Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- kloniran
#21201 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa zato što su il pičke il ih je strah tužbe onog agresora.
Kolika "faca" moraš biti da onako napadneš trudnu ženu ili bilo kakvu ženu.
'eroj
Kolika "faca" moraš biti da onako napadneš trudnu ženu ili bilo kakvu ženu.
'eroj
- Hajvan
#21202 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo se U Melbourneu nikad ne bi desilo.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
-
espn
- Radio Sarajevo
- stakasa
#21206 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
hahahahahahahJimmy McNulty wrote: ↑21/11/2019 22:41Nije isto roditi se i odrasti u Melburnu na asfaltu i u getu zapadnog Sidneja.
- Point.
#21207 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Melbourne, drugo ime za Džennet.
-
detroit-mercy
#21208 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovaj post sam vidio na drugoj temi i mislio sam i sam da ga zalijepim ovdje. Lik je tako dobro opisao stanje, hirurski precizno. Mnogo godina unazad, kada sam odlazio govorio sam poznanicima/rodbini/prijateljima da ce se taj opsti bahatluk, grabez, beskrupuloznost prije ili kasnije obiti svima o glavu. Danas svjedocimo da je mladost izgubila viziju bolje buducnosti i da u velikom broju ide da je trazi negdje drugo.JanuaryJones wrote: ↑21/11/2019 21:27tandmand wrote: ↑20/11/2019 22:56 Je li i za ovo Dodik kriv?
Kao društvo smo truhli, dvolični, bez moralnih normi ... sve je samo fasada. Nebitno da li neko nacionalnist, FGR, wannabe vjernik, wannabe partizan ... svi su usvojili ista pravila igre. Ta zaraza je toliko široko i duboko zašla da se ne može iskorijeniti. Pa uzmimo samo ove prekonoćne diplome, ko to može više raspetljati. Sami smo sebe zatvorili u logor bez žice, sami biramo svoje Kapo-e .. sve je tu, selekcija prst gore/dole, prinudni rad i nagrada za izdaju. Džaba je mijenjati "nacionaliste" na vlasti, jer koji god da dođu, dolaze iz baze naroda u kojem su sva sredstva za postizanje cilja opravdana. Svi pišaju sa balkona po narodu, a narodu je samo da se popnu na balkon pa da i oni po nekome pišaju. Hajde, vlast se može formalno promijeniti ali kako da zamijenimo narod. Oni koji su skontali da na ovome divljem zapadnome Balkanu nisu ni za revolveraša, ni za šerifa, ni goniča goveda ... niti žele igrati u toj surovoj igri, bježe glavom bez obzira u Njemačku.
I ne idu, kako par likova na ovom forumu tvrdi, jer su kokuzi ili iz kojekakvih vukojebina nego idu upravo jer nemaju viziju bolje buducnosti. Na kraju cijela drustva pa i civlizacije se urusavaju ako jedinke izgube tu viziju/nadu u bolje sutra. Bivsa drzava je izasla puno razorenija i razvaljenija iz onog rata, glad i siromastvo prvih poslijeratnih godina mi nismo ni vidjeli ni osjetili u toj mjeri u BiH nakon ovog rata a da ne kazem 20 godina nakon rata, ali su imali viziju boljeg drustva, nadu u bolje sutra, vjeru u posteniji sistem.
I ne odlaze ljudi radi izlazaka, koncerata, zagadjenog zraka, auta ovog ili onog, odlaze jer gube ili su izgubili vjeru u promjene i nadu u bolju buducnost.
O pisanju po narodu, dovoljno je samo vratitis se par stranica unazad i procitati neke od postova pa da skontas kako se sa uzitkom pisa po kokuzima
- MarlboroGold
#21209 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Niste ni vi mnogi u inostranstvu uhvatili Boga za muda iako se tako predstavljate. Mozes ti promijeniti sredinu u kojoj zivis, ali mentalitet uglavnom ostaje isti.
