Pa znam na sta mislis al to ti nema nikakve veze. Posebna produkcija, drugi tip price.Kaligrafija wrote: ↑17/11/2019 13:27Necu da spoilam, obnovite gradivo... Mislim na prvi dio Betmena...!Gerro wrote: ↑17/11/2019 12:51Zasebna prica. Nema veze ni s jednim dijelom. O cemu pricasKaligrafija wrote: ↑17/11/2019 10:28 JOKER
Vala je zasluzio zasebnu temu... Odlican! Jedna zamjerka na radnju, na samom kraju filma, sto se nije pratila radnja prvog dijela.. Da ne spoilam, ko je gledao zna o cemu govorim...!
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48651 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- Kaligrafija
#48652 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A jbg, kvari kompletan narativ... Ispada da je mrznja kanalizovana prema pogresnom liku, kakav god da je on... Vec spoilam, ali neprimjetno....Gerro wrote: ↑17/11/2019 13:46Pa znam na sta mislis al to ti nema nikakve veze. Posebna produkcija, drugi tip price.Kaligrafija wrote: ↑17/11/2019 13:27Necu da spoilam, obnovite gradivo... Mislim na prvi dio Betmena...!
-
90minut
#48653 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
https://www.imdb.com/title/tt4025514/
Suburra o italijanskoj mafiji izbjegavao film par godina jer sam mislio da se radnja dešava poslije serije koja je trenutno u toku sjecam se da nisam provjerio kad je film snimljen kad sam ga vidio prvi put.
Film među najboljim gangsterskim ikad sigurno od direktora koji je snimio par sezona serije Gomorra i bio direktor sicario day of the soldado nema greške.
Netflix je bukvalno snimio film prvo koji otkriva sve što se desilo glavnim likovima pa tek onda poceli snimati seriju kad su vidjeli koliko je dobar film ne znam ja ne bi mogao gledati seriju.
https://www.imdb.com/title/tt7616148/?ref_=tt_urv
Luce 2019
Dobar film s dobrim glumcima, preporuka.
Suburra o italijanskoj mafiji izbjegavao film par godina jer sam mislio da se radnja dešava poslije serije koja je trenutno u toku sjecam se da nisam provjerio kad je film snimljen kad sam ga vidio prvi put.
Film među najboljim gangsterskim ikad sigurno od direktora koji je snimio par sezona serije Gomorra i bio direktor sicario day of the soldado nema greške.
Netflix je bukvalno snimio film prvo koji otkriva sve što se desilo glavnim likovima pa tek onda poceli snimati seriju kad su vidjeli koliko je dobar film ne znam ja ne bi mogao gledati seriju.
https://www.imdb.com/title/tt7616148/?ref_=tt_urv
Luce 2019
Dobar film s dobrim glumcima, preporuka.
- beni-bu-man
-
omar little
#48655 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

