Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
512MB

#4151 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

muzicar_iz_parka wrote:Ja ne znam sta bi posebno osobno mogao podjeliti na forumu, osim da imam za formske standarde prosjecnu alatku od 20 cm.
Koristiš li barem taj alat il onako truhne u samoći :mrgreen:
Hajvan

#4152 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Hajvan »

512MB wrote:
HAVANA wrote:Evo malo za pozitivnu dijasporu,sto se tice negativne,popustite nas sa objasnjavanjem kako nam je grozno.Ne trebate vi nama nista objasnjavat.Znamo mi vrlo dobro sta ne valja.I sta valja. http://diasporainvest.ba/blog-content/2 ... 00ucesnika
Dze je ovaj reconnect bio kad sam ja 2007. pokušao investirat i otvorio firmu u BiH, pa dvije godine kasnije opet zamandalio naravno sa gubitkom jer su momcovi malo više kafenisali a malo manje programirali... daj bože da od tog diaspora investmenta šta bude.

dje su ti wrike (2006), Jira (2002), klinac-palac task manageri

spriteovi, ola la trololo??!?
HAVANA

#4153 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

512MB wrote:
HAVANA wrote:Evo malo za pozitivnu dijasporu,sto se tice negativne,popustite nas sa objasnjavanjem kako nam je grozno.Ne trebate vi nama nista objasnjavat.Znamo mi vrlo dobro sta ne valja.I sta valja. http://diasporainvest.ba/blog-content/2 ... 00ucesnika
Dze je ovaj reconnect bio kad sam ja 2007. pokušao investirat i otvorio firmu u BiH, pa dvije godine kasnije opet zamandalio naravno sa gubitkom jer su momcovi malo više kafenisali a malo manje programirali... daj bože da od tog diaspora investmenta šta bude.
A napadate mene kad kazem da je tesko sa radnom snagom.Moj drug iz londona ima firmu ovde.36 zaposlenih sada.Krenulo je i ima dobru ekipu,plate necu pisati, reci ce mi da lazem.Al par godina se dobro napatio dok je oformio ekipu i naucio kako se radi.Otkaza more...Bilo je i gubitaka i ubacivanja para...Sad je dobra prica.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4154 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mk ultra »

To što je najviše ljudi na forumu iz sarajeva ne znači da su drugi pomrli
muzicar_iz_parka

#4155 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muzicar_iz_parka »

512MB wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Ja ne znam sta bi posebno osobno mogao podjeliti na forumu, osim da imam za formske standarde prosjecnu alatku od 20 cm.
Koristiš li barem taj alat il onako truhne u samoći :mrgreen:
Svud mu je bolje nego u gaćama narod kaže.
512MB

#4156 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

Hajvan wrote:
512MB wrote:

dje su ti wrike (2006), Jira (2002), klinac-palac task manageri

spriteovi, ola la trololo??!?
Đaba ti jira, scrum, wrike, i pičke materne kad ljudi kažu eee ti samo hoš na nama love zaradit... a što je plata 2 milje redovna plus raznorazni plaćeni seminari nikom ništ?
Hajvan

#4157 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Hajvan »

male ti plate, care. ;)
i za 2007.

za dzunijora bi bila ok.

:lol:
—— ———

zajebanciju na stranu, tesko je motivirati ljude kojima je logicko rasudjivanje osnov porfesionalnog djelovanja…
a jos ako su tu i generacijske razlike, pa onda i ta fizicka distanca— nije to nimalo lak zadatak
Last edited by Hajvan on 22/08/2019 22:16, edited 2 times in total.
muzicar_iz_parka

#4158 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muzicar_iz_parka »

Teško je to sa vođenjem firme ako fizički nisi prisutan tu ili nemaš čovjeka od povjerenja da vodi za tebe.
Izuzeci uvijek postoje.

Klasično ulaganje i nije tako loša opcija.
512MB

#4159 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

Hajvan wrote:male ti plate, care. ;)
i za 2007.

za dzunijora bi bila ok.

