Apsolutno...140 zaposlenih od toga 27 ekonomista na 47 djece i to sve placeni nasim parama od poreza.Maraschino wrote: ↑21/11/2019 20:08 Ja ne znam ko ovdje nije kriv od zaposlenih.
Sve smijeniti od portira do spremacice. Ako nisu u ovome ucestvovali onda su znali a nisu alarmirali da se to zaustavi.
Sve izbaciti iz zavoda i dovesti novo osoblje.
O cemu vi raspravljate, ko je kojoj stranci pripadao?![]()
![]()
Logor za djecu - PAZARIC
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#601 Re: Logor za djecu - PAZARIC
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#602 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ne, nije tražila političku smjenu. Katarina Kosača laže, ljubomorna na nju što je lijepa i šta ono još..... chmoljo, još se nisi odmakao od sendviča
http://banjalukain.com/clanak/195604/ve ... 4-decembraĆudić je tražila da Predstavnički dom već danas stavi na dnevni red zahtjev za smjenu članova Upravnog i Nadzornog odbora Zavodu, kao i da zlostavljanje djece, moderno ropstvo, kako je izjavila, prestane odmah, bez odgađanja.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#603 Re: Logor za djecu - PAZARIC
U Tuzli solidan odziv, i sto je pohvalno, uglavnom mladjarija. Po mojoj procjenih nekih 400-500 ljudi.
Bilo bi lijepo da ne ostane na ovome, da organizuju veci skup u subotu.
-
Guadalajara
#604 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Bas se pitam kako bez položenog državnog stručnog medicinskog ispita i certifikata koji izdaje Kanton, srednje medicinske škole i/ili fakulteta smije obavljati ovaj posao...Bobi wrote: ↑21/11/2019 20:12Apsolutno...140 zaposlenih od toga 27 ekonomista na 47 djece i to sve placeni nasim parama od poreza.Maraschino wrote: ↑21/11/2019 20:08 Ja ne znam ko ovdje nije kriv od zaposlenih.
Sve smijeniti od portira do spremacice. Ako nisu u ovome ucestvovali onda su znali a nisu alarmirali da se to zaustavi.
![]()
- KatarinaKosaca
#605 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Vi st uvijek bili avangardaplain vanilla wrote: ↑21/11/2019 20:16 U Tuzli solidan odziv, i sto je pohvalno, uglavnom mladjarija. Po mojoj procjenih nekih 400-500 ljudi.
- kamberovica polje
#606 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Trebala je ipak tražit da im se dodijeli nagrada za dobar rad.KatarinaKosaca wrote: ↑21/11/2019 20:12 Ne, nije tražila političku smjenu. Katarina Kosača laže, ljubomorna na nju što je lijepa i šta ono još..... chmoljo, još se nisi odmakao od sendviča
http://banjalukain.com/clanak/195604/ve ... 4-decembraĆudić je tražila da Predstavnički dom već danas stavi na dnevni red zahtjev za smjenu članova Upravnog i Nadzornog odbora Zavodu, kao i da zlostavljanje djece, moderno ropstvo, kako je izjavila, prestane odmah, bez odgađanja.
-
statixx
#607 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Dodaje se da na osnovu izjave direktora kompanije MS Gradnja d.o.o. Hadžići razlika do 143.600,03 KM vrijedsnosti materijala dostavljen lično na privatne adrese direktora JU Zavod Pazarić Jasmina Ćerimagića, te Anela Kalete, inače šefa pravne službe u Zavodu Pazarić.
Izjavu direktor MS Gradnja d.o.o. Hadžići dao je 24.10.2019 godine, a izjavu prenosimo u cjelosti:
“Ja Mujak Salko, vlasnik i direktor firme MS Gradnja pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da sam imao dogovor sa bivšim direktorom Zavoda, gosp. Jasminom Ćerimagićem i pravnikom u Zavodu Pazarić Anelom Kaletom, odnosno da sam uvjetovan, na način da bih dobio posao, odnosno prošao na tenderu, morao sam obećati da ću odmah po zaključenju ugovora o izvodenju radova sa Zavodom Pazarić, posebno se odnosi na objekat ‘Centar’ izvoditi radove na njihovim privatnim stambenim objektima i to na kući Anela Kalete u Žunovnici i na kući Jasmina Ćerimagića na Prljavom Brdu u Lukavici. Ukupan iznos koji je potrošen na njihove kuće iznosi 140.000,00 KM. O izvođenju radova na njihovim objektima dogovarao sam sa njima, na način kad ću poslati svoje ljude da izvode radove, te kad ću kupiti i poslati određeni materijal. S obzirom da ja raspolažem novcem firme, u zavisnosti kako sredstava sam imao, tako sam kupovao materijal. Zbog svih tih odnosa, ja, odnosno moja firma nije imala gotovo nikakve zarade tokom izvođenja radova na objektima u Zavodu Pazarić”.
