Nemaš ti pojma o čemu pričaš, ti si jedan mega-trol, oplemenjen jedino mržnjom prema boljim i uspješnijim od sebe (a takvih je nemali broj). Ko ti je ta suljevicka?pici wrote:Nero Histrion wrote:
Uvazeni dr. Kravic je opravdano prosao, za ovog iz Pokopa nikad cuo, sto kazes mrtvi se valjda ne zale, a dr. Kravic prva liga u svakom pogledu, podrska njemu uvijek, nas doktor-heroj s Dobrinje. Dok su neki po trezorima ili po Turskoj skupljali "donacije", ovaj covjek je bukvalno bio na prvoj borbenoj liniji. A htjedose ukinut Opcu bolnicu dr. Abdulah Nakas, sva srece nije im uspjelo.
![]()
A lijepo Kifla pita: dolaze li iz Beograda doktori da operisu djecu, kako im ga zalozi sinoc momacki, ne cuh nesto odgovor
nije suljevicka na ovo odgovorila, na neka pitanja je bila se okrenula konakovicu i prepucavala oko imena i prezimena doktora koji rade... ovo s beogradskim doktorima je vjesto izbjegla, kroz elaborat da imaju samo jednog stranog doktora porijeklom iz irana i koji ima sada nase drzavljanstvo i zapravo nema stranih doktora... one helikoptere iz i za beograd nije spominjala... kao ni ulaganje u tz. bijelu kucu koja bi trebala biti rezidencija doticne direktorice i povlasteniH potrckala... 80% sredstava za KCUS treba drasticno srezat i nek pederalni nivo snosi ulaganje, kao i ostali osnivacki kantoni... mi cemo se lijeciti u opŠĆoj bolnici... dobit cuj dobit koda je privatna bolnica i imaju dobit, ocito je da se drzavno i privatno smatra istim za sdO.
Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- Maystor
#1126 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- Maystor
#1127 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
E ovako, pošto si ti jedan od naprednijih članova ekipe teletabisa, mada vjerujem da ovo znaš i svjesno lažeš, za tvoju informaciju, a i da puk sazna:kluz franjo wrote:Let's talk about money, money!
Za par dana će se voditi skupštinska diskusija o usvajanju Budžeta KS za 2019.
Koliko je važan budžet, još je važnije njegovo izvršenje. Šta to znači pokušaću pojasniti na konkretnom primjeru.
28.12.2017. Većina SDA+SBB+BPS+BOSS u Skupštini KS je usvojila budžet za 2018. sa pozicijom "Kabinet premijera (tada Konaković)" i stavkom "Ukupni tekući transferi" u iznosu od 563.600 KM. Od tog iznosa je za diskrecionu upotrebu Premijera predviđeno
50.000 KM za transfere pojedincima, a 83.000 za transfere neprof. organizacijama.
31.07.2018. I dalje skupštinska većina (krnja) SDA+SBB+BPS+BOSS usvaja povećanje budžeta na istoj poziciji na 663.000 KM, od čega tadašnji Premijer Zolj po svom nahođenju može rasporediti
80.000 na transfere pojedincima, a za neprof. organizacije 203.000 KM.
Izvještaj o izvršenju budžeta do 30. novembra 2018. nam pokazuje da je na poziciji "Kabinet premijera - ukupno tekući transferi" do tada potrošeno već 809.616 KM,
od čega za pojedince 132.711, a za neprof. organizacije čitavih 332.464 KM.
Samo na stavku "tekući transferi neprof. organizacijama" je SDA do novembra potrošila više, nego što je već uvećanim budžetom bilo odobreno Premijeru Zolju za UKUPNE diskrecione tekuće transfere u 2018. ili 250.000 KM više nego što je prvobitnim budžetom bilo odobreno.
