Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Naslovnica

#2351 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Policijska država i policijski kantoni.
Pričam sa strancima, ne mogu ljudi da vjeruju koliko policije na ulicama. Fakat ti bude nelagodno, iako nisi ništa zgriješio niti imaš oraha u džepovima.
Odeš u Njemačku, ne vidiš drota mjesec dana, ali ako bude belaj tu su u sekundi, a ne ovako k'o ovi naši uniformisani banditi, ovo niđe nema...
alipasijaner

#2352 Re: mobilni radari tj kamere

Post by alipasijaner »

Nego, kad smo vec kod teme ovih kamera.. ima li neko speedcam.txt u kojem se nalaze i ove nove kamere?
ranger

#2353 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ranger »

ima policije i na zapadu i te kako i sirena i svega
al manje zaustavljaju, jel vise naroda sta li... ljudi voze godinama da ih ne zaustave.
esso_sa

#2354 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

ranger wrote:ima policije i na zapadu i te kako i sirena i svega
al manje zaustavljaju, jel vise naroda sta li... ljudi voze godinama da ih ne zaustave.
Upravo tako, ima policije svugdje.
Ali kod nas je specificno sto ih ima bruka u lovu na saobracajne prekrsaje, tu smo fakat rekorderi.
Ljetos sam u 20 dana odradio turu 4000km po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Italiji i Francuskoj i nigdje nisam naisao na patrolu sa radarom ili lovu na saobracajne prekrsaje. Uglavnom su to kamere, sve uredno najavljene znakom. Udjem u BiH i izbrojim 7 zasjeda od B. Broda do Sarajeva...
Bakir1

#2355 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

i kod nas su sve vise manje najavljene, tablom ako nista, ogranicenja su suluda ali ni na zapadu kroz naseljena mjesta nisu veca tako da to na isto dodje.
ove kamere su pomak na bolje, za razliku od busija sa radarom nekadasnjih, i klepanja po usima u vlastiti dzep
Travnički Noćni Šetač

#2356 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Travnički Noćni Šetač »

Jedino što su table najave radarske kontrole negdje uredno postavljene ( ulaz u Tomislavgrad, Šije i slično ) a negdje potpuno besmislene... Kada ulaziš u BiH iz Hrvatske na GP Vinjani prema Posušju između benzinske pumpe i kružnog toka ima postavljena nova kamera .... Znak sa najavom radarske kontrole je tako preblizu postavljen, unutar zone koju kamera pokriva, tako da prvo kamera vidi tebe a onda nakon par sekundi ti vidiš znak...
esso_sa

#2357 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

Ma tesko da ce se porastom broja kamera nasi drumski razbojnici povuci kao sto je to slucaj na zapadu npr... Vazda ce tu biti da popune prostor, a i svoj dzep :mrgreen:
Neki dan kreteni stali na izlazu iz Tarcina, u pravcu Konjica, jaka lijeva krivina prije odvajanja za autoput. Ogranicenje na ulazu u krivinu 50 i oni bukvalno na samom izlazu iz krivine, ma jos krivina i traje, stoje sa radarom... Realno nemas kada, a ni gdje da stanes i kada bi te zaustavljali, posebno ako neko vozi iza tebe
Last edited by esso_sa on 26/09/2018 14:32, edited 1 time in total.
Bakir1

#2358 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

sa kamerama, kojima treba cuvar u plavom stalo se u kraj korupciji i otimanju para po slobodnoj procjeni a tada su zaustavljali zbog frizure, auta...
iako je i mene opalila ista, ja sam i dalje za kamere, nemam nista protiv :D
jucer, sluzbeno vozilo nekog besklinca u TK, instituta za nesto, prestize sve redom, puna, skola, samo gas, opali ga kamera, vraca se, ubjedjuje drota :D
channel10

#2359 Re: mobilni radari tj kamere

Post by channel10 »

Throttle wrote:
channel10 wrote:Upravo sam vidio nesto nevjerovatno. Ulazim u Zenicu na ulaz u Radakovu i imam sta vidjeti. Jedno policijsko auto, jedno ko civilno( onaj njihov golf karavan, tamnoplavi) i par drotova. Kontam uhapsili nekoga jer vidim trojica chuche, a jedan stoji. Kad jok, kakvo hapšenje, jarani riktaju radar u pola 12 u po' noći.

