FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#79426 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/vanre ... /190407053

ajde da vidmo svi kako ce se ova saga zavrsiti. Meni kako se cini i s obzirom da idemo i Celiku i Slobodi i Zrinjskom izgleda mrka kapa za Evropu!
smurf

#79427 Re: FK Željezničar

Post by smurf »

Charuga
Globalni moderator

#79428 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38 wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/vanre ... /190407053

ajde da vidmo svi kako ce se ova saga zavrsiti. Meni kako se cini i s obzirom da idemo i Celiku i Slobodi i Zrinjskom izgleda mrka kapa za Evropu!
Čelik nam dolazi pretposljednje kolo.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#79429 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Kad se budemo pitali sa Celikom za evropu. I njima cemo morati dati 1700 karata jer ce ih doci bruka :zzzz:
hrasno38

#79430 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:
hrasno38 wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/vanre ... /190407053

Čelik nam dolazi pretposljednje kolo.
Aha lai idemo Zrinjskom, Radniku, Slobodi i Tuzli.....nakon Zrinjskog igramo dvije za redom kuci prvo Krupa a onda Siroki.....i ako tu ne dobijemo obadvije ici cemo u P.M a ne Evropu a pogotovo sto na, sad Siroki bjezi 3 boda....doduse sad idu Pitarima a oni ne smiju izgubiti jer im Zrinjski puse za ledjima.
Radio Sarajevo

#79431 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Evo čitam i ne vjerujem fakat na šta spadamo.

Ovih nekoliko Pitara koji pljuju po Amaru trebaju biti ignorisani jer očigledno trolaju i to namjerno. Najavljuju degeneke, a pišu sa nekoliko postova iza nickova.

Forumaši poput Hrasnog barem imaju neki kredibilitet, ako ništa drugo, onda zbog milion postova na ovom forumu, i koliko god se ne slagali, imaju nivo.

1. Sramota je pljuvati po Amaru ako imate imalo plave krvi. Čovjek je donio više trofeja u Klub nego ijedan trener ikada, nego svi treneri zajedno, i to za skoro sto godina Kluba.

2. To što Amar nije vodio "ozbiljniji klub u drugoj francuskoj ligi", kao što radi recimo Faruk, ne znači ništa. Čovjek ima dovoljno novaca u životu da mu takve epizode ne trebaju. Otišao je tamo gdje je bilo mnogo para, a to su Japan i Katar. I tu je nešto napravio, osvojio je kup s klubom koji nikad prije njega i poslije njega nije osvojio ništa. Ne želi čovjek da se bruka poput Mehe Kodre, Faruka Hadžibegića i sličnih kloceva od kojih nikad neće biti trenera. Ko to ne želi shvatiti, taj ima kompleks inferiornosti u odnosu na Zapad, i misli da je sve na Zapadu bajno, divno i krasno, a sve kod nas kurac. Takvi neka prate Barselonu, i neka koriste zamjenicu "mi" kad govore o njima (jest vam Messi zabio juče...).

3. Fudbalsko neznanje koje je diktator sprovodio je nemoguće maknuti iz Kluba za nekoliko mjeseci. Amar je odmah najavio da ćemo se "boriti za Evropu". I ako ne izborimo četvrto mjesto, nije smak svijeta, bilo je i gorih dana.

4. Sarajevo je mnogo lošije jedno vrijeme igralo, ali su imali strpljenja sa svojom legendom, Husrefom, i evo kako im se vraća. Ne budite glupi i ne pravite istu grešku.

5. Vi što virite iz diktatorove guzice, razgrnite malo dlake, pa pogledajte malo realnijim očima. Ostavio je čovjek za sobom pustoš. Jebo li ga teren kad ga izgradi, otad nismo odigrali kako treba. Da je imao malo bolji odnos prema igračima, ne bi od njih napravio ovo što jesu danas.

6. Nije sramota izgubiti od tima koji je u ovom trenutku bolji. Sarajevo je uvalilo tricu mnogima ove sezone, i zasluženo će biti šampioni.

