Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
RtrnOfSalisbury

#8976 Re: Migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

a sto se migranti nebi absibenovali? jel ima neki razlog, jal nema aviona jal para za iste :-?
paladinka

#8977 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

RtrnOfSalisbury wrote:a sto se migranti nebi absibenovali? jel ima neki razlog, jal nema aviona jal para za iste :-?
Moras pitati vlasti ?
insaneinthebrain

#8978 Re: Migranti u BiH

Post by insaneinthebrain »

:|

&list=WL&index=15&t=0s
Maraschino

#8979 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

09.10.2019.g.

"Leš je star četiri dana. Utvrđeno je da je metak prošao kroz vrata, nakon čega ga je pogodio u oko i nastupila je trenutna smrt", naveo je Milić.
Vesna Duka 30.10.2019 18:00

BILEĆA, TREBINJE - Još nije poznat identitet migranta stradalog kada je opalila puška u naguravanju Bilećanina Milorada Čomića s desetočlanom migrantskom grupom, koja je nedavno provalila u kuću komšije koju je Čomić čuvao u selu Todorići.

Ovo je zvanično potvrdio tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju Žarko Milić, koji je radio na ovom slučaju i koji tvrdi da se bez DNK analize ili otisaka prstiju ne može utvrditi identitet žrtve.

"Mi jesmo prilikom obdukcije leša uzeli uzorke krvi radi DNK analize, ali ona nije rađena, jer je u pitanju nepoznato lice. Tom prilikom smo uzeli i otisak papilarnih linija, odnosno otiske prstiju, što takođe bez sumnje na neki identitet nemamo sa čime porediti", kaže Milić.

Postoje, kaže, i fotografije s obdukcije, prema kojim je vidljivo da je dio projektila koji je žrtvu pogodio u oko poprilično razorio i njegovu fizionomiju, pa ga je vrlo teško prepoznati na osnovu fotografije koju, kako kaže, niko nije ni dostavljao Tužilaštvu.
djikanska posla
zrakomlat

#8980 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

Maraschino wrote:

09.10.2019.g.

"Leš je star četiri dana. Utvrđeno je da je metak prošao kroz vrata, nakon čega ga je pogodio u oko i nastupila je trenutna smrt", naveo je Milić.
Vesna Duka 30.10.2019 18:00

BILEĆA, TREBINJE - Još nije poznat identitet migranta stradalog kada je opalila puška u naguravanju Bilećanina Milorada Čomića s desetočlanom migrantskom grupom, koja je nedavno provalila u kuću komšije koju je Čomić čuvao u selu Todorići.

Ovo je zvanično potvrdio tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju Žarko Milić, koji je radio na ovom slučaju i koji tvrdi da se bez DNK analize ili otisaka prstiju ne može utvrditi identitet žrtve.

"Mi jesmo prilikom obdukcije leša uzeli uzorke krvi radi DNK analize, ali ona nije rađena, jer je u pitanju nepoznato lice. Tom prilikom smo uzeli i otisak papilarnih linija, odnosno otiske prstiju, što takođe bez sumnje na neki identitet nemamo sa čime porediti", kaže Milić.

Postoje, kaže, i fotografije s obdukcije, prema kojim je vidljivo da je dio projektila koji je žrtvu pogodio u oko poprilično razorio i njegovu fizionomiju, pa ga je vrlo teško prepoznati na osnovu fotografije koju, kako kaže, niko nije ni dostavljao Tužilaštvu.
djikanska posla
Poznat je identitet

http://ba.n1info.com/Vijesti/a387053/Mi ... Addou.html

Uspostavljen i kontakt s porodicom.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a387111/Br ... bijen.html

Znači, na stranu ubistvo, lik iz Maroka preko Turske i Grčke kroz BiH lovio put u Evropu. E golemo.
aerodinamika

