Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Banksy

#651 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

A cilj "maratona" je Bakirova stražnjica. Dobro ste se potrkali, nema govora.
Kikibombona

#652 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:
Banksy wrote:Vidi samo, Komšićevi službenici skakuću razdragano po temama, s jedne na drugu, sve plješćući ručicama najdražem Fahrici što ih je spasio.

Šta god da se sutra desi, gledati taj prizor, neprocjenjivo.
Pljescem necijoj gluposti i nerazumijevanju politike. Nema emocija i zelja u politici, drugarice Banksy. Nije politika trka na 100m, vec maraton.
Neki su izabrali da sjede i gledaju procese, ne uzimajuci na sebe odgovornost. Uzivaju u benefitima koje su dobili obmanom gradjana koji su glasali za njih i povremeno pljucnu na sve oko sebe. Dobra i lagodna, ali ne i pametna odluka tj kratkog daha je.
Bez jake opozicije nema jake demokratije. SDA je jaka opozicija u SA kantonu i kao takva je od koristi.

SDP i NS moraju biti jaka, proaktivna i kriticki raspolozena opozicija. Dakle, opozicija ne smije sjediti i gledati kao sto kazes vec zestoko raditi, pratiti svaki potez vlasti i na njega reagovati.

Opozicija je temelj demokratije. Bez angazovane opozcije nema prosperiteta. Samo kod nas se na opoziciju posmatra kao nesto besmisleno. Samo vlast se priznaje i za ulazak u vlast treba prekrsiti sve principe i pogaziti sve do tada receno. Ovdje se hvali Fahru radi prefgranosti, manipulisanja javnim mnijenjem. To je kod nas definicija uspjesnog politicara.

SDP je pogrijesio sto prije 20 godina nije polarizirao politiku arenu na pro-SDA i pro-SDP koaliciju. Umjesto toga, oni su se odlucili na kurvaluk sa SDA. Zalosno.
nemampojma0

#653 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nemampojma0 »

Ebo karakter, ako nije labilan :D Isto tako i princip.
Do juce ste ovdje Fahru okivali u zvijezde, sad odjednom Fahro smrad, izdajica i sl.
Kikibombona

#654 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Ebo karakter, ako nije labilan :D Isto tako i princip.
Do juce ste ovdje Fahru okivali u zvijezde, sad odjednom Fahro smrad, izdajica i sl.
Ko je Fahru ukivao u zvijezde? Nadji jedan komentar u kojem govorim afirmativno o Fahri i ja cu se banovati iz zivota.

Politicka scena izgleda ovako:

SDA i prostitutke. Nakon svakih izbora SDA uzme novu kurvu, izjebe je i odbaci.

...

Jedino je Nasa stranka ostala cistog obraza i ja sam zahvalan sto moj glas NIKAD nije sjedinjen sa SDA.

Nadam se da ce SDP doci na takav nivo svijesti i savjesti. Ukazala se jedinstvena prilika da se sada otarase matorih ojebina poput Komsica, Lazovica i ostalih SDA spavaca.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#655 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

E da mi je vidjeti post u kojem neko fahru ukiva u zvijezde..

Ps a da nije sda fan
nemampojma0

#656 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
Ko je Fahru ukivao u zvijezde? Nadji jedan komentar u kojem govorim afirmativno o Fahri i ja cu se banovati iz zivota.

Politicka scena izgleda ovako:

SDA i prostitutke. Nakon svakih izbora SDA uzme novu kurvu, izjebe je i odbaci.

...

Jedino je Nasa stranka ostala cistog obraza i ja sam zahvalan sto moj glas NIKAD nije sjedinjen sa SDA.

Nadam se da ce SDP doci na takav nivo svijesti i savjesti. Ukazala se jedinstvena prilika da se sada otarase matorih ojebina poput Komsica, Lazovica i ostalih SDA spavaca.
Cuuuj to, kad to ti predje iz SDP u NS.
Pa sto se u KS niste odrekli Fahre kad je prostitutka?
Kazem ja, ebo karakter ako nije labilan. :D
Kikibombona

#657 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Cuuuj to, kad to ti predje iz SDP u NS.
Nikad u zivotu nisam glasao za SDP. Skoro 20 godina imam pravo glasa i NS je jedina stranka za koju sam glasao.

...

Lideri SA kantona su NS/SDP i NiP. Ostali partneri su pomocni igraci. Bitno je da SDP/NS predstavljaju osovinu vlasti, a koga ce uzeti da popune kotu je manje bitno.

