Bilo meda u puteruNediM17 wrote:Cudi me da nije moment kljucem stegnuto po PS. Slab ti taj puter, mora da je onaj 60% ili je ipak zvijezda margarin u pitanju.Travnički Noćni Šetač wrote:Poluga / cijev ... zakon....basicm wrote:Ja evo skakao po kljucu i samo dva sarafa popustio, mislio sam zamijeniti jer nisam stigao, ali su to strucnjaci zategli da nema mrdanja.
Dolazi zima - zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- basicm
#14276 Re: Dolazi zima - zimske gume
-
NediM17
#14277 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ma to su ti i mjesto meda uvalili maltozni sirup pa zapeklo. 
-
Nudge
#14278 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ima li neko iskustvo i preporuku za zimske gume 235/65/17?
Ne prelazim mnogo km i volio bih nesto sto eventualno mogu koristiti 4 sezone.
Ne prelazim mnogo km i volio bih nesto sto eventualno mogu koristiti 4 sezone.
- hopi
#14279 Re: Dolazi zima - zimske gume
ma svaku ćeš vala zimsku gumu manje više moći voziti 4 zime, naravno pod uvjetom da je ne voziš ljeti.
btw, jedva sam ovo napisao, napišem nešto pa me vrati na login pa opet, forum izvrsno radi
btw, jedva sam ovo napisao, napišem nešto pa me vrati na login pa opet, forum izvrsno radi
- Better Man
#14280 Re: Dolazi zima - zimske gume
Gluplje i ograničenijeg Zakona vezanog za zimsku opremu i gume nema od našeg. Jučer sam stavio zimske gume, jer mi Zakon nalaže, a to što vremenski uslovi još nisu za zimskih guma nikom ništa, a da ne govorim da nema nikakvih sankcija za one koji voze čitavu godinu na zimskim gumama i one koji voze zimi na zimskim gumama koje su potrošene i ne zadovoljavaju uslove da ih se koristi.
- Bakir1
#14281 Re: Dolazi zima - zimske gume
Isto si mogao i staviti lance u gepek i imati zimsku opremuBetter Man wrote:Gluplje i ograničenijeg Zakona vezanog za zimsku opremu i gume nema od našeg. Jučer sam stavio zimske gume, jer mi Zakon nalaže, a to što vremenski uslovi još nisu za zimskih guma nikom ništa, a da ne govorim da nema nikakvih sankcija za one koji voze čitavu godinu na zimskim gumama i one koji voze zimi na zimskim gumama koje su potrošene i ne zadovoljavaju uslove da ih se koristi.
- problemnatravunu
#14282 Re: Dolazi zima - zimske gume
Da, samo mu te ljetnje trebaju imati >4 mm šareBakir1 wrote:Isto si mogao i staviti lance u gepek i imati zimsku opremuBetter Man wrote:Gluplje i ograničenijeg Zakona vezanog za zimsku opremu i gume nema od našeg. Jučer sam stavio zimske gume, jer mi Zakon nalaže, a to što vremenski uslovi još nisu za zimskih guma nikom ništa, a da ne govorim da nema nikakvih sankcija za one koji voze čitavu godinu na zimskim gumama i one koji voze zimi na zimskim gumama koje su potrošene i ne zadovoljavaju uslove da ih se koristi.
