KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ovo_malo_duse

#3126 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by ovo_malo_duse »

Dozer wrote:Stvar je u tome sto je za rak potrebno THC, ne CBD ulje.
250-300 E je cijena za 5 ml THC-a.
Nemam pojma o tome ali medicinsk kanabis je CBD. A "euforia" dio je THC.
Tako bar pise svugdje. I ovaj CBD je legalan a THC je zabranjen.
Opet kazem da pojma nemam o tome ali svugdje pise da je CBD dio koji pomaze a THC dio ba a u sevdah.
Dozer

#3127 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Rampage wrote:Ja sam plaćao 250 eura bočice od 5ml prošle godine, ustvari sada već pretprošle godine, vrijeme prolazi.

Doduše porijeklom iz Hrvatske, nije pravljeno kod nas.
Ti si uzimao iz HR, ali je to original od Simpsona iz Ceske. Nikad mi ne rece jel' ista pomoglo...?
Dozer

#3128 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

ovo_malo_duse wrote: Nemam pojma o tome ali medicinsk kanabis je CBD. A "euforia" dio je THC.
Tako bar pise svugdje. I ovaj CBD je legalan a THC je zabranjen.
Opet kazem da pojma nemam o tome ali svugdje pise da je CBD dio koji pomaze a THC dio ba a u sevdah.
Da, THC (preciznije - tetrahydrocanabidol-9) jeste onaj psihoaktivni kanabidoid, medjutim upravo je on zasluzan za budjenje receptora u nasem mozgu, cime se onda, na neki nacin, resetuje nas imunosni sistem i pocinje prepoznavati celije raka kao neprijatelje, sto prije toga nije slucaj.

Ostali kanabidoidi to ne rade, tj. CBD ulje bez THC-a, a sto se naziva "medicinskim kanabisom". CBD ulje takodjer ima razna blagotvorna dejstva i moze pomoci kod razlicitih blazih i ranih stadija raznih oboljenja (razne neuralgije, MS, CP, razni bolovi, itd.), medjutim kod karcinoma je potreban THC.

Iscitaj temu od pocetka, ima dosta toga.
Rampage

#3129 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Rampage »

Dozer wrote:
Rampage wrote:Ja sam plaćao 250 eura bočice od 5ml prošle godine, ustvari sada već pretprošle godine, vrijeme prolazi.

Doduše porijeklom iz Hrvatske, nije pravljeno kod nas.
Ti si uzimao iz HR, ali je to original od Simpsona iz Ceske. Nikad mi ne rece jel' ista pomoglo...?
Da, da, to je to.

Nažalost, bilo je prekasno za oca, umro je prije pola godine.

Odgovor na pitanje da li je pomoglo i nije baš jednostavan - pričao sam ti da su mu doktori davali par mjeseci života, obzirom na oblik i stadij karcinoma (maligni melanom) a on je ipak živio dvije i po godine nakon što je prošao terapiju THC-om.

Trebam napomenuti i činjenicu da je išao i na hemoterapije, 8 kompletnih ciklusa a 9. ga je oborio. Odluka je bila u potpunosti njegova da ide i na hemoterapije, jednostavno se nisam htio u to miješati.

Uglavnom, mišljenja sam da mu je THC produžio život, posebno kad se sjetim iznenađenja i nevjerice na licu medicinskog osoblja na onkologiji koji su bili upućeni u njegovu bolest. Jednostavno nisu mogli vjerovati da je bio živ i nakon dvije godine duranja s tako opakom bolešću.

Kad sad razmislim o svemu, hladne glave, mislim da je njemu jednostavno bilo dosadilo i da se na kraju predao...

A tebi još jednom hvala na svemu :thumbup:
Dozer

#3130 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Steta... I saucesce (ako vec nisam izjavio) :roll:
I ne zahvaljuj se, nemas za sta.

Nazalost, ali doktori tjeraju svoje famozne protokole do besvijesti, cak i kad vide da ne daju nikakve rezultate, a pogotovo kad vide da nesto drugo daje rezultate.
A pacijenti se tada nalaze izmedju dvije vatre, sto je i logicno... Nadaju se najboljem, ali rijetko ko je sposoban i spreman da doktorima kaze bilo sta, pa makar i da smanje doze HT... A HT su, opstepoznato, otrov za nas.

