Al’ ce ti se u Bihacu isplakat’ za Zoranomradostan dan wrote:nema čeli ko da je povede...rastureno sve do maksimuma, u mentalno-vrijednosnom smislu.Challenger_ wrote:Možeš li ovo malo obrazložiti... Pratim dešavanja izvan ex-Yu, uvedi me u trip.radostan dan wrote:malo je plakala srbija za đinđićem..tek ce da plače.
nema ideje, nema volje, nema pravca, za promjenu...
čisto roblje, svedeno na misao kako da preživi do sutra.
od bihaća do skoplja, i tamo još iza.
Dešavanja u Srbiji
-
Fudo387
#41801 Re: Dešavanja u Srbiji
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#41802 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma piše o besperspektivnosti od Ohrida do Bihaća a u potencijalu ... i do Zagreba. Nisi ga razumio.Fudo387 wrote:Al’ ce ti se u Bihacu isplakat’ za Zoranom
-
Fudo387
#41803 Re: Dešavanja u Srbiji
Razumio sam ja, hinjski nas na foru pokus’o u srbiju ubacit’. Ali, hargija.Challenger_ wrote:Ma piše o besperspektivnosti od Ohrida do Bihaća a u potencijalu ... i do Zagreba. Nisi ga razumio.Fudo387 wrote:Al’ ce ti se u Bihacu isplakat’ za Zoranom
Tebe na emociju pokupio, moj Mufide.
Ganjas puno geopolitiku pa zaboravis sa kakvim banditima imas posla na lokalnom nivou.
-
radostan dan
#41804 Re: Dešavanja u Srbiji
pročito me fudo...
probaću opet za mjesec dana.
probaću opet za mjesec dana.
- Challenger_
#41805 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne zezaj, dovrši misao.
-
radostan dan
#41806 Re: Dešavanja u Srbiji
ne mogu, majke mi...
ufuram se da nesto napisem, pa mi onda uleti neki zajebant kojem se ne spava, il ona mrtva straža, poslednja linija odbrane bosne jedine iz malmea.
a kad bolje razmislim, i jeste fudo u pravu dijelom...da, emocije, al ti si taj što hvataš na emociju.
vazda me navučeš da se sjebem i probudim u sebi starog -crvenog-.
jok, nemere...
nek živi kapitalizam i ovaj njegov hibrid u bih. sto bih ja protiv sebe radio i svoje djece.
moja neće biti ni gladna ni željna.
đinđić...htio je reformu drustva, ali nije imao dovoljnu podrsku za istu do kraja.
imao je energiju, imao je ideju.
ovo sad nema ništa.
ufuram se da nesto napisem, pa mi onda uleti neki zajebant kojem se ne spava, il ona mrtva straža, poslednja linija odbrane bosne jedine iz malmea.
a kad bolje razmislim, i jeste fudo u pravu dijelom...da, emocije, al ti si taj što hvataš na emociju.
vazda me navučeš da se sjebem i probudim u sebi starog -crvenog-.
jok, nemere...
nek živi kapitalizam i ovaj njegov hibrid u bih. sto bih ja protiv sebe radio i svoje djece.
moja neće biti ni gladna ni željna.
đinđić...htio je reformu drustva, ali nije imao dovoljnu podrsku za istu do kraja.
imao je energiju, imao je ideju.
ovo sad nema ništa.
- Challenger_
#41807 Re: Dešavanja u Srbiji
Njegova ideja je - ukratko - bila šta?radostan dan wrote:imao je energiju, imao je ideju.
U potpisu, nemaliciozni drug i brat.
-
zavrzlama
#41808 Re: Dešavanja u Srbiji
to si u pravu....sjecam se kad je Zoran predlagao podjelu Kosova,albanci njih 99% podrzavalo,a 99% srba odbijalo i prozivalo Djindjica za izdajnika....danas bi srbija prihvatila 10x gori sporazum samo da otrgnu makar komadic Kosova kao polaznu tacku za vracanje ostataka nekad u buducnosti.radostan dan wrote:malo je plakala srbija za đinđićem..tek ce da plače.
-
radostan dan
#41809 Re: Dešavanja u Srbiji
veze ti nemas jarane....huja ti ne da da bacis tačnu procjenu.