7. Ne može Željo svake sezone biti šampion, utuvite to sebi u glavu. I drugi to žele, imaju novce, znaju igrati...

8. Amar je potpisao na tri i po godine, baš da bi pravio ekipu. Ne očekujte odmah čudo, biće super ako pobijedimo ekipe poput Krupe i sl., i ako sakupimo dovoljno bodova za četvrto mjesto. Bolje od toga sigurno ne možemo.

9. Svi ste rekli na polusezoni da ste halalili ovu sezonu, a sad jedete govna i tjerali biste nakon poraza u derbiju. Jebo vas derbi, tri boda kao i svaka druga.

10. Pljujete po igračima, čak i onim koji su već konstantno dobri, poput Siniše. Svako ima pravo na loš dan, pa i on. Ima još mnogo da se igra, i treba biti strpljiv. Amar nam je donio najveće radosti ikada, pustimo ga da radi, a ako nakon dvije - tri godine ne bude ništa od toga, možda ima neko bolji. Ipak, ja trenutno ne vidim da se ljudi otimaju za našu klupu, kao ni za to da budu dio Uprave.
Kinaski

#79432 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

Ma ne pljuje niko Amara, ko god bio trener zeljeznicara ima podrsku a pogotovo on, ali ne svidja mi se to sto se prosla uprava predstavlja kao apsolutno zlo, a ova nova kao apsolutno dobro. Istina je negdje na pola, po meni velika se greska napravila sto se nije ostavio misimovic u upravi, a Amar stavljen kao covjek koji ce voditi taj sportski segment, bez da mu se iko mjesa u posao.
Ali sta je tu je, nadam se da cemo se izvuci iz krize, samo ne znam kako. Para nema
manijak1

#79433 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Burdus wrote:[
Zna se ko ga je mlatio
A bogami zna se ko sada mlati
Isto se zna da je jedna garnitura 'batinaša' u muriji , takođe će se saznati i za tu sadašnju, ako šta pokuša.
Preporučujem pljuvačima fes i bordo dres.
Što se utakmice tiče , prvi gol smo primili ko neuki početnici , peterac prazan , Vedran ne zna bil kreno ili osto , Bogičević nepokretni posmatrač kako onaj balvan ćunom zabija gol.Drugi gol , nevjerovatno da niko nije pratio pitara , opet Vedran krene pa stane , Stevanović previše konta hoće li Vedran ili neće kad je skonto da neće , primamo krajnje naivan gol.Promaha i statičnost u odbrani , bezidejnost, nepovezanost i bezopasnost u napadu.
I sad je čovjek koji uvijek na terenu daje dvjesto posto od sebe , po mnogima levat .Baš fuj.
I treći gol ....Vedran vadi nemoguću loptu , ja i sad kontam da je bio faul nad Stanićem s leđa ....
Sve i da ispadnemo , sve i da ostanemo u avliji nakon ove sezone, po Amar Osimu nikad neću pljuvati i ako šta znači uvijek će imati moj glas.
Kad se sve sabere i oduzme , ne valjamo prvo mi , pa tek onda ostali faktori koji čine fudbalski klub.
I opet smo sami sebe dobili .Ovako kako mi igramo ove sezone, pitari su pretprošle igrali dvaput gore .
Sve bi nešto preko noći , svi bi da se samo dobro dešava i godra mi je radi svih onih što su skoro dvadeset pet minuta ranije htjeli izaći , pa se zajebali. .
Pitarima sve najgore , koja je to bagra , posebno ono mitomani 1988 , helem što su vještački klub , helem i takvi navijači.
UnKnownBA

#79434 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Po meni uprava nema pravo ni na kakve suspenzije, kada obezbjede dovoljno finansija za neki kvalitetniji tim pa kada takav tim zakaže onda mogu nešto pričati. Ne znam šta hoće? Imamo najsporije stopere lige, omladinci nam igraju u veznom redu, imamo prosjećna krila ... gotovo cijeli tim nam je mrtvi prosjek, nemamo igrača koji bi nam prevagu donio izuzev možda onog nespremnog bolesnika. Pustiti ljude neka igraju, neka izguraju polusezonu a oni neka se posla uhvate i ganjaju finansije za sljedeću sezonu kojim će obezbjediti kvalitetniji tim bez da nas uvlače u nove dugove.