prodaje se samo
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48657 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
In the name of the father.
Najbolji film DDL bez dileme
Najbolji film DDL bez dileme
- Snake Eyes
#48658 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
O čemu govoriš?Kaligrafija wrote: ↑17/11/2019 10:28 JOKER
Vala je zasluzio zasebnu temu... Odlican! Jedna zamjerka na radnju, na samom kraju filma, sto se nije pratila radnja prvog dijela.. Da ne spoilam, ko je gledao zna o cemu govorim...!
- Kaligrafija
#48659 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Snake Eyes wrote: ↑18/11/2019 18:20O čemu govoriš?Kaligrafija wrote: ↑17/11/2019 10:28 JOKER
A kad me vucete za jezik, izvinjavam se sto spoilam... Nervira me sto se nije nadovezao na prvi dio Batmana iz 1989e, pa smo imali promijenjenu verziju u Batman Begins iz 2005e i sad novu verziju u Jokeru, a radi se o ubistvu Bruceovih roditelja, koja je vazna stvar zbog koje Bruce i postane Batman...! Jeste ih ubio Joker, pa nije nego neki drugi levat, pa nije nego neki treci levat, sta je sljedece!?? Jebu narativ i nit koja ih spaja, mrznja Batmana, prema Jokeru i obratno... Prvo je bila direktna veza, sad je indirektna... Eto..!
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48660 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ili trolas ili ne kontas. Razlicita produkcija. Da ga je Nolan rezirao bila bi ista kao u Batman Beginsu ali nije
-
kakavdanakneiskustvu
#48661 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
suad-sarajevo wrote: ↑18/11/2019 18:02 https://www.imdb.com/title/tt0118636/?r ... f_=nv_sr_1
Apt Pupil (1998)
7/10
- Kaligrafija
#48662 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
OMG
Kakve to veze ima, meni je to glupost... Sta sad neko odluci da Superman nije sa Kriptona i reci ces jebaji ga druga produkcija... Ne mozes mijenjati krucijalne stvari, ti ako ne kontas sta su uradili sa ovim, onda stvarno ne kontas...! Sjeb su napravili u Begins i nastavljaju sa tim sranjem... Ista sranja pravi Marvel sa Spidermanom... Meni to ide na k. i kraj...
Da zavrsim, film je beton, bez obzira na sve...
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48663 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ma koga briga kako su mu ubili roditelje, nebitna stvar u ovom filmu Jokera boli me tuki.Kaligrafija wrote: ↑19/11/2019 00:12OMG
Kakve to veze ima, meni je to glupost... Sta sad neko odluci da Superman nije sa Kriptona i reci ces jebaji ga druga produkcija... Ne mozes mijenjati krucijalne stvari, ti ako ne kontas sta su uradili sa ovim, onda stvarno ne kontas...! Sjeb su napravili u Begins i nastavljaju sa tim sranjem... Ista sranja pravi Marvel sa Spidermanom... Meni to ide na k. i kraj...
Meni je film kad bolje razmislim dobar, ali ni blizu jedne 8 ili 9 ko sto neki pricaju. Nategnuta sedmica.
Glumac iznad filma, to nikad nije dobro za film.
- johnnykola
#48664 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Kino Meeting point u 20.00 sati. Ulaz besplatan.
Majka se budi iz kome i djeca moraju fejkirati da Istočna Njemačka još uvijek postoji. Ova bistra komedija bila je najuspješniji njemački film u 2003. godini.

CineStar TV 20.45.
Radnja filma smještena je u 1851. godinu. Nijema žena Ada udana je za čovjeka kojeg nikad nije srela, Alisdaira Stewarta, te stoga odlazi iz Škotske zajedno sa svojom mladom kćeri i prevoditeljicom Florom na Novi Zeland. No jedino što Ada ne želi zaboraviti od sve svoje imovine njezin je dragocjeni klavir, jedini instrument kojim se može uistinu izraziti te s pomoću kojega gotovo može i komunicirati. Ali njezin zlobni suprug, kog klavir uopće ne zanima, proda ga svom komšiji, neukom Georgeu. Privučen Adom, George pristane vratiti klavir u zamjenu za sate učenja klavira koji postanu niz emocijama nabijenih, seksualnih susreta. Dok se prigušeni osjećaji bijesa i žudnje kovitlaju u nutrini svih triju likova, okrutna divljina počinje uništavati malenu europsku enklavu.

HRT3 23.00.
Film je prikazan u okviru Open air programa dvadeset i četvrtog SFF-a prošle godine. Zbilja je odlično lokalnog mafijaša odglumio dječko mimo Dogmana. Iz biltena festivala:

Bilten iz kojeg je tekst o filmu možete preuzeti na sljedećem linku.
-
90minut
#48665 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
https://www.imdb.com/title/tt0275719/
Tape 2001
Mnogo dobar,
Pozitivno me iznenadio da ga nisam ranije gledao i da mi je ovako legao film.
Tape 2001
Mnogo dobar,
Pozitivno me iznenadio da ga nisam ranije gledao i da mi je ovako legao film.
-
kakavdanakneiskustvu
#48666 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT3 23.00.
Film je prikazan u okviru Open air programa dvadeset i četvrtog SFF-a prošle godine. Zbilja je odlično lokalnog mafijaša odglumio dječko mimo Dogmana. Iz biltena festivala:

