Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#47928 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Rocketman (2019)
R | 2h 1min | Biography, Drama, Music | 31 May 2019 (USA)
https://www.imdb.com/title/tt2066051/

- dale cooper
#47929 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobar Elton.JoseMujica wrote:Rocketman (2019)
- johnnykola
#47930 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Srze Sarajeva za najbolju žensku ulogu na kraju. Jedna od šest policajaca je policajka. Jaka je scena s onim budžom ala znaš li ti ko sam ja?. Za nju ubode nagradu, garant.
U 13.45 sutra sutra je u Narodnom pozorištu.
- Ommadawn
#47931 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Povratak - ruska drama iz 2003.
Pogledah ga jučer - odličan.
Tuga je, što je jedan od glumaca poginuo nakon što je film snimljen.
-
kakavdanakneiskustvu
#47932 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ommadawn wrote:Povratak - ruska drama iz 2003.
da,16 godina mu bilo
od istog režisera pogledaj filmove,bez ljubavi,leviatan,banishment
evo me skoro ko @johnny
- Ommadawn
#47933 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Uvršteno u listu, hvalakakavdanakneiskustvu wrote:Ommadawn wrote:Povratak - ruska drama iz 2003.
da,16 godina mu bilo
evo me skoro ko @johnny
-
kakavdanakneiskustvu
#47934 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ommadawn wrote:Uvršteno u listu, hvalakakavdanakneiskustvu wrote:Ommadawn wrote:Povratak - ruska drama iz 2003.
da,16 godina mu bilo
evo me skoro ko @johnny
-
90minut
#47935 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Izašao je John wick 1080
- Rootboi
#47936 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
vala ovaj parabellum sam jedva odgled'o do kraja ,tolko razvučen djeluje i scene borbe preduge i otežu se u nedogled ,a i sam film nekako djeluje isforsiran i prazan ,slab skroz u odnosu na keca i dvicu koji su mi solidni 
- Digla_da_kreci
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#47938 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
The Red Sea Diving Resort (2019)
Operation Brothers (original title)
TV-MA | 2h 9min | Drama, History, Thriller | 31 July 2019 (USA)
https://www.imdb.com/title/tt4995776/

Operation Brothers (original title)
TV-MA | 2h 9min | Drama, History, Thriller | 31 July 2019 (USA)
https://www.imdb.com/title/tt4995776/

- derion
#47939 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I šta veliš, gora trica od prva dva filma? Ne mogu vjerovati da je to moguće izvesti, al' hajde, dobro, moraću se uvjeriti.Rootboi wrote:vala ovaj parabellum sam jedva odgled'o do kraja ,tolko razvučen djeluje i scene borbe preduge i otežu se u nedogled ,a i sam film nekako djeluje isforsiran i prazan ,slab skroz u odnosu na keca i dvicu koji su mi solidni
Nikada nisam pogledao Ang Leejev Sense and Sensibility do sada. Nije loš, a naravno da mu Emma Thompson i rahmetli Alan Rickman dižu kvalitet. 4/5.

