Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Locked
Škobo Habu

#301 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Škobo Habu »

costacurta wrote: Ova Sanja mi je uvijek bila odvratna, NVO lezihljeb nešto ko Besim Spahić i Svetlana Broz. Ista matrica samo kenjaju, našli su kako lako uzet lovu i to obilato kotiste evo 20ak godina.
Bljak
Jah, sve živi narodni neprijatelj. Dvajest i kusur se živi u "demokratiji", ali se nije odmaklo od komunističke percepcije neistomišljenika. :roll:

Svi ti "javni djelatnici", čast izuzecima, gomila su populista i ništa nisu drugačiji od političara. Imaju svoju ciljanu publiku koja će ih slušati širom otvorenih usta.

Što se tiće Sanje Vlaisavljević, ona nije ništa drugačija od njih.
Svako ko zna njenu žurnalističku genezu, ne vidi ništa spektakularno po pitanju stavova.
Onako kako je diktirao interes, tako je mjenjala i svoja medijska staništa. Prvo je bila dio te "nezavisne" medijske scene, furala taj "građanski" koncept, nisu joj smetali tada na FTV "autentični" sarajevski Srbi i Hrvati, koliko je danas oduševljena "neautentičnim" Sarajlijom iz Kiseljaka - Tvrtkom Milovićem, i sve dok se to moglo dobro unovčiti i dok su dotirali stranci njene emisije o "kulturi dijaloga" - bila je dio klasične opozicije nacionalističkim strukturama.

Međutim, kada Radončić odlući da osnuje magazin"Global" kao pandam tadašnjim perjanicama nezavisnog novinarstava "Slobodnoj Bosni" i "Danima", i na njegovo čelo postavi supruga joj Ugu, te se tu još ugura Sidran i slični, onda započinje i rat između te dva tabora.
I sama Sanja se tada prelazi u "Avazov" tabor, i sve što je do jučer vrijedilo - postaje ništavno.
Tipčni klijentalizam, što nikada nije manjkalo u našem javnom prostoru.

Naravno, nedugo zatim, "Global" doživljava fijasko, propada kao projekat, a njegovi glavni akteri ostaju na ideološkoj ledini. Valjalo se onda prikloni bilo kome samo da bi se opstalo u toj ideološkoj žabokrečinu na čiju se optimalnu i ugodnu temperaturu naviklo.
Ostalo je, više manje, poznato, Poskok, Glas Srpske, pišanje po "političkom Sarajevu", "građanskim intelektualcima", lažnoj "ljevici" itd.

Uglavnom, javni angažman Vlaisavljevićke se sveo na, jednom riječju, zagovaranje medijske anarhije u smislu da svako ima pravo da kaže ono šta želi, pa makar to bile i najočitije laži. Kultura dijaloga je postala passe. Tako kada se Dodiku na otvaranju EYOF -a žviždi - onda je konkratan dokaz koliki je stadij dostigao bošnjački nacionalizam, kada Dodik vrijeđa taj bošnjački narod, javno i otvoreno, onda je to krajnje prihvatljivo.
Kada Glorija Lujanović piše o zločinima, kako to ona sama kaže, takozvane ABiH, navodeći paušalne tvrdnje, onda je Sanja spremna da je brani kao takvu, iako je riječ o dokazanim lažima, samo zato što je anonimni komentatori po forumima nazivaju "ustašom" ili već čime drugim.

To što Lujanovićka forsira priču o ritualnom odsjecanju glava hrvatskim civilima od strane mudžahedina, tvrdeći, baš kao i slična srpsko-hrvatska združena bratja, da su to počeci nastanka Islamske države, a prešućuje zločine poput onoga u Vitezu, kada su bojovnici zarobljenog Bošnjaka iz Jajca svezali za volan cisterne pun eksploziva i natjerali ga da vozi u pravcu Starog Viteza, prema kućama u kojima su se krili pretežno žena i djeca, eh onda takvo što se ne uklapa, ne samo u Sanjin vid propagande, već ni u herojski opis borbe Hrvata Lašvanske doline protiv "muslimanske agresije" Glorije Lujanović.