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... com/358070‘Ja, Benjamin Hrnjić, direktor firme BH Tehnika d.o.o, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, a po pitanju izvođenja radova na JU Zavod Pazarić, izjavljujem da je firma BH Tehnika d.o.o. jedan dio ugovorenih radova izvela na objektima JU Zavod Pazarić i drugi dio radova je obavljen na privatnom objektu koji je u vlasništvu direktora JU Zavoda Pazarić Jasmina Ćerimagića. Objekat se nalazi na lokaciji Prljavo Brdo — lstočno Sarajevo. Na navedenoj lokaciji razvodio sam grijanje po uputama direktora Jasmina Ćerimagića. Za izvršene navedene radove direktor Jasmin nije izvršio plaćanje iz vlastitih sredstava, već smo iste kompenzirali kroz izvedene radove na objektima JU Zavod Pazarić. O tačnom iznosu nismo vodili evidenciju, a cjelokupni iznos je fakturisan JU Zavod Pazarić’”, navodi se u izvještaju inspektora.
-
DearJohn
#608 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Istražiti ko je imo udjela u ovakvom odnosu prema djeci i klepiti ihMaraschino wrote: ↑21/11/2019 20:08 Ja ne znam ko ovdje nije kriv od zaposlenih.
![]()
- KatarinaKosaca
#609 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ne. nego da ih se stavi u zatvor i nadam se da hoće, bar taj direktor (meni je za razliku od "neutralnih" ZAISTA svejedno kojoj stranci pripada. Ali, nije trebala izbjegavati pitanja od kada su snimci (još uvijek znamo samo nešto od lani, nešto od ove godine) i ako su djeca pod patnjom urgentno tražiti pomoć za djecu, a ne tražiti političke ostavke za uhljebljenje sestre... O tome se radi da dobrobit djece nije stavljena na prvo mjesto, nego samo upotrebljena za senzibiliziranje javnosti, a u cilju političkih smjena.kamberovica polje wrote: ↑21/11/2019 20:26Trebala je ipak tražit da im se dodijeli nagrada za dobar rad.KatarinaKosaca wrote: ↑21/11/2019 20:12 Ne, nije tražila političku smjenu. Katarina Kosača laže, ljubomorna na nju što je lijepa i šta ono još..... chmoljo, još se nisi odmakao od sendviča
-
statixx
#610 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ne moze zakonodavna vlast nadzirati ili traziti nesto od sudske vlasti. Nihovo je da smjene odgovorne, a tuzilastvo treba neovisno od toga istraziti slucaj i kazniti odgovorne.
- JanuaryJones
#611 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Potpis.Hajlac wrote: ↑21/11/2019 20:11tandmand wrote: ↑20/11/2019 22:56 Je li i za ovo Dodik kriv?
Kao društvo smo truhli, dvolični, bez moralnih normi ... sve je samo fasada. Nebitno da li neko nacionalnist, FGR, wannabe vjernik, wannabe partizan ... svi su usvojili ista pravila igre. Ta zaraza je toliko široko i duboko zašla da se ne može iskorijeniti. Pa uzmimo samo ove prekonoćne diplome, ko to može više raspetljati. Sami smo sebe zatvorili u logor bez žice, sami biramo svoje Kapo-e .. sve je tu, selekcija prst gore/dole, prinudni rad i nagrada za izdaju. Džaba je mijenjati "nacionaliste" na vlasti, jer koji god da dođu, dolaze iz baze naroda u kojem su sva sredstva za postizanje cilja opravdana. Svi pišaju sa balkona po narodu, a narodu je samo da se popnu na balkon pa da i oni po nekome pišaju. Hajde, vlast se može formalno promijeniti ali kako da zamijenimo narod. Oni koji su skontali da na ovome divljem zapadnome Balkanu nisu ni za revolveraša, ni za šerifa, ni goniča goveda ... niti žele igrati u toj surovoj igri, bježe glavom bez obzira u Njemačku.![]()
- KatarinaKosaca
#612 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Nisam mislila bukvalno, nego dokazima,, svjedočenjima itd... I opet se postavlja pitanje, zašto se tek sad javlja domar, u isto vrijeme kad se javlja i vlasnik građevinske firme? zašto nisu odmah išli u tužilaštvo? Ili nikad? Zašto sad?
-
Guadalajara
#613 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Dilovi neki...haj znaj...KatarinaKosaca wrote: ↑21/11/2019 20:53Nisam mislila bukvalno, nego dokazima,, svjedočenjima itd... I opet se postavlja pitanje, zašto se tek sad javlja domar, u isto vrijeme kad se javlja i vlasnik građevinske firme? zašto nisu odmah išli u tužilaštvo? Ili nikad? Zašto sad?