-
radostan dan
#41810 Re: Dešavanja u Srbiji
ćosić je predlagao podjelu kosova, zadnji put 95.godine. ne mogu se sjetiti da li je nin ili vreme bio sedmičnik sa intervjuom na tu temu.
znači, sekund mu je falio da završi kao stambolić, kao ćuruvija...sekund.
to jedno, a drugo - nikad šiptari nisu bili 99 posto za podjelu. bio je rugova za neku vrstu kompromisa, mirnu disoluciju, ili naknadno razdruzivanje po dobijanju veće autonomije, i slično.
no, od devedesetih uticaj mu je slabio, a od 95-96 se pitao taman koliko i sabit u mlinu, kad je riječ o njegovom stadu. uostalom, raspitaj se ko mu je pobio saradnike...srbi ili ovi njegovi.
to jedno, a drugo - nikad šiptari nisu bili 99 posto za podjelu. bio je rugova za neku vrstu kompromisa, mirnu disoluciju, ili naknadno razdruzivanje po dobijanju veće autonomije, i slično.
no, od devedesetih uticaj mu je slabio, a od 95-96 se pitao taman koliko i sabit u mlinu, kad je riječ o njegovom stadu. uostalom, raspitaj se ko mu je pobio saradnike...srbi ili ovi njegovi.
Last edited by radostan dan on 03/03/2019 01:22, edited 1 time in total.
-
zavrzlama
#41811 Re: Dešavanja u Srbiji
Znam da nemam tacnu procjenu......zato u srbiji BIH i Kosovo ne silazi sa naslovnih stranaradostan dan wrote:veze ti nemas jarane....huja ti ne da da bacis tačnu procjenu.
- Challenger_
#41812 Re: Dešavanja u Srbiji
Znači, bio je na toj liniji i onda je (Zoran) popio metak. A naredbodavac - na zapadu? GB? Dakle, tada im je ideja podjele bila sasvim neprihvatljiva...radostan dan wrote:ćosić je predlagao podjelu kosova, zadnji put 95.godine. ne mogu se sjetiti da li je nin ili vreme bio sedmičnik sa intervjuom na tu temu.
- Challenger_
#41813 Re: Dešavanja u Srbiji
Hoću reći da u ovom međuvremenu (od Pada Berlinskog zida do uspostavljanja temelja novog poretka koga još nema na vidiku) ni ideja podjele (Ćosić, Đinđić) nije imala zeleno svjetlo.
Znači, kako god, donji. Sa Zoranom i bez njega. Jer se ne uklapa u neke veće šeme.
Znači, kako god, donji. Sa Zoranom i bez njega. Jer se ne uklapa u neke veće šeme.
- LBVIEW
#41814 Re: Dešavanja u Srbiji
Jes vala, plaho im je valjo kad je s Radovanom okreto vola na Palama. A nije mu ni smetalo srpsko "zavodjenje reda" po susjedstvu.Fudo387 wrote:
Al’ ce ti se u Bihacu isplakat’ za Zoranom
Last edited by LBVIEW on 03/03/2019 01:31, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#41815 Re: Dešavanja u Srbiji
ma ni miloševiću...izgubio krajinu u smislu ono bela crkva i one opstine tipa samouprava kurci palci...srpska pak u tom trenutku izgledala više kao marketing nego nesto konkretno...još mu samo trebao neko iznutra da mu priča o podjeli kosova.Challenger_ wrote:Znači, bio je na toj liniji i onda je (Zoran) popio metak. A naredbodavac - na zapadu? GB? Dakle, tada im je ideja podjele bila sasvim neprihvatljiva...radostan dan wrote:ćosić je predlagao podjelu kosova, zadnji put 95.godine. ne mogu se sjetiti da li je nin ili vreme bio sedmičnik sa intervjuom na tu temu.
a što zorana pominjes u ovom kontekstu? nije zoran ubijen zbog kosova, nego zbog haga.
doduse, bar sto se tice ovih domaćih veselnika. e sad , ko je napujdo te veselnike, dal zoranovi oponenti iz skupstine, ili neko izvan srbije, ne bih znala kasti...
- Challenger_
#41816 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne mislim na izvršioce, nebitni su, mislim na naredbodavce. A s obzirom da je Zoran imao reputaciju njemačko-evropskog čovjeka naspram pojedinih američkih i britanskih igrača na srpskoj političkoj sceni...
Kako god.
Mislim da je sve tada bilo uzalud jer se ni Zoranova koncepcija (koliko sam je sagledao) nije uklapala u novu arhitekturu jugoistoka Evrope u kome se iz vrlo specifičnih geopolitičkih razloga favorizuje jedan drugi faktor.
Kako god.
