vrlo precizna analiza.vjeshalica wrote: ↑20/11/2019 13:36Ne konta likTomahawk11 wrote: ↑20/11/2019 13:15 uglavnomja, pogledaj slike, biće ti dovoljno da shvatiš da se ovako ne postupa ni sa životinjama, a ne ljudskim bićima.
Tamo u Pazaricu rade SDA droljesine sa kupljenim diplomama i naravno da pojma nemaju kako se radi sa djecom sa posebnim potrebama
Da bi se kutarisali te "dosadne" djece fino ih zavezu za radijator i rahat se odose tarlahat
Isto ko u bolnicama,jednostavno boli ih kurac,njih samo zanimaju pare i teferic
Ne znam sto svoju gamad ne vezu po kucama svakako su ko zivotinje kad izadju vani
Logor za djecu - PAZARIC
-
Tempo
- ZeModerator
#76 Re: Logor za djecu - PAZARIC
- SaraFina
#77 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Jesi ti očigledno. Čim savjetuješ da neobavezno navratimo i propitamo štićenike o uvjetima u kojim žive. Te popričamo sa "osobljem".uglavnomja wrote: ↑20/11/2019 13:38 znaci niko nije imao kontakt sa mantalno retardiranim osobama
gdje pise da je svih 147 sticenika svezano?
jeste li ikad pogledali prema domu dok prolazite kroz pazaric? ako uopste imate pojma gdje je to
pa vidjeli ljude pored kapije, ograde, setaju ...
postoje ljudi sa laksom retardacijom, komunikativni, citav dan landaraju okolo
postoje slucajevi koji moraju biti pod kontrolom, fizickom 24/7
nista, nastavite pljuvati, humani pravednicki izljevi bijesavec vidjeno vise puta
a kad neko iz struke postavi podatke - to cete preskociti
Mislim,.
- Sanjarko
#78 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ma moraju nekad i neki biti zavezani, ali to se rjedze desava i za krevet a ne za radijator. Sad ne znam sto svezan za radijator bio. Mozda jer je odvalio od kreveta rucke ili nesto slicno. Ovo za nakljukanost i to se rjedze desava. Uz rad itd., moze se psihicki oboljelima, mentalno retardiranima pomoci pravo. Pa cura da DS-om osvoji zlato u dzudu.
Last edited by Sanjarko on 20/11/2019 13:47, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
#79 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Svaka čast.GarfieldLover wrote: ↑20/11/2019 11:42 Ovo je STRAŠNO za vidjeti![]()
Ali problem se mora rješavati od početka. Nemaju dovoljno kadra, i to što imaju je nestručno(?!), noću dežura JEDNA njegovateljica?! Bez opravdavanja, nego samo brutalno činjenično - šta ona može nego zavezati ih kako bi bila sigurna da neće odlutati iz sobe, i da neće povrijediti sebe i/ili druge? Grozno je, pretužno... Dosta njih je 'solidno' (kako je ova riječ odvratna kad se upotrebljava za opis ljudskog bića), ali izvjestan broj njih je JAKO bolesno, i potencijalno opasno i po sebe i po druge. Bila, vidjela, prošle godine kad smo organizovano ispred firme išli u posjetu. Jao, kakvih smo se sudbina naslušaliDjece koja su rođena mentalno zdrava ali su oboljeli zbog trauma koja su preživjela. Djece koja čeznu, vape, sanjaju, pričaju, stalno dozivaju majku...a majke nikad ne dolaze da ih vide. Hodali su za nama, molili nas da ponesemo pismo 'njihovoj mami' i da joj kažemo da dođe i vodih ih kući. Uh, i sad me stomak zaboli, i grlo se stisne
![]()
![]()
![]()
Ova ustanova NIJE ADEKVATNA, ni opremom ni zaposlenim kadrom. I to se očito mora mijenjati. Nadam se da se sad 'zatalasalo' dovoljno da se priča dovede do kraja
- SaraFina
#80 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Naravno da se može pomoći i da je to dužnost svakog zdravog društva. Ove slike su grozomorne. Kao iz horora nekog snimljenog sedamdesetih. Samo fale elektrošokeri na njima uz krevete ove jadna djece.Vizionar 1985 wrote: ↑20/11/2019 13:44 Ma moraju nekad i neki biti zavezani, ali to se rjedze desava i za krevet a ne za radijator. Sad ne znam sto svezan za radijator bio. Mozda jer je odvalio od kreveta rucke ili nesto slicno. Ovo za nakljukanost i to se rjedze desava. Uz rad itd., moze se psihicki oboljelima, mentalno retardiranima pomoci pravo. Pa cura da DS-om osvoji zlato u dzudu.
-
Labirint
#81 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ne znam da li je bilo objasnjenje , ko je ovo slikao? Neki monstrum koji je vezao i izivljavao se ili neko ko je tu "slucajno" bio. Mada ce biti da je ovo prvo... od svega ovog nazalost kao i u dosadasnjim slucajevima bice pojeo vuk magarca, vrhunac aktivizma ce se se ogledati u eventualnim akcijama "otvaranja broja" ili slicno...
