Logor za djecu - PAZARIC

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seoBIH

#26 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by seoBIH »

Haris.ba wrote: 20/11/2019 12:03 Evo konkretan prijedlog. Ne moraju biti protesti. Sjesti četvero u auto, nazvati centar (zavod), pitati treba li odjeće i obuće (primaju i staru, samo nek je oprana), treba li pelena i slično - i posjetiti. Samo otići na lice mjesta.

Primjer ti je bezveze i nije produktivan. Imaju oni para, dobili su para, ali pare nisu otisle na pravo mjesto. Sada davanjem donacija samo ih podrzavate u hapanju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Tomahawk11 »

Uprkos šokantnim detaljima iz Zavoda Pazarić: Parlament FBiH odbio inicijativu Sabine Ćudić

Prilikom glasanja za ovu tačku SDA, HDZ i DF su bili dijelom suzdržani, a dijelom protiv prijedloga, SBB je velikim dijelom bio za, jednako kao i SDP i Naša stranka.
SaraFina

#28 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by SaraFina »

Užas. Strašno. Nemam riječi.
todd_smith

#29 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by todd_smith »

Haris.ba wrote: 20/11/2019 12:03 Evo konkretan prijedlog. Ne moraju biti protesti. Sjesti četvero u auto, nazvati centar (zavod), pitati treba li odjeće i obuće (primaju i staru, samo nek je oprana), treba li pelena i slično - i posjetiti. Samo otići na lice mjesta.
ovo je najgluplji prijedlog moguc

ti razumijes da su oni dobili pare, sredstva?

tvoj mozak razumije tu informaciju? znaci dalo se, kriminalci su uzeli sebi.

tvoj prijedlog nije konkretan nego je flaster na otvorenu ranu, ne glupirajte se

ovdje mora citava garnitura zavrsiti u zatvoru, nema izgovora
kakavdanakneiskustvu

#30 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote: 20/11/2019 11:24 Zato što su nam na vrhu države ovakvi

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tokic-b ... /191116050

Znači, jebo to što su u Zavodu uslovi ko u horor filmu, hajmo se mi međusobno potkusurivati.

Jasmine Tokić-Biščević i ostala SDA bratija misli samo na sebe.

Dok god nam glasačko tijelo bira takve, imaćemo ovakve horor filmove uživo.
tacno,neko nekad čuo da se je negdje neko javno oglasio,najavljeni protesti a vezano za zlosstavljanje djece u vjerskim zajednicama,prije svega kat. crkvi?'
kakavdanakneiskustvu

#31 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by kakavdanakneiskustvu »

neka protesta
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 20/11/2019 12:39, edited 1 time in total.
Tempo
ZeModerator

#32 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Tempo »

Kiki_Musampa wrote: 20/11/2019 12:07 U meni se kada vidim ili čujem bilo sta vezano za djecu, probudi toliko zlo prema ljudima koji su odgovorni za to da to nije normalno. 149 smradova je primalo platu, znajući da se ovo dešava, i niko, ama bas niko nije ništa uradio. Smrt je blaga za ove, te za onu"nece ovo dijete niko vise lijeciti".

od toga 27 ekonomista. ekonomisali dabogda sa jednom pastetom na cjelu svoju familiju.
Kikibombona

#33 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote: 20/11/2019 12:30
Uprkos šokantnim detaljima iz Zavoda Pazarić: Parlament FBiH odbio inicijativu Sabine Ćudić

Prilikom glasanja za ovu tačku SDA, HDZ i DF su bili dijelom suzdržani, a dijelom protiv prijedloga, SBB je velikim dijelom bio za, jednako kao i SDP i Naša stranka.
Kao sto rece kolega, kada su u pitanju djeca, zlocini i bahatost nadleznih, u meni se probudi zlo, mrznja koja bi veoma lako mogla rezultirati nasiljem da me ne popusti brzo.

Ne daj boze da ovako vezu moje dijete, ne bi dobro zavrsilo.

...

Saralije, ovo je vasa basta, izadjite na ulicu radi ove djece. Nemojte dozvoliti da nekakve ustase i balije, koje su hajvani/uhljebi medju nama doveli na vlast, na ovakav nacin vrijedjaju nase dostojanstvo.

Sutra svako od nas moze biti zrtva bolesne drzave.
Haris.ba

#34 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Haris.ba »

Kaće protesti?

Ja vam kažem - ništa se specijalno neće desiti. Sve dok se ne izvrši pritisak odlaženjem na lice mjesta za početak, ništa se neće desiti. Izražavaće se zaprepaštenje, proklinjaće se po internetu. I za nekoliko dana ništa.

Volio bih ja sada odmah proteste. Ali, pada kiša. Hoću da kažem, ko zagovara proteste, može sada odmah otići ispred nadležnog ministarstva. Hoće li?