Bilten iz kojeg je tekst o filmu možete preuzeti na sljedećem linku.
[/quote]
-
kakavdanakneiskustvu
- beni-bu-man
- Diwan
#48669 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni se film ili lik Jokera smučio na kraju. Ko ga hebe, makar da osvoji deset oskara. Djeca od 20-tak i slično godina će sigurno masturbirati nad njim.Gerro wrote: ↑19/11/2019 00:16ma koga briga kako su mu ubili roditelje, nebitna stvar u ovom filmu Jokera boli me tuki.Kaligrafija wrote: ↑19/11/2019 00:12OMG
Meni je film kad bolje razmislim dobar, ali ni blizu jedne 8 ili 9 ko sto neki pricaju. Nategnuta sedmica.
Glumac iznad filma, to nikad nije dobro za film.
Meanwhile:

- johnnykola
#48670 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisam još uvijek gledao, ali mislim da je to na tragu Mujezinovića, iz onoga što sam čitao. Pokazali derogiranje čovjeka, eda ne bi takav bio. Zar se ne može i tako film gledati? A interpretirati ga se može svakako, zato što je film umjetnost. Pogledam, nadam se, uskoro.
- Diwan
#48671 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Naravno da se film može svakojako interpretirati, nekada ni sam umjetnik ne zna šta je htio reći i pokazati, ali svakako da može biti i poziv na linč nekoga, može biti poziv na zlo, može biti poziv na nasilje, mže svašta nešto. I Holivud ne pravi ništa slućajno, jer Holivud nije filmska umjetnost već ima drugu svrhu pod krinkom iste. Meni je ostavio neki gorak i ružan utisak na kraju, bez obzira na počinjenu nepravdu prema njemu tijekom filma. Na kraju krajeva, mnogi je doživljavaju u ovoj ili onoj mjeri i na kraju krajeva po drugi put, vidimo neke smrti koje i nisu opravdane, što dodatno znači da možemo opravdati one druge!!?? Koja je poruka filma? Da društvo proizvodi psihopate, koje poslije trebaju da ubijaju koga stignu kako bi kompenzirali svoju duševnu bol? Da treba aplaudirati na tome, jer sam je lik napravljen kao heroj; stiče se utisak da je on pobjednik i nepobjedivi i da je pravda na njegovoj strani. Krasne poruke 'umjetnosti'.
- johnnykola
#48672 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Eto, ti si ustao kontra toga. O filmu se priča, ima i onih koji kažu, koja budalaština šta film propagira. Naravno da Holivud prati sve u politici i u društvu. Nemoj biti taki, kakvog bi htjeli da budeš i mirna Bosna. Na to možeš utjecati, na ostalo - dabogda. Evo imaš sad ovaj K-pop kenjaže, ove incele, što se ne mogu ni s kim uvezati, pa idi ubijaj ljude. Sve odlijepilo kano tenisica. Na tebi je ne biti takav i to je to.
P.S. I sad se neko ne složi s ovim, šta ja tu mogu. Libo me levo oklembešeno mudo.:ppp
Iako ima tih religioznih momenata i neka ima, Cane je u pravu 125%.<3Stalno je ta moždana varikina.
Ako imaš dobre patike nema veze što si glup.
P.S. I sad se neko ne složi s ovim, šta ja tu mogu. Libo me levo oklembešeno mudo.:ppp
- Diwan
#48673 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam kakve veze moje pisanje u vezi Jokera ima sa tobom? I ne znam otkud ti pravo da mi govoriš šta je na meni ili nije, kako ću misliti, razmišljati i slično. Nisam ja drug kriv što je tvoj mentalno-duhovni sklop životno vezan za film pa sve dočekuješ lično. Izađi malo iz dnevnih preporuka na TV, živi svoj vlastiti život, pusti ba filmsku lafinu.johnnykola wrote: ↑19/11/2019 14:50 Eto, ti si ustao kontra toga. O filmu se priča, ima i onih koji kažu, koja budalaština šta film propagira. Naravno da Holivud prati sve u politici i u društvu. Nemoj biti taki, kakvog bi htjeli da budeš i mirna Bosna. Na to možeš utjecati, na ostalo - dabogda. Evo imaš sad ovaj K-pop kenjaže, ove incele, što se ne mogu ni s kim uvezati, pa idi ubijaj ljude. Sve odlijepilo kano tenisica. Na tebi je ne biti takav i to je to.
Iako ima tih religioznih momenata i neka ima, Cane je u pravu 125%.<3Stalno je ta moždana varikina.
Ako imaš dobre patike nema veze što si glup.
- Diwan
#48674 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I nauči misliti svojom glavom - pusti Caneta ili bilo koga drugog.
-
90minut