Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
512MB

#45101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

detroit-mercy wrote: 21/11/2019 14:58
spreca wrote: 21/11/2019 14:50
hAZNADAR wrote: 21/11/2019 14:29
Sam pocinjes ono tvrdoglavo,.. prvo rece da je Rusija vojna prijetnja za BiH a sad o srpskoj kupovini oruzja. E ako je kupovina ruskog, kineskog, indijskog, njemackog,.. oruzja ujedno i vojna prijetnja tih zemalja za nekoga - hbg. :roll: Rusija opasna po BiH zato sto je prodala par helikoptera Srbiji i sad jedino NATO da nas stiti od tih helikoptera?
E sad smo poceli i da izmisljamo da ne kazem da lazemo...nigdje to nisam rekao.....srbija se naoruzava a oruzje nikad ne miruje pogotovo ne u rukama komsija inace zasto bi ga kupovali
Sto Svicarci kupuju :mrgreen:
Švicarci imaju najmoćniju vojsku u Evropi.
spreca

#45102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

hAZNADAR wrote: 21/11/2019 14:59

Onda lijepo izbaci Rusiju iz price o vojnoj prijetnji za BiH, Rusima agresorima,... i idemo samo o Srbiji.
Da, Srbija se naoruzava,.. mislis li da jos imaju interes zauzeti Sarajevo, Tuzlu,...? Realno
Nemam sta da izbacim,nigdje nisam rekao da su rusi pretnja za BiH nego si je ti ubacio...sto izmisljas?...smatro sam te za ozbiljnog forumasa
hAZNADAR wrote: 20/11/2019 18:13
Rusija je daleko i tesko da bi ista bitno mogla poslati na BiH - avionima naravno jer smo okruzeni NATO-om.
Srbija takodjer nije vise vojna opasnost, nekada bila, danas i ubuduce ne,... Srbiji nije ni u interesu osvajanje novih teritorija ratom - samo da zadrze RS a to mogu i bez vojske. Rata svakako biti nece, a i da bude - kao sto rekoh - Srbija nije vise toliko opasna i da nas treba neko stititi.
Jedini interes je priblizavanje ono fol zelimo i tu smo, kooperativni,.... bla, bla,..

A u pravu si - pravo clanstvo u NATO niko ne zeli u BiH,.. hem kosta, hem teze krasti,..

Necemo mi nikada u NATO - uvijek cemo biti eto priblizeni i fol za.
Na tvoju tvrdnju da nemogu preko NATO teritirija,ja sam te samo pitao kako su onda S400 dovezli u Srbiju i ti si se posle nadovezao na rusiju a ne ja
detroit-mercy

#45103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

spreca wrote: 21/11/2019 15:36

Onda lijepo izbaci Rusiju iz price o vojnoj prijetnji za BiH, Rusima agresorima,... i idemo samo o Srbiji.
Da, Srbija se naoruzava,.. mislis li da jos imaju interes zauzeti Sarajevo, Tuzlu,...? Realno
Nemam sta da izbacim,nigdje nisam rekao da su rusi pretnja za BiH nego si je ti ubacio...sto izmisljas?...smatro sam te za ozbiljnog forumasa
Rusija je daleko i tesko da bi ista bitno mogla poslati na BiH - avionima naravno jer smo okruzeni NATO-om.
Srbija takodjer nije vise vojna opasnost, nekada bila, danas i ubuduce ne,... Srbiji nije ni u interesu osvajanje novih teritorija ratom - samo da zadrze RS a to mogu i bez vojske. Rata svakako biti nece, a i da bude - kao sto rekoh - Srbija nije vise toliko opasna i da nas treba neko stititi.
Jedini interes je priblizavanje ono fol zelimo i tu smo, kooperativni,.... bla, bla,..

A u pravu si - pravo clanstvo u NATO niko ne zeli u BiH,.. hem kosta, hem teze krasti,..