Takvim barbarskim metodama su se samo, dobro znamo, služi jedino "muslimani".
Last edited by Škobo Habu on 03/08/2019 18:02, edited 3 times in total.
hizo ramidovic

#302 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by hizo ramidovic »

Škobo Habu wrote: Druga stvar, kada smo kod ovakve mitomanije. Eno, jučer Kavazović vazi o junačkom otporu na Igmanu i odbrani, a svako živ zna, koje i malo upoznat sa ratom, da tada nije bilo UNPROFOR-a i zapadnih sila, koje su zaustavile napredovanje srpskih snaga, da bi Igman pao, jer su se jedinice ABiH razbježale već do Konjica.
ne brabonjaj o necemu o cemu nemas pojma...
Škobo Habu

#303 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Škobo Habu »

hizo ramidovic wrote:
Škobo Habu wrote: Druga stvar, kada smo kod ovakve mitomanije. Eno, jučer Kavazović vazi o junačkom otporu na Igmanu i odbrani, a svako živ zna, koje i malo upoznat sa ratom, da tada nije bilo UNPROFOR-a i zapadnih sila, koje su zaustavile napredovanje srpskih snaga, da bi Igman pao, jer su se jedinice ABiH razbježale već do Konjica.
Imaš podforum Devdesete, tema "Deblokada Sarajeva", pa probaj brabonjati među onima koji su bilo gore. Za to vrijeme možeš odjebati od mene.

Nisi smješan, još manje orginalan.
90minut

#304 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by 90minut »

Škobo Habu wrote:
hizo ramidovic wrote:
Imaš podforum Devdesete, tema "Deblokada Sarajeva", pa probaj brabonjati među onima koji su bilo gore. Za to vrijeme možeš odjebati od mene.

Nije pao u potpunosti Igman jer srbi nisu bili svjesni toga da su se samo mogli ušetati nikakve zapadne sile i debilni unprofor nisu spasile nešto to su četnicke bajke koje su ti uzeo kao činjenice.

Znamo kako smo prolazili kad su Holanđani držali mir.
hipija

#305 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by hipija »

Krajišnici i 7. muslimanska. Kakav crni UNPROFOR
insomnia78

#306 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by insomnia78 »

I naravno tako se u partizanskom maniru od Sanjinog fasizma dodje do rasula Armije na Igmanu
Škobo Habu

#307 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote:
Na drugoj temi prozivas Komsica kolika mu je plata. Samo zato sto je kritikovao yutelovske zablude.
Koja je to tema???
To kao i slicne prozivke su upravo taj crno-bijeli svijet kojeg spominjes i nista od tebe nije originalno. To je samo ista ona ideolosko-socijalna matrica kojoj pripada i Sanja i gdje su vjecito grozni Bosnjaci na tapetu sa svojim diskriminacijama i etnickim ciscenjem. Ne odlucujes ti ko je ispravan Vlah, podoban Vlah a ko tek prodan sa rokom upotrebe. Ni ti ni slicni koji ste toliko opsjednuti sa SDA da vam se sva prica pocela svoditi na vjecite kontre i crno-bijela zaokruzivanja.
Ti si nešto debelo ful'o ili pišeš samo da bi pisalo po forumu.
Bosansko-hercegovacka ideja ili bosanstvo nije nicija tapija a pogotovo ne tvoja i slicnih. Samo se smij grohotom. Cak i SDA moze biti bosanska, cak i Bosnjaci mogu biti Bosanci, komunjare i vehabije, nepismene nane po selima i carsijski jebivjetri sto jos prizivaju Sabana. U mojoj Banjaluci nije Alija otjerao Srbe od bosanstva, to ti garantujem - a za Sarajevo vise vjerujem ljudima koje znam.

Kladim se da ces me prekrstiti u SDA bota, klanjaca, fatmirovca,... hajd bas da vidim koliko boja imas izmedju crne i bijele.

Nije Alija otjerao u Banja Luci Srbe od bosanstva, ali nisam ti ja kriv što ste vi bili tamo veći Yugosloveni od onih sa Kalemegdana.
Trebamo mi, skandinavska dijasporo, po što ste vi svi po defaltu rego, početi prvo od sebe gledati odnos spram rata.
Ja sam u svojoj porodici imao iste te Yugoslovene, koji su svoje zablude platili glavom po brčanskoj Luci, vjerujući naivno da će ih JNA čuvati.
Na kraju ih je poslala u logore da ih prebijaju i ubijaju.