-
statixx
#614 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Zato sto ne citas linkove. Svjedocenja su iz nedavnog izvjestaja finansijske policije.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#615 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Mislim na sdp, zasto bi sdp zelio raspravljati o necemu sto se zeli sakriti? Malo se saberi i procitaj fino prije nego sto krenes lupati po tastaturi i diviziji.KatarinaKosaca wrote: ↑21/11/2019 20:07Zašto bih ja to željela sakriti? Ti lažeš. Zašto si izbrisao temu o protestima 2014, pa da vidimo ko je za promjena, a ko čuva leđa "omražnjenom SDA"? Zato što lažeš da ti smetaju.... i ti i mnogi ovdjeChmoljo wrote: ↑21/11/2019 19:58Glasalo se da se na dnevni red stavi INFORMACIJA O STANJU STICENIKA da bi se moglo ocitovati o svemu u parlamentu, a ne za smjenu. Dakle, lazes.KatarinaKosaca wrote: ↑21/11/2019 19:50
Šta je tema bila? Smjena NO i IO Tamo je SDA kadar , žena od Adnana EFendića. A za SDP ne sumnjam da je želi o osvetu preletaču. Ostaje činjenica da je njihov kadar kad je sav taj jad napravio. Ali, neće se , naravno, prizivati tužilaštvo, jer , ipak je čovjek "naš", jelte
Dakle, nije Sabina tražila glasanje da se po hitnom postupku podnese tužilaštvu, nije Sabina tražila hitno upošljavanje njegovatelja, nije tražila posteljinu, odjeću, ukratko pomoć... tražila je POLITIČKU SMJENU. o tome se glasalo.
Zasto raspravljati o necemu sto zelis sakriti?
A te tvoje ostale sumanute opaske ne zelim ni komentarisati.
- kamberovica polje
#616 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Da je to tražila ti bi opet vrtila istu priču o politikanstvu., samo bi je onda optuživala da se miješa u rad pravosuđa.KatarinaKosaca wrote: ↑21/11/2019 20:32Ne. nego da ih se stavi u zatvor i nadam se da hoće, bar taj direktor (meni je za razliku od "neutralnih" ZAISTA svejedno kojoj stranci pripada. Ali, nije trebala izbjegavati pitanja od kada su snimci (još uvijek znamo samo nešto od lani, nešto od ove godine) i ako su djeca pod patnjom urgentno tražiti pomoć za djecu, a ne tražiti političke ostavke za uhljebljenje sestre... O tome se radi da dobrobit djece nije stavljena na prvo mjesto, nego samo upotrebljena za senzibiliziranje javnosti, a u cilju političkih smjena.kamberovica polje wrote: ↑21/11/2019 20:26Trebala je ipak tražit da im se dodijeli nagrada za dobar rad.KatarinaKosaca wrote: ↑21/11/2019 20:12 Ne, nije tražila političku smjenu. Katarina Kosača laže, ljubomorna na nju što je lijepa i šta ono još..... chmoljo, još se nisi odmakao od sendviča
http://banjalukain.com/clanak/195604/ve ... 4-decembra
A to da ti je svejedno kojoj stranici pripada i da su ti najbitnija djeca, možeš okačit mačku o rep.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#617 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ako sam ja pogrijesio jer sam imao pogresnu informaciju, onda se izvinjavam sto sam rekao da lazes.KatarinaKosaca wrote: ↑21/11/2019 20:12 Ne, nije tražila političku smjenu. Katarina Kosača laže, ljubomorna na nju što je lijepa i šta ono još..... chmoljo, još se nisi odmakao od sendviča
Medjutim, to ne mijenja cinjenicu da optuzujuci sabinu za politikanstvo to upravo isto radis na ovoj temi, pri tome vrijedjajuci. Pokusavajuci vrijedjati.
Takodjer, bezobrazno mi imputiras ono sto ti je drugi forumas rekao.
Al hej, zabrino bih se da imas pozitivno misljenje o meni.
- Kikibombona
#618 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Tuzlaplain vanilla wrote: ↑21/11/2019 20:16 U Tuzli solidan odziv, i sto je pohvalno, uglavnom mladjarija. Po mojoj procjenih nekih 400-500 ljudi.
- Kikibombona
#619 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Znam, imaj povjerenja.Guadalajara wrote: ↑21/11/2019 19:10Kako znaš da je ljepša?Kikibombona wrote: ↑21/11/2019 19:07 I otkad su SzBiH i SBB dio BH bloka?