Meni se čini da Mahir Dević - Šef kluba SDA u SKS - ne zna da čita budžet, pa predlažem da neko od akademski obrazovanih članova njegove stranke, prati izvještaje o izvršenju budžeta ove Vlade.
link https://mf.ks.gov.ba/preuzimanja/budzet
Mahir Dević je doveo u Vladu KS 14-18 Prof. Dr. Jasmina Halebića, tada dekana ekonomskog fakulteta u Zenici za ministra finansija. Prof. Dr. Jasmin Halebić je za 4 godine mandata preporodio javne finansije u kantonu, sanirao sve dugove, tužbe, povećao plate budžetskim korisnicima i ostavio više miliona maraka budžetskog viška novoj vlasti. Sve da sabereš "stručnjaka" nove vlade (koji dolazi sa prestižnih fakulteta na Kobiljači, Travniku i Maleziji) nemaju znanja ni koliko Prof. Dr. Jasmin Halebić ima u malom prstu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1128 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Maystor wrote:Nemaš ti pojma o čemu pričaš, ti si jedan mega-trol, oplemenjen jedino mržnjom prema boljim i uspješnijim od sebe (a takvih je nemali broj). Ko ti je ta suljevicka?pici wrote:Nero Histrion wrote:
Uvazeni dr. Kravic je opravdano prosao, za ovog iz Pokopa nikad cuo, sto kazes mrtvi se valjda ne zale, a dr. Kravic prva liga u svakom pogledu, podrska njemu uvijek, nas doktor-heroj s Dobrinje. Dok su neki po trezorima ili po Turskoj skupljali "donacije", ovaj covjek je bukvalno bio na prvoj borbenoj liniji. A htjedose ukinut Opcu bolnicu dr. Abdulah Nakas, sva srece nije im uspjelo.
![]()
A lijepo Kifla pita: dolaze li iz Beograda doktori da operisu djecu, kako im ga zalozi sinoc momacki, ne cuh nesto odgovor
nije suljevicka na ovo odgovorila, na neka pitanja je bila se okrenula konakovicu i prepucavala oko imena i prezimena doktora koji rade... ovo s beogradskim doktorima je vjesto izbjegla, kroz elaborat da imaju samo jednog stranog doktora porijeklom iz irana i koji ima sada nase drzavljanstvo i zapravo nema stranih doktora... one helikoptere iz i za beograd nije spominjala... kao ni ulaganje u tz. bijelu kucu koja bi trebala biti rezidencija doticne direktorice i povlasteniH potrckala... 80% sredstava za KCUS treba drasticno srezat i nek pederalni nivo snosi ulaganje, kao i ostali osnivacki kantoni... mi cemo se lijeciti u opŠĆoj bolnici... dobit cuj dobit koda je privatna bolnica i imaju dobit, ocito je da se drzavno i privatno smatra istim za sdO.
ti se et nasHo o cemu se tamBura, trollas temu i sam si to potvrdio da si iz zajebancije na njoj, nebili provociro i sikaniro... niti jedan post nisi vezao na diskusiju o temi nego o forumasima kako nemaju blage veze, kako su hejteri, itd itd, kao sto sam ti i odgovorio idi kod svog Dr, s avatara da te zaljeci jer e boli qurac... selam
- Maystor
#1129 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Idemo ponovo,pici wrote:Maystor wrote:Nemaš ti pojma o čemu pričaš, ti si jedan mega-trol, oplemenjen jedino mržnjom prema boljim i uspješnijim od sebe (a takvih je nemali broj). Ko ti je ta suljevicka?pici wrote: nije suljevicka na ovo odgovorila, na neka pitanja je bila se okrenula konakovicu i prepucavala oko imena i prezimena doktora koji rade... ovo s beogradskim doktorima je vjesto izbjegla, kroz elaborat da imaju samo jednog stranog doktora porijeklom iz irana i koji ima sada nase drzavljanstvo i zapravo nema stranih doktora... one helikoptere iz i za beograd nije spominjala... kao ni ulaganje u tz. bijelu kucu koja bi trebala biti rezidencija doticne direktorice i povlasteniH potrckala... 80% sredstava za KCUS treba drasticno srezat i nek pederalni nivo snosi ulaganje, kao i ostali osnivacki kantoni... mi cemo se lijeciti u opŠĆoj bolnici... dobit cuj dobit koda je privatna bolnica i imaju dobit, ocito je da se drzavno i privatno smatra istim za sdO.
ti se et nasHo o cemu se tamBura, trollas temu i sam si to potvrdio da si iz zajebancije na njoj, nebili provociro i sikaniro... niti jedan post nisi vezao na diskusiju o temi nego o forumasima kako nemaju blage veze, kako su hejteri, itd itd, kao sto sam ti i odgovorio idi kod svog Dr, s avatara da te zaljeci jer e boli qurac... selam
ko ti je suljevicka?