-
ja71
#14283 Re: Dolazi zima - zimske gume
Apsurdno je i to što ista pravila važe i za one u Neumu i za one na Bjelašnici
-
ja71
#14284 Re: Dolazi zima - zimske gume
Fakar, čemu koriste 4mm ako su preko lanci?problemnatravunu wrote: Da, samo mu te ljetnje trebaju imati >4 mm šare
- amar1994
#14285 Re: Dolazi zima - zimske gume
zamarate se glupostima
,sve jasno pise,a to za 4mm je sigurno neki inzinjer odredio koji je za to skolu zavrsio 
- vjeshalica
#14286 Re: Dolazi zima - zimske gume
tebi je sve glupo jer su takve trenutno okolnosti na koje niko ne moze uticati kao sto je npr vrijemeBetter Man wrote:Gluplje i ograničenijeg Zakona vezanog za zimsku opremu i gume nema od našeg. Jučer sam stavio zimske gume, jer mi Zakon nalaže, a to što vremenski uslovi još nisu za zimskih guma nikom ništa, a da ne govorim da nema nikakvih sankcija za one koji voze čitavu godinu na zimskim gumama i one koji voze zimi na zimskim gumama koje su potrošene i ne zadovoljavaju uslove da ih se koristi.
treba neko da misli hoćeš li ti ići u neku pripizdinu gdje ce te snijeg zatrpati ko zadnjeg levata,i hoces li zacepiti negdje cestu sa svojim sličurama od guma?
ili u london pa tamo vozaj ljetne gume na kisi cijelu godinu
- vjeshalica
#14287 Re: Dolazi zima - zimske gume
jah taj se nece micat sa bjelašnice do juna mjesecaja71 wrote:Apsurdno je i to što ista pravila važe i za one u Neumu i za one na Bjelašnici
-
ja71
#14288 Re: Dolazi zima - zimske gume
Mislio sam više figurativno...vjeshalica wrote:jah taj se nece micat sa bjelašnice do juna mjesecaja71 wrote:Apsurdno je i to što ista pravila važe i za one u Neumu i za one na Bjelašnici
-
NediM17
#14289 Re: Dolazi zima - zimske gume
Malo subotnje gimnastike, nabacene alpinke 5, 205/55-16. Prednost posjedovanja dvije garniture tockova, garaze i avlije. Jedan satak posla, kratka voznja do Petrola da se provjeri pritisak i ECU skonta senzore. Ostaje da se provjeri jos balans na autocesti i zima moze poceti. 
I gle cuda, nijedan saraf se nije sam odvrno za 7 mjeseci, nisam morao skakati po kljucu niti praviti polugu ( dajte mi dovoljno dugacku polugu i podici cu zemaljsku kuglu, ono Arhimed bjese mescini), felge nisu zapekle na glavcinama.
Ocito sam negdje nesto zajebo.
I gle cuda, nijedan saraf se nije sam odvrno za 7 mjeseci, nisam morao skakati po kljucu niti praviti polugu ( dajte mi dovoljno dugacku polugu i podici cu zemaljsku kuglu, ono Arhimed bjese mescini), felge nisu zapekle na glavcinama.
-
LikeLike
#14290 Re: Dolazi zima - zimske gume
Jesi, zajeb'o si ove sto su ti pametovaliNediM17 wrote:Malo subotnje gimnastike, nabacene alpinke 5, 205/55-16. Prednost posjedovanja dvije garniture tockova, garaze i avlije. Jedan satak posla, kratka voznja do Petrola da se provjeri pritisak i ECU skonta senzore. Ostaje da se provjeri jos balans na autocesti i zima moze poceti.
-
Throttle
#14291 Re: Dolazi zima - zimske gume
Jesi namaščobio šarafe 
-
NediM17
#14292 Re: Dolazi zima - zimske gume
Jos su dobri od proljetos. Samo sam malo felUge gdje nalijezu na glavcinu prsno onim MoS2 sprejem. 
- kabal1337
#14293 Re: Dolazi zima - zimske gume
Zato sto su problizno cjenovno u rangu sa premium gumama tipa conti, dunlop, goodyear. A da ne pricamo o Bridgestone i Hankook tu su = po cijenizLatk0 wrote:Vidim da niko ne spominje Uniroyal, sad će im 3. zima kako sam ih uzeo, bile su dobar omjer cijene i kvalitete u vrijeme kupovine. Meni su se dobro pokazale (samo zimi na njima vozim ), tako da i kad budem uzimao i nove ljetne, vjerovatno će to biti Uniroyal.