Ali, jbg...
alphonse kauders

#3131 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by alphonse kauders »

Pozdrav, da i ja podijelim sa vama očevo iskustvo.

Dakle, juni prošle godine otac (72g) operiše izraslinu na prostati. Poslije operacije mu trebali raditi biopsiju izrasline, međutim godišnji odmori, njegova pasivnost - uglavnom do decembra nikakvog tretmana nije imao.
U decembru 2018. mu nova izraslina blokira dovod mokraće u bubrege i zamalo završava na dijalizi (prekasno otišao doktoru), ali srećom uspiju mu izvući vodu iz bubrega i poslije toga mu rade operaciju na prostati te amputiraju testise (da bi ukinuli sirenje testosteronom).

Nakon operacije, patahistološkim nalazom mu konstatuju rak prostate po Gleason score 9 (visoki stepen), sa mogućim metastazama.
Stanje poslije operacije kod starog prilično loše, slabost, on demoralisan, već neke oproštajne govore drži, ali okej van životne opasnosti još uvijek.

U januaru, preko forumaša (zna on ko je:), hvala mu mnogo još jednom) dobijem kontakt za nabavku ulja iz Hrvatske (250EUR 5ml). Starog odvraćamo od kemoterapije i zračenja, i nagovaramo ga da prođe samo terapiju uljem.

Od januara do kraja aprila stari nije imao nijedan onkološki tretman, tj. koristio je samo ulje. Od početnog rezultata tumor markera prostate PSA= 37 (slovimatridesetsedam (0-4 je normalno), do kraja aprila je došao do 3.5 (za starije od 70g toleriše se čak i do 6.5). Čak mu je i PSA% u granicama normale. Na kraju aprila prolazi kroz jedan ciklus zračenja i završava uporedo terapiju uljem.

Trenutno stanje starog - sadi povrće u plasteniku na vikendici, normalno funkcioniše, krvna slika odlična, PSA uredan, a doktori su mu dali uputnicu za MRI, da vide stanje.

Eh, sad - ako ga ulje nije izliječilo (tj. zaliječilo), ja sam duboko ubijeđen da mu je usporilo dalje širenje raka. Dakle, daleko od toga da mislim da je izliječen (i dalje je tu opasnost od metastaziranja na druge organe, vidjećemo nakon MRI), ali da mu je ulje produžilo život i da ga je dovelo u ovo sasvim funkcionalno stanje - to sam više nego ubijeđen.

U ovom slučaju treba imati i na umu da su njegove godine prednost u ovom slučaju, jer sve ide sporije u kasnijim godinama života, pa i širenje raka. Također, forsiramo mu zdravu ishranu (bez šećera, bez mesa, što manje tijesta) i jačanje imuniteta tako da je i to vrlo važan segment liječenja.

Treba napomenuti da doktori na onkologiji nisu pokazali nikakvo zanimanje kako li mu se stanje za pola godine toliko znatno poboljšalo bez ijednog onkološkog tretmana, a u decembru mu konstatovali onakav stepen raka.

Mi svakako pratimo i dalje njegovo stanje, ali otac je zasad čvrste volje da ne želi prolaziti hemoterapiju (prema radijaciji je otvoren).

Još jednom - nemam nikakvih iluzija da je došlo do potpunog izlječenja, ja bih bio presretan i stagnacijom trenutnog stanja štagod mu je sada u tijelu (zavisno šta MRI pokaže). Naravno, spreman sam na sve pa i na povratak bolesti, ali suština je to da me je ovaj tretman uljem uvjerio kao nešto efikasno a neškodljivo ljudskom organizmu.
Dozer

#3132 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Sta reci za starog, a i za tebe, osim - :thumbup: :thumbup:

Savjet br. 1 (i ne samo tebi, nego svima):
Neka nastavi s THC uljem. Sad ga vec sigurno vise ni ne osjeca (u smislu onih standardnih inicijalnih manifestacija THC-a) jer se organizam odavno adaptirao. Ali, sad neka ide po onim malim ali konstantnim dozama - 2-3 "zrna rize" 3x dnevno.