- seoBIH
#82 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Jos samo da si napisao da će biti rata, eto te pravi sdO clan.Vizionar 1985 wrote: ↑20/11/2019 13:44 Ma moraju nekad i neki biti zavezani, ali to se rjedze desava i za krevet a ne za radijator. Sad ne znam sto svezan za radijator bio. Mozda jer je odvalio od kreveta rucke ili nesto slicno. Ovo za nakljukanost i to se rjedze desava. Uz rad itd., moze se psihicki oboljelima, mentalno retardiranima pomoci pravo. Pa cura da DS-om osvoji zlato u dzudu.
- Sanjarko
#83 Re: Logor za djecu - PAZARIC
I ja u vakav dom trebao biti poslan. Nudzeno mi. Kazem moji nisu htjeli a mozda su trebali. Ovako smo mnogi od nas ni tamo ni vamo. Obespravljeni skroz. Evo ja nemam ni socijalne pomoci. Invalidninu nemogu da dobijem. Pokusali, kaze psihijatrica morao bi ici u bolnicu da lezim pa da vide a i to upitno opet bi li dobio.
Znam autisticne djece kojima je pomognuto pravo. Znam nekih psihickih oboljelih koji su se oporavili nakon sto su neka prava ostvarili itd.
A suti se o ovome i u vezi ovoga radi stida. A svi znaju i tracaju u vezi ovakvih stvari.
Last edited by Sanjarko on 20/11/2019 14:15, edited 1 time in total.
- Bancho
#84 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Jasno je svima da neki slucajevi moraju biti pod nadzorom ali sigurno postoje neki standardi i propisi kako se to radi i kako se odnosi prema tim osobama. Vezanje djeca za radijator ko kakve zivotinje i zanemarivanje istih, ne moze biti normalno. Samo da mi je znati sta 27 ekonomista radi tamo?uglavnomja wrote: ↑20/11/2019 13:38 znaci niko nije imao kontakt sa mantalno retardiranim osobama
jeste li ikad pogledali prema domu dok prolazite kroz pazaric? ako uopste imate pojma gdje je to
nista, nastavite pljuvati, humani pravednicki izljevi bijesavec vidjeno vise puta
-
KIseljak12
#85 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Bancho wrote: ↑20/11/2019 14:04Jasno je svima da neki slucajevi moraju biti pod nadzorom ali sigurno postoje neki standardi i propisi kako se to radi i kako se odnosi prema tim osobama. Vezanje djeca za radijator ko kakve zivotinje i zanemarivanje istih, ne moze biti normalno. Samo da mi je znati sta 27 ekonomista radi tamo?uglavnomja wrote: ↑20/11/2019 13:38 znaci niko nije imao kontakt sa mantalno retardiranim osobama
Osmisljavaju prodaju doniranih kurbana.
- geralt
- Sanjarko
#87 Re: Logor za djecu - PAZARIC
De ba *Sejo* ne znas me. Nagledao sam se u PO KB Zenica svega i svacega. Citaj kontekst. Citav. Agresivce vezu vecinom. Htjeli i mene vezati iako nisam bio agresivan. Ispalo tako imali problem s jednim u pijanom stanju i sa mnom koji sam se davio. Bilo stvarno svega i svacega. Vise puta sam bio internisan za ovo desetljece na dobrovoljnoj osnovi.seoBIH wrote: ↑20/11/2019 14:01Jos samo da si napisao da će biti rata, eto te pravi sdO clan.Vizionar 1985 wrote: ↑20/11/2019 13:44 Ma moraju nekad i neki biti zavezani, ali to se rjedze desava i za krevet a ne za radijator. Sad ne znam sto svezan za radijator bio. Mozda jer je odvalio od kreveta rucke ili nesto slicno. Ovo za nakljukanost i to se rjedze desava. Uz rad itd., moze se psihicki oboljelima, mentalno retardiranima pomoci pravo. Pa cura da DS-om osvoji zlato u dzudu.
-
elcaliente
#88 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Nadam se da je vecina forumasa lajkala ovu stvar ili stavila tuzni smajli a oni bas hrabri da su napisali pokoji status prije nego sto su otisli na fukas i dudlanje nargile.
-
Hakiz
#89 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ja bih organizovao proteste.
Ali, moram na posao, poslije idem u SCC u šoping, pa nešto pojesti, pa naveče sa rajom u neku birtiju ganjat koke.
Ako ima ko drugi, ja svim svojim bićem podržavam. Srce mi se cijepa kada sve to vidim.
Ali, moram na posao, poslije idem u SCC u šoping, pa nešto pojesti, pa naveče sa rajom u neku birtiju ganjat koke.
Ako ima ko drugi, ja svim svojim bićem podržavam. Srce mi se cijepa kada sve to vidim.