Cini mi se da ih samo GumaM/X/T ima.
- kokuz_sa
#14294 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nakon sto jucer namontirao Lassa gume danas imale mali test
Sarajevo-Tuzla-Brcko-makadam Majevice-Sarajevo-Mostar-Sarajevo
Jako tihe, na mokroj podlozi jako dobro koce ato me iznenadilo, fino drze krivine..
Za sada me iznenadjuju bas..omjer cijene i ono sto daju..
Naravno finalni test ce biti kada padne snijeg..
Sarajevo-Tuzla-Brcko-makadam Majevice-Sarajevo-Mostar-Sarajevo
Jako tihe, na mokroj podlozi jako dobro koce ato me iznenadilo, fino drze krivine..
Za sada me iznenadjuju bas..omjer cijene i ono sto daju..
Naravno finalni test ce biti kada padne snijeg..
-
zdruzdjo
#14295 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pozdrav
Dvije zime vozio obicne sava S3 gume. Super su mi se pokazale. Vecina moje voznje je od posla do kuce I obrnuto. Nekih 10-ak km.
Sada vidim da imaju u savi dovoljne kolicine i ovih Sava-HP2. Valja li to icemu???
Dvije zime vozio obicne sava S3 gume. Super su mi se pokazale. Vecina moje voznje je od posla do kuce I obrnuto. Nekih 10-ak km.
Sada vidim da imaju u savi dovoljne kolicine i ovih Sava-HP2. Valja li to icemu???
- Better Man
#14296 Re: Dolazi zima - zimske gume
Upravo zato treba imati fleksibilan Zakon da možeš voziti na ljetnim gumama i nakon 14 novembra ako vremenski uslovi nisu za zimskih guma, kao da zimske gume možeš skinuti u martu kad temperature budu i do 20 stepeni. Pa moje ljetne gume su u boljem stanju, nego zimske gume 70% vozača u BiH. Samo u cirkus državi kao što je naša ćeš platiti kaznu ako nemaš zimske gume, dok oni koji ljeti voze na zimskim gumama neće, a to što mu zimi te gume više ne vrijede koga briga, bitno je da ima zimske gume, a da li su ispravne nebitno je.vjeshalica wrote:tebi je sve glupo jer su takve trenutno okolnosti na koje niko ne moze uticati kao sto je npr vrijemeBetter Man wrote:Gluplje i ograničenijeg Zakona vezanog za zimsku opremu i gume nema od našeg. Jučer sam stavio zimske gume, jer mi Zakon nalaže, a to što vremenski uslovi još nisu za zimskih guma nikom ništa, a da ne govorim da nema nikakvih sankcija za one koji voze čitavu godinu na zimskim gumama i one koji voze zimi na zimskim gumama koje su potrošene i ne zadovoljavaju uslove da ih se koristi.
treba neko da misli hoćeš li ti ići u neku pripizdinu gdje ce te snijeg zatrpati ko zadnjeg levata,i hoces li zacepiti negdje cestu sa svojim sličurama od guma?
ili u london pa tamo vozaj ljetne gume na kisi cijelu godinu
- Qler
#14297 Re: Dolazi zima - zimske gume
A u kojoj je državi tako flexibilan zakon? Čisto o ako me zanima.... I ne računamo države gdje ne znaju šta je zimska oprema...
-
adisonE
#14298 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ima li gdje neki vulkanizer da radi nedjeljom? sarajevo/i. sarajevo... trebao bih zimske nakaciti. Samo nemojte reci Delta i tako ti lopovluci i debili
-
Throttle
#14299 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pa i sad mozes vozit citavu zimu na ljetnim ako hoces, o cemu Betermen prica? Moras samo imat lance u gepeku i ljetne 4+mm
- Bakir1
#14300 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ja mu cestitam na logici i shvatanju zakona