Amar nije ništa uradio u ovih 6 utakmica i zaslužuje kritike, pogotovo nakon ovog istorijskog poraza na derbiju. Previše je rizikovao ulazeći u polusezonu sa nedovoljno kvalitetnim omladincima u vezi i za taj rizik neka snosi bar kritike. Da je neko drugi na njegovom mjestu dobio bi otkaz sigurno. Premalo je 8 bodova iz 6 utakmica za klub koji se želi kvalifikovati u Evropu!
JoeyTribbiani

#79435 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

Zamolio bih, ako čitaju ovi što su navalili da izađu kod 0:3, da zaobilaze stadion ubuduće. Koji ćete nam kurac takvi?

@manijak1 druže po meni nije bio faul kod trećeg gola na Staniću. Lik je trebao nabit loptu u 3 pičke materine jer je Vedran nemoguće izvadio, a on sam je bio okružen dvojicom pitara. Nešto šatro diže glavu i gleda kome će je dodat, a sto puta do sad se zabije i bulji u zemlju kad vodi loptu. Ahmetović uklizao i čovjek upisao drugu asistenciju dok naše pičke stoje i razmišljaju. Jebem im mater.

Valjda se nešto nauči. Nije moralo biti 0:3, haman da im je sve ušlo što su pokušali. A nama i ono što smo uspjeli uradit pred njihovim golom nije. Ali ni to nas ne treba zavarat', nije džaba ovih 20 bodova razlike. Sline smo, loša nam je ekipa, zajebali smo svašta nešto zadnjih godina i u ovoj tekmi i zaslužili smo da fasujemo. Pa jebenog Goška nisi u stanju dobit, čemu da se nadaš onda?

Ako se izvuku pouke i trzne malo, vjerujem da se Evropa može dohvatit i onda nešto pokušat tamo napravit, zaradit neke pare i sabrat se za iduću sezonu. Nek se pravi nešto, neki sistem, nekakva ekipa, pokuša prodat neki igrač, dovest neko da valja. Nek svako radi svoj posao, od Amara kojem baš vjerujem pa do ovih što su ušli u Upravu i prihvatili se posla.
JoeyTribbiani

#79436 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

dupli
Last edited by JoeyTribbiani on 08/04/2019 09:07, edited 1 time in total.
JoeyTribbiani

#79437 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

:run:
Charuga
Globalni moderator

#79438 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Suspenzije nisu za lošu igru, jer ovi bolje i ne znaju, nego za kurcobolju i nezalaganje.

Gubiš 0:2 u 18-toj minuti, i igraš istim intenzitetom kao i na početku utakmice. Nikakve borbenosti, trke, želje i volje nije bilo. Izuzev par pojedinaca, ostali su igrali samo da privedu utakmicu kraju. JEDAN žuti karton za cijelu utakmicu pokazuje koliko su se borili i koliko su grizli. Više kartona, i startova napravi ekipa koja vodi 2:0 i koja ima utakmicu u svojim rukama. I neka su ih kaznili, zaslužili su svi. Pičkasta igra u derbiju je za oduzimanje od plata.
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#79439 Re: FK Željezničar

Post by Impressum »

Sad je pravi momenat da se Miske vrati
manijak1

#79440 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

JoeyTribbiani wrote:dupli
Ama trebo si i pet puta .
Ne spomenuh ono što me je pravo razočaralo , totalna bezvoljnost .
Charuga wrote:Suspenzije nisu za lošu igru, jer ovi bolje i ne znaju, nego za kurcobolju i nezalaganje.