Ono sto se ne smije dozvoliti je da NS i SDP popunjavaju kvotu SDA i da bude pomocni igraci.

SDP se mora etablirati kao lider a ne SDA konkubina. Zelim da SDP bude cvrst kao NS u stavu: sa SDA kartelom i sektom nema koaliranja.
nemampojma0

#658 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Cuuuj to, kad to ti predje iz SDP u NS.
Nikad u zivotu nisam glasao za SDP. Skoro 20 godina imam pravo glasa i NS je jedina stranka za koju sam glasao.

...

Lideri SA kantona su NS/SDP i NiP. Ostali partneri su pomocni igraci. Bitno je da SDP/NS predstavljaju osovinu vlasti, a koga ce uzeti da popune kotu je manje bitno.

Ono sto se ne smije dozvoliti je da NS i SDP popunjavaju kvotu SDA i da bude pomocni igraci.

SDP se mora etablirati kao lider a ne SDA konkubina. Zelim da SDP bude cvrst kao NS u stavu: sa SDA kartelom i sektom nema koaliranja.
Ali rado sa SNSD i HDZ, ako SDA nije dio te koalicije.
U KS je SDP nevazan, samo se slepa uz NS. A ocito je da je mozak dosadasnje vlasti bio NiP, jer ni NS ni SDP ne znaju obnasati vlast, oni su samo utrenirali bosansko opozicioniranje iliti pljuvanje i pisanje po svima oko sebe, smatrajuci sebe vise vrijednim od svih drugih.
Kikibombona

#659 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Ali rado sa SNSD i HDZ, ako SDA nije dio te koalicije.
U KS je SDP nevazan, samo se slepa uz NS. A ocito je da je mozak dosadasnje vlasti bio NiP, jer ni NS ni SDP ne znaju obnasati vlast, oni su samo utrenirali bosansko opozicioniranje iliti pljuvanje i pisanje po svima oko sebe, smatrajuci sebe vise vrijednim od svih drugih.
SDA sa jedne i SDP i NS sa druge strane uzimaju glasove iz pro-BiH bazena. Mislim da je dobro za BiH da imamo jaku poziciju i opoziciju, da vlast prave SDA ILI SDP/NS. Pogledaj SA kanton i SDA kao opoziciju. Zaista odlicno rade i vrse permanetan pritisak. SDA se pokazala kao odlicna opozicija u SA kantonu.

Ne slazem se da NS ne radi. Ministar Mandic, iz NS, je za sada najagilniji. Sarajlije mi kazu, radne kolege, da Sarajevo nikad nije bilo cisce. Ministrica Lejla marljivo radi.

Konakovic je iskusan politicar i dobar retoricar, zbog toga mozda imas privid da jedino on radi.

SA kanton je primjer kako se moze raditi kada imas:

a) jaku i angazovanu vlast
b) jaku i angazovanu opoziciju

Cak i ako SDA preuzme Sarajevo opet ce biti dobro jer ce SDP, NS i NiP vrsiti strahovit pritisak. Konakovic je vec najavio da ce u tom slucaju biti najzesca opozicija do sada.

...

Bez jake opozicije nema demokratije. Nema nista gore nego kada su svi vlast. Tu dobrog rada nema. Shvatite.
nemampojma0

#660 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Ali rado sa SNSD i HDZ, ako SDA nije dio te koalicije.
SDA sa jedne i SDP i NS sa druge strane uzimaju glasove iz pro-BiH bazena. Mislim da je dobro za BiH da imamo jaku poziciju i opoziciju, da vlast prave SDA ILI SDP/NS. Pogledaj SA kanton i SDA kao opoziciju. Zaista odlicno rade i vrse permanetan pritisak. SDA se pokazala kao odlicna opozicija u SA kantonu.

Ne slazem se da NS ne radi. Ministar Mandic, iz NS, je za sada najagilniji. Sarajlije mi kazu, radne kolege, da Sarajevo nikad nije bilo cisce. Ministrica Lejla marljivo radi.

Konakovic je iskusan politicar i dobar retoricar, zbog toga mozda imas privid da jedino on radi.

SA kanton je primjer kako se moze raditi kada imas:

a) jaku i angazovanu vlast
b) jaku i angazovanu opoziciju

Cak i ako SDA preuzme Sarajevo opet ce biti dobro jer ce SDP, NS i NiP vrsiti strahovit pritisak. Konakovic je vec najavio da ce u tom slucaju biti najzesca opozicija do sada.