Savjet br. 2 (takodjer svima i bez obzira na HT, zracenja i THC ulje) - odrzavanje/popravak krvne slike:
Od sljedecih sastojaka praviti smoothie (u blenderu ala NutriBullet, s tim sto u FIS-u ima odlican Sencor istih karakteristika kao i NutriBullet, ali 3x jeftiniji).

Svaki dan popiti pola litre smoothie-ja sa sljedexim sastojcima (sve zajedno strpati u blender i maksimalno izmiksati i samljeti, da bude skroz tecno (poneka grudvica mora ostati, no sikirirki)):
- 1 jabuka (dobro je oprati i izrezati, bez kospica),
- 1 limun (oguljen, naravno),
- 1 kuhana cvekla ili komad cvekle velicine limuna (ovo ima i kupiti ponekad u Mercatoru, Bingu ili Konzumu, upakovano u kese po 0,5 kg, sto moze biti dovoljno za 5-6-7 smoothie-ja, zavisno od velicina. Cisto da se ne patite s kuhanjem sirove cvekle),
- 1 mrkva normalne velicine, cca. 15-ak cm, ili dvije manje,
- 7-8 badema (ne vise od ovoga),
- 7-8 sjemenki kajsije (ne vise od ovoga. Izgleda slicno bademu, samo malo manje. Ima u Butik Bademu),
- 1 cajna kasika susama (to je ona srednja, izmedju one za supu i one male za kafu),
- 1 cajna kasika sjemenki lana,
- 3 datule/hurme (obavezno izvaditi kospe iz njih prije miksanja),
- 2 suhe smokve,
- 1 supena kasika suhih grozdjica,
- 1 puna cajna kasika meda,
Kad sve ovo potrpate u blender, dodate hladne vode do pola posude, i onda sve smiksate (cca. 1 min.), zatim dodate jos vode do pred vrh posude (nemojte pretrpati jer ce onda prskati iz blendera), i jos par sekundi miksati da se izjednaci, pa presuti to sve u neku flasu od 1l (najbolje je kupiti one sirokog grla, za mlijeko), dodati vode do vrha flase, promuckati, i u frizider. To je "doza" za 2 dana, po pola litra dnevno, moze po casu ujutro i navecer.

Sve ovo mozete kupiti u svim supermarketima ala Bingo, Mercator, Konzum (samo sjemenke kajsije nisam vidio kod njih).

Ovo ce podizati imunitet, odrzavati zeljezo u krvi, kao i cijelu krvnu sliku koju ce HT uredno srozati vec nakon druge terapije.
Kao dodatak THC ulju je takodjer odlicno, a pri tome je i hranjivo.
Last edited by Dozer on 13/05/2019 15:48, edited 1 time in total.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3133 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by dr.gog »

Dozer wrote:
Ostali kanabidoidi to ne rade, tj. CBD ulje bez THC-a, a sto se naziva "medicinskim kanabisom". CBD ulje takodjer ima razna blagotvorna dejstva i moze pomoci kod razlicitih blazih i ranih stadija raznih oboljenja (razne neuralgije, MS, CP, razni bolovi, itd.), medjutim kod karcinoma je potreban THC.

Iscitaj temu od pocetka, ima dosta toga.
Ovo ja pokušavam objasniti dvojici tvrdoglavih kolega...Dok nisam isprintao 20 stranica materijala (tražili su samo provjerene izvore), nisu htjeli ni čuti za th sa THC. Onda su drobili kako je cijena nenormalna, i kako se ne može kontrolirati koncentracija THC, pa to njih baca u brigu da ne "otruju" čovjeka :-) :lol: . I kad ,ko fol, prihvate da im se pacijent "drogira", ipak oni šute pred Šefovima :( . Ukratko, uz ostalo, moram se potruditi i da o ovome skupim još materijala za prestojeće promjene u ovoj oblasti. Traži se dosta toga, a nadam se da ćemo uspjeti. @Dozer, inače, čitaju ti se upisi na ovoj temi :D .
Dozer

#3134 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

A koliko si me napadao u pocetku :D
I tesko ces doci do materijala...pogotovo medicinskog. Naprosto jer medicina, a pogotovo farmacija, bas i ne zele da se o ovome puno pise. Da su htjeli, mogli su do danas odraditi bar 10 totalnih klinickih studija. Nije da nisu imali vremena tokom proteklih 60-ak godina, koliko se zna za blagotovrnost THC-a, i marihuane uopste...

