Haveru ti si promasio temu..Ovo je tema za momke sa Sarajevskog asfalta, mangupi , jalijasi it itd...Nije ovo tema "streberi" to su likovi koji su se tukli na sake i i takav je vakat bio...Fakat si fulio ali bas..Ommadawn wrote:Koje udžbenike i u kojoj zemlji??Sociolog wrote:Neko cija knjiga udje za udzbenik za djecu u skolama,je uspjeh,ma ko sta mislioOmmadawn wrote:I gostuje kod Marića.
Eto kolika je “raja”. I koliko uspješan.,
Za razliku od nekih anonimusa koji laprdaju iz dijaspore i tako hrane svoju sujetu
Za tucu kod Studenskih domova,komsije rekose da je 100% tacna i da je PRIJE rata isao"preko"
U Švedskoj sigurno ne.
Za razliku od anonimusa kojima forum služi da se titluju zanimanjima u koja se ne nikako ne razumiju, mi ostali anonimusi koji laprdamo iz dijaspore samo govorimo neke činjenice.
Što se tiče tuča - neko se tome divi, neko ne.
Pukne ti film, izađeš vani, potučeš se s nekim - i imaš zacementirano ime legende u gradu???
Mislim da ima i boljih i ljepših načina da sebi zacementiraš ime legende.
.
-
Melbourne_Australia
#2801 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
-
Sociolog
#2802 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Koje udžbenike i u kojoj zemlji??
U Švedskoj sigurno ne.
Za razliku od anonimusa kojima forum služi da se titluju zanimanjima u koja se ne nikako ne razumiju, mi ostali anonimusi koji laprdamo iz dijaspore samo govorimo neke činjenice.
Pukne ti film, izađeš vani, potučeš se s nekim - i imaš zacementirano ime legende u gradu???
Mislim da ima i boljih i ljepših načina da sebi zacementiraš ime legende.[/quote]
Haveru ti si promasio temu..Ovo je tema za momke sa Sarajevskog asfalta, mangupi , jalijasi it itd...Nije ovo tema "streberi" to su likovi koji su se tukli na sake i i takav je vakat bio...Fakat si fulio ali bas..[/quote][/quote]
kompleksas tip,iz Svedske,pravi se pametnjakovic,komentarise na temu,a nema veze s nasim Sarajevom..ma problem s identitetom
U Švedskoj sigurno ne.
Mislim da ima i boljih i ljepših načina da sebi zacementiraš ime legende.[/quote]
Haveru ti si promasio temu..Ovo je tema za momke sa Sarajevskog asfalta, mangupi , jalijasi it itd...Nije ovo tema "streberi" to su likovi koji su se tukli na sake i i takav je vakat bio...Fakat si fulio ali bas..[/quote][/quote]
kompleksas tip,iz Svedske,pravi se pametnjakovic,komentarise na temu,a nema veze s nasim Sarajevom..ma problem s identitetom
- strong69
#2803 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Kompleksas si ti i takvi kao ti kojima je rodjenje u Sarajevu jedina referenca u zivotu. A to i likovi iz ove teme, velika vecina njih, su ljudski talog, dno svakog drustva. Diviti im se mogu samo ograniceni ljudi.Sociolog wrote:
-
amko761
#2804 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Isto sam pomislio, hvalite me medna usta.Porodice Foht wrote:Jao koji hvalisavac. Te prebio pola Sarajva te ga zene voljele, te odlican djak a vamo onda kaze kako su mu poklanjali dvojke...jeko ovo?Challenger_ wrote:Evo ga i ovdje, friško:Sociolog wrote:Evo ga ponovo,svijeziji snimak,nas Vito Martic, s prebivalistem u Svedskoj,sad pisac
https://youtu.be/wQZRroVHq0o
Znam da citas ovo,pusti sta ce pisati papci, i dijasporci koji nemaju veze s nasim gradom
- rumenige_brajtner
#2805 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
meni se čini da je kod ovog vite najveći problem što je frajko srbin. osim toga, nije ništa uvredljivo rekao i za razliku od mnogih iz tog miljea, zna uobličit misao koju želi iznijet. normalno da će se hvalit, frajko pokušava prodat knjige koje je napisao.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2806 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A Boga mi je i vel'ko rodit se u Sarajevu! 