...

Bez jake opozicije nema demokratije. Nema nista gore nego kada su svi vlast. Tu dobrog rada nema. Shvatite.
Drago mi je da ce biti dobro u Sarajevu bez obzira na promjenu vlasti.
Kikibombona

#661 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Drago mi je da ce biti dobro u Sarajevu bez obzira na promjenu vlasti.
Sigurno je da ce biti bolje nego sto je bilo.

SDP/NS i NiP su postavili nove standarde. Osjeti se pozitivna energije i da je narod za sada zadovoljan. Pravo osvjezenje.

SDA nece moci kao do sada, morat ce se malo vise potruditi ako preuzmu vlast.

I uz to ce imati zestoku, pit bul opoziciju.

...

To je dobro za gradjanje Sarajeva.
BarbaDue

#662 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by BarbaDue »

Ja kako sam načuo Forto uskoro leti iz premijerske fotelje :mrgreen:
nemampojma0

#663 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Drago mi je da ce biti dobro u Sarajevu bez obzira na promjenu vlasti.

SDP/NS i NiP su postavili nove standarde. Osjeti se pozitivna energije i da je narod za sada zadovoljan. Pravo osvjezenje.

...

To je dobro kad se posmatra svakodnevni zivot, ciscenje ulica i sl.
Medjutim, ono sto je daleko vaznije svim gradjanima BiH je sigurnost i ekonomija, koje su usko vezane tj nema ekonomije i kapitala gdje nije sigurno okruzenje. Zato je pomjeranje drzave u smjeru NATO-a politika svih politika i uvjeren sam da bi SDP/DF blok u vlasti to gurao mnogo snaznije nego sto ce to biti slucaj sa SBB-om u vlasti. Ali SDP je izbjegao tu odgovornost i svrstao se u red stranaka kantonalnog nivoa poput NS, NiP i PDA. I to je njihov legitiman izbor, al onda bi morali biti manje nadmeni u dijeljenju lekcija i malo manje kriviti druge za svoje postupke. Sad neka vode unutrasnje ratove i kaznjavaju svoje ljude koji misle drugacije u odnosu na poletarce Masica, Cengica i Niksica.
Na kraju krajeva, evo da se posluzim i tvojom logikom vodjenja politike u svojoj avliji, zasto nisu usli u vlast na federalnom nivou, imali premijera i popravljali zivot obicnih gradjana. To se zove bezmudost i bolikurac za sve osim za svoje dupe, moj druze. Ne treba to umotavati ni u kakve principe i lazne ideologije, jer je jedini princip i ideologija trenutnog rukovodstva SDP-a, briga za svoje dupe.
Kikibombona

#664 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:To je dobro kad se posmatra svakodnevni zivot, ciscenje ulica i sl.
Medjutim, ono sto je daleko vaznije svim gradjanima BiH je sigurnost i ekonomija, koje su usko vezane tj nema ekonomije i kapitala gdje nije sigurno okruzenje. Zato je pomjeranje drzave u smjeru NATO-a politika svih politika i uvjeren sam da bi SDP/DF blok u vlasti to gurao mnogo snaznije nego sto ce to biti slucaj sa SBB-om u vlasti. Ali SDP je izbjegao tu odgovornost i svrstao se u red stranaka kantonalnog nivoa poput NS, NiP i PDA. I to je njihov legitiman izbor, al onda bi morali biti manje nadmeni u dijeljenju lekcija i malo manje kriviti druge za svoje postupke. Sad neka vode unutrasnje ratove i kaznjavaju svoje ljude koji misle drugacije u odnosu na poletarce Masica, Cengica i Niksica.
Na kraju krajeva, evo da se posluzim i tvojom logikom vodjenja politike u svojoj avliji, zasto nisu usli u vlast na federalnom nivou, imali premijera i popravljali zivot obicnih gradjana. To se zove bezmudost i bolikurac za sve osim za svoje dupe, moj druze. Ne treba to umotavati ni u kakve principe i lazne ideologije, jer je jedini princip i ideologija trenutnog rukovodstva SDP-a, briga za svoje dupe.
Imali smo vlast SDA i SDP, je li bilo sigurnosti i ekonomije?

Bilo je uzasno, nikad vise se ne ponovilo.

...

Zasto SDA i DF ne mogu izgurati NATO?
Zar se ne predstavljaju kao najvece patriote?

I Dodik ide sam u okrsaj, ne place jer nema SDS i PDP kao podrsku.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#665 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

nemampojma0 wrote:
Kikibombona wrote:

...