Najbolje su mi te doktorske - "provjereni izvori" :D
Pa koji ce ti klinac bolji izvor od pacijenta kojeg gledas kako ustaje samo od toga, jbt... To ja zovem "zakucani mentalni sklop". I razumijem ja to, ljudi ucili godinama, nesto im se utuvilo u glavu, i onda je vrlo tesko prihvatiti da to nije zapravo tako.
I konstantno se drze onoga sto su naucili (doktori), tj. iskljucivo medicinskih izvora. A svi znamo da su medicinski izvori i te kako podlozni biznisu, tj. farmaceutima.

A interesantno je sto se ti isti doktori ne drze istog principa i u obrnutom pravcu. Konkretno za HT i zracenja. Koji je sveukupni postotak izljecenja karcinoma metodama hemoterapije (citostaticima) i zracenjem...? Da li prebacuje 15%?
Dakle, vise je nego jasno da HT i zracenja imaju vrlo, vrlo malo uspjeha protiv ove bolesti, a i to sto imaju najcesce je radi pravovremenog otkrivanja bolesti.
Ali, to se uredno smatra jedinim validnim medicinskim metodama, a dokazani otrov za nas organizam (citostatici) se i dalje uredno daju ljudima, i pri tome se nazivaju "lijekom"...

Zasto doktori ne razmisle na realnim i cinjenicnim osnovama - pa, znamo da citostatici rade sta rade, hajde da ljudima bar savjetujemo da probaju i nesto drugo, a za sta imamo dokaze u okruzenju da djeluje...?
fortaleza

#3135 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by fortaleza »

Pojedinac se moze izlijeciti, ali ne i mase. Onaj tko postuje svoje tijelo i duh i razmislja otvoreno ce doci do informacija o ulju i svojevoljno prihvatiti "alternativno lijecenje" (mada je kemoterapija alternativna u stvari) dok je prirodni pripravak osnova.

Da bi se cijela populacija lijecila ovim potrebno je mijenjati sustav, ali takav se ne moze mijenjati zbog tvrdo naucenih stavova i uloga. Hajd nek pojedinac (poput doktora) izvrgne svu svoju cjelozivotnu filozofiju i struku i prihvati novo, al da to masa napravi. Nemoguce.

Ali zato mozes unutar svog okruzenja siriti ovakve pozitivne price poput izljecenja pa ipak ima dovoljno informacija koje naravno nekome trebaju.
Dozer

#3136 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Problem je u tome sto medicina, i farmacija, za ovo znaju decenijama. Vremenom se to i zaboravilo, najvise radi vrlo ciljanog "pumpanja" negativne fame oko marihuane.
Nemojmo zaboraviti da se do kraja pedesetih THC ekstrakt iz marihuane prodavao sirom svijeta - u apotekama. A marihuana bila potpuno legalna.
Onda odjednom, i nicim konkretnim izazvano (osim pocetka fame da je to opojna droga koja izaziva ovisnost), pocinje satanizacija marihuane, THC se povlaci iz apoteka, a marihuana se delegalizuje i stavlja na liste protivzakonitih opojnih droga.

Istovremeno, tj. vrlo kratko nakon toga, pocetkom sezdesetih, pojavljuje se heroin, pocinje ekspanzija oboljenja od karcinoma, i pojavljuju se farmaceutski preparati i "lijekovi" za rak.
Ovo su sve istorijske cinjenice, lako provjerljive.

I, iako su mnogi trazili da se urade klinicke studije i laboratorijske analize kojima bi se potvrdilo da THC ima vrlo pozitivan ucinak na nas imunosni sistem, a s njim i nase sveukupno zdravlje, to se nikad nije desilo u obimu i na nacin da se uzme npr. 1000 oboljelih od raznih karcinoma, razlicitih godina starosti, i da se na njima testira djelovanje cistog THC koncentrata iz prirodne biljke.
I tako vec 6+ decenija...