- Ommadawn
#2807 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Haveru ti si promasio temu..Ovo je tema za momke sa Sarajevskog asfalta, mangupi , jalijasi it itd...Nije ovo tema "streberi" to su likovi koji su se tukli na sake i i takav je vakat bio...Fakat si fulio ali bas..[/quote][/quote]Sociolog wrote:Koje udžbenike i u kojoj zemlji??
U Švedskoj sigurno ne.
Mislim da ima i boljih i ljepših načina da sebi zacementiraš ime legende.
kompleksas tip,iz Svedske,pravi se pametnjakovic,komentarise na temu,a nema veze s nasim Sarajevom..ma problem s identitetom[/quote]
Kad mi neko kao ti kaže da sam kompleksaš i pametnjaković i da imam problem sa identitetom - ja to uzmem kao kompliment.
A sa “vašim” Sarajevom imam malo jače veze nego što vi možete i zamisliti. Sad što nisam rođen u Sarajevu - jebiga, kaj se more...
-
Sociolog
#2808 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
1. Ne znas ni ko sam ni sta sam"in vivo"
2. Da si odrastao,isao u skolu,fax,radio neki duzi period, imao smek tog grada,osobitost,pa 'ajd..nego godisnje dodje 15/20,dana, fran Sverige..a ne ide u svoj rodni grad Banja Luku,to dovoljno govori o tipu, i osobi koji pise
2. Da si odrastao,isao u skolu,fax,radio neki duzi period, imao smek tog grada,osobitost,pa 'ajd..nego godisnje dodje 15/20,dana, fran Sverige..a ne ide u svoj rodni grad Banja Luku,to dovoljno govori o tipu, i osobi koji pise
- Ommadawn
#2809 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Oh dear.Sociolog wrote:1. Ne znas ni ko sam ni sta sam"in vivo"
- Porodice Foht
#2810 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bas zna. Nepismen lik. Celo rahmetli je mogao isto vako objavljivati knjige, ako poslusas dva pasusa knjige koje u kamere procitao. I malo mu bi dva, nego treci put rece ´´ja sam hodajuca bomba´´! Pravi knjizevnik.rumenige_brajtner wrote:meni se čini da je kod ovog vite najveći problem što je frajko srbin. osim toga, nije ništa uvredljivo rekao i za razliku od mnogih iz tog miljea, zna uobličit misao koju želi iznijet. normalno da će se hvalit, frajko pokušava prodat knjige koje je napisao.
- Ommadawn
#2811 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Al’ zato ga ima i u uĐbenicimaPorodice Foht wrote:Bas zna. Nepismen lik. Celo rahmetli je mogao isto vako objavljivati knjige, ako poslusas dva pasusa knjige koje u kamere procitao. I malo mu bi dva, nego treci put rece ´´ja sam hodajuca bomba´´! Pravi knjizevnik.rumenige_brajtner wrote:meni se čini da je kod ovog vite najveći problem što je frajko srbin. osim toga, nije ništa uvredljivo rekao i za razliku od mnogih iz tog miljea, zna uobličit misao koju želi iznijet. normalno da će se hvalit, frajko pokušava prodat knjige koje je napisao.
A sad kojim...
- JThomas
#2812 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ovo je ista priča bila prije jedno godinu i po, isto su ovog sociologa pitali koji udžbenik, gdje je taj udžbenik, i isto on nije odgovorio.
-
MensurM
#2813 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Imajul se gdje kupiti Vitine knjige?Sociolog wrote:Neko cija knjiga udje za udzbenik za djecu u skolama,je uspjeh,ma ko sta mislioOmmadawn wrote:I gostuje kod Marića.
Eto kolika je “raja”. I koliko uspješan.,
Za razliku od nekih anonimusa koji laprdaju iz dijaspore i tako hrane svoju sujetu
Za tucu kod Studenskih domova,komsije rekose da je 100% tacna i da je PRIJE rata isao"preko"
- Banksy
#2814 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Svakih pola godine ga diže, a niko ni čuo ni vidio, ni njega ni knjige.