- konjislav
#21210 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jedan od komentara sa clanka:Radio Sarajevo wrote: ↑22/11/2019 08:48 Evo šansa za espna...
https://www.klix.ba/biznis/posao/traze- ... /191121097
I onda jos zanimljiviji:Meni ovaj clanak nikako nije jasan, ali mora da je do mene... Na naslovnoj pise kako odgadjaju sprovode a onda u clanku pise da nisu do sada odgodili niti jedan sprovod. Onda opet u naslovu pise kako se traze radnici i da nema radnika, a u clanku dalje pise kako pogrebna drustva ne zaposljavaju radnike jer im se to ne isplati i na kraju apsurda ide recenica koji pobija kompletno naslov clanka a to kako je u porastu kremiranje u Njemackoj. Haj ga znaj sta ovaj clanak treba da znaci -.-
@super_woofer KLIX DEBILIX
- Rugafet
#21211 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam ni otišao da mentalitet mijenjam nego da pare zaradim...Samo lova ništa drugo.MarlboroGold wrote: ↑22/11/2019 14:34 Niste ni vi mnogi u inostranstvu uhvatili Boga za muda iako se tako predstavljate. Mozes ti promijeniti sredinu u kojoj zivis, ali mentalitet uglavnom ostaje isti.
-
zrakomlat
#21212 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sad kad se pojavi jedan uvaženi hvorumaš, pa ti kaže da si otišo iz kokuzlukaRugafet wrote: ↑22/11/2019 17:22Nisam ni otišao da mentalitet mijenjam nego da pare zaradim...Samo lova ništa drugo.MarlboroGold wrote: ↑22/11/2019 14:34 Niste ni vi mnogi u inostranstvu uhvatili Boga za muda iako se tako predstavljate. Mozes ti promijeniti sredinu u kojoj zivis, ali mentalitet uglavnom ostaje isti.
-
zrakomlat
#21213 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Radio Sarajevo wrote: ↑22/11/2019 08:48 Evo šansa za espna...
A da je slučaj iz ovog članka u BiH, bio bi okačen ovdje za potrebe crne hronike. Ono, kakva nam je država, nema ni grobara.
-
detroit-mercy
#21214 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Samnom radi treba iz Svabije i njen rodjak se bavi tim poslom, nesto kao radi one slike, smrtovnice i drugi folovi golovi, uglavnom lik je pri kraju radnog vijeka, ima taj biznis i nema ko da ga nastavi. Radi par sati dnevno a kako ona prica prilicno dobro zivi od toga (ima par kuca u DE u Spaniji), nikada ne znas gdje se dobra para vrtizrakomlat wrote: ↑22/11/2019 17:35Radio Sarajevo wrote: ↑22/11/2019 08:48 Evo šansa za espna...
A da je slučaj iz ovog članka u BiH, bio bi okačen ovdje za potrebe crne hronike. Ono, kakva nam je država, nema ni grobara.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21215 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Toga ce uvijek trebati. Nazalost/nasrecu to nam je svima jedina neminovnost, sve ostalo su samo iluzije
Važno je imati dobru ideju za biznis i naravno puno raditi. Moj kolega sa faxa je napustio solidan posao u struci da bi otvorio praonicu i peglaonicu veša. Drma posao. A sjećam se dobro koliko su se sa njim sprdali, u fazonu odoh kod njega da mi opere usrane gaće. Eh pa ima neke poetske pravde što se par tih sad spremaju da idu prat guzice Švabama....
Važno je imati dobru ideju za biznis i naravno puno raditi. Moj kolega sa faxa je napustio solidan posao u struci da bi otvorio praonicu i peglaonicu veša. Drma posao. A sjećam se dobro koliko su se sa njim sprdali, u fazonu odoh kod njega da mi opere usrane gaće. Eh pa ima neke poetske pravde što se par tih sad spremaju da idu prat guzice Švabama....