Na tvoju tvrdnju da nemogu preko NATO teritirija,ja sam te samo pitao kako su onda S400 dovezli u Srbiju i ti si se posle nadovezao na rusiju a ne ja
Matori, mijesas pojmove. Je li S400 zabranjeno prodavati?
Je li Srbija u ratu i pod ikakvim embargom pa joj niko ne smije isporucivati nista?
Kako Rusija isporucuje Lade po svijetu/Srbiji?
detroit-mercy

#45104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

512MB wrote: 21/11/2019 15:36
detroit-mercy wrote: 21/11/2019 14:58
spreca wrote: 21/11/2019 14:50

E sad smo poceli i da izmisljamo da ne kazem da lazemo...nigdje to nisam rekao.....srbija se naoruzava a oruzje nikad ne miruje pogotovo ne u rukama komsija inace zasto bi ga kupovali
Sto Svicarci kupuju :mrgreen:
Švicarci imaju najmoćniju vojsku u Evropi.
To ko onomad kad smo mi bili 4 vojna sila u Evropi :mrgreen:
spreca

#45105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

detroit-mercy wrote: 21/11/2019 15:54
spreca wrote: 21/11/2019 15:36

Matori, mijesas pojmove. Je li S400 zabranjeno prodavati?
Je li Srbija u ratu i pod ikakvim embargom pa joj niko ne smije isporucivati nista?
Kako Rusija isporucuje Lade po svijetu/Srbiji?
Imas post iznad tvog,pa procitaj..nigdje nisam rekao da srbija nemoze kupovati oruzje.....jer bila je tvrdnja jednog forumasa da nemogu srbiju naoruzavati preko teritirije Natoa pa sam ga pitao kako su onda S400 dovezli u Srbiju....velika je razlika izmedju Lade i S400....Nato provodi istragu kako je to Bugarska dozvolila prelet preko teritotije
spreca

#45106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Novak20 wrote: 21/11/2019 13:49

Vjerovala ili ne, za Poskok, Šušnjara ili M.M.S. nisam znao do unazad dvije - tri godine
Nije ni Hafiz cuo za Tudjmana :mrgreen:
Ako ništa zbog toga da se ta cijenjena služba unaprijedi i da BiH dolično prezentira u svijetu izvlačeći neku korist
Mislis kao bivsa Ambasadorica Zovko :-)
Slovenija i Hrvatska uđoše u EU i NATO, Plenkoviću barem pola EU jede iz ruke
Uh ovo je zestoko :lol:
kod nas se bira netko ko treba da iritira i bruka jedan, dva ili čak tri naroda zajedno sa Ostalim.
Kasno Marko u ambasadore ode...o tome ste trebali ranije razmisljati....nevidim da su BiH Hrvati Susnjara koji je otvoreno govorio protiv BiH(zato je dobio kitu)ovako napadali,jer su mislili evo naseg covjeka koji ce govoriti onako kako mi hocemo....imate Novace jedan problem kojeg nikako da se rijesite..kad god ste htjeli da nas zajebe ili nam suknete uvijek ste to uradili na svoj racun....druzbu Dodika i Cocica vi Hrvati u BiH pa ni glavna stranka u Hr(HDZ) niste nikada osudili jer Dodik radi otvoreno protiv BiH kao i Covic samo sto to Covic ne govori javno i onda se nesto kao cudite.....vijest da ce vlast na nivou BiH biti uspostavljena i da nema od NATOa nista se pronijela Hercegovinom brzinom munje i uz likovanje kako je predstavnik Hrvata Dodik opet zajebo glupe Bosnje :lol: :lol: :lol:
hAZNADAR