- pici
#1130 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
nije vazno prihvacen im je izvjestj, tako da ne pije vodesahara1428 wrote:Reci koje je preduzeće pleasepici wrote:ja sam primjetio da je u FI jednog od preduzeca prije zabiljezen utrosak plina i energije od 65000 km da bi u novom FI uduplo se smanjio taj iznos tj frizirao... sdO je to dobro odradila... selam
- Maystor
#1131 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Gdje su radili ministri ove vlade, prije nego su to postali? U realnom sektoru, pretpostavljam?ultima_palabra wrote:Ote mi se suza iz oka... kakva nepravdawalk_M-A-N wrote:Nemam želju čitati sve i jedan izvještaj, moguće da je Sarajevogas dobar primjer, ali je jasno da je nemoguće da svi ne valjaju i ne rade.Maystor wrote:Nisu trebali obarati izvještaj Sarajevogasa, time se šalje poruka da nisu bitni rezultati rada, već isključivo boja stranačkog dresa.
Sve što je rečeno u saopštenju sindikata je tačno.
https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/452396 ... -preduzeca
Ko je sporan, trebalo ga je izložiti sramu. Ali ne jer nije njihova stranka.
Ova šestorka je pokazala da će raditi gore nego prije a uz to ogromno licemjerstvo. Jer su u svom sporazumu, kojim su se hvalili i koji je dao kratku nadu, pisali da treba gledati rad i razdvojiti od politike a u stvarnosti odmah napravili posjek.
Glasali protiv svega osim Sbb-ovih muzara Pokop i Opća Bolnica a povukli Skenderiju (valjda po ABC podjeli to ostaje Sbb, ne može im sve ostati). I tačno je Sda saopćenje da je to ružno i silovanje zakona. Jedino mi nije jasno što se pozivaju na Alijansu, kako je tada bilo, je li isto.
Sda nije rekla a ja se sjećam da je tako bilo i skoro 2014. kada je Sbb tražio mjesta. To zlo od privatne stranke. I Sda pristala i dijelili pola-pola. I to zlo se raširilo.
Ovo je uništavanje i preduzeća i ustanova i polarizacija društva. Ne nadam se bolje od idiota kao Marić, Nikšić, Pecikoza, od egoista kao Konaković, Srna..od praznoglavih sljedbenika.
Ali je žalosno da je sav rad, i ako ga je neko pokazao, poništen i pljunut. Od strane nedoličnih i nemoralnih zastupnika koji sad otimaju sebi.
I to je jasno svakome ko želi dobro ovom društvu, osim samih stranačkih aktivista koji sjede ovdje i ubijaju sa svojom podrškom sebi i kritikom samo Sda i ničemu više.![]()
Ako su tako dobri menadzeri slobodni na trzistu rada, onda ce biti zapljusnuti ponudama iz realnog sektora, jel tako?
-
sahara1428
#1132 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
i stigao da maltretira svog vozača i često putuje u rodno mjesto službenim automobilomMaystor wrote:E ovako, pošto si ti jedan od naprednijih članova ekipe teletabisa, mada vjerujem da ovo znaš i svjesno lažeš, za tvoju informaciju, a i da puk sazna:kluz franjo wrote:Let's talk about money, money!
Koliko je važan budžet, još je važnije njegovo izvršenje. Šta to znači pokušaću pojasniti na konkretnom primjeru.