:lol:
—— ———

zajebanciju na stranu, tesko je motivirati ljude kojima je logicko rasudjivanje osnov porfesionalnog djelovanja…
a jos ako su tu i generacijske razlike, pa onda i ta fizicka distanca— nije to nimalo lak zadatak
Vjeruj za odrađen posao su bile ko iz dzeneta :)

Fizička distanca je ogroman problem, al još veći je bio naći radnike koji umiju ali i hoće preuzet odgovornost. Plata je tu naj manji problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4160 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

HAVANA wrote: Sta je problem,i moja cerka sve to radi kao student i zaradi sebi platu.Jos u djecijoj igraonici ponekad.Eno je sad ceka berbu grozdja...To sramota neka? Ti svoju odgajaj kako zelis,ja cu svoju ovako.Nema para nako.
:thumbup:

Vise me je naučilo krkljačenje namještaja i nosanje šute u kantama jupola za vrijeme studiranja, nego pola fakulteta.
HAVANA

#4161 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

_BataZiv_0809 wrote:
HAVANA wrote: Sta je problem,i moja cerka sve to radi kao student i zaradi sebi platu.Jos u djecijoj igraonici ponekad.Eno je sad ceka berbu grozdja...To sramota neka? Ti svoju odgajaj kako zelis,ja cu svoju ovako.Nema para nako.

Vise me je naučilo krkljačenje namještaja i nosanje šute u kantama jupola za vrijeme studiranja, nego pola fakulteta.
Pa naravno,nema sta nisam radio.Sto sam vise radio,vise sam ucio i gledao.Sto sam vise vidio i naucio,bolje sam znao sta necu a sta hocu.I kako lakse do toga doci...
512MB

#4162 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

Pretjerujete malo vas dvojica, radio sam i ja sve i svašta pored faksa al sad da sam neke bog zna stvari za život naučio i nije baš.
mirsek

#4163 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mirsek »

_BataZiv_0809 wrote:

To je onda do fakulteta i tebe. Po mom iskustvu, nista pametno neces nauciti sa tim fizikanerskim studentskim poslovima. Doduse hoces sa poslovima gdje razvijas komunikacijske vjestine tipa prezenteri, promoteri, konobari.
mirsek

#4164 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mirsek »

512MB wrote:Pretjerujete malo vas dvojica, radio sam i ja sve i svašta pored faksa al sad da sam neke bog zna stvari za život naučio i nije baš.
S tim da oko ovoga vodjenja firme i plata bi se moglo diskutovati.
Ako ti nije previse privatno za koje uloge i odgovornosti si davao platu 2000 KM ?
512MB

#4165 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

mirsek wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

To je onda do fakulteta i tebe. Po mom iskustvu, nista pametno neces nauciti sa tim fizikanerskim studentskim poslovima. Doduse hoces sa poslovima gdje razvijas komunikacijske vjestine tipa prezenteri, promoteri, konobari.
Pretpostavljam da je Bata studirao ekonomiju ili pravo, mozda i socijologiju, ono kad ne znaš šta bi radio pa upišeš bilo šta da ti roditelji ne pizde :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4166 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Image
512MB

#4167 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

mirsek wrote:
512MB wrote:Pretjerujete malo vas dvojica, radio sam i ja sve i svašta pored faksa al sad da sam neke bog zna stvari za život naučio i nije baš.
S tim da oko ovoga vodjenja firme i plata bi se moglo diskutovati.
Ako ti nije previse privatno za koje uloge i odgovornosti si davao platu 2000 KM ?
Imas pp, da ne razvlačimo offtopic.
512MB

#4168 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 512MB »

_BataZiv_0809 wrote:Image
Ovo ti i Havana idete u berbu groždja? :mrgreen:
madner

#4169 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by madner »

Jako je puno tih firmi koje je pokrenula dijaspora, ili se neko vratio pa koristi prednosti poreza.

Vecina je uspjela.
mirsek

#4170 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mirsek »

_BataZiv_0809 wrote:Image
Sretan i pun novog vaznog zivotnog iskustva od istovaranja sute picis ka domu ? Iz koje ti je ovo godine ?
mirsek

#4171 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mirsek »

madner wrote:Jako je puno tih firmi koje je pokrenula dijaspora, ili se neko vratio pa koristi prednosti poreza.