#45107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hAZNADAR »

detroit-mercy wrote: 21/11/2019 15:24

Ne, nego sila koja je prije sukoba trazila ovoliko a nakon sukoba izasla sa puno vise nego sto je trazila i Finska koja je nakon potpisanog mira skontala bolje da smo im dali ono sto su trazili nego sto sto smo ostali jebani nakon potpisanog mira :mrgreen:. Tako da poucena tim iskustvima i kako su je druge zemlje branile, Finskoj ne pada na pamet da se oslanja na druge kad ima tako zajebanog komsiju :) an ne zbog neke superiorne hrabrosti Finaca. Finska je u delikatnom polozaju pa i ne vide nikakve prednosti od pridruzivanja NATOu, koji ce im kurac napetosti na granici posebno sa susjedom kojem su jednom spustili gace i pustili da im ga zavuce bez kreme.
Sta bez kreme. Rusi se toliko zaglavili u Finskoj i toliko gubitaka da su i prekinuli. Sila koja je prije par godina dobila po usima od Finaca,.. a poslije kao najveca svjetska sila uzela niz zemalja po Evropi, po Njemacke sa Berlinom,... gdje god dosli - pobrinuli se da tu dodje vlada po njihovom izboru i komunisticka dakako. Pa zar im nije onda Finska tada bila daleko vazniji strateski igrac nego Bugarska, Albanija,....? Jos su i ucestvovali u opsadi Lenjingrada. Da su mogli - uzeli bi oni cijelu Finsku i Finska bi bila dio Varsavskog pakta, komunisticki paradiz,... ali nisu mogli bez ogromnih gubitaka tako da su stali gdje su stali. Nisu Finci superiorno hrabri vec imaju tesko osvojivu zemlju i sami itekako disciplinovani i istrenirani da to brane. Puno tezi zalogaj od Poljske recimo. SSSR je uzeo sve sto je mogao uzeti po Evropi i pod svoju kontrolu. Uzeo bi i YU da je znao da ce ih Tito zahebati.

Kada se NATO pakt stvarao - niko od clanova nije ni sljivio sto SSSR-u nije milo. Bili su Rusi uzeli i dansko ostrvo Bornholm pa se povukli a Danska udje u NATO. Norveska koja isto granici sa Rusijom isto u NATO. I oni imaju zahebanog komsiju isto kao Finska. Ako je tvoja logika tacna da Finci eto nisu htjeli talasati i isprovocirati Ruse - koje ti je onda objasnjenje za Norvesku i Dansku. A da ne spominjem balticke zemlje poslije - za Rusiju mnogo gore od neke Finske.

Sta se jedna suverena Finska ima vise bojati Rusije, ljudi znaju da su tvrd orah i nece iz svog interesa u NATO. NATO daje istina zastitu, pogotovo je to imalo svrh u vrijeme hladnog rata, ekspanzije komunizma i gomilanja bojevih glava. Danas NATO nema vise tu svrhu i usljed zaokreta u americkoj politici sa Trumpom oko finansiranja - to postaje sve skuplje i skuplje za clanice.

Tako i sa nama. NATO nas u principu nema od koga braniti. Dobro je biti pridruzen zbog politike ali punopravno clanstvo nema svoju svrhu. Kao sto rekoh - Srbiji ne treba nista od nas osim RS a u RS ima tala samo dok je mira.
General War

#45108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

Haman2 wrote: 20/11/2019 21:55 Evo jos jednog "generala" koji se predstavlja Bosnjakom a u sustini je izuzetno veliki mrzitelj Bosnjaka i muslimana uopste. Boze dragi koliko je samo ovakvih na ovom Forumu.
Image
video

#45109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Ja sto :izet: topic, halal vam vjera :run:
Nadzornik

#45110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nadzornik »

spreca wrote: 21/11/2019 14:14
Nije smjesno...znas dobro na sta sam mislio
Pretpostavljam da si mislio na ofanzivno oruzje... :thumbup:

Zaista nikada nisam cuo tu rijec "nastupajuce oruzje"... :?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#45111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Challenger_ »

Nadzornik wrote: 21/11/2019 23:43Zaista nikada nisam cuo tu rijec "nastupajuce oruzje"... :?
Zato što si u Beču. Da si u Moskvi kao Spreča, čuo bi i razumio bi. Ofanzivno oružje, spasiba.

