na PC ce patch to da popravi, Codex jos nije uradio update a vec ima nekih patcheva... opsti utisak testera i ekipe na Digital Foundry je da je igra trebala barem jos jedno mjesec dana da bude odgodjena radi optimizacija i na konzolama i na PC.aditon wrote: ↑22/11/2019 14:55 štekne povremeno ovaj star wars...na određenim lokacijama dolazi do velikog fps dropa
u svakom slučaju izludi me kad neka igra nije ispeglana, bez obzira na jačinu hardware-a, dolazi do štekanja itd ...Valjda i codex isprati taj neki patch u budućnosti..
- SanskiBiser
#29314 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Codex redovno izbacuje updates za skoro sve igre koje izbace, najlakse je pratiti kad izbace na PreDB.meaditon wrote: ↑22/11/2019 18:27znači ipak je do igre...mislio sam da nije loš crackSanskiBiser wrote: ↑22/11/2019 16:02To su problemi u optimizaciji igre, na konzolama imas zamrzavanja igre na par sekundi, na PC ce patch to da popravi, Codex jos nije uradio update a vec ima nekih patcheva... opsti utisak testera i ekipe na Digital Foundry je da je igra trebala barem jos jedno mjesec dana da bude odgodjena radi optimizacija i na konzolama i na PC.aditon wrote: ↑22/11/2019 14:55 štekne povremeno ovaj star wars...na određenim lokacijama dolazi do velikog fps dropa
Ja sam ga na sync scaline stavio, imam dovoljno resursa da ga drži na 72 fps tako da sam rješio ove dropove ali svejedno bi volio da ih nema nikako![]()
u svakom slučaju izludi me kad neka igra nije ispeglana bez obzira na jačinu hardware-a ...Valjda i codex isprati taj neki patch u budućnosti..![]()
Uglavnom nije ti do kompa nije ni do drajvera, nece oni ni za dva mjeseca sve popraviti od bugova bice tu puno manjih updates tako da ni codex nece zuriti vec ce vjerovatno sacekati malo i onda neki kumulativni update napraviti.
- SmokingMan
#29315 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Stavi na stol bilo koju knjigu Dostojevskog i neki best selling naslov iz NY times.a, većina će zasigurno odabrati ovo drugo, jer se radi o popularinom naslovu, iako zasigurno ne znači da može parirati kvaliteti sadržaja prve. Možda će i usput mnogi od njih reći kako su njegove knjige dosadne i jednoličine, i da ih čitaju samo budale. Tako je i slučaj sa ovom igrom. Nije za svakoga... 
- SanskiBiser
#29316 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I koja je tvoja omiljena knjiga Dostojevskog, onako usput...SmokingMan wrote: ↑22/11/2019 18:43 Stavi na stol bilo koju knjigu Dostojevskog i neki best selling naslov iz NY times.a, većina će zasigurno odabrati ovo drugo, jer se radi o popularinom naslovu, iako zasigurno ne znači da može parirati kvaliteti sadržaja prve. Možda će i usput mnogi od njih reći kako su njegove knjige dosadne i jednoličine, i da ih čitaju samo budale. Tako je i slučaj sa ovom igrom. Nije za svakoga...![]()
- aditon
#29317 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ova preDB mi je malo zbunjujuća stranica... nema nekih strašnih bugovo koliko sam ja primjetio...najveći je da te dijelom "zid proguta" ali s tim se mmože živjeti..ovo štekanje je drurga priča i nadam se da će najprije to rješiti. Mada s ovim Scanline Sync sve mnogo bolje izgleda iako ni on nije uspio ispeglad drop na jednom mjestu na planeti deatemir (il kako se već zove). Na ovom dijelu meni s 120 padne na 60 i to se baš osjeti...tako isto i s SS uključenim s 72 na 60 i opet se osjeti ali manje nego kad nije uključen.
- SanskiBiser
#29318 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
PreDB ti daje listing hronoloski sta je sve novo na release scene. Kad kliknes na PC games dobijes listu sta je sve izaslo novo od updates, patches, cracks itd...Sve to sto si vidio od bugova to je do game engine i losih optimizacija, nisu game breaking ali kvare imerziju strasno.aditon wrote: ↑22/11/2019 18:48 ova preDB mi je malo zbunjujuća stranica... nema nekih strašnih bugovo koliko sam ja primjetio...najveći je da te dijelom "zid proguta" ali s tim se mmože živjeti..ovo štekanje je drurga priča i nadam se da će najprije to rješiti. Mada s ovim Scanline Sync sve mnogo bolje izgleda iako ni on nije uspio ispeglad drop na jednom mjestu na planeti deatemir (il kako se već zove). Na ovom dijelu meni s 120 padne na 60 i to se baš osjeti...tako isto i s SS uključenim s 72 na 60 i opet se osjeti ali manje nego kad nije uključen.
- amar1994
#29319 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

no tax outside EU
- SmokingMan
#29320 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
SanskiBiser wrote: ↑22/11/2019 18:48I koja je tvoja omiljena knjiga Dostojevskog, onako usput...SmokingMan wrote: ↑22/11/2019 18:43 Stavi na stol bilo koju knjigu Dostojevskog i neki best selling naslov iz NY times.a, većina će zasigurno odabrati ovo drugo, jer se radi o popularinom naslovu, iako zasigurno ne znači da može parirati kvaliteti sadržaja prve. Možda će i usput mnogi od njih reći kako su njegove knjige dosadne i jednoličine, i da ih čitaju samo budale. Tako je i slučaj sa ovom igrom. Nije za svakoga...![]()
![]()
Zapisi iz podzemlja.
Elem, šta veli diša Ghost in the shell.a....
- SanskiBiser
#29321 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hvala pitam za druga inače. Meni je Branko Ćopić Dostojevski.SmokingMan wrote: ↑23/11/2019 09:30SanskiBiser wrote: ↑22/11/2019 18:48I koja je tvoja omiljena knjiga Dostojevskog, onako usput...SmokingMan wrote: ↑22/11/2019 18:43 Stavi na stol bilo koju knjigu Dostojevskog i neki best selling naslov iz NY times.a, većina će zasigurno odabrati ovo drugo, jer se radi o popularinom naslovu, iako zasigurno ne znači da može parirati kvaliteti sadržaja prve. Možda će i usput mnogi od njih reći kako su njegove knjige dosadne i jednoličine, i da ih čitaju samo budale. Tako je i slučaj sa ovom igrom. Nije za svakoga...![]()
![]()
Zapisi iz podzemlja.![]()
Elem, šta veli diša Ghost in the shell.a....
- JThomas
#29322 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pade mi na pamet koje je mučenje bilo igrati morrowind na većini konfiguracija kad je tek izašao. ali opet smo igrali. mislim da je malo "nepristupačnijih" i nesređenijih pri izlasku igara bilo toliki komercijalni hit. on je imao sve da odbije casual igrača - ali po ciframa nije odbio. meni lično igra s dušom, a koju nisam našao u oblivionu.
- House
#29323 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
CPY ko grom iz vedra neba
. Heavy Rain 
- aditon
#29324 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

onaj osjećaj kad ti se Forest Whitaker ukaže u po frke...
- ferratilis
#29325 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Procurila je lista Humble Choice igara za decembar. Da budem iskren, meni je ovo bezveze, jedino je Blasphemous zanimljiv od svega, i to jedino za fanove Dark Soulsa. Ovaj Tomb Raider vjerovatno nece biti ni complete edition. Necu otkazivat do januara, ako i taj mjesec bude bezveze, otkazujem. 
Shadow of the Tomb Raider
Blasphemous
Void Bastards
Phantom Doctrine
Dead In Vinland
Horizon Chase Turbo
Dark Future: Blood Red States
Desert Child
Aegis Defenders
X-Morph: Defense
Shadow of the Tomb Raider
Blasphemous