No sa druge strane, odmah da ti kažem, nije mene u ratu o srpskih granata i metaka spasio ni SDA, ni Alija.
Nas je spasila čista slučajnost i hrabrost jednog poejedinca.
Linija pukla, vojska se povlaći, srpski tenkovi nadiru, jedan čovjek sa jednom "zoljom" pogađa srpski tenk i onda se oni počinju povlaćiti.
Tog čovjeka danas nigdje nema na proslavama, obljetnicama, danima opštine, sportskim manifestacijama. Niko ga i ne spominje.
Zamjenili ga Alijini i Bakirovi demagozi.
Škobo Habu

#308 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Škobo Habu »

hipija wrote:Krajišnici i 7. muslimanska. Kakav crni UNPROFOR
Znaš li ti, uopšte, šta je sve palo dok 17. i 7. nisu stigle gore?

Sa kojih su se položaja povukli Srbi?

Đabe trolam temu. :-)
Kejn

#309 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Kejn »

Škobo Habu wrote: povlaćiti.
:lol: Kakav delegat
insomnia78

#310 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by insomnia78 »

Spasio hin cika Jovo.
Kejn

#311 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Kejn »

Spasio ih je Zlatko, slučajni prolaznik.
hAZNADAR

#312 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by hAZNADAR »

Škobo Habu wrote:

Koja je to tema??
Izvinjenje, zamijenio sam te nacas sa jednim drugim.

Nije Alija otjerao u Banja Luci Srbe od bosanstva, ali nisam ti ja kriv što ste vi bili tamo veći Yugosloveni od onih sa Kalemegdana.
Trebamo mi, skandinavska dijasporo, po što ste vi svi po defaltu rego, početi prvo od sebe gledati odnos spram rata.
Ja sam u svojoj porodici imao iste te Yugoslovene, koji su svoje zablude platili glavom po brčanskoj Luci, vjerujući naivno da će ih JNA čuvati.
Na kraju ih je poslala u logore da ih prebijaju i ubijaju.

No sa druge strane, odmah da ti kažem, nije mene u ratu o srpskih granata i metaka spasio ni SDA, ni Alija.
Nas je spasila čista slučajnost i hrabrost jednog poejedinca.
Linija pukla, vojska se povlaći, srpski tenkovi nadiru, jedan čovjek sa jednom "zoljom" pogađa srpski tenk i onda se oni počinju povlaćiti.
Tog čovjeka danas nigdje nema na proslavama, obljetnicama, danima opštine, sportskim manifestacijama. Niko ga i ne spominje.
Zamjenili ga Alijini i Bakirovi demagozi.
Prestali smi mi na sjeveru biti Jugosloveni jos od rata u Hrvatskoj kada su nas poceli kupiti i kada je pocelo sranje. Mnogo prije sarajevskih desavanja. A stradala je i moja familija i mnoge druge, samo zbog imena, nebitno ko je jos bio Jugos a ko ne.

Medjutim ovdje se ponovo ko zna koji put bosanskohercegovacka ideja ili bosanstvo tumaci samo kao necija tapija. Ne valja ti Komsic jer je eto populista i kao ide na guzove SDA, nabrajas druge podobnije nebosnjake koji su eto iznevjereni,..po kojem kriteriju?
Nije li to istovjetno kao sto sam rece:
Dvajest i kusur se živi u "demokratiji", ali se nije odmaklo od komunističke percepcije neistomišljenika.
i grohotom smijanje za neke druge igrace koji eto hoce da postanu vise bosanski a ne samo bosnjacki?

U ovoj temi o Sanji i onom sto ona simbolise to se samo moze protumaciti da je ona postala nevina zrtva.
tranquil

#313 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by tranquil »

Ova izjava ove nule jeste fašizam, pogotovo s obzirom na lokaciju, samo mislim da ljudi imaju pogrešnu predstavu o njenoj motivaciji.

Ako prevrtite film o Vlaisavljevićima malo unazad, sjetićete se da je Ugo branio fašistički ispad Fahre Radončića o "uređivanju" srpkinje Duške Jurišić na FTV. Tada su isto branili fašizam, samo sa drugim predznakom. Oni zapravo nemaju ideologije, nego su uvijek proračunato radili po nalogu onoga ko ih trenutno plaća.

Ona je uvijek bila i ostala plaćenik i ništa drugo, i kao takvu je treba tretirati.