8-)
spreca

#45112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Nadzornik wrote: 21/11/2019 23:43

Ocito da sam upotrebio rusku rijec s obzirom da sam u rusiji...da rijec je o ofanzivnom oruzju :thumbup: a nemogu uvijek da se sjetim nase rijeci za odredjeni pojam....cak sta vise mislim da je nastupajuce oruzje za nase podneblje prilicnije jer ofanziva cini mi se nije nasa rijec
Kolinda

#45113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

spreca wrote: 22/11/2019 07:37

Ocito da sam upotrebio rusku rijec s obzirom da sam u rusiji...da rijec je o ofanzivnom oruzju :thumbup: a nemogu uvijek da se sjetim nase rijeci za odredjeni pojam....cak sta vise mislim da je nastupajuce oruzje za nase podneblje prilicnije jer ofanziva cini mi se nije nasa rijec
Jel' to patriJota bosanski zaboravio....
spreca

#45114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Kolinda wrote: 22/11/2019 07:40

Jel' to patriJota bosanski zaboravio....
Djesi Kolinda...rijec se moze zaboraviti ali Bosna nikada
daddy-kool

#45115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Nadzornik wrote: 21/11/2019 12:37
daddy-kool wrote: 21/11/2019 10:42
U kojem to filmu?
Zimski rat.
Već sam naveo, ne znam koliko se ovdje poznaje historija. U tom trenutku je CA bila obezglavljena, nedovoljno opremljena i pripremljena. Oni jesu naletili na tvrd orah, ali su se poslije početnih neuspjeha mogli regrupisati i pobijediti. Kako je proticao rat i CA se izgrađivala u borbi protiv Njemačke, ona se uspjela toliko izgraditi da je postala najmoćnija vojna sila na svijetu koncem 2 svj rata. Rusija ni sada nije za potcijeniti, i nekakvo rangiranje po GDP ili međunarodnom imageu ne odražava stvarnu mogućnost i sposobnost njihove armije.
Nadzornik

#45116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nadzornik »

daddy-kool wrote: 22/11/2019 08:20
Već sam naveo, ne znam koliko se ovdje poznaje historija. U tom trenutku je CA bila obezglavljena, nedovoljno opremljena i pripremljena. Oni jesu naletili na tvrd orah, ali su se poslije početnih neuspjeha mogli regrupisati i pobijediti. Kako je proticao rat i CA se izgrađivala u borbi protiv Njemačke, ona se uspjela toliko izgraditi da je postala najmoćnija vojna sila na svijetu koncem 2 svj rata. Rusija ni sada nije za potcijeniti, i nekakvo rangiranje po GDP ili međunarodnom imageu ne odražava stvarnu mogućnost i sposobnost njihove armije.
Zato samo u NATO bato... :D

Sila Boga ne moli a Bog silu ne voli.
Nadzornik

#45117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nadzornik »

A ti si u Rusiji bato... :shock:

Ti se ne bojis rata,agresije,pobune naroda isceniranog od strane CIA i drugih opasnosti jer si okruzen zidom koji cini 8000 nuklearki i oko kojeg psi rata mogu samo,ne da laju vec samo da cvile i zavijaju... :thumbup:
spreca

#45118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Nadzornik wrote: 22/11/2019 12:52
A ti si u Rusiji bato... :shock:

Ti se ne bojis rata,agresije,pobune naroda isceniranog od strane CIA i drugih opasnosti jer si okruzen zidom koji cini 8000 nuklearki i oko kojeg psi rata mogu samo,ne da laju vec samo da cvile i zavijaju... :thumbup:
Nikad se nezna
mishic