-
MikiSkend
#47940 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Trazim film,
Molim sve poznavaoce (posebno one malo starije) i zaljubljenike filmske umjetnosti za uslugu.
Trazim film koji sam gledao na TV-u 70-tih godina u c/b tehnici. Da li je snimljen u coloru, ne znam.
Radnja se desava, po istinitom dogadaju, u nekom manjem mjestu u Americi.
U nekom baru nakon tuce jedan je momak dobio noz u stomak. Morao je biti prevezen u bolnicu u obliznje mjesto. Posto je puno krvario zamolili su jednu njihovu sugradanku da ga za vrijeme voznje na kamionet, drzi za stomak da ne ispadnu unutrasnji organi (strasno). Na njihovo i doktorovo iznenadenje su ustanovili da je u toku voznje krvarenje prestalo. Odmah su shvatili da je ta zena (sa svojim rukama) ucinila nesto nevjerovatno.
…
Posto je postala poznata kao uspjesan iscjelitelj, doktori su htjeli u jednom sanatoriumu da ispitaju istinitost u postojanje njene iscjeliteljske moci.
Pred auditoriumom u kom su se nalazili najpoznatiji doktori tog vremena (50-te, 60-te), te novinari … dobila je nekoliko pacijenata (od kojih je medicina zvanicno digla ruke) da im pokusa pomoci.
Sjecam se jedne zene koja je imala cel. paralizu i kojoj su izmedu ostalog, prsti nogu i ruku bile skvrcene. U toku seanse su se mogli cuti zvuci kostiju koji su se ispravljali i u sto vrijeme zvuk kostiju kod ove isjeliteljke koji su se poceli savijati (kvrciti). Nastala je panika u publici panika, haos. Rezija, slika, ton, gluma … za ispredadat se. (Mislim da sam pobjegao iz prostorije).
Bolesnica je izlijecena a iscjeliteljka je preuzela njenu bolest koje se kasnije jako tasko oslobodila.
Doktori su je opomenuli da, slijedeci put ako bude tako nesto radila, postoji realna mogucnot da ce opet preuzeti bolest od pacijenta ali da ce tako i ostati. Znaci preuzet ce njegovu bolest i sudbinu.
Shvatila je to kao ozbiljnu prijetnju i otisla u potpunoj anonimnosti u pustinju da radi na benzinskoj pumpi.
Nekoliko godina kasnije, na pumpu dolazi malo veci auto (bus, karavan ili tako nesto) da napuni rezervoar.
U njemu sjedi jedna djevojcica za koju njen otac kaze (ne znajuci kome govori) da joj je to zadnje putovanje jer boluje od …
…
Film me je strasno dojmio. U zivotu sam pregledao hiljade filmova. Neke sam pregledao i desetak puta, ali ovaj je nesto posebno.
Ponavljam, gledao sam ga 70-tih godina na c/b televizoru, snimljen po istinitom dogadaju.
Volio bih da znam ime filma i odakle bih ga mogao skinuti (downloadovati).
Pozdrav i hvala na paznji i ko zna na uspjesnom pronalazenju filma,
MikiSkend
Molim sve poznavaoce (posebno one malo starije) i zaljubljenike filmske umjetnosti za uslugu.
Trazim film koji sam gledao na TV-u 70-tih godina u c/b tehnici. Da li je snimljen u coloru, ne znam.
U nekom baru nakon tuce jedan je momak dobio noz u stomak. Morao je biti prevezen u bolnicu u obliznje mjesto. Posto je puno krvario zamolili su jednu njihovu sugradanku da ga za vrijeme voznje na kamionet, drzi za stomak da ne ispadnu unutrasnji organi (strasno). Na njihovo i doktorovo iznenadenje su ustanovili da je u toku voznje krvarenje prestalo. Odmah su shvatili da je ta zena (sa svojim rukama) ucinila nesto nevjerovatno.
…
Posto je postala poznata kao uspjesan iscjelitelj, doktori su htjeli u jednom sanatoriumu da ispitaju istinitost u postojanje njene iscjeliteljske moci.
Pred auditoriumom u kom su se nalazili najpoznatiji doktori tog vremena (50-te, 60-te), te novinari … dobila je nekoliko pacijenata (od kojih je medicina zvanicno digla ruke) da im pokusa pomoci.
Sjecam se jedne zene koja je imala cel. paralizu i kojoj su izmedu ostalog, prsti nogu i ruku bile skvrcene. U toku seanse su se mogli cuti zvuci kostiju koji su se ispravljali i u sto vrijeme zvuk kostiju kod ove isjeliteljke koji su se poceli savijati (kvrciti). Nastala je panika u publici panika, haos. Rezija, slika, ton, gluma … za ispredadat se. (Mislim da sam pobjegao iz prostorije).
Bolesnica je izlijecena a iscjeliteljka je preuzela njenu bolest koje se kasnije jako tasko oslobodila.
Doktori su je opomenuli da, slijedeci put ako bude tako nesto radila, postoji realna mogucnot da ce opet preuzeti bolest od pacijenta ali da ce tako i ostati. Znaci preuzet ce njegovu bolest i sudbinu.
Shvatila je to kao ozbiljnu prijetnju i otisla u potpunoj anonimnosti u pustinju da radi na benzinskoj pumpi.
Nekoliko godina kasnije, na pumpu dolazi malo veci auto (bus, karavan ili tako nesto) da napuni rezervoar.
U njemu sjedi jedna djevojcica za koju njen otac kaze (ne znajuci kome govori) da joj je to zadnje putovanje jer boluje od …
…
Film me je strasno dojmio. U zivotu sam pregledao hiljade filmova. Neke sam pregledao i desetak puta, ali ovaj je nesto posebno.
Ponavljam, gledao sam ga 70-tih godina na c/b televizoru, snimljen po istinitom dogadaju.
MikiSkend
- johnnykola
#47941 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da nije:MikiSkend wrote:Trazim film,
…
…
MikiSkend
https://www.imdb.com/title/tt0081414/
?
-
MikiSkend
#47942 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jeste! Hoeraaaaa ...
Nevjerovatno!!!
@johnnykola, ti si moj idol.
Godinama ga trazim i gledaj. Za par minuta preko Klix.ba foruma ga pronadoh.
Hvala tebi i Forumu na pomoci.
Sada idem da ga trazim po netu. Ako i za to neko ima tip, molio bih da javi.
Jos jednom hvala i pozdrav,
MikiSkend
Nevjerovatno!!!
@johnnykola, ti si moj idol.
Godinama ga trazim i gledaj. Za par minuta preko Klix.ba foruma ga pronadoh.
Hvala tebi i Forumu na pomoci.
Sada idem da ga trazim po netu. Ako i za to neko ima tip, molio bih da javi.
Jos jednom hvala i pozdrav,
MikiSkend
- johnnykola
#47943 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nema na čemu.
Smislit ćemo nešto, pa ide, nadam se uskoro, privatna poruka.
-
MikiSkend
#47944 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Znam, postajem dosadan,
Ali jos jednom, puno hvala za pomoc.
Ali jos jednom, puno hvala za pomoc.
- johnnykola
#47945 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Niđe veze, nema na čemu. 
- Banksy
-
kakavdanakneiskustvu
#47947 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
@johnny je i meni pomogao oko nekih stvari