28.12.2017. Većina SDA+SBB+BPS+BOSS u Skupštini KS je usvojila budžet za 2018. sa pozicijom "Kabinet premijera (tada Konaković)" i stavkom "Ukupni tekući transferi" u iznosu od 563.600 KM. Od tog iznosa je za diskrecionu upotrebu Premijera predviđeno
50.000 KM za transfere pojedincima, a 83.000 za transfere neprof. organizacijama.
31.07.2018. I dalje skupštinska većina (krnja) SDA+SBB+BPS+BOSS usvaja povećanje budžeta na istoj poziciji na 663.000 KM, od čega tadašnji Premijer Zolj po svom nahođenju može rasporediti
Izvještaj o izvršenju budžeta do 30. novembra 2018. nam pokazuje da je na poziciji "Kabinet premijera - ukupno tekući transferi" do tada potrošeno već 809.616 KM,
Samo na stavku "tekući transferi neprof. organizacijama" je SDA do novembra potrošila više, nego što je već uvećanim budžetom bilo odobreno Premijeru Zolju za UKUPNE diskrecione tekuće transfere u 2018. ili 250.000 KM više nego što je prvobitnim budžetom bilo odobreno.
Meni se čini da Mahir Dević - Šef kluba SDA u SKS - ne zna da čita budžet, pa predlažem da neko od akademski obrazovanih članova njegove stranke, prati izvještaje o izvršenju budžeta ove Vlade.
Mahir Dević je doveo u Vladu KS 14-18 Prof. Dr. Jasmina Halebića, tada dekana ekonomskog fakulteta u Zenici za ministra finansija. Prof. Dr. Jasmin Halebić je za 4 godine mandata preporodio javne finansije u kantonu, sanirao sve dugove, tužbe, povećao plate budžetskim korisnicima i ostavio više miliona maraka budžetskog viška novoj vlasti. Sve da sabereš "stručnjaka" nove vlade (koji dolazi sa prestižnih fakulteta na Kobiljači, Travniku i Maleziji) nemaju znanja ni koliko Prof. Dr. Jasmin Halebić ima u malom prstu.
- pici
#1133 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
boli te qurac... selamMaystor wrote:
Idemo ponovo,
ko ti je suljevicka?
Maystor wrote:
Care moj, boli me *urac i za tebe i za Bakira, ovdje sam čisto iz zajebancije.
Živio uvaženi predsjednik Dr. Asad!
- Maystor
- Maystor
#1135 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Zvonko Marić je najveće govno koje je ikad ušlo u kurtonalnu skupštinu. Drago mi je da vam je on uzor, to pokazuje na šta ste spali i samo potvrđuje sve moje teze. Pozdrav, teletabisi.sahara1428 wrote:i stigao da maltretira svog vozača i često putuje u rodno mjesto službenim automobilomMaystor wrote:E ovako, pošto si ti jedan od naprednijih članova ekipe teletabisa, mada vjerujem da ovo znaš i svjesno lažeš, za tvoju informaciju, a i da puk sazna:kluz franjo wrote:Let's talk about money, money!
Mahir Dević je doveo u Vladu KS 14-18 Prof. Dr. Jasmina Halebića, tada dekana ekonomskog fakulteta u Zenici za ministra finansija. Prof. Dr. Jasmin Halebić je za 4 godine mandata preporodio javne finansije u kantonu, sanirao sve dugove, tužbe, povećao plate budžetskim korisnicima i ostavio više miliona maraka budžetskog viška novoj vlasti. Sve da sabereš "stručnjaka" nove vlade (koji dolazi sa prestižnih fakulteta na Kobiljači, Travniku i Maleziji) nemaju znanja ni koliko Prof. Dr. Jasmin Halebić ima u malom prstu.a ima i dio vlastitih uhljeba i pomoćnika koji primaju baš fine pare http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... onko_m.pdf stigao sa svojim partijskim jaranom Kazazovicem da preraspodjeli 300 hiljada iz Ministarstva obrazovanja na vodovod dolazne stanice žičare Trebević (Skaki zatrebalo), dok djeca s posebnim potrebama budu u prostorijama u koje je prodrla kanalizacija. Neko bi rekao mani me se teheranske inteligencije...
-
mesarkasapin
#1136 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
-----
Last edited by mesarkasapin on 21/03/2020 12:33, edited 1 time in total.
-
sahara1428
#1137 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
pici wrote:Suljićka ili Suljevićka, nekome svejedno, članica "harema bijele kuce" na Koševu, žena za sve sisteme i funkcijeMaystor wrote:
Idemo ponovo,
ko ti je suljevicka?
haverica Zehre Budnjo
-
kluz franjo
#1138 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
teletabis... svjesno lažeš...Maystor wrote:E ovako, pošto si ti jedan od naprednijih članova ekipe teletabisa, mada vjerujem da ovo znaš i svjesno lažeš, za tvoju informaciju, a i da puk sazna:kluz franjo wrote:Let's talk about money, money!
