Ko god samo da nisu Republikanci tj. Trump.swanfilter wrote:Iz ove nase perspektive, samo Biden ...
USA - Izbori za predsjednika 2020
- Tesla Edison
#26 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
-
zilog
#27 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Skoro da je svejedno, ostaje odlazeca administracija...
Kada je izabran Trump, mislio sam -potop. Referendum za mjesec-dva. Prodje otad 5 bajrama, Miletu se ne ukinuse sankcije.
Mozda je dobro sto se Obama nije previse bavio Bosnom, tako da bronzani nije bio u erase modu kao za MediCare...
Kada je izabran Trump, mislio sam -potop. Referendum za mjesec-dva. Prodje otad 5 bajrama, Miletu se ne ukinuse sankcije.
Mozda je dobro sto se Obama nije previse bavio Bosnom, tako da bronzani nije bio u erase modu kao za MediCare...
-
dezurni_ucenik
#28 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
wewa wrote:bojim se da cemo onu mrkvu gledati jos jedan mandat, kad pogledam demokrate i njihove potencijalne kandidate
Tesko. Sad ce se probuditi razocarani Sandersovi glasaci i izace na izbore sljedece godine. Valjda ce shvatiti sta su uradili svojim neizlaskom.
- jeza u ledja
#29 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa sta ako se ti glasaci nanovo razocaraju ako njihov kandidat izgubi, a pobjedi neko tipa Biden?dezurni_ucenik wrote:wewa wrote:bojim se da cemo onu mrkvu gledati jos jedan mandat, kad pogledam demokrate i njihove potencijalne kandidate
Tesko. Sad ce se probuditi razocarani Sandersovi glasaci i izace na izbore sljedece godine. Valjda ce shvatiti sta su uradili svojim neizlaskom.
-
dezurni_ucenik
#30 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jednom se glupost napravila drugi put nece. Pravili se pametni i Donald hladno uzeo izbore. Valjda nece biti toliko ludi drugi put zaredom.
- GandalfSivi
#31 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kupilo se kokica, veceras i sutra pocinje dernek. Puno ce ih biti na stage-u za kakve kvalitetne debate, ali mora se poceti sa procesom ciscenja...
- jeza u ledja
#32 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Mislim da ce se nakon veceras, a pogotovo sutra, mnoge stvari rascititi, mitovi razbiti, a mozda i pojaviti neki novi ljudi.
- Ja_Ja
#33 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Za Bosnu i Hercegovinu Biden je daleko najbolji kandidat.
Generalno gledajuci mislim da ce Biden proci dalje, djelimicno zato sto su Amerikanci u zadnjih par godina imalali neortodoksnog predsjednika i mislim da su se zazelili nekog bijelog staronje. Zazelili su se i realne politike i "normalnih" standarda koji su naruseni Trumpom, ali isto tako mislim da ce on sa centra skrenuti malo u lijevo i "prisvojiti" neke od ideja koje poturaju Sanders i Warren. Trenutno najozbiljniji kandidat.
Sanders me razocarao zadnjih par godine. Veoma malo je uradio da prosiri svoju ideologiju, veoma slabo je gurao kandidate koji su bili na izborima tokom ovih zadnjih par godina tako da nisam siguran u njega.
A ostali, ce mo da vidimo nakon vecerasnje debate u kom smijeru ce to da ide.
Generalno gledajuci mislim da ce Biden proci dalje, djelimicno zato sto su Amerikanci u zadnjih par godina imalali neortodoksnog predsjednika i mislim da su se zazelili nekog bijelog staronje. Zazelili su se i realne politike i "normalnih" standarda koji su naruseni Trumpom, ali isto tako mislim da ce on sa centra skrenuti malo u lijevo i "prisvojiti" neke od ideja koje poturaju Sanders i Warren. Trenutno najozbiljniji kandidat.
Sanders me razocarao zadnjih par godine. Veoma malo je uradio da prosiri svoju ideologiju, veoma slabo je gurao kandidate koji su bili na izborima tokom ovih zadnjih par godina tako da nisam siguran u njega.
A ostali, ce mo da vidimo nakon vecerasnje debate u kom smijeru ce to da ide.
- jeza u ledja
#34 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sandersova jacina kao predsjednika ovisi od podrske koju bude imao od Kongresa. Bez njihove podrske ne moze puno napraviti.
Danas cuh na radiju neko kaze - podjela kod Demokrata nije toliko podjela lijevo-desno vec vise izmedju ljudi koji misle da sistem treba iz temelja mijenjati i onih koji misle da je sistem dobar, samo mu treba povremeno mijenjanje kursa.
A Trump je tu u prednosti, kao svaki predsjednik koji brani titulu - on ne mora ici u stranu u primaries da bi privolio odredjenu grupu.
Danas cuh na radiju neko kaze - podjela kod Demokrata nije toliko podjela lijevo-desno vec vise izmedju ljudi koji misle da sistem treba iz temelja mijenjati i onih koji misle da je sistem dobar, samo mu treba povremeno mijenjanje kursa.
A Trump je tu u prednosti, kao svaki predsjednik koji brani titulu - on ne mora ici u stranu u primaries da bi privolio odredjenu grupu.
- burgundy
#35 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Već ima tema.Donald će opet biti President.Ali dobro ovo neka bude sve vezano za izbore.
- jeza u ledja
-
Moenx
#37 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ovog puta denokrate dobijajujeza u ledja wrote:aaajmoo![]()
- Jack Be Nimble
#38 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Warren + Julio.