Sociolog wrote:
Trebas pogledati cijelu emisiju,ne zezam.I s one strane zakona u Svedskoj vrh vrhova, a po meni bitna je ova druga,knjizevna.Napisao je par knjiga i dobio velike nagrade,na ozbiljnim manifestacijama koje,nazalost,ironicno nije dobio ni Karahasan,ni Jergovic..nevjerovatna prica..dobije nagradu za najbolju knjigu u Europi "Put za Santa Klara" dogodine u zatvoru, i direktor tog zatvora mu se divi toj knjizi. Vrijedi pogledqti intervju.
- uglavnomja
#2815 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
strong69 wrote:Kompleksas si ti i takvi kao ti kojima je rodjenje u Sarajevu jedina referenca u zivotu. A to i likovi iz ove teme, velika vecina njih, su ljudski talog, dno svakog drustva. Diviti im se mogu samo ograniceni ljudi.Sociolog wrote:
da ne ulazimo u raspravu sta je vecina ljudi koji su tema ove teme, osim cinjenice da ih je citav sarajevo poznavalo
ali sto se tice referansi - rodjenje i odrastanje i zivot u sarajevu jesu jedina referansa za OVU temu.
izvini, nece mi biti referansa: pric'o mi rodjak ...
-
90minut
#2816 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sociolog je Dženo
- Porodice Foht
#2817 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A cuj to, Vito krimos vece pero od Karahasana!

Pa SocioloZe...

Pa SocioloZe...
-
alipasijaner
#2818 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sjecam se Vite prije rata, i kao ime nije bio neko ono kao koga bi se trebalo plasiti, ali mu se bilo potuc kao meni popit' vode, sjecam se, a i znam neke od njih.. Bobe i Spaska, Ede Omerovica i "Rambovaca", Rusa, Ize.. Bobara i Brneta, Todora, Djaleta, Dade, Haseta i ostalih metalaca, Juke i jalijasa okupljenih u to vrijeme oko njega... neki od njih su bili vremenske nepogode koje je bilo bolje ni ne srest u putu, a ako ih sretnes onda ih je bilo bolje zaobic', a opet neki su bili onako.. Sad tesko je stavit na vagu ko je ko i sta je sta.. ali da su obiljezili jedno vrijeme kofrceci se po Sarajevu sigurno jesu..
-
tempuser
#2819 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sto se Otoke i tog dijela tice, Bobo i Spasko su bili starija generacija i da se pausalno izrazim "problemi vise klase" od Omerovica, Carlija, Mirka Zune itd.alipasijaner wrote:Sjecam se Vite prije rata, i kao ime nije bio neko ono kao koga bi se trebalo plasiti, ali mu se bilo potuc kao meni popit' vode, sjecam se, a i znam neke od njih.. Bobe i Spaska, Ede Omerovica i "Rambovaca", Rusa, Ize.. Bobara i Brneta, Todora, Djaleta, Dade, Haseta i ostalih metalaca, Juke i jalijasa okupljenih u to vrijeme oko njega... neki od njih su bili vremenske nepogode koje je bilo bolje ni ne srest u putu, a ako ih sretnes onda ih je bilo bolje zaobic', a opet neki su bili onako.. Sad tesko je stavit na vagu ko je ko i sta je sta.. ali da su obiljezili jedno vrijeme kofrceci se po Sarajevu sigurno jesu..
Po pricama koje su kruzile rajom njih dvojica su se "proslavili" za vrijeem ZOI kad su navodno zatocili i silovali neku Slovenku. Tad su Omerovic i njegova generacija u prosjeku imali po 16 godina, a Rambovci 12-14.
Bobo se na Otoci (mada je on mislim sa Cengic Vile) pojavio uoci rata, pun para, sa bijelom Alfetom IT tablica. Tad smo se skupljali na bilijaru, bilo je tu raznih cvjecki, Omerovic i njegova generacija, Rambovci, kasnije Bronxovci isvi su redom zazirali i sa strahopostovanjem se odnosili prema Bobi.
Ja sam ga vidio nekad prije skoro 20 godina, prepolovio se, sa kosom vezanom u rep pije pivu u Kinemi. Sjedi uz sank i namiguje (bunario nekog valjda), kratko smo se pozdravili. Kasnije mi je neko iz stare mahale pricao da je propo ko kauc, da bunari po tramvajima, a nije iskljuceno da sam cuo da je otisao Bogu na istinu!