Vecina je uspjela.
Gledam onog sa reconnect stranice, covjek sa partnerima ima firmu od 2 milijarde dolara u USA, prodaje one medicinske aparate. U Sarajevu im je firma black stone IP, beton covjek.
mali jomu

#4172 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

HAVANA wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
HAVANA wrote:
Sta je problem,i moja cerka sve to radi kao student i zaradi sebi platu.Jos u djecijoj igraonici ponekad.Eno je sad ceka berbu grozdja...To sramota neka? Ti svoju odgajaj kako zelis,ja cu svoju ovako.Nema para nako.

Pa naravno,nema sta nisam radio.Sto sam vise radio,vise sam ucio i gledao.Sto sam vise vidio i naucio,bolje sam znao sta necu a sta hocu.I kako lakse do toga doci...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
HAVANA

#4173 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Kad sam radio u restoranu,gledao sam kako se uzima novac,kako se radi,kad sam radio u piceriji,pratio sam dnevni pazar u objektu,pazar na dostavi,potrebnu kvadraturu prostora za taj obim posla,broj zaposlenih,rashod,prihod,kad sam krecio za poduzetnike kalkuliso sam za zateceno stanje stana kolika su ulaganja,kako,sta,koji kvartovi su najbolji i najisplatniji...Raspitivao se za notarske troskove i sve dodatne.Kad sam pomagao trgovcu automobilima,pratio sta i kako radi,hvatao konekcije,upoznavao ljude,trgovce,prevoznike...Kad sam postao kreditno sposoban odma kupio stan i renovirao ga.Od ostatka pokrenuo firmu.I to je to.Sve nauceno pretocio u svoje...Kad je doslo vrijeme i franak presao u euro, prodao stan,cvaknuo na njemu skoro koliko sam platio ovaj u sarajevu.Otvorio ovde firmu.Znaci od svasta napravio nesta,to su moje djelatnosti.Naravno da ti neces koristiti to kad se bavis drugim poslom.Ja,radio sam i na bausteli izolaciju,tu nisam nista gledao,ni pamtio,ni ucio... :lol: Jebo sve od do ujutro kad ustanem.Zeno,kaze sta je? Jebo ja mater svoju. :lol: :twisted: Znam kako necu,evo vako necu.Samo za sebe, pa taman crko.
mirsek

#4174 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mirsek »

HAVANA wrote:
Kad sam radio u restoranu,gledao sam kako se uzima novac,kako se radi,kad sam radio u piceriji,pratio sam dnevni pazar u objektu,pazar na dostavi,potrebnu kvadraturu prostora za taj obim posla,broj zaposlenih,rashod,prihod,kad sam krecio za poduzetnike kalkuliso sam za zateceno stanje stana kolika su ulaganja,kako,sta,koji kvartovi su najbolji i najisplatniji...Raspitivao se za notarske troskove i sve dodatne.Kad sam pomagao trgovcu automobilima,pratio sta i kako radi,hvatao konekcije,upoznavao ljude,trgovce,prevoznike...Kad sam postao kreditno sposoban odma kupio stan i renovirao ga.Od ostatka pokrenuo firmu.I to je to.Sve nauceno pretocio u svoje...Kad je doslo vrijeme i franak presao u euro, prodao stan,cvaknuo na njemu skoro koliko sam platio ovaj u sarajevu.Otvorio ovde firmu.Znaci od svasta napravio nesta,to su moje djelatnosti.Naravno da ti neces koristiti to kad se bavis drugim poslom.Ja,radio sam i na bausteli izolaciju,tu nisam nista gledao,ni pamtio,ni ucio... :lol: Jebo sve od do ujutro kad ustanem.Zeno,kaze sta je? Jebo ja mater svoju. :lol: :twisted: Znam kako necu,evo vako necu.Samo za sebe, pa taman crko.
To sto si sad objasnio je sve rega, svaka cast. Samo ono sto je Bata opisao, nosanje namjestaja i sute, nema veze sa tvojim poslovima osim sa ovim zadnjim, izolacijom. E sad kad nesto studiras onda znas da se neces baviti izolacijom, sutom ili nekim drugim, fizickim poslovima tako da te to nikako ne bi trebalo vide nauciti od fakulteta, osim ako ti je falilo discipline i motivacije da zavrsis fax.
mali jomu

#4175 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

HAVANA wrote:

I ja sam svasta radio dok nisam skonto sta necu... ako ne moram (uh i ja sam izolacije postavio kolko hoces... :lol: ) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply