FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

zipoo

#76101 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
zipoo wrote:on je na Grbavici ko i ti
Kvaran si :lol:
vala mozes i ti tu uletiti :lol:
kory_galaktikos

#76102 Re: FK Željezničar

Post by kory_galaktikos »

avetinja wrote:
kory_galaktikos wrote:
avetinja wrote:Kakva pregovaranja, sastanci, skupština, glasanje... Govnjivu motku i sve najuriti. Uprava je imala vremena, nisu uradili šta su trebali, zato napolje.
nisu uradili sta su trebali, ma ja trebali su nastavit kao predhodne... da strepimo hocemo li izganjat licencu umjesto da imamo ubjedljivo najbolje uslove sto se tice stadiona
trebali su nastavit pa pare od ulaznica trpat u dzep
do sad bi vjerovatno bili kao Celik ni na nebu ni na zemlji ili kao Borac u drugoj ligi
Već smo na nivou Čelika po rezultatima.
Barem postojimo, i imamo osnovu.
avetinja

#76103 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

kory_galaktikos wrote:Barem postojimo, i imamo osnovu.
I Čelik postoji. Imamo osnovu za petu, šestu, možda čak i sedmu poziciju. Udarili smo dobre temelje i trebamo biti istrajni.

http://scsport.ba/fk-borac-smanjio-dug- ... -mandaric/

Ipak nisu glavni kandidat za najbolju upravu. :(
DonieBrasco

#76104 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Borac otplatio 7.000.000 KM a ima jos koliko miliona KM ? Kako, od cega ? Gdje je to Borac zaradio takve pare, kakvi su to donatori ?

Ne upoređjute nas sa njima zivota vam.
avetinja

#76105 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Hoćemo upravu FK Borac. :bih:

Otplatit će dug i napraviti jug prije Misimovića. :bih:
DonieBrasco

#76106 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Jadna im majka ako Amara ne dovedu, svi odmah da se pokupe i idu. :mrgreen:
itekako

#76107 Re: FK Željezničar

Post by itekako »

Amar treba da predje preko nepovjerenja da mu se duguje masan iznos, preko lajanja botova debila preko foruma, hinjskog spominjanja uklapanja i neuklapanja u model rada kluba i haman optuzbe da se radilo nelegalno. Da ne spominjem da mu se, ozbiljno, nije ponudila neka funkcija u klubu. Preko svega navedenog Amar treba da predje nebil radio sa Megamixom.

Preko cega Milimetar treba da predje nebil' im se priblizili stavovi ?
hajde napisi nesto svojim rijecima, mani se prepisivanja sa drugih foruma.
ako te zanima odgovor, procitaj ga tamo odakle si prepisao pitanje.
salle_eh1986

#76108 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

mali_milojica wrote:Evo sta ce vam se desiti na skupštini.
Mada bih volio da Senad i njegov UO podnesu ostavke, da se izaberu novi ljudi i da pokušamo sa nekim drugim, evo sta ce biti.
Kolega Hadzic ce svima uz poznati kez :babinsin: pozeljeti dobar dan i dobrodošlicu, otvoriti skupštinu.
Rijeci odmah ide Misimoviću.
Održat ce govor za govornicom. Cca 50min.
Podnijeti izvještaj sta se uradilo u ovoj godini.
Osvojen kup i viceprvaci države.
Napravljen teren.
Plavi etison okolo.
Klupe za rezervne igrače.
Uradjeni jezevi i elektronski brojcanici.
Vraćeno toliko i toliko duga.
Toliko zaradili od raskida :D
Malo price o ekipi i rezultatima. Dali smo im sve, imali smo trule jabuke, odstranili smo ih.
Sudije nas kolju i ne daju nam maket :oops:
Onda prelazi na buduće radove.
Stiže krov za Istok.
Vec je u razgovorima sa savezom za Jug (možda i datum početka radova)
Video prezentacija Zapad.
Malo price o kampu, OP i Akademiji.
Sve ce to popratiti video i photo slide na velikom platnu.
Dolaze 3-4 kapitalca :skoljka:
Ovi "ilegalci" sto se kriju iza Amara koji bi nešto ko fol rusili vlast se neće smjeti javiti, možda neko i progovori koju, ali to ce biti tanko u odnosu na Misimovica.
Ide glasanje o povjerenju. 75% za Misimovica, 25% protiv.
Hajmo razlaz do sljedeće skupštine.
Eto tako ce vam biti, gore/dole 10% prica i desavanje.
i sve da bude ovako, ko je kriv za to ?
Jel nema "Željovaca" već samo "Misketovci" u upravi. Jel ih nema po vas cijelom gradu, državi, svijetu ?
Jel im neko brani da kažu kako ovo što se radi nije OK i da može i mora bolje, da oni znaju kako ili nekog ko može i hoće bolje...sumnjam
Upravu niti će otjerati 100-200 ovih koji bi ih tjerali, niti je može odbraniti ovih 100-200 koji bi je branili
A ovi ostali, a to je velika većina je neutralna i ne zna šta bi i prikloniće se "masi"
avetinja wrote:Kakva pregovaranja, sastanci, skupština, glasanje... Govnjivu motku i sve najuriti. Uprava je imala vremena, nisu uradili šta su trebali, zato napolje.
ko to da uradti, imenom ili brojem ljudi koji su to voljni, spremni i kadri ?
najlakše je pisati...koliko je ljudi deklarisano zaista za to, koliko kontra toga. Koliko takvih su ozbiljni navijači pa i ljudi (ne djeca od 10-12 godina) ???
LSD

#76109 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

4 godine vlasti....rezultatski bilans: dvije poklonjene titulu Zrinjskom na nasmiješniji moguci nacin, jedan osvojeni kup u 4 godine, hrpa smijenjenih trenera i nekakvih sportskih direktora, igraci koji bojkotuju klub, nezadovoljni navijaci, 6 poraza u nizu u ovako smiješnoj ligi i to o najlošijih timova.

Ova uprava je sama sebe otjerala, ne treba je niko tjerati.
salle_eh1986

#76110 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

LSD wrote:4 godine vlasti....rezultatski bilans: dvije poklonjene titulu Zrinjskom na nasmiješniji moguci nacin, jedan osvojeni kup u 4 godine, hrpa smijenjenih trenera i nekakvih sportskih direktora, igraci koji bojkotuju klub, nezadovoljni navijaci, 6 poraza u nizu u ovako smiješnoj ligi i to o najlošijih timova.

sve to stoji
samo ima i druga strane medalje, oni su uradili odličan posao oko imovine, novčanih tokova...
i kad se sve sabere i oduzme, tamo minus ovamo plus
i (valjda) kontaju da je to dovoljno
da se razumijemo, ja sam rekao da moju podršku imaju dok imaju eurpu (za početak) ali nakon ovih rezultata i gubljenja je nemaju više
no ovakve komentare "govnjivom motkom" i "treba potjerati" ne mogu nikako...ko da potjera, mi sa foruma ?
na utakmici hiljadu navijača, pedeset skandira uprava napolje, 30 zviždi njima, a 930 neutralni...čekaju(čekamo)...tako se ništa ne mijenja, koja god "strana" da se zauzme
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#76111 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Najveći problem, ako ova uprava ostane, ce biti naci igrace koji ce htjeti doci uopšte da igraju kod nas. Nekad smo bili pozeljni, sad kad ti predsjednik kluba odreze kaznu da umjesto dogovorenih 5000 dobijes minimalac od 500 svako ce 2x razmisliti da dodje kod nas.
Mislite da igrači ne pričaju izmedju sebe, da ne govore jedni drugima kako im je u klubu. Reci ce, koji ce mi Q Zeljo i njihovih 5000, odoh u Sarajevo, Zrinjski, gdje sto dogovorim to i dobijem.
salle_eh1986

#76112 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

mali_milojica wrote:Najveći problem, ako ova uprava ostane, ce biti naci igrace koji ce htjeti doci uopšte da igraju kod nas. Nekad smo bili pozeljni, sad kad ti predsjednik kluba odreze kaznu da umjesto dogovorenih 5000 dobijes minimalac od 500 svako ce 2x razmisliti da dodje kod nas.
Mislite da igrači ne pričaju izmedju sebe, da ne govore jedni drugima kako im je u klubu. Reci ce, koji ce mi Q Zeljo i njihovih 5000, odoh u Sarajevo, Zrinjski, gdje sto dogovorim to i dobijem.
znači ukinuti premije i kazne ?
mislim, tako zaključujem iz ovog posta
kazne su sami sebi navukli, istina neke stvari se moraju "gledati kroz prste" ili ti ga preciznije "sve u svoje vrijeme" ali ni ti isti igrači nisu pokazali sekundu obraza i repsekta ni prema navijačima, trenerima, klubu...čast izuzetcima
ono što bih ja da se pitam, ko sutra od.je.bao sve ove menadžere i ljude koji su nam preporučivali/dovodili igrače do sad, jer se u globalu nisu proslavili
ili u najboljem slučaju reviziju istih
ne može biti da ti neko dovede 5 igrača od kojih ti 4 pravi problem ili ne zadovolji, a ti i dalje sa njim sarađuješ...nema šanse
Ricken

#76113 Re: FK Željezničar

Post by Ricken »

DonieBrasco wrote:Ova uprava nece nigdje dosao Amar ili ne, sto ce se vidjeti na skupstini.

Kasnije cu detaljnije napisati sto nece otici.
Zbog tala oko poslovnih prostora na istoku?
Pa ni su ih gradili da ih Amar poklopi?
avetinja

#76114 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

salle_eh1986 wrote:ko to da uradti, imenom ili brojem ljudi koji su to voljni, spremni i kadri ?
najlakše je pisati...koliko je ljudi deklarisano zaista za to, koliko kontra toga. Koliko takvih su ozbiljni navijači pa i ljudi (ne djeca od 10-12 godina) ???
Ne znam zašto se raširio spin da neka djeca tjeraju upravu. Jebe se djeci za sve ovo. Oni dođu da se osjećaju zajebani i dovedu trebicu iz škole da joj pokažu kako su veliki frajeri. Garantujem da niko od njih ne zna nabrojati 11 igrača. Ima tu ozbiljnijih, starijih ljudi koji su protiv uprave. Ima i onih koji su otjerani sa stadiona lošim rezultatima. Neće da sjebavaju sebe zbog nečega što nije vrijedno tuđeg zdravlja.

Ako već pitaš za način, prijedlog bi bio organizovanje protesta ispred zapadne tribine u saopštenju navijača.

Sa ovom upravom uopšte ne vidim mogućnost za napredak, a mogu reći da su mi se kolektivno zgadili zbog blamaža i postupaka koje nam priređuju iz sezone u sezonu.

Mislim da bi ipak najbolji način iskazivanja povjerenja upravi bio glasanjem svih aktivnih članova, da vidimo kolika je ta podrška, pošto je posjeta svedena na hiljadu i frtalj.
ultima_palabra

#76115 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Pa Misimovic je zakuhao sa svima... bivsim i sadasnjim igracima, menadzerima, sudijama, savezom, novinarima, Jugom, drugim klubovima, bivsim kolegama iz uprave (Bajramovic, Vukotic, Pesto), sa Amarom i ranijim strukturama nikad i nije bio dobar... pa nemoguce da su svi navedeni govna koja bi samo da se okoriste od Zelje, a jedino on cist i posten? Kako li je stekao milione u drzavi kao sto je BiH tako posten?

Sa svima se odnosilo sa velikom dozom prepotencije i normalno je da kada pocnes tonuti, svi pomenuti ce te samo pogurati prema dole... nazalost izgleda da pomenuti nije svjestan toga i zeli da gura dalje do konacne propasti kluba.
LSD

#76116 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

salle_eh1986 wrote:
LSD wrote:4 godine vlasti....rezultatski bilans: dvije poklonjene titulu Zrinjskom na nasmiješniji moguci nacin, jedan osvojeni kup u 4 godine, hrpa smijenjenih trenera i nekakvih sportskih direktora, igraci koji bojkotuju klub, nezadovoljni navijaci, 6 poraza u nizu u ovako smiješnoj ligi i to o najlošijih timova.

sve to stoji
samo ima i druga strane medalje, oni su uradili odličan posao oko imovine, novčanih tokova...
da se razumijemo, ja sam rekao da moju podršku imaju dok imaju eurpu (za početak) ali nakon ovih rezultata i gubljenja je nemaju više
no ovakve komentare "govnjivom motkom" i "treba potjerati" ne mogu nikako...ko da potjera, mi sa foruma ?
na utakmici hiljadu navijača, pedeset skandira uprava napolje, 30 zviždi njima, a 930 neutralni...čekaju(čekamo)...tako se ništa ne mijenja, koja god "strana" da se zauzme
Nema druge strane medalje, nema više šuplje price i jeftine demagogije...dani su im odbrojani....6 smijenjenih trenera u zadnje 3 sezone i 6 poraza zaredom je dovoljno da se kaže Dosta i udari šakom od stol.

Dosta !!

Image
avetinja

#76117 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

LSD wrote:Nema druge strane medalje, nema više šuplje price i jeftine demagogije...dani su im odbrojani....6 smijenjenih trenera u zadnje 3 sezone i 6 poraza zaredom je dovoljno da se kaže Dosta i udari šakom od stol.

Dosta !!

Image
Tjerao bi upravu, a ne znaš da imamo samo 5 uzostopnih poraza.

Ccc...
Radio Sarajevo

#76118 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

ultima_palabra wrote:Pa Misimovic je zakuhao sa svima... bivsim i sadasnjim igracima, menadzerima, sudijama, savezom, novinarima, Jugom, drugim klubovima, bivsim kolegama iz uprave (Bajramovic, Vukotic, Pesto), sa Amarom i ranijim strukturama nikad i nije bio dobar... pa nemoguce da su svi navedeni govna koja bi samo da se okoriste od Zelje, a jedino on cist i posten? Kako li je stekao milione u drzavi kao sto je BiH tako posten?

Sa svima se odnosilo sa velikom dozom prepotencije i normalno je da kada pocnes tonuti, svi pomenuti ce te samo pogurati prema dole... nazalost izgleda da pomenuti nije svjestan toga i zeli da gura dalje do konacne propasti kluba.
Baš tako... I onda svi neprijatelji, dušmani kluba, 'vaki, 'naki...
Alfa_i_Omega

#76119 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Radio Sarajevo wrote:
ultima_palabra wrote:Pa Misimovic je zakuhao sa svima... bivsim i sadasnjim igracima, menadzerima, sudijama, savezom, novinarima, Jugom, drugim klubovima, bivsim kolegama iz uprave (Bajramovic, Vukotic, Pesto), sa Amarom i ranijim strukturama nikad i nije bio dobar... pa nemoguce da su svi navedeni govna koja bi samo da se okoriste od Zelje, a jedino on cist i posten? Kako li je stekao milione u drzavi kao sto je BiH tako posten?

Baš tako... I onda svi neprijatelji, dušmani kluba, 'vaki, 'naki...
Slazem se!

Jos napravis sebi glasilo na kojem se Zeljovci popljuju po potrebi. Sramno.
LSD

#76120 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Sada slijedi osveta...braco, slijedi osveta za ovo...ovakav gnusan zločin nad Željom koji su pocinili faraon i njegovi satrapi ne može da prođe nekažnjeno.
Edin H.

#76121 Re: FK Željezničar

Post by Edin H. »

salle_eh1986 wrote:

sve to stoji

Tesko je to uklopiti, eno Arsenal of kada je poceo praviti i napravili novi stadion ne smiju ni pomisliti na titulu.
Alfa_i_Omega

#76122 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Eventualno nova uprava mora znati da od njih do kraja takmicarske godine ocekujemo minimalno sljedece:

