Najbolje se tu u svom mjestu o tome informisi u nekoj od agencija za registraciju auta, vjeruj mi, oni su stalno u tom poslu, najbolje će te uputiti, poslije mozes preko njih to sve i obaviti kod sebe, i tako im se odužitiopal wrote:Pozz,
u subotu idem u Sarajevo da pogledam jedno auto, te ako mi se svidi kupio bih ga. Auto je neregistrovano, uvezeno iz EU, plaćena carina i PDV. Posto nisam iz Sarajeva, zanima me sad kako da auto dovezem kuci....![]()
Ne mogu ga voziti bez tablica. Znam da postoji probne table, ali ne znam kako ih izvaditi, te da li to mogu obaviti za dan?
Hvala
Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mayab
#1176 Re: Kupovina auta u drugom gradu
- opal
#1177 Re: Kupovina auta u drugom gradu
To i namjeravam, samo ne znam da li mogu za jedan dan u Sa srediti probne tablice, samo da auto dovezem do kuće, onda je lakomayab wrote:Najbolje se tu u svom mjestu o tome informisi u nekoj od agencija za registraciju auta, vjeruj mi, oni su stalno u tom poslu, najbolje će te uputiti, poslije mozes preko njih to sve i obaviti kod sebe, i tako im se odužitiopal wrote:Pozz,
u subotu idem u Sarajevo da pogledam jedno auto, te ako mi se svidi kupio bih ga. Auto je neregistrovano, uvezeno iz EU, plaćena carina i PDV. Posto nisam iz Sarajeva, zanima me sad kako da auto dovezem kuci....![]()
Ne mogu ga voziti bez tablica. Znam da postoji probne table, ali ne znam kako ih izvaditi, te da li to mogu obaviti za dan?
Hvala
-
l33t
#1178 Re: Kupovina auta u drugom gradu
ne znam gdje zivis, koliko bi šlep uzeo za voznju, table su 50KM ako se varam nek me neko ispravi.
-
NediM17
#1179 Re: Kupovina auta u drugom gradu
na to da ces u subotu uzeti TT table zaboravi, jer mup ne radi subotom.
TT tablice bi mogao zavrsiti danas ili sutra, ali ti uopce nisi siguran hoces li kupiti taj auto, tako da ucoravo ti se to ne isplati raditi.
naravno treba ti osiguranje i ako ti budes vadio probne tablice moj ti je savjet uzmi odmah godisnje osiguranje koje ce vaziti i prilikom registracije vozila, jer ova osiguranja na par dana izadju relativno skupa.
ali da bi ti uopce mogao izvaditi probne tablice, potrebni su ti kupoprodajni ugovor i jos neki pripadajuci papira vozila.
takodjer, prilikom pristupanja procesu registracije tog vozila, TT table moraju biti vracene i odjavljenje, tako i da se dovezes na tehnicki pregled sa vazecim TT tablicama neces moci pristupiti tehnickom pregledu i registraciji dok ne vratis i ne odjavis TT table.
u principu jedini ispravan nacin za registraciju vozila po prvi put je placanje slepe da te doveze do tp-a i da te vrati kuci dok tablice ne budu gotove. takodjer, postoji i nelegalan nacin, a to je da neregistrovan auto sam odvezes do tp-a (ili stavis tudje tablice, mogu i razlicite, nikog nije briga
) , ali to moze biti skuplja pita nego tepsija, i to ne bih preporucio. ali cini mi se da je to praksa u ovoj drzavi.
uglavnom, da rezimiramo, taj posao ostavi za neki radni dan.
TT tablice bi mogao zavrsiti danas ili sutra, ali ti uopce nisi siguran hoces li kupiti taj auto, tako da ucoravo ti se to ne isplati raditi.
naravno treba ti osiguranje i ako ti budes vadio probne tablice moj ti je savjet uzmi odmah godisnje osiguranje koje ce vaziti i prilikom registracije vozila, jer ova osiguranja na par dana izadju relativno skupa.
ali da bi ti uopce mogao izvaditi probne tablice, potrebni su ti kupoprodajni ugovor i jos neki pripadajuci papira vozila.
takodjer, prilikom pristupanja procesu registracije tog vozila, TT table moraju biti vracene i odjavljenje, tako i da se dovezes na tehnicki pregled sa vazecim TT tablicama neces moci pristupiti tehnickom pregledu i registraciji dok ne vratis i ne odjavis TT table.
u principu jedini ispravan nacin za registraciju vozila po prvi put je placanje slepe da te doveze do tp-a i da te vrati kuci dok tablice ne budu gotove. takodjer, postoji i nelegalan nacin, a to je da neregistrovan auto sam odvezes do tp-a (ili stavis tudje tablice, mogu i razlicite, nikog nije briga
- Travnički Noćni Šetač
#1180 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Ja sam isto tako uzimao auto i prodavac mi je obezbijedio probne table... dosao sam nedeljom po auto a table su izvadjene u petak i vrijedile su 7 dana...
...
doduse ja sam bio u tom momentu siguran kupac, avans je vec bio uplacen i preuzimanje vozila dogovoreno za tu nedelju....
...
doduse ja sam bio u tom momentu siguran kupac, avans je vec bio uplacen i preuzimanje vozila dogovoreno za tu nedelju....