#45119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Bilo ofanzivno bilo nastupajuće a da je autohtono, domaće bosansko, a ubojito da ubojitije nemože biti, i na kraju najnovije, savremeno, moderno, su ove 74(!) lažne diplome. Dakle sedamdeset i četiri otkrivene a garant najmanje još tri puta toliko neotkrivenih, pa kada na to dodate još i ove koje su "legalne" ali su sa ovih "univerziteta" cazinskog, travnočkog, mostarrskog širokobriješkog i drugi "znanstvenih" centara onda vam postane jasno što neki narodi postanu suicidni. Dakle to ofanzivno ili nastupajuće a žestoko ubojito a funkcionira na principu selfija ubi čitav jedan narod (ili po bosanskom) narode u jednoj državi da im nikakav neprijatelj spolja ne treba.
I pogledajte gdje ti tatini kupovnjaci diploma rade?!! Sve tamo gdje su plate tri puta veče od ostalih ili tamo odakle nam se prosječna plata nabi na 1000KM a masa ljudi zarađuje po 5,6,i 7 stoja.
I iznad svega i nakon svega biće nikom ništa! Kupili diplomu, zaposlili se preko veze, uzimali enormno visoke plate i na kraju nesmiju im se ni imena znati a kamo li da se sude, odgovaraju, zatvaraju i obeštete društvo... A borac za tri metra drva u zatvoru!!! (ne opravdavam ni to, ali ...)
Učestalo uzimanje pravde u svoje ruke ostalo je kao jedina moguća satisfakcija hiljadama ljudi jer ih je ovo nepoštenje i njihovo poštenje dovelo u poziciju da poštenim načinom života i rada ne mogu da prežive u ovoj zemlji. Hiljade onih koji su 91. i 92. prodavali kravu da kupe pušku i brane zemlju sada opet moraju prodavati kravu i kupovati pušku koju im je država koju su branili otela, a ovaj put kupuju je da onoga koji ih ugrožava a kome na drugi način ne mogu stati u kraj, jer nema ni prava ni pravde, ni zakona ni države, dokrajče.
Nisu i neće na taj način usrećiti ni sebe ni svoje porodice ali, na žalost, to je jedino što im je preostalo ili što je bolje od namicanja štrika na vlastiti vrat.
Haman2

#45120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haman2 »

Kakvo je obrazovanje nasih politicara. Onaj "Osmica" kaze da je jos 300 ljudi kupilo diplome na istom fakultetu gdje je i on kupio, ali o njima niko nista ne govori. Koliko je takvih medju nasim politicarima bilo bi interesantno znati, posebno onih koji imaju visoke pozicije u politickom zivotu BiH.. Sta mozemo ocekivati od takvih ljudi ? ? ?
muha_sa

#45121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/re ... ktoru-fbih

Revizija otkrila 74 nelegalne diplome u javnom sektoru FBiH

Bosnu i Hercegovinu potreso je nedavno skandal, nakon što je novinarka portala Žurnal objavila da je za 2.500 KM kupila diplomu Srednje Medicinske škole.

Utvrđeno je postojanje 74 nevjerodostojne diplome tokom dosadašnje revizije diploma zaposlenih u federalnim institucijama i tijelima, federalnim organima uprave i upravnim organizacijama, javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Federacija BiH, te privrednim društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH, saopćeno je iz Vlade FBiH u petak.

U BH Poštama 20 nevjerodostojnih diploma
Navodi se da je jedna nevjerodostojna diploma otkrivena u Finansijsko-informatičkoj agenciji, tri u BH Telecomu, četiri u Međunarodnom aerodromu Sarajevo, pet u Federalnom zavodu PIO, 20 u BH Poštama, tri u Elektroprivredi HZHB, devet u Lutriji BiH, 16 u Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH, dvije u Poreznoj upravi Federacije BiH, po jedna u Kazneno-popravnim zavodima poluotvorenog tipa u Sarajevu i Orašju, jedna u KPZ zatvorenog tipa u Zenici i osam u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin.

Nije objavljeno o kojoj vrsti diploma je riječ, kao ni to iz kojih obrazovnih ustanova potjeću te diplome.

Bosnu i Hercegovinu potresao je nedavno skandal, nakon što je novinarka portala Žurnal objavila da je za 2.500 KM kupila diplomu Srednje Medicinske škole.