-Titulu
-Jug
-Kamp
-Uredjenje sjevera ( Stolice sa grijacima, led paneli vani)
-Krov na istoku, uredjivanje i izdavanje poslovnih prost.
-Da izmire cijeli porezni dug
-Prodaju min dva igraca za ne manje od 2 mil €
-Nadju dva nova generalna min 500.000€ svaki
-Zlatana Ibrahimovica ili Iniestu
-Da nas oblaci Nike
-Pivnicu Zeljo na novom Jugu
-Trbusne plesacice za nas starije, klovnovi za djecu
-Revijalnu utakmicu sa pobjednikom Lp

Minimalno! Ako neko moze da ispuni sve ovo, bujrum!
cvrčak_na_hedonizmu

#76123 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

itekako wrote:
Amar treba da predje preko nepovjerenja da mu se duguje masan iznos, preko lajanja botova debila preko foruma, hinjskog spominjanja uklapanja i neuklapanja u model rada kluba i haman optuzbe da se radilo nelegalno. Da ne spominjem da mu se, ozbiljno, nije ponudila neka funkcija u klubu. Preko svega navedenog Amar treba da predje nebil radio sa Megamixom.

Preko cega Milimetar treba da predje nebil' im se priblizili stavovi ?
hajde napisi nesto svojim rijecima, mani se prepisivanja sa drugih foruma.
ako te zanima odgovor, procitaj ga tamo odakle si prepisao pitanje.
Malo duze pisem ovdje od tebe, ima cca tri godine kako sam vidio gdje ovo ide. Cim su se pojavile procedure bilo je jasno sta se desava, al jebiga, nekome je bitnija uprava odnosno Milimetar od Zeljeznicara, rezulate gledamo.

Zbog likova ko sto ste ti, elegant i ostalih lobotomaca manje pisem u zadnje vrijeme, jebiga, los mi stomak, sta da radim.

Imas 56 postova na temi od kojih su 3/4 odbrana i(li) velicanje Milimetra.

Me-me Megamix

Bljak
Plavo-bijeli

#76124 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Jeste smorili, pa samo se u krug vrtite... imal neko nešto novo pametno da kaže?
Ovaj gore priča da su dvije titule poklonjene Zrinjskom i to je minus za ovu upravu. Jel to kao direktno se poziva na to da smo mi trebali završiti je na nelegalan način?
SPominje se 6 nekakvih loših trenera a 90% svih foruma i navijača svršavalo kad je doveden Petrović. Ovdje čitav forum svršavao kad se vratio Odović te se kritikovala uprava što se ranije nije vratio hahaha
Ovaj dole piše kao da se Osim prozivao za nelegalne radnje, jok eto sve legalno radio hahahah joj
fakat ovdje svako piše i fino ste se povezali i nadovezujete se na svoje gluposti već dugi period...
Neki su se uključili na forum kao ovaj "Alfa i omega" samo da pišu protiv Misketa i uprave. Zamislite koji je to sklop baš nevjerovatno. Ko te financira??

Opet pređem na drugu stranu da vidim imal išta pametno... oj kaže neće više niko kod nas doći jer je klub jednom kaznio igrače sa platom nakon najgoreg niza ikada hahahaha
A Amar na treningu kad fuliš penal skidao sa plate... dajte fakat skontajte sami sa sobom neke stvari i recite šta hoćete, koga hoćete i šta hoćete od istih.

Evo pitanje za sviju.

JESTE LI ZA TO DA PLAĆAMO POTPUNE DOPRINOSE I OSTALE STVARI IGRAČIMA, ILI DA IH PRIJAVIMO NA NEKI MINIMALAC KAO I ŠTO SVI OSTALI RADE I ŠTO SMO I MI NEKAD RADILI?
DA LI STE ZA TO DA ODREĐENE UTAKMICE ZAVRŠAVAMO SA STRANE, PREKO RAZNIH VEZA, KAO I ŠTO SVI OSTALI RADE I ŠTO SMO I MI NEKAD RADILI?

zavisno od odgovara na ova dva pitanja može se puno toga skontati.
Last edited by Plavo-bijeli on 07/12/2018 09:27, edited 1 time in total.
JoeyTribbiani

#76125 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

A ti se uključiš samo kad treba branit ovu Upravu. Ko tebe finansira?
Post Reply