Sve se piskara, mora nešta, dobili pare, daj zatvor....samo nek se u stvarnosti ništa ne napravi. Čuj otići u Pazarić? Daleko je to.
Last edited by Haris.ba on 20/11/2019 12:46, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#35 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Bloo »

todd_smith wrote: 20/11/2019 12:34
ovo je najgluplji prijedlog moguc

ti razumijes da su oni dobili pare, sredstva?

tvoj mozak razumije tu informaciju? znaci dalo se, kriminalci su uzeli sebi.

tvoj prijedlog nije konkretan nego je flaster na otvorenu ranu, ne glupirajte se

ovdje mora citava garnitura zavrsiti u zatvoru, nema izgovora
Za djecu Pazarica se cesto skuplja. Pakujemo i saljemo odjecu, igracke i slatkise. Ne ulazi se unutra vec neko iz Pazarica to preuzme.
DearJohn

#36 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by DearJohn »

Ovo nije normalno. Treba cijelu Bosnu i Hercegovinu dići na noge i otjerati ovu bagru, i to ODMAH! Dovesti mlade i normalne ljude na vlast. I onda napraviti reviziju svih mutnih radnji, u čije džepove su pare išle i klepati po ušima. Dosta je više. Ova zemlja mora uvesti jednaka prava i zakonski sistem u svim poljima.
Bloo
Globalna šefica

#37 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Bloo »

Kikibombona wrote: 20/11/2019 12:42

Kao sto rece kolega, kada su u pitanju djeca, zlocini i bahatost nadleznih, u meni se probudi zlo, mrznja koja bi veoma lako mogla rezultirati nasiljem da me ne popusti brzo.

Ne daj boze da ovako vezu moje dijete, ne bi dobro zavrsilo.

...

Saralije, ovo je vasa basta, izadjite na ulicu radi ove djece. Nemojte dozvoliti da nekakve ustase i balije, koje su hajvani/uhljebi medju nama doveli na vlast, na ovakav nacin vrijedjaju nase dostojanstvo.

Sutra svako od nas moze biti zrtva bolesne drzave.
Boli nas tuki.
Nije moje dijete ili nekog.mog. Zar nemaju.roditelje?
Daleko od.ociju, daleko od savjesti.
Imamo mi bitnijih problema.

Ha ja.
SaraFina

#38 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by SaraFina »

Treba dignuti žestoku medijsku kampanju i sve one protiv i suzdržane, javno prozvati punim imenom i prezimenom.
Nema tu zaštite nikakve njihovih identiteta. Ako ONI smatraju da djeca ne trebaju imati nikakvu zaštitu i živjeti u uvjetima neprimjerenim i za životinje, građani i roditelji trebaju imati uvid u njihove identitete. Jer su svojim protivljenjem i suzdržanošću upravo dali alibi i dozvolu za nastavak patnji mališana.
DearJohn

#39 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by DearJohn »

GarfieldLover wrote: 20/11/2019 11:42 Ovo je STRAŠNO za vidjeti :sad:
Ali problem se mora rješavati od početka. Nemaju dovoljno kadra, i to što imaju je nestručno(?!), noću dežura JEDNA njegovateljica?! Bez opravdavanja, nego samo brutalno činjenično - šta ona može nego zavezati ih kako bi bila sigurna da neće odlutati iz sobe, i da neće povrijediti sebe i/ili druge? Grozno je, pretužno... Dosta njih je 'solidno' (kako je ova riječ odvratna kad se upotrebljava za opis ljudskog bića), ali izvjestan broj njih je JAKO bolesno, i potencijalno opasno i po sebe i po druge. Bila, vidjela, prošle godine kad smo organizovano ispred firme išli u posjetu. Jao, kakvih smo se sudbina naslušali :sad: Djece koja su rođena mentalno zdrava ali su oboljeli zbog trauma koja su preživjela. Djece koja čeznu, vape, sanjaju, pričaju, stalno dozivaju majku...a majke nikad ne dolaze da ih vide. Hodali su za nama, molili nas da ponesemo pismo 'njihovoj mami' i da joj kažemo da dođe i vodih ih kući. Uh, i sad me stomak zaboli, i grlo se stisne :sad: :sad: :sad:
Ova ustanova NIJE ADEKVATNA, ni opremom ni zaposlenim kadrom. I to se očito mora mijenjati. Nadam se da se sad 'zatalasalo' dovoljno da se priča dovede do kraja
Kako ima samo jedna što dežura? Gdje su pare za djecu? Zbog čega parlamentarci i lokalni snobovi primaju tolike nadoknade a za djecu se nema? ZAŠTO GLASATE ZA NJIH?
SHTEVELEC

#40 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by SHTEVELEC »

Ovdje se nikad nista nece rijesiti mirno ili nekim protestima, stoka na vlasti nema obraza i morala, dokazes da je covjek krao, on se samo nasmije i nastavi dalje... Dok ne zavrse svi k'o Causesku nema promjene
DearJohn

#41 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by DearJohn »

Treba to ali trebaju i protesti. I ne samo protesti nego zahtjevati da cijela bargra odstupi u najkraćem roku. Ovi što su ih doveli na vlast Ispred parlamenta i dežurati sve dok se ne smijeni kompletna garnitura.
Tomahawk11
Globalni moderator

#42 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote: 20/11/2019 12:49

Treba dignuti žestoku medijsku kampanju i sve one protiv i suzdržane, javno prozvati punim imenom i prezimenom.
Nema tu zaštite nikakve njihovih identiteta. Ako ONI smatraju da djeca ne trebaju imati nikakvu zaštitu i živjeti u uvjetima neprimjerenim i za životinje, građani i roditelji trebaju imati uvid u njihove identitete. Jer su svojim protivljenjem i suzdržanošću upravo dali alibi i dozvolu za nastavak patnji mališana.
Da su bili njihovi paušali ili nešto slično, svi bi bili za.