-
zrakomlat
#21216 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vjerujem ja to. Ima i smisla da je to parali posao, mušterija uvijek ima.detroit-mercy wrote: ↑22/11/2019 17:44Samnom radi treba iz Svabije i njen rodjak se bavi tim poslom, nesto kao radi one slike, smrtovnice i drugi folovi golovi, uglavnom lik je pri kraju radnog vijeka, ima taj biznis i nema ko da ga nastavi. Radi par sati dnevno a kako ona prica prilicno dobro zivi od toga (ima par kuca u DE u Spaniji), nikada ne znas gdje se dobra para vrtizrakomlat wrote: ↑22/11/2019 17:35Radio Sarajevo wrote: ↑22/11/2019 08:48 Evo šansa za espna...
A da je slučaj iz ovog članka u BiH, bio bi okačen ovdje za potrebe crne hronike. Ono, kakva nam je država, nema ni grobara..
-
zrakomlat
#21217 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
_BataZiv_0809 wrote: ↑22/11/2019 17:49 Toga ce uvijek trebati. Nazalost/nasrecu to nam je svima jedina neminovnost, sve ostalo su samo iluzije![]()
-
detroit-mercy
#21218 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Caka je u tome sto dosta ljudi misli da to nije parali poso, nego nesto onako bez vezezrakomlat wrote: ↑22/11/2019 17:49Vjerujem ja to. Ima i smisla da je to parali posao, mušterija uvijek ima.detroit-mercy wrote: ↑22/11/2019 17:44Samnom radi treba iz Svabije i njen rodjak se bavi tim poslom, nesto kao radi one slike, smrtovnice i drugi folovi golovi, uglavnom lik je pri kraju radnog vijeka, ima taj biznis i nema ko da ga nastavi. Radi par sati dnevno a kako ona prica prilicno dobro zivi od toga (ima par kuca u DE u Spaniji), nikada ne znas gdje se dobra para vrti.
-
detroit-mercy
#21219 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
One man's trash is another man's treasure_BataZiv_0809 wrote: ↑22/11/2019 17:49 Toga ce uvijek trebati. Nazalost/nasrecu to nam je svima jedina neminovnost, sve ostalo su samo iluzije![]()
-
zrakomlat
#21220 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
detroit-mercy wrote: ↑22/11/2019 18:02One man's trash is another man's treasure_BataZiv_0809 wrote: ↑22/11/2019 17:49 Toga ce uvijek trebati. Nazalost/nasrecu to nam je svima jedina neminovnost, sve ostalo su samo iluzije![]()
Važno je imati dobru ideju za biznis i naravno puno raditi. Moj kolega sa faxa je napustio solidan posao u struci da bi otvorio praonicu i peglaonicu veša. Drma posao. A sjećam se dobro koliko su se sa njim sprdali, u fazonu odoh kod njega da mi opere usrane gaće. Eh pa ima neke poetske pravde što se par tih sad spremaju da idu prat guzice Švabama....![]()

-
Seyfo
#21221 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kontam jesu se zajebale generacije odrastale u Jugoslaviji koji su vjerovale u bolju buducnost,bratstvo i jedinstvo, ici Titovim putem...koji kolektivni zajeb,to dunjaluk nije vidio. Em sto je buducnost ispala gora em sto se mnogo njih pokazalo kao koljaci,ubice,silovatelji i neljudi,svi redom rodjeni,odgojen i obrazovani u toj istoj Jugi...
- MorningStar
#21222 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Seyfo wrote: ↑22/11/2019 19:17 Kontam jesu se zajebale generacije odrastale u Jugoslaviji koji su vjerovale u bolju buducnost,bratstvo i jedinstvo, ici Titovim putem...koji kolektivni zajeb,to dunjaluk nije vidio. Em sto je buducnost ispala gora em sto se mnogo njih pokazalo kao koljaci,ubice,silovatelji i neljudi,svi redom rodjeni,odgojen i obrazovani u toj istoj Jugi...