PS
Kato, ne ljuti se sto je Sabina ljepsa od tebe. Nije sve u izgledu...![]()
![]()
-
Guadalajara
#620 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Plain vanilla izmislila je ljepotu i za jednu i drugu zajedno...Kikibombona wrote: ↑21/11/2019 21:21Znam, imaj povjerenja.Guadalajara wrote: ↑21/11/2019 19:10Kako znaš da je ljepša?Kikibombona wrote: ↑21/11/2019 19:07 I otkad su SzBiH i SBB dio BH bloka?
PS
![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#621 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Naravno, ja sam stari SDA ovac. Forum mi je svjedok, a i protesti 2014 kad sam bila na ulici a vi se ismijavali na forumu u strahu od gubljenja privilegija.kamberovica polje wrote: ↑21/11/2019 21:09
Da je to tražila ti bi opet vrtila istu priču o politikanstvu., samo bi je onda optuživala da se miješa u rad pravosuđa.
A to da ti je svejedno kojoj stranici pripada i da su ti najbitnija djeca, možeš okačit mačku o rep.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#622 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ti sve kukas da se razvodnjava tema, a onda krenes sa seksistickim komentarima. Muskarcima sigurno ne bi ovakve stvari govorio.Kikibombona wrote: ↑21/11/2019 21:21Znam, imaj povjerenja.Guadalajara wrote: ↑21/11/2019 19:10Kako znaš da je ljepša?Kikibombona wrote: ↑21/11/2019 19:07 I otkad su SzBiH i SBB dio BH bloka?
PS
![]()
![]()
Katarina je ozbiljna forumasica i mozes se argumentovano raspravljati s njom, a ne da koristis zatucanu artiljeriju.
- KatarinaKosaca
#623 Re: Logor za djecu - PAZARIC
[
pravi tolike komplekse pa divlja po forumu
Zna, ali jbg znam i ja za njegov smoki koji mu
pravi tolike komplekse pa divlja po forumu
- sadie_forever
#624 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Sabina nije lijepa,ima cudnu glavu.Na prvu je lijepa,kada je malo duze gledas skontas da nije 
eto i am out of here
eto i am out of here
- Hajlac
#625 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Mozda si ti upravo saznala iz FB statusa Sabine Cudic, aktivirajuci se i angazujuci sada vezano za slucaj ovog Zavoda (vjerovatno zbog politickih motiva) ali informacije o izjavama uposlenika i ranije vrsenom KRIMINALU vec su u zadnjih 15-ak dana iznosene po medijima poput portala klix i radiosarajevo a nakon sto je novi direktor alarmirao i Parlament i nadredjenog ministra Drljacu i INSPEKCIJE i POLICIJU i MEDIJE!KatarinaKosaca wrote: ↑21/11/2019 15:16 Nije glasnik. Ima tu puno više na šta ne želi dati odgovor. Evo, upravo smo saznali da je domar prijavio tužilaštvu. Ali post festum. Naravno, da je logično da se nameće pitanje, zašto domar odmah nije prijavio.. Bojao se za posao. Da, može biti odgovor. Kao što može biti odgovor da je dobio impuls od političke stranke da to baš sad prijavi tužilaštvu. Jer, ne možemo ušutkivati SDA botove (navodne), a dopuštati FRG botove, opet navodne. Ili pričamo o politici, a nikako se ne može izbjeći ili ne. A ne, može se pljuvati po SDA, ali se ne smije na Sabinu ništa![]()
. Nitko nije rekao da nije prioritet prioriteta pomoći toj djeci. I to je broj jedan.
Svo to vrijeme Upravni i Nadzorni odbor, kao i Vlada FBiH sve blatantnije pokusavaju usutkati novog direktora i zadrzati mitom&korupcijom stecene pozicije moci, uz nastojanja iza kulisa da ucinjeni kriminal ne dovede do optuznica i sudjenja, smjena itd.!
Dugovanja Zavodu u stotinama hiljada KM raznih kriminalom uvezanih firmi s prethodnim "menadzmentom", pranje para i zloupotreba sredstava izdvojenih za izgradnju i nadgradnju objekata unutar Zavoda (slicno kao sa pisljivim kioskom od 250.000 KM), neuslovne memljive vodo-propustajuce prostorije u kojima borave sticenici itd.
Za to vrijeme clanovi NO, UO i bivsi direktori gradili sebi vikendice, kupovali pa uz pomoc PRINUDNOG odvodjenja sticenika renovirali stanovE...
Ali nista to - hajmo krojit' teorije zavjera o TAJMINGU, MOTIVIMA, IZVORIMA informacija, TAJENJU istih od nadleznih organa itd. jedne parlamentarke...
Hebeni SPIN majstori - OTROV svakog drustva i sluge korumpiranih rezima