Gubiš 0:2 u 18-toj minuti, i poslije toga ne radiš ništa da bi pokazao da ti je krivo. Izuzev par pojedinaca, ostali su igrali samo da privedu utakmicu kraju. JEDAN žuti karton za cijelu utakmicu pokazuje koliko su se borili i koliko su grizli. Više kartona, i startova napravi ekipa koja vodi 2:0 i koja ima utakmicu u svojim rukama. I neka su ih kaznili, zaslužili su svi. Pičkasta igra u derbiju je za oduzimanje od plata.
I više , nego samo za oduzimanje od plata .Nek trče od Čaršije do Ilidže i nazad , u jednom dahu .
hrasno38

#79441 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:Suspenzije nisu za lošu igru, jer ovi bolje i ne znaju, nego za kurcobolju i nezalaganje.

Gubiš 0:2 u 18-toj minuti, i poslije toga ne radiš ništa da bi pokazao da ti je krivo. Izuzev par pojedinaca, ostali su igrali samo da privedu utakmicu kraju. JEDAN žuti karton za cijelu utakmicu pokazuje koliko su se borili i koliko su grizli. Više kartona, i startova napravi ekipa koja vodi 2:0 i koja ima utakmicu u svojim rukama. I neka su ih kaznili, zaslužili su svi. Pičkasta igra u derbiju je za oduzimanje od plata.
Ma dobro pickasta ili nepickasta igra ali ja ti opet kazem da ni jednu utakmicu mene nisu niti sekunde necim impresionirali ili mi pokazali nesto novo. Ok ne kazem jesu se uzeli neki bodovi ali na misice i na jadevite jade. U onih 6 Odovicevih utakmica najmanje tri nas je sudija zaklo tako da je moje misljenje da se nije nesto otislo od vakta Odovica.Ja i kod Odovica i kod Osima ne shvatam kako nisu u stanju da sastave kostur ekipe koja ce stalno igrati i mijenjati se samo po potrebi. Po meni Rodin je intelegentniji igrac od Sipovica a radi svojih godina bi jednostavno morao imati prednost nad Bogicevicem. Sa Veselinovicem i Zecom mi smo daleko opasniji za protivnicki gol nego sa Zajmovicem. Kao sto si rekao poenta svega lezi u veznom redu i ja sam to napisao jos u pripremnom periodu. Curjuric valja prvaku a ne valja nama. E zato prvak osvaja titule sa onima koji ne valjaju Zelji i Sarajevu a u biti poenta je da u Zelji i Sarajevu ne valjaju treneri i da je Baka za njih sve trenerski mag.
Ja opet kazem od sadasnjeg Sarajeva sa ovkvim Zeljom nije sramota izgubiti mada opet tvrdim i niko me nece ubjediti da je Zeljo u prvom dijelu sezone imao jaci sastav od Sarajeva ali i losijeg trenera. Najveca greska prosle uprave je sto nisu Adzemu dali da nastavi.
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#79442 Re: FK Željezničar

Post by Impressum »

Radio Sarajevo wrote: 5. Vi što virite iz diktatorove guzice, razgrnite malo dlake, pa pogledajte malo realnijim očima. Ostavio je čovjek za sobom pustoš. Jebo li ga teren kad ga izgradi, otad nismo odigrali kako treba.
Čovjek teren završio, da ne bude oranica i ne valja
hrasno38

#79443 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Impressum wrote:
Radio Sarajevo wrote: 5. Vi što virite iz diktatorove guzice, razgrnite malo dlake, pa pogledajte malo realnijim očima. Ostavio je čovjek za sobom pustoš. Jebo li ga teren kad ga izgradi, otad nismo odigrali kako treba.
Ma to su ti ovi sto navijaju za klub koji moze utakmice dobiti samo na oranici a cim izadje na normalan teren dobije po picki! Mislim ako nista da prosla uprava zasluzujem maksimalno postovanje za izgradnju infrastrukture Grbavice koja je preko noci postala dom repreznetacije BiH a samim tim i dodtanih priliva novca u kasu FK Zeljeznicara.
Radio Sarajevo

#79444 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Impressum wrote:
I na tom terenu nanizao pet poraza, između ostalog od tri najgore ekipe u ligi.