Kolega,
imam utisak da Vi na forum svratite samo kada se poželite Banovića.
Sve je to legitimno - ima ljudi koji vole malo grublje.
Malo samo strpljenja, brzo će to.
- Maystor
#1139 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne, ne lažem (šta je laž od onoga što sam rekao?), već sam tebe uhvatio u laži. A mogu ti reći i to da ovi teletabisi ne znaju sakriti svoje marifetluke, i u narednom periodu ću ovdje pisati o tome. Klix je privatna firma, ako žele mogu me izbrisati.kluz franjo wrote:teletabis... svjesno lažeš...Maystor wrote:E ovako, pošto si ti jedan od naprednijih članova ekipe teletabisa, mada vjerujem da ovo znaš i svjesno lažeš, za tvoju informaciju, a i da puk sazna:kluz franjo wrote:Let's talk about money, money!
Kolega,
P.S. ti i ja nikada nismo niti ćemo ikada biti kolege. Fali ti jedno 20 godina škole.
-
Digresija
#1140 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
A za sta covjek treba da dobije ban? Zbog repliciranja vasim neargumentovanim optuzbama i nebuloznim tekstovima koji ne proizilaze iz niceg drugog do vasih kompleksaskih hirova? Ne razumi'm. Bolje je svima da spuste loptice jer za mjesec dana se moze desiti da SDA opet dodje na vlast pa ce oni koji se trenutno dive potezima trenutne vecine pjeniti kad SDA uzvrati. Ako ne mozete argumentima bolje sutite. Na ovom forumu najbolje prolaze tracevi. Je li ovo forum za zene ili ima i feminiziranih muskaraca?
Last edited by Digresija on 26/01/2019 16:39, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#1141 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Sada sam se čuo sa dr. Suljić. Kaže žena - a valjda je stručna u svojoj disciplini - da sa takvim profilima treba polako i u izololaciji.Maystor wrote:Ne, ne lažem (šta je laž od onoga što sam rekao?), već sam tebe uhvatio u laži. A mogu ti reći i to da ovi teletabisi ne znaju sakriti svoje marifetluke, i u narednom periodu ću ovdje pisati o tome. Klix je privatna firma, ako žele mogu me izbrisati.kluz franjo wrote: teletabis... svjesno lažeš...
Kolega,
Pa evo. Prije izolacije ćemo polako.
Ovo teletabis, lažeš. To sam samo sa čuđenjem ponovio Vaše riječi upućene meni.
Pri tome niste naveli ništa konkretno šta sam slagao i u kojoj laži me je Vaš blistavi um uhvatio.
Ali kao što rekoh, samo polako i strpljivo. Nisu Banovići preko svijeta...
- pici
#1142 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
a jesu neUrozni ko ercegovci... polaHko u red jedan po jedan... selam
ODGOVOR NA REAGIRANJE SDA
Elmedin Konaković najavio velike smjene u javnim preduzećima Kantona Sarajevo: Ko će biti prvi na listi?
-
Nero Histrion
#1143 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
A kako to SDA moze za mjesec, ili hajd' dva, doci opet na vlast u KS? Ovo me stvarno zanima, pa molim za odgovor. Do sad nik ne htjede s njima, sto bi i od sad ne znam, sto se KS tice.Digresija wrote:A za sta covjek treba da dobije ban? Zbog repliciranja vasim neargumentovanim optuzbama i nebuloznim tekstovima koji ne proizilaze iz niceg drugog do vasih kompleksaskih hirova? Ne razumi'm. Bolje je svima da spuste loptice jer za mjesec dana se moze desiti da SDA opet dodje na vlast pa ce oni koji se trenutno dive potezima trenutne vecine pjeniti kad SDA uzvrati. Ako ne mozete argumentima bolje sutite. Na ovom forumu najbolje prolaze tracevi. Je li ovo forum za zene ili ima i feminiziranih muskaraca?