-
UmaX
#1181 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Jel' Ford kakav?Travnički Noćni Šetač wrote:Ja sam isto tako uzimao auto i prodavac mi je obezbijedio probne table... dosao sam nedeljom po auto a table su izvadjene u petak i vrijedile su 7 dana...
...
- Travnički Noćni Šetač
#1182 Re: Kupovina auta u drugom gradu
A ford ko ford... upola jeftiniji od passata a meni za ove moje godine odlican...
- shlauf
#1183 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Ako platiš policu u cjelosti za godinu dana onda dobivaš probne tablice za koje plaćaš 5,oo KM a traju 15 danal33t wrote:ne znam gdje zivis, koliko bi šlep uzeo za voznju, table su 50KM ako se varam nek me neko ispravi.
-
l33t
#1184 Re: Kupovina auta u drugom gradu
e to nisam znaoshlauf wrote:Ako platiš policu u cjelosti za godinu dana onda dobivaš probne tablice za koje plaćaš 5,oo KM a traju 15 danal33t wrote:ne znam gdje zivis, koliko bi šlep uzeo za voznju, table su 50KM ako se varam nek me neko ispravi.
-
UmaX
#1185 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Dobra stvar, ja sam znao da imaju te table ali konto to je skuplje od obicnih a ne jeftinije. 
- shlauf
#1186 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Tako sam ja uradio prije cca 2 mjesecaa kad sam išao u Mostar po auto.
Svakako ti sljeduje da platiš policu pa ili platio za nekoliko dana ili odmah za cijeli period ne možeš izbjeći to.
Svakako ti sljeduje da platiš policu pa ili platio za nekoliko dana ili odmah za cijeli period ne možeš izbjeći to.
- opal
#1187 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Hvala ljudi, konto sam... Idem u ponedjeljak
- opal
#1188 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Ljudino sta nam bi sa onim renault forumom?shlauf wrote:Tako sam ja uradio prije cca 2 mjesecaa kad sam išao u Mostar po auto.![]()
- shlauf
#1189 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Umroopal wrote:Ljudino sta nam bi sa onim renault forumom?shlauf wrote:Tako sam ja uradio prije cca 2 mjesecaa kad sam išao u Mostar po auto.![]()
- Ductus Holedocus
#1190 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Zna li neko cijenu privremenih tablica?Trebaju mi iz istog razloga kao i pokretacu teme 
- Optimist
#1191 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Ako se dobro sjecam, oko 30 KM za 3 dana najkraci period.
-
axe22
#1192 Re: Kupovina auta u drugom gradu
NediM17 wrote:
u principu jedini ispravan nacin za registraciju vozila po prvi put je placanje slepe da te doveze do tp-a i da te vrati kuci dok tablice ne budu gotove. takodjer, postoji i nelegalan nacin, a to je da neregistrovan auto sam odvezes do tp-a (ili stavis tudje tablice, mogu i razlicite, nikog nije briga) , ali to moze biti skuplja pita nego tepsija, i to ne bih preporucio. ali cini mi se da je to praksa u ovoj drzavi.
Ja prosle godine normalno odradio tehnicki s probnim tablicam.
Samo ne mozes predati za registraciju dok ne vratis probne (vratis probne i odmah predas za registraciju)
5 dana probni doslo oko 120-140 KM
- opal
#1193 Re: Kupovina auta u drugom gradu
shlauf wrote:Umroopal wrote:Ljudino sta nam bi sa onim renault forumom?shlauf wrote:Tako sam ja uradio prije cca 2 mjesecaa kad sam išao u Mostar po auto.![]()
Rahmet mu duši
- Industrialyzer
#1194 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Mogu li na probnim tablicama otici i zavrsiti tehnicki, vratiti auto u garazu, skinuti probne i razduziti ih u mup i onda otici registrovati auto?
- Bakir1
- Industrialyzer
#1196 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Hvala drug 
- Bakir1
#1197 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Policu uzimas odmah na godinu
-
emko1234
#1198 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Mogu li s ovim probnim što traju 3 dana otići na more jedno 7 dana i šta bude ako me skontaju? 
- Bakir1
#1199 Re: Kupovina auta u drugom gradu
ne mozes na potvrdi pise relacija kretanja a ne moze van granica, mores do neuma 
-
emko1234
#1200 Re: Kupovina auta u drugom gradu
Ma zajebajem se, nego cudi me da neki Bošnjak već ovo nije pitao.
Meni drug kupio auto u Hercegovini, golf 7. Neki nn salon, prije 2-3 godine. Bio vikend. Nije mogao čekat radni dan. Stavi table od šure, golf 6. Uzme njegove papire. I gas. Zaustavi ga patrola u Konjicu, radi kontrole. Normalno vozio. Čoek da papire, ovi nisu ni skontali. Hvala, doviđenja i prijatno.
Kaže lik, ja se oduzeo. Već mi je sve prošlo kroz glavu

Meni drug kupio auto u Hercegovini, golf 7. Neki nn salon, prije 2-3 godine. Bio vikend. Nije mogao čekat radni dan. Stavi table od šure, golf 6. Uzme njegove papire. I gas. Zaustavi ga patrola u Konjicu, radi kontrole. Normalno vozio. Čoek da papire, ovi nisu ni skontali. Hvala, doviđenja i prijatno.
Kaže lik, ja se oduzeo. Već mi je sve prošlo kroz glavu