Nažalost, ovo je gruba realnost koliko njih zaista briga generalno za one koji ih biraju, tj. građane ove zemlje.
Bloo
Globalna šefica

#43 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Bloo »

GarfieldLover wrote: 20/11/2019 11:42 Ovo je STRAŠNO za vidjeti :sad:
Ali problem se mora rješavati od početka. Nemaju dovoljno kadra, i to što imaju je nestručno(?!), noću dežura JEDNA njegovateljica?! Bez opravdavanja, nego samo brutalno činjenično - šta ona može nego zavezati ih kako bi bila sigurna da neće odlutati iz sobe, i da neće povrijediti sebe i/ili druge? Grozno je, pretužno... Dosta njih je 'solidno' (kako je ova riječ odvratna kad se upotrebljava za opis ljudskog bića), ali izvjestan broj njih je JAKO bolesno, i potencijalno opasno i po sebe i po druge. Bila, vidjela, prošle godine kad smo organizovano ispred firme išli u posjetu. Jao, kakvih smo se sudbina naslušali :sad: Djece koja su rođena mentalno zdrava ali su oboljeli zbog trauma koja su preživjela. Djece koja čeznu, vape, sanjaju, pričaju, stalno dozivaju majku...a majke nikad ne dolaze da ih vide. Hodali su za nama, molili nas da ponesemo pismo 'njihovoj mami' i da joj kažemo da dođe i vodih ih kući. Uh, i sad me stomak zaboli, i grlo se stisne :sad: :sad: :sad:
Ova ustanova NIJE ADEKVATNA, ni opremom ni zaposlenim kadrom. I to se očito mora mijenjati. Nadam se da se sad 'zatalasalo' dovoljno da se priča dovede do kraja
Mogli ste i vi tad u novine dati.
mrgreen

#44 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by mrgreen »

Kod nas gradjanski bunt postoji samo na internetu.
Od spontanih okupljanja desetero ljudi nema fajde, a prave proteste koji neće biti zloupotrijebljeni nece niko organizovati.
Na Twitteru organizuju skupljanje paketica za djecu koju vezu za radijatore, to nam je otprilike gradjanski domet.
DearJohn

#45 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by DearJohn »

SHTEVELEC wrote: 20/11/2019 12:51 Ovdje se nikad nista nece rijesiti mirno ili nekim protestima, stoka na vlasti nema obraza i morala, dokazes da je covjek krao, on se samo nasmije i nastavi dalje... Dok ne zavrse svi k'o Causesku nema promjene
Hoće, hoće. Dići se na noge i otjerati sadašnju garnituru. Dati strancima protektorat nad cijelom Bosnom i Hercegovinom, i to na sto godina
mrgreen

#46 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by mrgreen »

Konkretno pitanje: ko bi kod nas imao kapacitet da organizuje proteste? Neko udruzenje, pokret, više stranaka zajedno? Koga se može p(r)ozvati na takvu akciju?
Sanjarko

#47 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Sanjarko »

:(

Strasno. Zalosno i tuzno. Mene isto ovako dom ceka. Cak mi nudzeno da me smjeste odmah. Nece moji. Ja bi. Istina da nekad se neki mentalni bolesnik mora zavezati ali se zaveze za krevet s kajsem, a ne ovako za radijator i u ove kosulje.

U PO KB Zenica kad sam ja bio internisan nisam vidio nijednom da je neko ovako vezan. Jesu neki bili vezani za krevet jer su pravili probleme ali ovo nikad nisam vidio.
Last edited by Sanjarko on 20/11/2019 13:03, edited 1 time in total.
DearJohn

#48 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by DearJohn »

Kad čujem krik onog djeteta krvi bi im se napio
SmokingMan

#49 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by SmokingMan »

Nazovimo to pravim imenom:Balijska posla.
high_volume

#50 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by high_volume »

Ovo je komentar objavljen prije više od dva mjeseca, komentar ljekara, potpredsjednice SDA i potpredsjednice Federacije BiH, sa pozicije sa koje postoji politička, društvena i svaka slična moć kojom se još tada moglo zaustaviti mučenje djece u Zavodu Pazarić. Ali nije.... Potpredsjednica SDA, dr. Melika Mahmutbegović kazala je časno da se "štićenici adekvatno tretiraju"

Mahmutbegović u "Pazariću": Štićenici se adekvatno tretiraju, ali se uvjeti hitno moraju popraviti
Post Reply