-
alipasijaner
#2820 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bobo i Spasko su bili vremenske nepogode.. kojem bilijaru? U neboderu?
tempuser wrote:Sto se Otoke i tog dijela tice, Bobo i Spasko su bili starija generacija i da se pausalno izrazim "problemi vise klase" od Omerovica, Carlija, Mirka Zune itd.alipasijaner wrote:Sjecam se Vite prije rata, i kao ime nije bio neko ono kao koga bi se trebalo plasiti, ali mu se bilo potuc kao meni popit' vode, sjecam se, a i znam neke od njih.. Bobe i Spaska, Ede Omerovica i "Rambovaca", Rusa, Ize.. Bobara i Brneta, Todora, Djaleta, Dade, Haseta i ostalih metalaca, Juke i jalijasa okupljenih u to vrijeme oko njega... neki od njih su bili vremenske nepogode koje je bilo bolje ni ne srest u putu, a ako ih sretnes onda ih je bilo bolje zaobic', a opet neki su bili onako.. Sad tesko je stavit na vagu ko je ko i sta je sta.. ali da su obiljezili jedno vrijeme kofrceci se po Sarajevu sigurno jesu..
Po pricama koje su kruzile rajom njih dvojica su se "proslavili" za vrijeem ZOI kad su navodno zatocili i silovali neku Slovenku. Tad su Omerovic i njegova generacija u prosjeku imali po 16 godina, a Rambovci 12-14.
Bobo se na Otoci (mada je on mislim sa Cengic Vile) pojavio uoci rata, pun para, sa bijelom Alfetom IT tablica. Tad smo se skupljali na bilijaru, bilo je tu raznih cvjecki, Omerovic i njegova generacija, Rambovci, kasnije Bronxovci isvi su redom zazirali i sa strahopostovanjem se odnosili prema Bobi.
Ja sam ga vidio nekad prije skoro 20 godina, prepolovio se, sa kosom vezanom u rep pije pivu u Kinemi. Sjedi uz sank i namiguje (bunario nekog valjda), kratko smo se pozdravili. Kasnije mi je neko iz stare mahale pricao da je propo ko kauc, da bunari po tramvajima, a nije iskljuceno da sam cuo da je otisao Bogu na istinu!
- drug_profi
#2821 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Spasko je meni bio korektan lik, sa njim nikad nista ruzno. Bobu sam malo manje poznavao. Rambovci su nametali neku silu, pa ko popusti. popustio je.
Bilo je tu jos likova koji su se sa njima motali, Drašković i Čoče sa Anexa, Sake sa Otoke (on je meni super lik). Ono, vise priselembetici nego nekakva posebno opasna jalija.
Bilo je tu jos likova koji su se sa njima motali, Drašković i Čoče sa Anexa, Sake sa Otoke (on je meni super lik). Ono, vise priselembetici nego nekakva posebno opasna jalija.
-
tempuser
#2822 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Rambovci su bili Rambovci sa po 15-ak godina, to je bil agenrracija 70-72. god. Oni su silu samo u tog kategoriji mogli nametati...
Gro njih su danas regularni ljudi, adolescentske delikvencije ni u tragovima.
Gro njih su danas regularni ljudi, adolescentske delikvencije ni u tragovima.
- drug_profi
#2823 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bilo je tu i dobrih debila, ali i ok momaka.
Dosta njih mi na fejsbuku sad salje zahtjeve za prijatelje.
-
90minut
#2824 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A ti si?drug_profi wrote:Bilo je tu i dobrih debila, ali i ok momaka.
- HAVANA
#2825 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ih,pa imamo rambovca sa divnom zenom i djecom gradjevinskog inspektora u amsterdamu,pa jednog isto sa divnom porodicom i sa uspjesnom firmom u grckoj,i ovde jednog sto je spustio loptu,zena,djeca,firma...Pozitivni likovi i sa vecim doprinosima drustvu u kojem zive od mnogih velikih moralista i cistunaca sa divnom i mirnom prosloscu A vamo prevarise boga oca,zenu,djecu...Nista u zivotu prozivilo nije pa ih sad spucalo daj svega...Sto se mene tice,svu srecu svijeta im zelim.Eki rambovci.