#8981 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

ljude muka natjera na svasta, n9je ni u maroku stanje bajno, mi cak i nemamo neke informacije o maroku, ne ynam kad sam zadnji put na tv cuo neku vijest iz maroka? djeluje mi poprilicno zatvorenom zemljom, imaju vjerovatno i svojih unutrasnjih problema, bili su dugo godina francuska kolonija i skoro sve sto su imali vrijedno su im iscrpili, od ruda i minerala do mnogih drugih stvari i sve je to ostavilo posljedice koje i dans trpke, e sad naravno sa obzirom da su vecinom siromasni i neobrazovani imaju mladu populaciju oja neosjeca neku perpspektivu u maroku, ali generalnos ve te zemlje sjevera afrike su zemlje koje nelice ni nasta-gledajuci iz perspektive mladog covjeka.
I zato se mnogi iz tih zemalja odlucuje na migriranje, ne iz neke objesti vec moranja da ostvare svoje potencijale negdje vani..
aerodinamika

#8982 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

neobrazovanost+siromastvo cesto je jednako velika mlada populacija-a mladi ljudi traze sebi izlaza,vrlo cesto cak imaju neke ambicije u zivotu
zrakomlat

#8983 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

Sve to stoji ali lik napravio krug preko pola svijeta. Mogao je jednostavno avionom u Sarajevo pa bus za Bihać i gledati dalje u HR umjesto okolo par hiljada kilometara, i to bez dokumenata. Pa kako to. Do para nije, jer je vjerojatno spržio mnogo više para od cijene karte.
aerodinamika

#8984 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

zrakomlat wrote:Sve to stoji ali lik napravio krug preko pola svijeta. Mogao je jednostavno avionom u Sarajevo pa bus za Bihać i gledati dalje u HR umjesto okolo par hiljada kilometara, i to bez dokumenata. Pa kako to. Do para nije, jer je vjerojatno spržio mnogo više para od cijene karte.
mislim da izmedu nas i maroka ima vizni rezim, nije lako dobiti vizu, a koliko sam upoznat nema ni direktne aviolinije
RtrnOfSalisbury

#8985 Re: Migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

paladinka wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:a sto se migranti nebi absibenovali? jel ima neki razlog, jal nema aviona jal para za iste :-?
Moras pitati vlasti ?
ma ovo je vise retoricko pitanje :-D kad bi nam eu dala dzabe avione zapelo bi kod goriva, ako bi dali i gorivo pitanje je imal sofera-pilota, kad bi i to rijesili nebi bilo konduktera-stjuardesa. bolje je ovako: umiranje i rastakanje na rate :( a ima i varijanta da se bihacki dzep primi u rs :shock:
Blixen

#8986 Re: Migranti u BiH

Post by Blixen »

hAZNADAR wrote:
Jesi li to stvarno glup pa si tako skontao ili si samo ustao na lijevu nogu pa gledas gdje ces se istresti?
A za manire je suvisno pitati. Pisem o drugima a ne o sebi, pisem o jednoj posjeti a ne druzenju, pisem o razlozima a ne za ili protiv,.... a tebi u glavi moje pare i guzenje. :lol: :lol:
ti si kokuz i glup si
hAZNADAR

#8987 Re: Migranti u BiH

Post by hAZNADAR »

aerodinamika wrote:ljude muka natjera na svasta, n9je ni u maroku stanje bajno, mi cak i nemamo neke informacije o maroku, ne ynam kad sam zadnji put na tv cuo neku vijest iz maroka? djeluje mi poprilicno zatvorenom zemljom, imaju vjerovatno i svojih unutrasnjih problema, bili su dugo godina francuska kolonija i skoro sve sto su imali vrijedno su im iscrpili, od ruda i minerala do mnogih drugih stvari i sve je to ostavilo posljedice koje i dans trpke, e sad naravno sa obzirom da su vecinom siromasni i neobrazovani imaju mladu populaciju oja neosjeca neku perpspektivu u maroku, ali generalnos ve te zemlje sjevera afrike su zemlje koje nelice ni nasta-gledajuci iz perspektive mladog covjeka.
I zato se mnogi iz tih zemalja odlucuje na migriranje, ne iz neke objesti vec moranja da ostvare svoje potencijale negdje vani..
Ono sto sam ja cuo i skontao iz prve ruke od tih mladica je da je u pitanju dezinformacija. Velika vecina stvarno vjeruje da ih ceka i stan i masa love, sexa, masa pogodnosti, slobode da rade sta hoce,.... u Njemackoj, Svedskoj,... Osim toga racunaju i na sadaku, samilost zapadnjaka,... Pitanje je odakle im tolika uvjerenost u to? Moje misljenje je da dio njihove dijaspore laze i glumi - bas kao i neki nasi.
Neki od njih su avanturisti koji bi da okusaju srecu u svijetu u potrezi za necim boljim, a u neke je sira familija investirala da stignu do obecane zemlje i da im u blizoj buducnosti salju pare izvana.
biscanka2