Mislim da je sve tada bilo uzalud jer se ni Zoranova koncepcija (koliko sam je sagledao) nije uklapala u novu arhitekturu jugoistoka Evrope u kome se iz vrlo specifičnih geopolitičkih razloga favorizuje jedan drugi faktor.
-
Fudo387
#41817 Re: Dešavanja u Srbiji
Oho, Englezi ga srokali.Challenger_ wrote:Znači, bio je na toj liniji i onda je (Zoran) popio metak. A naredbodavac - na zapadu? GB? Dakle, tada im je ideja podjele bila sasvim neprihvatljiva...radostan dan wrote:ćosić je predlagao podjelu kosova, zadnji put 95.godine. ne mogu se sjetiti da li je nin ili vreme bio sedmičnik sa intervjuom na tu temu.
- Challenger_
#41818 Re: Dešavanja u Srbiji
Iza Engleza je upitnik. Dakle, špekulacija.Fudo387 wrote:Oho, Englezi ga srokali.
-
Fudo387
#41819 Re: Dešavanja u Srbiji
Bezveze su ti teorije zavjere.Challenger_ wrote:Iza Engleza je upitnik. Dakle, špekulacija.Fudo387 wrote:Oho, Englezi ga srokali.
Umlatili ga lokalni hahari, malo crkva, malo turbofolk.
- Challenger_
#41820 Re: Dešavanja u Srbiji
Špekulacija nije teorija. Ne vjerujem da je to bila čisto srpska stvar.Fudo387 wrote:Bezveze su ti teorije zavjere.
-
Fudo387
#41821 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto se odnosa prema nama tice, ili on, ili sloba, ili seselj...isti qrac sam’ drugo pakovanje.LBVIEW wrote:Jes vala, plaho im je valjo kad je s Radovanom okreto vola na Palama. A nije mu ni smetalo srpsko "zavodjenje reda" po susjedstvu.Fudo387 wrote:
Al’ ce ti se u Bihacu isplakat’ za Zoranom
Jebat ih.
-
radostan dan
#41822 Re: Dešavanja u Srbiji
jeste bio je njemački igrač, sto mentalno, sto etički, itd.
al nisam ga ja pomenuo u tim kategorijama u kojima ti plivaš, nego zbog reforme drustva iznutra...a za što danas nema nikog tako sposobnog, ili sa idejom, u srbiji.
sve je to...nemam termin kojim bi ih nazvao.
svi pametni ljudi, ljudi od obraza, dostojanstva, ugleda, obrazovanja, se sklanjaju. i od vlasti, i od opozicije. tako vreme došlo.
kao i ovdje, uostalom.
nesto mi, pišući ovaj post, pade na pamet jedna pjesma, kad sam bio mlađan lovac ja, a koja otprilike najboljše opisuje šta htjedoh reći...ili osjećam po tom pitanju -
al nisam ga ja pomenuo u tim kategorijama u kojima ti plivaš, nego zbog reforme drustva iznutra...a za što danas nema nikog tako sposobnog, ili sa idejom, u srbiji.
sve je to...nemam termin kojim bi ih nazvao.
svi pametni ljudi, ljudi od obraza, dostojanstva, ugleda, obrazovanja, se sklanjaju. i od vlasti, i od opozicije. tako vreme došlo.
kao i ovdje, uostalom.
nesto mi, pišući ovaj post, pade na pamet jedna pjesma, kad sam bio mlađan lovac ja, a koja otprilike najboljše opisuje šta htjedoh reći...ili osjećam po tom pitanju -
-
Fudo387
#41823 Re: Dešavanja u Srbiji
Jedini koji su mogli sa strane pogurat da ga smaknu su Rusi.Challenger_ wrote:Špekulacija nije teorija. Ne vjerujem da je to bila čisto srpska stvar.Fudo387 wrote:Bezveze su ti teorije zavjere.
- Challenger_
#41824 Re: Dešavanja u Srbiji
Tad, ni slučajno. A teze se pletu oko onih kojima je smetalo što je "njemački igrač".Fudo387 wrote:Jedini koji su mogli sa strane pogurat da ga smaknu su Rusi.
- ljevoruki
#41825 Re: Dešavanja u Srbiji
Radosni opet pila naopako, od Zagreba i Bihaca do Skoplja nema hajra, sve otislo u 3pm, hud samo sto nije suzu pustio, ne smije reci sta stvarno misli (jok eto mi ne znamo) a zaboravlja zasto je to tako i ko je kriv za to.
Al' dobar je Memo, more ga Memo.
Al' dobar je Memo, more ga Memo.