To je dobro kad se posmatra svakodnevni zivot, ciscenje ulica i sl.
nemampojma0

#666 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:To je dobro kad se posmatra svakodnevni zivot, ciscenje ulica i sl.
Imali smo vlast SDA i SDP, je li bilo sigurnosti i ekonomije?

Bilo je uzasno, nikad vise se ne ponovilo.

...

Zasto SDA i DF ne mogu izgurati NATO?
Zar se ne predstavljaju kao najvece patriote?

I Dodik ide sam u okrsaj, ne place jer nema SDS i PDP kao podrsku.
Nabacas cega se kod sjetis i hoces da to bude neki argument. U periodu 2010.-2014. nije bilo ni govora o NATO-u, tako da ti je taj argument nula bodova.
DF i SDA ce i izgurati NATO, nije to problem za te stranke, nego za SDP koji ti nece biti dio te price. Uostalom, ti SDP svrstavas u kos sa SNSD, PDP i SDS-om, sta reci.
I ono sto je jasno i tebi, samo se pravis malo mutav, da je u ovakvom politickom sistemu uvijek lakse kociti i razgradjivati, nego gurati naprijed i graditi.
Meni se cini da bi ti volio da se ne udje u NATO, ako ce taj ulazak realizovati DF i SDA, grijesim li?
Kikibombona

#667 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Nabacas cega se kod sjetis i hoces da to bude neki argument. U periodu 2010.-2014. nije bilo ni govora o NATO-u, tako da ti je taj argument nula bodova.
DF i SDA ce i izgurati NATO, nije to problem za te stranke, nego za SDP koji ti nece biti dio te price. Uostalom, ti SDP svrstavas u kos sa SNSD, PDP i SDS-om, sta reci.
I ono sto je jasno i tebi, samo se pravis malo mutav, da je u ovakvom politickom sistemu uvijek lakse kociti i razgradjivati, nego gurati naprijed i graditi.
Meni se cini da bi ti volio da se ne udje u NATO, ako ce taj ulazak realizovati DF i SDA, grijesim li?
Sta bih volio ili ne, uopste nije relevatno.

Moje iskustvo sa SDA i njenim kurtonima govori da od toga nema nista. Opet ce se povuci samo da bi se sto prije docepali vlasti i preuzeli SA kanton. SDA je vazniji SA kanton i milijarda nego MAP i NATO.

99.9% od MAP-a nema nista. Krezavom stadu ce prodati pricu da ce MAP progurati u medjuvremenu. :D
nemampojma0

#668 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Nabacas cega se kod sjetis i hoces da to bude neki argument. U periodu 2010.-2014. nije bilo ni govora o NATO-u, tako da ti je taj argument nula bodova.
Sta bih volio ili ne, uopste nije relevatno.

Moje iskustvo sa SDA i njenim kurtonima govori da od toga nema nista. Opet ce se povuci samo da bi se sto prije docepali vlasti i preuzeli SA kanton. SDA je vazniji SA kanton i milijarda nego MAP i NATO.

99.9% od MAP-a nema nista. Krezavom stadu ce prodati pricu da ce MAP progurati u medjuvremenu. :D
Relevantno je, jer osjetim da iz tebe izbija mrznja dok pricas o politickim temama, pa kao takav nisi bas relevantan u ocjenjivanju stanja, procesa i davanju prognoza.
Ide MAP, da se ne brines :wink:
Kikibombona

#669 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Relevantno je, jer osjetim da iz tebe izbija mrznja dok pricas o politickim temama, pa kao takav nisi bas relevantan u ocjenjivanju stanja, procesa i davanju prognoza.
Ide MAP, da se ne brines :wink:
Prezir prema tumoru i sekti SDA. Od njih su gori samo SDS, HDZ i SNSD.

Nema od MAP-a nista. SDA sekta zuri da formira vlast kako bi preuzela SA kanton. Dodik to odlicno zna, da SDA nema vremena i da mora popustiti.
GandalfSivi

#670 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by GandalfSivi »

Krenuh napisati nesto o obrazu i moralu, ali onda skontas da je politika kurva i sva se tu prica zavrsava. Jebo te, koji obraz moras biti, napravis dogovor, rukujes se, krene pozitivna prica, vidi se energija, vide se rezultati, i onda sve zajebes. Ovdje ne pricam ni o Zeljki ni o Fahri, nego o zastupnicima u SKS. Pricam recimo o Zvonki Maricu koji neki dan rece da nece izdati jer je prezadovoljan kako ovo izgleda. Kako ce se on i ostali pogledati u ogledalo ako obore vladu. I zajebite taj spin brane drzavu. Brane oni kitu moju, brane one koji su ih postavili i svoj novcanik. Jebo glasace, jebo obraz.