Da Rick SImpson prije desetak godina nije pokrenuo pricu, radi cega je morao pobjeci iz rodne Kanade (ima s pocetka teme malo vise o ovome), mi vjerovatno ni danas ne bismo znali za THC i cinjenice o njemu i marihuani.
fortaleza

#3137 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by fortaleza »

Pa o tome se i radi, Rick je djelovao u svojoj okolini i prosirio pricu te tako upoznao vise ljudi s ovom tematikom, dao mogucnost novim informacijama.
Dozer

#3138 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

I umalo zaglavio 7 godina zatvora... Da nije zbrisao u azil u Cesku, sad bi vjerovatno gulio zatvor...
Sud nije dozvolio ni jednog jedinog svjedoka da svjedoci u njegovu korist, a pred sudom bilo skoro 1.500 ljudi kojima je pomogao, i to potpuno besplatno. Nema koga nije bilo, od djece, do pravnika i doktora.
A 7 godina mu rebnu radi - uzgajanja. Nisu mu mogli dokazati prodaju ni trave, ni ulja.
I danas je u Pragu, a tamo je dosao kod covjeka cijeg je oca izlijecio. Ovaj ga zvao odmah nakon sudjenja da bjezi kod njega.
Dozer

#3139 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

nosara wrote:...
Budi drug i podijeli i svoje pozitivno iskustvo s narodom. Nemoj da te moram cerat :)
nosara

#3140 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by nosara »

Dakle, RA, galopirajuci, osteceni zglobovi ruku, nogu, stalne upale, bolovi, slaba do nikakva pokretljivost, u periodima velikih promjena vremena stanje za hospitalizaciju.

Od prije godinu dana ukljuceno CBD ulje (na savjet naseg Dozera, hvala mu do neba! :kiss: ) uz terapiju koja nije davala nikakve rezultate, svi simptomi RA se povukli odmah po pocetku uzimanja terapije, nalazi koji se rade periodicno odlicni, napominjem da nije bilo nikakvih drugih intervencija (prehrana, fizikalna i slicno).
Dozer

#3141 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Tako, brate, sta si se stisk'o. :thumbup:
A meni se ne moras zahvaljivati. Zaista mi je vise nego drago da je mala bolje, tj. da je sada dobro, koliko sam shvatio. Sve ostalo je manje bitno. :sretan: :hajmooo:

Daj samo i jos koji detalj o tome sta si tacno koristio (ulje ili pastu, jer kod CBD-a postoji i jedno i drugo, pri cemu je ulje tecnije, bas skoro kao obicno ulje, a pasta je gusta kao i THC ulje), kako si dozirao, da li je bilo nekih manifestacija (iako ih od CBD-a bez THC-a nema), itd.. To je ono sto ljude zanima i radi cega i zaziru od svega ovoga. Svi kontaju da ce se navuci jer to potice od marihuane... :roll:

Jel' se mala navukla, jel' postala teski ovisnik, jel' vas gaza nogama po kuci, itd.?

P.S. Izvinjavam se ja i tebi, a i ostalima koji su me pitali za sve ovo preko PP, a sto nikad ne upitam kako su ljudi, kako je sve proslo, kako ide... Ne bih da budem pogresno shvacen, ali preko 30 ljudi me pitalo sve i svasta, od doziranja, do kontakata i nacina za nabavku, a kako je inbox ovdje ogranicen, tako moram brisati poruke da bi mogle dolaziti nove, i onda zaboravim ko me sve i sta pitao (izlapio malo, valjda...jbg...). Sorry za to.