-
sahara1428
#1144 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Kad nađem izvor od drugog zastupnika Skupštine KS ti ćeš reći da mi je on uzor, pusti se ti uzora nego odgovori na proste činjenice.Maystor wrote:
Zvonko Marić je najveće govno koje je ikad ušlo u kurtonalnu skupštinu. Drago mi je da vam je on uzor, to pokazuje na šta ste spali i samo potvrđuje sve moje teze. Pozdrav, teletabisi.
- Maystor
#1145 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Kao što sam rekao, ja ovo radim iz zajebancije. Tu sam preko 10 godina i svi znaju da SDA nikad nisam gotivio. Niti sam ikad glasao za njih. Al od sad ću svaki put. Ako je ovo alternativa - podržaću SDA.Digresija wrote:A za sta covjek treba da dobije ban? Zbog repliciranja vasim neargumentovanim optuzbama i nebuloznim tekstovima koji ne proizilaze iz niceg drugog do vasih kompleksaskih hirova? Ne razumi'm. Bolje je svima da spuste loptice jer za mjesec dana se moze desiti da SDA opet dodje na vlast pa ce oni koji se trenutno dive potezima trenutne vecine pjeniti kad SDA uzvrati. Ako ne mozete argumentima bolje sutite. Na ovom forumu najbolje prolaze tracevi. Je li ovo forum za zene ili ima i feminiziranih muskaraca?
Pričekajte još tri dana, onda party počinje
-
sahara1428
#1146 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Bojim se da taj party za KS nećeš gledati, jer nema Nerko matematiku za BaketaMaystor wrote:Kao što sam rekao, ja ovo radim iz zajebancije. Tu sam preko 10 godina i svi znaju da SDA nikad nisam gotivio. Niti sam ikad glasao za njih. Al od sad ću svaki put. Ako je ovo alternativa - podržaću SDA.Digresija wrote:A za sta covjek treba da dobije ban? Zbog repliciranja vasim neargumentovanim optuzbama i nebuloznim tekstovima koji ne proizilaze iz niceg drugog do vasih kompleksaskih hirova? Ne razumi'm. Bolje je svima da spuste loptice jer za mjesec dana se moze desiti da SDA opet dodje na vlast pa ce oni koji se trenutno dive potezima trenutne vecine pjeniti kad SDA uzvrati. Ako ne mozete argumentima bolje sutite. Na ovom forumu najbolje prolaze tracevi. Je li ovo forum za zene ili ima i feminiziranih muskaraca?
Pričekajte još tri dana, onda party počinje
- Maystor
#1147 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Znači, činjenice su poslanička pitanja seljaka iz Hadžića kojem trenutno u ličnoj karti piše Zvonko Marić?sahara1428 wrote:Kad nađem izvor od drugog zastupnika Skupštine KS ti ćeš reći da mi je on uzor, pusti se ti uzora nego odgovori na proste činjenice.Maystor wrote:
Zvonko Marić je najveće govno koje je ikad ušlo u kurtonalnu skupštinu. Drago mi je da vam je on uzor, to pokazuje na šta ste spali i samo potvrđuje sve moje teze. Pozdrav, teletabisi.
Prof. Dr. Jasmin Halebić je sam vozio crnu octaviu, rijetko je koristio usluge vozača. Službeno vozilo je koristio za odlazak i dolazak na posao, a kao što sam rekao, nije iz Sarajeva, već je bio dekan ekonomskog fakulteta u Zenici. Za mandata je najčešće boravio u Ilijašu.
Rado ću sa tobom (i bilo kim drugim iz reda teletabisa) nastaviti ovu diskusiju kada mi odgovorite na sljedeća pitanja:
- Koliko je iznosio buždet KS prije i poslije dolaska ministra Halebića?
- Koliko je tužbi naslijedio ministar Halebić, a koliko ih je ostavio iza sebe?
- Koliko je izdvajanje za ministarstvo obrazovanja i mladih u mandatu Ministra Halebića, u poređenju sa svim njegovim prethodnicima?
- Koliko je ministar Halebić povećao plate ljekarima i prosvjetnim radnicima?