Ipak vazno je uzeti senat a onda crveni moze jos 4 godine.
Ipak vazno je uzeti senat a onda crveni moze jos 4 godine.
- spreca
#39 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Moramo sacekati da vidimo na koga ce tipovati Rudonja Laktaski.....to je vaznije od misljenja tamo nekih amerikanaca 
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#40 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Vrlo dobro.jeza u ledja wrote:Danas cuh na radiju neko kaze - podjela kod Demokrata nije toliko podjela lijevo-desno vec vise izmedju ljudi koji misle da sistem treba iz temelja mijenjati i onih koji misle da je sistem dobar, samo mu treba povremeno mijenjanje kursa.
Reci mi, ima li jasnih naznaka ko od poznatijih demsovih primaries kandidata (Sanders, Biden, Warren, Harris, Gabbard...) pripada reformističkoj, a ko - uslovno rečeno - "konzervativnoj" struji iz pomenutog radio-komentara?
- CPT
#41 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sanders, svi ostali su vise corporate dems (Biden cak i doslovce)Challenger_ wrote:Vrlo dobro.jeza u ledja wrote:Danas cuh na radiju neko kaze - podjela kod Demokrata nije toliko podjela lijevo-desno vec vise izmedju ljudi koji misle da sistem treba iz temelja mijenjati i onih koji misle da je sistem dobar, samo mu treba povremeno mijenjanje kursa.
Reci mi, ima li jasnih naznaka ko od poznatijih demsovih primaries kandidata (Sanders, Biden, Warren, Harris, Gabbard...) pripada reformističkoj, a ko - uslovno rečeno - "konzervativnoj" struji iz pomenutog radio-komentara?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#42 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne mislim da je on (Sanders) jedini.
Last edited by Challenger_ on 27/06/2019 11:32, edited 1 time in total.
-
Haman2
#43 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kako sad izgleda Trump ima slabu konkurenciju. Mozda se ipak pojavi neki ozbiljniji kandidat.
-
Seyfo
#44 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jedno je za koga mi navijamo a drugo je ko će uzeti izbore.
Biden i Trump. Trump uzima lopatom.
A kampanja će biti mnogo mnogo mnogo zabavna. Budala je vidjela da se isplati biti cirkusant,seksist, neznalica, pokazivati svu raskoš svoje gluposti, neznanja, idiotizma, narcisoidnosti, nekompetentnosti i opće gluposti, tako da će biti u kampanji još više takav. I uzeti izbore ne lopatom, nego bagerom.
Pa sjetimo se Busha jr, veće budale i idiota nije Amerika do tad vidjela, njegovi biseri se ovu "Bushizmi"(taj termin je i zvaničan), njegova uloga u 9/11 i sve ostalo...i uze drugi mandat glatko.
Zašto ga ne bi uzeo Trump?
Biden i Trump. Trump uzima lopatom.
A kampanja će biti mnogo mnogo mnogo zabavna. Budala je vidjela da se isplati biti cirkusant,seksist, neznalica, pokazivati svu raskoš svoje gluposti, neznanja, idiotizma, narcisoidnosti, nekompetentnosti i opće gluposti, tako da će biti u kampanji još više takav. I uzeti izbore ne lopatom, nego bagerom.
Pa sjetimo se Busha jr, veće budale i idiota nije Amerika do tad vidjela, njegovi biseri se ovu "Bushizmi"(taj termin je i zvaničan), njegova uloga u 9/11 i sve ostalo...i uze drugi mandat glatko.
Zašto ga ne bi uzeo Trump?
- AleksoMKD
#45 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Tulsi ispada iz trke, ako je uopste imala sanse.

- CPT
#46 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Medju navedim, jeste. Cak i on je uslovno.Challenger_ wrote:Ne mislim da je on (Sanders) jedini.
- CPT
#47 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jacob Wohl?!AleksoMKD wrote:Tulsi ispada iz trke, ako je uopste imala sanse.
- AleksoMKD
#48 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
I svi ostali, koliko vidim napadaju je svi. Ona je oznacena kao Ruski kandidat i pro Assadista.CPT wrote:
Jacob Wohl?!![]()
https://www.nbcnews.com/politics/2020-e ... rd-n964261
Russia's propaganda machine discovers 2020 Democratic candidate Tulsi Gabbard
Experts who track websites and social media linked to Russia have seen stirrings of a possible campaign of support for Hawaii Democrat Tulsi Gabbard.
- CPT
#49 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
za pocetak ne bi citirao gore pomenutog, nigdje i nikad...AleksoMKD wrote:I svi ostaki, koliko vidim napadaju je svi. Ona je oznacena kao Ruski kandidat i pro Assadista.CPT wrote:
Jacob Wohl?!![]()
i ne bi "pro Assadista" koristio kao nesto lose, pogotovo sa stajalista SAD
- AleksoMKD
#50 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ovaj mi je prvi naletioCPT wrote:za pocetak ne bi citirao gore pomenutog, nigdje i nikad...AleksoMKD wrote:I svi ostaki, koliko vidim napadaju je svi. Ona je oznacena kao Ruski kandidat i pro Assadista.CPT wrote:
Jacob Wohl?!![]()
i ne bi "pro Assadista" koristio kao nesto lose, pogotovo sa stajalista SAD
A izgleda da ce osim Ruskog igraca Tulsi biti i pro Iranski igrac u medijima.