-
90minut
#47948 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma ovo Johny našao stari nick 
-
kakavdanakneiskustvu
- drag_gost
#47950 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Imam i ja jednu molbu, @dzoni mozda ti mozes pomoci...
Film je iz kraja 80ih, pocetka 90ih. Jedan od akcionih c-level filmova. Dakle, nema neki kvalitet, ali je meni bitno da ga nadjem, a tazim ga preko 10 godina.
Ono sto se sjecam od radnje je, da su tom nekom bogatasu oteli zenu i traze otkupninu. Drze je u nekom napustenom hotelu, gdje ih je vise koji su naoruzani. I onda brat (cini mi se da je brat) od tog bogatasa krene u osvetu, pocne ih ubijati jednog po jednog (u toj zgradi - hotelu...ako je hotel?
). Sjecam se scene kada ubije jednog tako sto ga zgnjeci liftom. Takodjer, jedna od posljednjih scena je borba na platformi za ciscenje prozora, kada dolari iz tog kofera u kojem su pare pocnu da lete po ulici..., elem sve poznate scene iz tih C akcionih filmova tadasnjeg vakta.
Eto toga se sjecam, sori ako je zbunjujuce.
Film je iz kraja 80ih, pocetka 90ih. Jedan od akcionih c-level filmova. Dakle, nema neki kvalitet, ali je meni bitno da ga nadjem, a tazim ga preko 10 godina.
Ono sto se sjecam od radnje je, da su tom nekom bogatasu oteli zenu i traze otkupninu. Drze je u nekom napustenom hotelu, gdje ih je vise koji su naoruzani. I onda brat (cini mi se da je brat) od tog bogatasa krene u osvetu, pocne ih ubijati jednog po jednog (u toj zgradi - hotelu...ako je hotel?
Eto toga se sjecam, sori ako je zbunjujuce.