#8988 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Uzuzu778

#8989 Re: Migranti u BiH

Post by Uzuzu778 »

Meni ih je zao... :o
daljinski324

#8990 Re: Migranti u BiH

Post by daljinski324 »

hAZNADAR wrote:
aerodinamika wrote:ljude muka natjera na svasta, n9je ni u maroku stanje bajno, mi cak i nemamo neke informacije o maroku, ne ynam kad sam zadnji put na tv cuo neku vijest iz maroka? djeluje mi poprilicno zatvorenom zemljom, imaju vjerovatno i svojih unutrasnjih problema, bili su dugo godina francuska kolonija i skoro sve sto su imali vrijedno su im iscrpili, od ruda i minerala do mnogih drugih stvari i sve je to ostavilo posljedice koje i dans trpke, e sad naravno sa obzirom da su vecinom siromasni i neobrazovani imaju mladu populaciju oja neosjeca neku perpspektivu u maroku, ali generalnos ve te zemlje sjevera afrike su zemlje koje nelice ni nasta-gledajuci iz perspektive mladog covjeka.
Ono sto sam ja cuo i skontao iz prve ruke od tih mladica je da je u pitanju dezinformacija. Velika vecina stvarno vjeruje da ih ceka i stan i masa love, sexa, masa pogodnosti, slobode da rade sta hoce,.... u Njemackoj, Svedskoj,... Osim toga racunaju i na sadaku, samilost zapadnjaka,... Pitanje je odakle im tolika uvjerenost u to? Moje misljenje je da dio njihove dijaspore laze i glumi - bas kao i neki nasi.
Neki od njih su avanturisti koji bi da okusaju srecu u svijetu u potrezi za necim boljim, a u neke je sira familija investirala da stignu do obecane zemlje i da im u blizoj buducnosti salju pare izvana.
Mislim da ima dosta ovoga. Licno znam za slucaj u kojem je covjek nudio jednom migrantu da radi za njega, uz neku relativno finu platu (oko 1000 KM) za nekog ko je dosao tek tako tu. Ovaj je na to rekao da mu se ne isplati i da hoce da dodje do Njemacke, gdje njegovi rodjaci/poznanici imaju plate po 5 ili 6 hiljada eura. Poznanici koji nisu nikakvi raketni inzinjeri nego buranija koja je krenula na put malo prije njega i uspjela dobaciti do obecane zemlje Njemacke.
vjesticanametli

#8991 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

Samo ih govnjivom motkom
zrakomlat

#8992 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

daljinski324 wrote:
hAZNADAR wrote:
Mislim da ima dosta ovoga. Licno znam za slucaj u kojem je covjek nudio jednom migrantu da radi za njega, uz neku relativno finu platu (oko 1000 KM) za nekog ko je dosao tek tako tu. Ovaj je na to rekao da mu se ne isplati i da hoce da dodje do Njemacke, gdje njegovi rodjaci/poznanici imaju plate po 5 ili 6 hiljada eura. Poznanici koji nisu nikakvi raketni inzinjeri nego buranija koja je krenula na put malo prije njega i uspjela dobaciti do obecane zemlje Njemacke.
A dok ne nauče jezik i dobiju posao s platom tolikom, nema brige, socijala je 2000 eura :D
aerodinamika

#8993 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

https://avaz.ba/vijesti/bih/527142/dani ... katastrofa
Danis Tanović i Damir Šagolj na Vučjaku: Ovo je katastrofa!
"Kao da smo zaboravili kakva je nas nevolja snašla prije više od dvije decenije. Postoje te kasarne, zjape prazne. Zašto se ovi nesretni ljudi ne smjeste u njih i ne organizira im se boravak u BiH dostojan čovjeka - kaže oskarovac Tanović dok gleda u kolonu očajnika koji čekaju u redu na svoju gidu variva.