Izvor: Agencije
MorningStar

#45122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MorningStar »

74 :lol: 80 000 ljudi u javnim preduzecima i sluzbama... pa ovo je zemlja totalnog postenja :D :lol:
muha_sa

#45123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

MorningStar wrote: 22/11/2019 22:12 74 :lol:
polaHko--tek je krenulo :D
Maraschino

#45124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maraschino »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/srbijan ... /191123089

Slobodanka Tošić je kasnije pred sudom u Bosni i Hercegovini osuđena na dve i po godine zatvora zbog saučesništva, ali i zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi, dok je Darko Elez sa ostalim osumnjičenima oslobođen optužbi u Srbiji. Tako je, na kraju, misica ostala jedina osuđena u ovom predmetu.

Njoj društvo pravi Višnja Aćimović (47), poznatija po nadimku Beba, koja navodno živi u Srbiji. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je protiv nje podiglo optužnicu zbog streljanja 37 Bošnjaka u Vlasenici 1992. godine. Aćimovićeva je saslušana u Beogradu. Tada je izjavila da nema povjerenja u tužilaštvo BiH i da se neće odazvati pozivu na suđenje. Zločin koji joj je stavlja na teret dogodio se 1992. blizu logora Sušica u koji su dovođeni Bošnjaci
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/134 ... stava.html

- Svjesno i voljno, zajedno sa još jednim vojnikom, lično je učestvovala u ubistvu 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti koji su prethodno dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade suda u Vlasenici - naveo je tada potparol Tužilaštva BiH. Pucanjem iz vatrenog oružja, kako navodi optužnica, streljala je žrtve, a njihova tela su pronađena i ekshumirana 2000. godine, na istom mestu gde su streljani.

Strah i trepet, bila surova

Višnju Aćimović Vlaseničani koji su preživeli stravične torture znaju po nadimku "Beba" koji je, kako tvrde, značio strah i trepet. Imala je svega 20 godina, ali je "bila surova". Njene su žrtve, uglavnom, bili muškarci starosti od 15 do 20 godina, piše Slobodna Evropa.
Kazem ja, sa fekalijama treba prekinuti svaki kontakt.
Jebo li im mali Sengen majku kroz majku.
Haman2

#45125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haman2 »

BAKIR IZETBEGOVIĆ OHLADIO DODIKA: "Ništa u Bosni i Hercegovini NIJE SRPSKO, osim..."

Lider SDA rekao je to komentarišući jučerašnju izjavu člana državnog Predsjedništva Milorada Dodika koji je rekao ''da Bošnjaci moraju da znaju da BiH nije njihova, a RS je isključivo naša''.

Image
Foto: MILUTIN STOJČEVIĆ/SBIlustracija

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, kazao je danas za N1 da je ''svaki pedalj Bosne i Hercegovine zajednički'' i da ''ništa nije srpsko osim naziva Republika Srpska''.

Lider SDA rekao je to komentarišući jučerašnju izjavu člana državnog Predsjedništva Milorada Dodika koji je rekao ''da Bošnjaci moraju da znaju da BiH nije njihova, a RS je isključivo naša''.

''Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u Bosni i Hercegovini nije srpsko osim naziva Republika Srpska, a ne znam hoće li i to ostati ako gospodin Doik nastavi s ovakvim izjavama. Čestitam ovaj veliki dan, rođendan Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina ide u pravom smjeru, ove sedmice smo napravili jedan bitan korak, ova zemlja je svakim danom sve jača. Postoji hiljadu godina i postojaće još hiljadu - uvjeren sam'', rekao je Izetbegović danas.

Potom je komentarisao dogovor o Programu reformi BiH.

''Ne bih htio nikoga da sabijam u ugao, mi smo pozvani u decembru prošle godine da podnesemo prvi ANP i na bazi njega je urađen ovaj materijal. TIm dokumentom je deblokiran NATO put BiH koji je dugo bio u zastoju, deblokirana implementacija reforme odbrane, deblokiran proces rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, formiranja nove strukture vlasti. To je jedan dobar dokument. Zahvaljujem se gospodinu Dodiku što je uradio takvu stvar'', naglasio je on.

Podsjećamo, Dodik je u razgovoru za Russia Today rekao da Srbi ne vide Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu, što je osnovni problem, te da "Republika Srpska ostaje posvećena svojoj autonomiji i da želi da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom".

(SB / N1)
Locked