Dakle, dajte toj nuli cenera, pa ćete vidjeti kako će promijeniti priču.

Ono što je najgore, nekako vidim da će se to nekad stvarno i desiti.
dembele

#314 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by dembele »

insomnia78 wrote:Spasio hin cika Jovo.
Ne pucaj!
Ne pucaj!
LBVIEW

#315 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by LBVIEW »

Škobo Habu wrote:
hizo ramidovic wrote:

Sam si kriv, da li svjesno ili ne, siris srpsku pripagandu. Srbe nikakav jebeni UNPROFOR nikad nigdje nije zaustavio, ne znam zasto bi to uradio bas na Igmanu, gdje im se ukazala prilika da zatvore jos jedan obruc oko Sarajeva. Tako su npr. govorili i za Bihac, a u stvarnosti su dobili po labrnjama da im i danas zvoni u usima.
LBVIEW

#316 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:I naravno tako se u partizanskom maniru od Sanjinog fasizma dodje do rasula Armije na Igmanu
Tipicna jugo prica - ne valja Alija, Srbe odvik'o od bosanstva(a ne Radovan kojeg je slijedilo preko 90 posto), spasio nas zapad(koji kurcem nije mrdno ni kad su im Srbi pred nosevima pocinili genocid :oops: ), Armija ni za kurca i sl.
A ljute se kad im se ljudi, zbog ovih ubleha, smiju.
insomnia78

#317 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by insomnia78 »

dembele wrote:
insomnia78 wrote:Spasio hin cika Jovo.
Ne pucaj!
Ne pucaj!
Lik ciji je jedini vojni uspjeh to sto je Srbin
hizo ramidovic

#318 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by hizo ramidovic »

Škobo Habu wrote: Imaš podforum Devdesete, tema "Deblokada Sarajeva", pa probaj brabonjati među onima koji su bilo gore. Za to vrijeme možeš odjebati od mene.

Jah...i sta velis, strucnjak, unprofor zagalamio, miteran zaprijetio i cetalji se usrali od straha i stali, jer su se oni inace plasili unprofora i ostovali dogovore...
Pa ja, kad se malo bolje azmisli, ima logike...
LBVIEW

#319 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by LBVIEW »

A ovako su "pomagali". :oops:
agent_zero

#320 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by agent_zero »

Našao se jedan SDA taliban da otvara temu.

Svaka čast Sanji, ne možeš gradom normalno proći, a da nemaš utisak da si u Afganistanu ili u nekoj drugoj primitivnoj i zatucanoj sredini od tih zakrabuljenih nindži.

Nit šta troše, samo prepadaju narod i prikazuju nas svijetu u najgorem svjetlu.

Zakrabuljeno kao u doba najgoreg primitivizma i islamskog radikalizma, najgori arapski šljam se sjatio ovdje, a sve pod sponzorstvom izdajničke turkofilsko arapofilske SDA i riđobradog mafijaškog kopileta!

Sanja, pravo u sridu i ne obraćaj pažnju na ove zatucane SDA talibane! ;)
hizo ramidovic

#321 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by hizo ramidovic »

Precera ga vala i ti, rodzo...
hAZNADAR

#322 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by hAZNADAR »

agent_zero wrote:Našao se jedan SDA taliban da otvara temu.

Svaka čast Sanji, ne možeš gradom normalno proći, a da nemaš utisak da si u Afganistanu ili u nekoj drugoj primitivnoj i zatucanoj sredini od tih zakrabuljenih nindži.

Zakrabuljeno kao u doba najgoreg primitivizma i islamskog radikalizma, najgori arapski šljam se sjatio ovdje, a sve pod sponzorstvom izdajničke turkofilsko arapofilske SDA i riđobradog mafijaškog kopileta!

Plus dijaspora :)
Kejn

#323 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by Kejn »

Prijavljen post. Vi iz "ruralnog SDP-a" bi morali nauciti neke osnove bontona i dijaloga.
dezurni_ucenik

#324 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by dezurni_ucenik »

:lol: :lol: mogu te zamislit kako ti neki arap prilazi sa debelim novcanikom. Mislim da bi brisao guzice njihove djece i jos bi polizao to. :lol: :lol:
dembele

#325 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević

Post by dembele »

Izgleda da su se preskakali časovi kod Sanjice
Locked