Poznati eksperiment koji je radjen na temu spremnosti ljudi da nanose bol i muce druge ljude - radjen je jos znacaj broj slicnih ili istih eksperimenata koji su pokazali priblizne rezultate.... sto bi rekli djavo cuci u dosta nas jelYale University research demonstrates people are disturbingly willing to inflict pain on others
Yale University psychologist Stanley Milgram demonstrated that people are disturbingly willing to inflict pain on others when instructed by an authority figure. In his classic research conducted in the wake of Nazi war crime trials, 65% of participants were willing to deliver 450 volts of electric shock to innocent victims who were obviously screaming in pain and objecting to the whole experiment. The participants were told that the shock there were delivering was beyond dangerous, but “ominous.”
Why were people willing to inflict such torture? Because they were instructed to do so by the researcher. They were told, “It is absolutely essential that you continue. You must go on.”
Before the study, researchers predicted that only 3% of participants would be willing to go all the way and really fry people. Not so; 65% were willing, even though they clearly showed signs of concern and needed to double check that it was “ok” to keep up the torture.
This study is not without controversy, as most people are not comfortable with the idea that people are so willing to hurt each other, but the results stand. When those in power give orders, people tend to follow. If the power structure is destructive, most people still obey.
-
Seyfo
#21223 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da ali je mnogo njih bilo iznenadjeno i ne stigose doci sebi,zavrsise u masovnim grobnicama. A sad se bar spremnost na nova klanja i ne krije a prije se 50 godina krilo. U svakom slucaju,oni koji iselise vani do 92-ge ispadose pametniji jer izbjegose rat i stradanja. Znaci,ko nije povjerovao u bolje sutra, bratstvo i jedinstvo i slicne ublehe,ispade pametniji. Imam kolegu,rodjen u Njemackoj,njegovi otisli iz istocne Bosne 70-ih, sva familija ih osudjivala,dje cete, zasto idete,nema bolje zemlje od Juge,svakome pisalo TITO na kuci. Kasnije svi poklani.
- MorningStar
#21224 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I Jevreji su 1920 bili sasvim ok u Njemackoj sa Njemcima , medjutim oko 1935 se situacija naglo promijenilaSeyfo wrote: ↑22/11/2019 20:00 Da ali je mnogo njih bilo iznenadjeno i ne stigose doci sebi,zavrsise u masovnim grobnicama. A sad se bar spremnost na nova klanja i ne krije a prije se 50 godina krilo. U svakom slucaju,oni koji iselise vani do 92-ge ispadose pametniji jer izbjegose rat i stradanja. Znaci,ko nije povjerovao u bolje sutra, bratstvo i jedinstvo i slicne ublehe,ispade pametniji. Imam kolegu,rodjen u Njemackoj,njegovi otisli iz istocne Bosne 70-ih, sva familija ih osudjivala,dje cete, zasto idete,nema bolje zemlje od Juge,svakome pisalo TITO na kuci. Kasnije svi poklani.
Stara izreka jel - covjek je covjeku vuk.
-
zrakomlat
#21225 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U istočnoj Bosni i nije baš čovjek čovjeku vuk. Tamo se u zadnjih stotinjak godina par puta tacno ko je kome bio vuk.MorningStar wrote: ↑22/11/2019 20:09I Jevreji su 1920 bili sasvim ok u Njemackoj sa Njemcima , medjutim oko 1935 se situacija naglo promijenilaSeyfo wrote: ↑22/11/2019 20:00 Da ali je mnogo njih bilo iznenadjeno i ne stigose doci sebi,zavrsise u masovnim grobnicama. A sad se bar spremnost na nova klanja i ne krije a prije se 50 godina krilo. U svakom slucaju,oni koji iselise vani do 92-ge ispadose pametniji jer izbjegose rat i stradanja. Znaci,ko nije povjerovao u bolje sutra, bratstvo i jedinstvo i slicne ublehe,ispade pametniji. Imam kolegu,rodjen u Njemackoj,njegovi otisli iz istocne Bosne 70-ih, sva familija ih osudjivala,dje cete, zasto idete,nema bolje zemlje od Juge,svakome pisalo TITO na kuci. Kasnije svi poklani.![]()
Stara izreka jel - covjek je covjeku vuk.