Jedino me raduje sto ce se DF u KS svesti na statisticku gresku jos na lokalnim izborima. Fahro nece, za njega svakako vec glasaju familija, zemljaci i oni koji imaju direktan interes...
Zavatoni

#671 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Zavatoni »

Polako ljudi....daleko je još pad Vlade KS...možda je Bakir sa Fahrom i Željkom i uspije oboriti...ali ima još puno fotelja i resora koje SDA treba predati Radončiću i Kukiću...da bi se složile te rukice u KS.
Npr...Kukić treba preuzeti Tz...energetika na federalnom nivou treba vertikalno biti predata dvojcu Radončić/Kukić...itd...Morat će Izetbegovići napraviti još mnogo ustupaka...da bi došli do vlasti u KS.
Radončić će možda i prihvatiti da sa Izetbegovićem i Komšićem pravi tu bošnjačku reprezentaciju na državnom nivou...odnosno da preuzme tu Sigurnost koja mu je ponuđena....ali mislite da je to dovoljno...treba formirati FBiH vlast i riješiti tuzlanski čvor...prije pada KS.
A kakva im je i tu garancija da Konaković neće angažirati neke preletače...nategnuto je...
Kako će gatački klan iskoristiti sve te ustupke Izetbegovića prema Radončiću...i to pred SDA-ov kongres

A i da padne KS...opet tu najveću političku korist pred lokalne izbore će izvući NS, NiP i SDP...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#672 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Koliko šupljaka samo da bi se nakačilo na milijardicu. :lol:

Prva vlada u kojoj nije SDA i odmah se osjeti dramatična razlika. Ljepše je državu spašavati čistih ulica.

Al nas ljevičrski fanovi SDA žele ubijediti da ako insan nema nogu ili ruku da se ne treba ni kupati.
Banksy

#673 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Sta ti je Kanton Sarajevo, Kanton vrijedniji od ostalih kantona, 4-5 federalnih ministarstava i 2 drzavna ministarstva zajedno. I onda se povedu diskusije o sarajevocentricnosti alijanse NIP-NS-SDP, a ovamo SDA izdaje drzavu i daje je u ruke Radoncicu samo ne bi li se dokopalo sarajevske milijardice. I opet ce biti uzbudljiv foto-finis. :lol:

Vidal89 wrote:Znaci od 1 juna imamo novu vladu, SDA-SBB-DF i onaj jedan iz lb.
To je jedva 18 ruku, uz 15 jako motivisanih opozicionih i 2 slobodna radikala. Tesko da ce Efendic u taj auto bez dodatne kupovine, a valja i SBB i DF pokupiti u cijelosti. Dok Kifle nema u javnosti, operacija je u toku. :lol: :-D
:thumbup:
Banksy

#674 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Zavatoni wrote:Polako ljudi....daleko je još pad Vlade KS...možda je Bakir sa Fahrom i Željkom i uspije oboriti...ali ima još puno fotelja i resora koje SDA treba predati Radončiću i Kukiću...da bi se složile te rukice u KS.
Npr...Kukić treba preuzeti Tz...energetika na federalnom nivou treba vertikalno biti predata dvojcu Radončić/Kukić...itd...Morat će Izetbegovići napraviti još mnogo ustupaka...da bi došli do vlasti u KS.
Radončić će možda i prihvatiti da sa Izetbegovićem i Komšićem pravi tu bošnjačku reprezentaciju na državnom nivou...odnosno da preuzme tu Sigurnost koja mu je ponuđena....ali mislite da je to dovoljno...treba formirati FBiH vlast i riješiti tuzlanski čvor...prije pada KS.
A kakva im je i tu garancija da Konaković neće angažirati neke preletače...nategnuto je...
Kako će gatački klan iskoristiti sve te ustupke Izetbegovića prema Radončiću...i to pred SDA-ov kongres

A i da padne KS...opet tu najveću političku korist pred lokalne izbore će izvući NS, NiP i SDP...
Tačno.
kmirsad

#675 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Neče SDA moči srušiti ovo Vladu KS... a i ako uspiju... Imat će od toga, i dugoročno i kratkoročno samo štetu...
Locked