U svakom slucaju, bilo bi odlicno kada bi svi koji su koristili bilo koju varijantu (CBD ili THC, svejedno), napisali svoja iskustva ovdje. Bilo da su pozitivna ili negativna. Ne radi mene, nego radi svih koji ovo citaju i kojima sve ovo moze sutra zatrebati.
Samo uvijek napisite koja je tacno dijagnoza u pitanju, koji stadij je bio ili jeste kada se pocelo koristiti neko od ovih ulja, kakve su bile manifestacije (ako su bile), kakvo je stanje nalaza nakon nekog vremena, kao i kako se pacijent osjeca.
aurora313

#3142 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by aurora313 »

Zoya wrote:Od prijateljice sestra je dobila rak dojke prošle godine. Operisana je ali nije išla na kemoterapije poslije toga (ovo je valjda doktor preporučio). Nažalost se rak vratio i ne znaju šta će. Imam osjećaj da će svi kolektivno poludjeti. Pitanje moje je gdje se može nabaviti ulje kanabisa provjereno? Zahvaljujem na svakoj informaciji :(
Svakako pročitajte ovo moje iskustvo sa potencijalnim razvojem raka prostate i kako sam normalizovao PSA test. Što je interesantnije, ovaj prirodni tretman izgleda da je isto tako efektivan i za rak dojke, a moguće je i za preventivu za svaki rak.

https://drive.google.com/file/d/1TP0A4i ... sp=sharing
Zoya

#3143 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Zoya »

aurora313 wrote:
Zoya wrote:Od prijateljice sestra je dobila rak dojke prošle godine. Operisana je ali nije išla na kemoterapije poslije toga (ovo je valjda doktor preporučio). Nažalost se rak vratio i ne znaju šta će. Imam osjećaj da će svi kolektivno poludjeti. Pitanje moje je gdje se može nabaviti ulje kanabisa provjereno? Zahvaljujem na svakoj informaciji :(
Svakako pročitajte ovo moje iskustvo sa potencijalnim razvojem raka prostate i kako sam normalizovao PSA test. Što je interesantnije, ovaj prirodni tretman izgleda da je isto tako efektivan i za rak dojke, a moguće je i za preventivu za svaki rak.

https://drive.google.com/file/d/1TP0A4i ... sp=sharing
Pročitala i proslijedila dalje. Puno vam hvala :)
Dozer

#3144 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Sto se Indije tice, nemojte zaboraviti jos jedan detalj, a koji se tice njhove redovne ishrane - indijska konoplja, ili marihuana. To je nesto sto kod njih nikad nije bilo zabranjeno i sto koriste na X nacina u ishrani.
O tome postoji zasebna tema, pa koga zanima, neka iscita. Vrlo je moguce da je to, zajedno s kurkumom, takodjer "dobitna kombinacija" za maligna oboljenja, tj. karcinome.
Last edited by Dozer on 24/05/2019 13:13, edited 1 time in total.
MMM1977

#3145 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MMM1977 »

Ima li neko preporuku za dobrog onkologa privatno
Dozer

#3146 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

MMM1977

#3147 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MMM1977 »

Ima li šta u BiH? U principu je potreban za konsultacije i drugo mišljenje
azurna_obala

#3148 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by azurna_obala »

MMM1977 wrote:Ima li neko preporuku za dobrog onkologa privatno

Ja sam se prošle godine baš u ova doba raspitivala za isto, ali nisam našla nikoga, jedino su mi u Eurofarmu rekli da kod njih radi dobar onkolog, tako da možeš njih nazvati pa provjeriti opet.

Mi nismo stigli otići.
Dozer

#3149 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

MMM1977 wrote:
Ima li šta u BiH? U principu je potreban za konsultacije i drugo mišljenje
Jedino mi UKCT pada na pamet (Tuzla). Privatno ovdje zaista ne znam... Na cemu je? Ako je abdomen u pitanju, mozda da pokusas kod Godinjakovica, on sad radi kod Al-Tawila. Ja ne znam za boljeg od njega za abdomen. Ne znam da li se bavi i drugim dijelovima tijela...
MMM1977

#3150 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by MMM1977 »

azurna_obala wrote:
MMM1977 wrote:Ima li neko preporuku za dobrog onkologa privatno

Ja sam se prošle godine baš u ova doba raspitivala za isto, ali nisam našla nikoga, jedino su mi u Eurofarmu rekli da kod njih radi dobar onkolog, tako da možeš njih nazvati pa provjeriti opet.

Mi nismo stigli otići.
:(

Hvala
Post Reply