Meni teren i reprezentacija ne znače ništa, ako nema rezultata. Serem se na Upravu zbog koje dođe više murije nego navijača.
hrasno38

#79445 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote:
Impressum wrote:
I na tom terenu nanizao pet poraza, između ostalog od tri najgore ekipe u ligi.

Meni teren i reprezentacija ne znače ništa, ako nema rezultata. Serem se na Upravu zbog koje dođe više murije nego navijača.
Pa naravno da su nanizali kad su navikli igrati u ratnim uslovima. I nije nanizala uprava pet poraza nego igraci i trener.
Radio Sarajevo

#79446 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

hrasno38 wrote:
Pa naravno da su nanizali kad su navikli igrati u ratnim uslovima. I nije nanizala uprava pet poraza nego igraci i trener.

Da, ali zahvaljujući diktatorskim odlukama, a ne zbog manjka kvaliteta.
manijak1

#79447 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

hrasno38 wrote:. E zato prvak osvaja titule sa onima koji ne valjaju Zelji i Sarajevu a u biti poenta je da u Zelji i Sarajevu ne valjaju treneri i da je Baka za njih sve trenerski mag.
Ja opet kazem od sadasnjeg Sarajeva sa ovkvim Zeljom nije sramota izgubiti mada opet tvrdim i niko me nece ubjediti da je Zeljo u prvom dijelu sezone imao jaci sastav od Sarajeva ali i losijeg trenera. Najveca greska prosle uprave je sto nisu Adzemu dali da nastavi.
Husref je bio trener FCS i prošle sezone , očekuješ da Amar napravi nešto za jedan sat .
I Amara su olešile sudije u Bijeljini i u Gabeli , pa .....
Sramota je da je naš igrač na tri metra od igrača Sarajeva.i da ne zna šta će s loptom kad dođe do gola.
Ili da zadnji red ostavi peterac prazan , a izvodi se korner .
Kad sam ja to rekao za Adžema , zašto nije ostao gdje jeste , svi su rekli zato što nema rezultata , međutim nama je svaka utakmica u zadnje dvije sezone , poslije Zrinjskog kojeg trehnemo , bila loša .Da ne spominjem od 0:3 do , za pet i kusur minuta,bude 3:3.
I to smo ko loše , na novom terenu odigrali protiv istih pitara , kad je bilo 2 : 2 , nije nas Kaljanac oštetio ?
Dobili smo i maga ovdje , na novom terenu.
Impressum

#79448 Re: FK Željezničar

Post by Impressum »

Radio Sarajevo wrote: I na tom terenu nanizao pet poraza, između ostalog od tri najgore ekipe u ligi.
Nije Miske gubio od pitara
Od 12 tekmi koliko se igralo dok je on bio tu, jednu smo zijanili
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#79449 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

hrasno38 wrote:
Impressum wrote:
Ma to su ti ovi sto navijaju za klub koji moze utakmice dobiti samo na oranici a cim izadje na normalan teren dobije po picki! Mislim ako nista da prosla uprava zasluzujem maksimalno postovanje za izgradnju infrastrukture Grbavice koja je preko noci postala dom repreznetacije BiH a samim tim i dodtanih priliva novca u kasu FK Zeljeznicara.
U državi imas 2 terena da valjaju. Mi ne znamo igrati ni na sljaci, ni na krompiristu, niti na hybridu. Zato sto se u tim dovelo 15 levata, uz nasih 10 levata i 2-3 koja ko fol nesto znaju, ne možemo nikoga dobiti. Teren nema veze sa tim. Kad imas tim onda si najbolji i u gostima i kuci, a to su trenutno pitari
Alfa_i_Omega

#79450 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Idemo dalje. Cilj je evropa za ovu sezonu i na kraju balade ima ocjena, pozitivan ili negativan.

Za ovu sezonu je tako, iduce cemo vidjeti koji su ciljevi.
Post Reply