Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
90te su bile odlicne i bile su godine napretka, inovacija i neke vrste renesanse kad su u pitanju kulturne stvari (muzika, film i druge umjetnosti). Jebi ga, kod nas rat pa smo fulili, ali i kod nas je druga polovina 90ih nekako fina i slatka bila. Vjerovatno iz drugih razloga. Ima cnn dokumentarac.
Edit: u nekom nasem mikrokosmosu ja mislim da smo mi 90te dozivili 80ih. Ne da smo bili napredniji nego smo se nekako otvorili i otkrili neke stvari u ekonomskom i tehnoloskom smislu. Abi kulturabje 80ih kod nas uznapredovala. Mislim na neke muzicke i filmske trendove.
Imale su generaciju x kao teske individualiste, a idealiste iz uvjerenja, u najboljim godinama. U svijetu u kojem se cinilo da se napokon moze odahnuti i zivjeti.
Puno svega- i trasha i zlatnih stvari.
90e ovdje vecinom ljude veze za rat a ako pogledamo globalno to je neka era zblizavanja svijeta globalizacija prvo ukidanjem hladnog rata a onda i internetom
Jebite se devedesete
Ma, jebite se devedesete, vas mogu jedino psovati
Za vama niko neće žaliti, niti vam stihove kovati
Jednu ste mladost sludele.
Budite sretne ako vam i strofu udele pred crkvom pravih vrednosti
Ma, jebite se devedesete i vaša priča je gotova
I da bog da se nikad ne sete svih onih protuva i skotova
kad zakon metlom zamane ili ih pusti da se međusobno tamane
što ima svojih prednosti
Talijanski fudbal i Sedam Sestara, grunge era, zlatno doba sitcoma Seinfeld, Friends, Frasier, Fox Mulder i Scully, dobar hiphop to je na prvu što me asocira, osima rata naravno.
Last edited by Point. on 10/07/2019 20:42, edited 1 time in total.
Ako si ikada bila na koncertu sjajne Britney, onda znas da je to vise heavy metal performans, nego taj pop koji se cuje sa radija i CD-a(valjda smo u 90-im ).
Komplet Grunge pokrer sa gomilom fantastičnih bendova, Sonic Youth na vrhuncu snage, Pixies i Radiohead, širenje metala među šire narodne mase sa the dark album od Metallica, interesantna elektronika, Prodigy i Massive Attack a Sadie ističe boy bands bez trunke kreativiteta i američke pevaljke tipa Britni.Tobejarabi.
broj dva wrote:Komplet Grunge pokrer sa gomilom fantastičnih bendova, Sonic Youth na vrhuncu snage, Pixies i Radiohead, širenje metala među šire narodne mase sa the dark album od Metallica, interesantna elektronika, Prodigy i Massive Attack a Sadie ističe boy bands bez trunke kreativiteta i američke pevaljke tipa Britni.Tobejarabi.
ja sam dijete devedesetih ,ti vjerovatno 80ih ili 70ih pa zbog toga mozda
HAVANA wrote:Jebite se devedesete
Ma, jebite se devedesete, vas mogu jedino psovati
Za vama niko neće žaliti, niti vam stihove kovati
Jednu ste mladost sludele.
Budite sretne ako vam i strofu udele pred crkvom pravih vrednosti
Ma, jebite se devedesete i vaša priča je gotova
I da bog da se nikad ne sete svih onih protuva i skotova
kad zakon metlom zamane ili ih pusti da se međusobno tamane
što ima svojih prednosti