Iz šatora se širi miris kuhane hrane. Volonteri Crvenog križa održavaju red i u šator po hranu puštaju po pet ljudi zbog lakšeg kontroliranja situacije.

S vremena na vrijeme u koloni dođe do manjeg naguravanja, ali se sve brzo smiri. Kako i ne bi bili nervozni kad su šatori u vodi. Jak vjetar diže šatorska krila i reže do kosti. Snijeg miriše u zraku i pitanje je dana kad će pasti.

- Razumijem ja i ljude koji se protive da migranti budu smješteni u njihovom gradu, komšiluku. Nedavno su mom prijatelju pokušali provaliti u kuću. Ali, svijet se mijenja, slika Zapada se mijenja. To je neminovno - kazao je Tanović.

Iz dubokih kazana volonteri poslužuju grah, komad hljeba i to je to.
i zar nema neke druge hrane, grajh je ok, ali i teletina da je svaki dan dosadi, a kad god se pokaze prilog iz krajine uvijek im se kuha grah :-) ako nista nasa kuhinja je poznata u regionu pa i sire
:sad: krajina, nazalost, za sada, pada na ispitu humanosti..... :-?
Connaisseur Karlin

#8994 Re: Migranti u BiH

Post by Connaisseur Karlin »

a zasto vam smetaju migranti? :?
aerodinamika

#8995 Re: Migranti u BiH

Post by aerodinamika »

smetaju malogradanima, a zasto-to ne znaju ni oni sami......
Connaisseur Karlin

#8996 Re: Migranti u BiH

Post by Connaisseur Karlin »

aerodinamika wrote:smetaju malogradanima, a zasto-to ne znaju ni oni sami......
:thumbup:

P.S. dopada mi se tvoje forumsko ime :)
espn

#8997 Re: Migranti u BiH

Post by espn »

aerodinamika wrote:smetaju malogradanima, a zasto-to ne znaju ni oni sami......
Ej kad neko s foruma kaže za nekog da je malograđanin, a nije živio u uvjetima građana Bihaća, pa to je smijeh, samo takav..

:lol: :lol:

Cijela država je na nogama, a tebi nije jasno zašto.
zrakomlat

#8998 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

aerodinamika wrote:
i zar nema neke druge hrane, grajh je ok, ali i teletina da je svaki dan dosadi, a kad god se pokaze prilog iz krajine uvijek im se kuha grah :-) ako nista nasa kuhinja je poznata u regionu pa i sire
:sad: krajina, nazalost, za sada, pada na ispitu humanosti..... :-?
:D
Čuj kuhinja naša poznata u regionu i to je razlog da im se svaki dan dostavljaju bureci ispod sača, bosanski lonac, ćevapi, dolme, sarme, begova čorba kao predjelo a tufahija i baklava za desert.

Ih da je meni bilo graha svaki dan 93-95. Još ikar ubacit, ko duša. Znaš li šta je Ikar, jesi li jeo možda?
jajara

#8999 Re: Migranti u BiH

Post by jajara »

https://youtu.be/ULZXTGDnEIU

a jes ga brajo natego. a vi i dalje kenjajte da su kozojebi..fino vidimo da ljudi ne biraju.
doduse i mi smo bili izbjeglice. treba imat siroke vidike :lol:
Kaligrafija

#9000 Re: Migranti u BiH

Post by Kaligrafija »

jajara wrote:https://youtu.be/ULZXTGDnEIU

a jes ga brajo natego. a vi i dalje kenjajte da su kozojebi..fino vidimo da ljudi ne biraju.
doduse i mi smo bili izbjeglice. treba imat siroke vidike :lol:
Samo budali tako nesto moze biti smijesno!!
Locked