- Koliko je kolektivnih ugovora sklopio ministar Halebić i da li ijedan ostavlja prostora za tužbe prema kantonu?
imam još, ali kad ovo apsolviramo, nastavićemo
- Maystor
#1148 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
U svakom zlu ima nešto dobro. Nek se SDA u kantonu Sarajevo malo odmori. Godiće im kao neka vrsta pročišćenja.sahara1428 wrote:Bojim se da taj party za KS nećeš gledati, jer nema Nerko matematiku za BaketaMaystor wrote:Kao što sam rekao, ja ovo radim iz zajebancije. Tu sam preko 10 godina i svi znaju da SDA nikad nisam gotivio. Niti sam ikad glasao za njih. Al od sad ću svaki put. Ako je ovo alternativa - podržaću SDA.Digresija wrote:A za sta covjek treba da dobije ban? Zbog repliciranja vasim neargumentovanim optuzbama i nebuloznim tekstovima koji ne proizilaze iz niceg drugog do vasih kompleksaskih hirova? Ne razumi'm. Bolje je svima da spuste loptice jer za mjesec dana se moze desiti da SDA opet dodje na vlast pa ce oni koji se trenutno dive potezima trenutne vecine pjeniti kad SDA uzvrati. Ako ne mozete argumentima bolje sutite. Na ovom forumu najbolje prolaze tracevi. Je li ovo forum za zene ili ima i feminiziranih muskaraca?
Pričekajte još tri dana, onda party počinje![]()
![]()
S druge strane, jedna poslovica kaže: "kad vidiš neprijatelja kako sam sebi kopa zamku, ne smetaj mu". U interesu je SDA da ova vlada teletabisa pokaže "šta zna".
-
sahara1428
#1149 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa što taj isti Halebić nije rekao da su milioni tužbi došli na naplatu zbog stranačkog kolege mu Kozadre i njegove greške. Dobro je došli smo na rijetko je koristi usluge vozača, how yes noMaystor wrote:Znači, činjenice su poslanička pitanja seljaka iz Hadžića kojem trenutno u ličnoj karti piše Zvonko Marić?sahara1428 wrote:Kad nađem izvor od drugog zastupnika Skupštine KS ti ćeš reći da mi je on uzor, pusti se ti uzora nego odgovori na proste činjenice.Maystor wrote:
Prof. Dr. Jasmin Halebić je sam vozio crnu octaviu, rijetko je koristio usluge vozača. Službeno vozilo je koristio za odlazak i dolazak na posao, a kao što sam rekao, nije iz Sarajeva, već je bio dekan ekonomskog fakulteta u Zenici. Za mandata je najčešće boravio u Ilijašu.
Rado ću sa tobom (i bilo kim drugim iz reda teletabisa) nastaviti ovu diskusiju kada mi odgovorite na sljedeća pitanja:
- Koliko je iznosio buždet KS prije i poslije dolaska ministra Halebića?
- Koliko je tužbi naslijedio ministar Halebić, a koliko ih je ostavio iza sebe?
- Koliko je izdvajanje za ministarstvo obrazovanja i mladih u mandatu Ministra Halebića, u poređenju sa svim njegovim prethodnicima?
- Koliko je ministar Halebić povećao plate ljekarima i prosvjetnim radnicima?
- Koliko je kolektivnih ugovora sklopio ministar Halebić i da li ijedan ostavlja prostora za tužbe prema kantonu?
imam još, ali kad ovo apsolviramo, nastavićemo
- NeDirajSirotinju
#1150 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Na kolektivnu svijest je moguće uticati kroz obrazovne institucije i potrebno je minimalno 30 godina da se vide efekti. Danas se ne radi ništa na tome što znači da neće doći do većeg pomaka u promišljanju ni 2050-te godine.
Potrebno je izvršiti reformu obrazovanja, smijeniti nastavni kadar, postaviti novi, po mogućnosti strance i držati nastavnu na engleskom jeziku. Mi nemamo kapaciteta za odgajanje djece.
Potrebno je izvršiti reformu obrazovanja, smijeniti nastavni kadar, postaviti novi, po mogućnosti strance i držati nastavnu na engleskom jeziku. Mi nemamo kapaciteta za odgajanje djece.