- Haris.ba
- seoBIH
#91 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ne postoji niti jedno opravdanje da te neko zaveze za radijator, ni tebe ni bilo koga od ove djece.Vizionar 1985 wrote: ↑20/11/2019 14:13De ba *Sejo* ne znas me. Nagledao sam se u PO KB Zenica svega i svacega. Citaj kontekst. Citav. Agresivce vezu vecinom. Htjeli i mene vezati iako nisam bio agresivan. Ispalo tako imali problem s jednim u pijanom stanju i sa mnom koji sam se davio. Bilo stvarno svega i svacega. Vise puta sam bio internisan za ovo desetljece na dobrovoljnoj osnovi.seoBIH wrote: ↑20/11/2019 14:01Jos samo da si napisao da će biti rata, eto te pravi sdO clan.Vizionar 1985 wrote: ↑20/11/2019 13:44 Ma moraju nekad i neki biti zavezani, ali to se rjedze desava i za krevet a ne za radijator. Sad ne znam sto svezan za radijator bio. Mozda jer je odvalio od kreveta rucke ili nesto slicno. Ovo za nakljukanost i to se rjedze desava. Uz rad itd., moze se psihicki oboljelima, mentalno retardiranima pomoci pravo. Pa cura da DS-om osvoji zlato u dzudu.
- problemnatravunu
#92 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Dokle god budu vladali nacionalisticki lupezi biti ce tako....
- Njanjavi
#93 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Gluplji prjedlog i osvrt na ovu temu nisam ni zamislit mogao da je neko sposoban napisati.
Znaci pored svih saznanja i dokaza, ajmo jos nagradit gamad rasterecujuci ih obavezama, mi da im odjecu doniramo i nagradjujemo zaposlene za one postupke.
Bistar si decko nevidjeno, sjedi jedan.
Znaju sebi kuce, vikendice, auta kupovat preko ledja te djece.
PA JARANE JEBI ME U SVE RUPE AKO ELON MUSK IMA U TESLI 27 JBNIH EKONOMA ZAPOSLENO ALOOOO RODJACE!!!
- Kikibombona
#94 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Apelujem na moderatore da privremeno banuju osobe koje relativiziraju zlocin u Pazaricu na bilo koji nacin.
Imam osjecaj da samo provociraju reakciju. Ili su psihopate. Nema trece.
Imam osjecaj da samo provociraju reakciju. Ili su psihopate. Nema trece.
- Sanjarko
#95 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ne opravdavam. Samo kazem da je mozda moguce da je odvalio od kreveta rucke pa da nisu za krevet mogli svezati. Ali opet ih to neopravdava. Promjeni se krevet. Ucvrste se rucke, kako neko napisa stave se one naruknice za pracenje.
Samo kazem da nekad moraju da svezu. Ali ne za radijator. To ne. U danasnje doba to se ne bi trebalo nikako da se desava.
Imaju lijekovi za smirenje itd.
- Haris.ba
#96 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Priznajem da je prijedlog glup. Gdje ćeš na proteste?Njanjavi wrote: ↑20/11/2019 14:30Gluplji prjedlog i osvrt na ovu temu nisam ni zamislit mogao da je neko sposoban napisati.
Znaci pored svih saznanja i dokaza, ajmo jos nagradit gamad rasterecujuci ih obavezama, mi da im odjecu doniramo i nagradjujemo zaposlene za one postupke.
PA JARANE JEBI ME U SVE RUPE AKO ELON MUSK IMA U TESLI 27 JBNIH EKONOMA ZAPOSLENO ALOOOO RODJACE!!!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Oni koji bi da budu duhoviti ili kome je normalno da dijete bude vezano za radijator, bolje nek se suzdrže komentara na ovoj temi!
Ovo nek bude upozorenje!
Ovo nek bude upozorenje!
- Cholina_Lokica
#98 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ma nema nista od najavljivanja skupova, spontano okupljanje i blokada... Oni ne poznaju nista drugo nego silu da bi radili svoj posao.
- Njanjavi
#99 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Haris.ba wrote: ↑20/11/2019 14:32Priznajem da je prijedlog glup. Gdje ćeš na proteste?Njanjavi wrote: ↑20/11/2019 14:30Gluplji prjedlog i osvrt na ovu temu nisam ni zamislit mogao da je neko sposoban napisati.
Koje proteste, kakve proteste, sa takvima poput tebe nikad u zivotu.
Nemate vi ni svjesti ni muda za proteste.
To sto ti nazivas protestom je smijurija i tracenje vremena, blejanje u prazno, pokusaj ovce da si u supak stavi zvonce
Kad razvijete kicmu i socijalnu svjest pa se ugledate na Francuze, bolivijance, kineze, bilo koju drzavu u kojoj narod ima muda stat pred gamad i govnjivim motikama ih rastjerat, e tad zovi na proteste.
Do tad, poklopi se bgti.
- Maraschino
#100 Re: Logor za djecu - PAZARIC
U ovom slucaju ne treba birati sredstva da se ova bagra rastjera iz zavoda.
Spaliti im diplome koje posjeduju i neka se bave poljoprivredom a ne djecom i to jos sa posebnim potrebama.
Zabraniti pristup bilo kojoj instituciji gdje borave djeca.
Spaliti im diplome koje posjeduju i neka se bave poljoprivredom a ne djecom i to jos sa posebnim potrebama.
Zabraniti pristup bilo kojoj instituciji gdje borave djeca.