Pazite sad gdje je okrenut. Nije na M -17, nego ga lopovi okrenuli dole prema kružnom kod penzionerskog i hajde znaj sta tu hvata i sta moze uhvatiti :?.

Znaci love ove sto idu gore iz Crkvica prema Radakovo u pola noci :-) ili ove sto idu iz Babine rijeke ka kružnom.

I sta da čovjek kaže na sve to :run:
Možda vaćaju trkače iz Perinog hana i ostalih mjesta kad krenu kući :mrgreen:
Svi radari koje imaju mogu radit noću
Znam da su nabavili radare koji mogu raditi i nocu i bas su nedavno lovili na M17 kod iskljucenja za Perin Han u onom mrklom mraku od 21-24h

Ali ovo sinoc sto sam vidio, to nema nigdje na svijetu. Postavili radar skoro na m17 i okrenuli ga prema onom dijelu ceste oko kruznog toka. Znaci lovi ove sto dolaze gore iz Crkvica i ulaze i prolaze kroz kruzni prema Radakovu ili love ulaz u kruzni iz Babine rijeke, pa dole prema gradu sa one gore visine :-)
kokuz_sa

#2360 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kokuz_sa »

Meni ko komercijalisti ovaj mjesec banja..
Jedna PU na svom dijelu ovaj mjesec samo nocne radare stavili..
Tako da po danu rahat se voziti moze..ne moras gledat svaki grm i zbun
Filter

#2361 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Filter »

http://de_po.ba/clanak/180610/jutros-u-sarajevu-postavljeno-osam-novih-stacionarnih-radara-policija-dobila-i-supersonicne-rucne-radare

Pripadnici MUP-a KS postavili su nove stacionarne radare na nekoliko lokacija i ovog jutra.

"Trenutno smo postavili na osam lokacija: Zvornička ulica, Ulica Zmaja od Bosne i Ložionička, ulica Terezija kod škole Vladislav Skarić, u naselju Nedžarići iz oba pravca, na Stupu, brza cesta oba smjera", kazao je za N1 Željko Klicara, komandir saobraćajne jedinice MUP-a KS.
"Uređaji su dali ozbiljan efekat, pokazao se kao dobar. Ima nadzor 24 sata, ostavlja manje prostora za korupciju. Svaki prekršaj će biti sankcionisan", dodao je.
Također, skrenuo je pažnju da će MUP od danas koristiti nove uređaje.
"Koristim priliku da upoznam javnost da se radi o nabavci nove generacije ručnih radara. Rade isto kao stacionirani radar, imaju i video zapis u sebi. Radi po noćnim uslovima po posebnom režimu", kazao je i dodao:
"Svaki prekršaj se memoriše u uređaj i kasnije se prebaci u centralni sistem gdje se obrađuje. Mala je mogućnost da neko izbjegne sankcionisanje. Uređaj je tako urađen, posljednja generacija".
Dope_Man

#2362 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Bakir1 wrote:i kod nas su sve vise manje najavljene, tablom ako nista, ogranicenja su suluda ali ni na zapadu kroz naseljena mjesta nisu veca tako da to na isto dodje.
ove kamere su pomak na bolje, za razliku od busija sa radarom nekadasnjih, i klepanja po usima u vlastiti dzep
Ovo je tacno.. samo je ogromna razlika u organizaciji naseljenih mjesta. Kod nas je pola magistrala konstantno naseljeno mjesto, taman sto jedno zavrsi pocinje naredno. Dok recimo u Hrvatskoj vec, i sve dalje u EU, nije tako. Kad izadjes iz naselja znas da si ga napustio i da ide dobra dionica do sljedeceg naseljenog mjesta gdje ide 50. Ali kod nas nije bilo, i jos nema, kontrole kod pravljenja kuca pa se napravi 5-6 kuca kraj magistrale i eto ga naselje od 5 kilometara.
studiorum_tuzlaensis

#2363 Re: mobilni radari tj kamere

Post by studiorum_tuzlaensis »

kokuz_sa wrote:Nema senzora onih klasicnih na asfaltu ni na autoputu
Ima senzora, ali ih ne vidiš jer su ugrađeni prije asfalta. Senzor je obična Faradejeva zavojnica.

Inače, postoje i takve kamere koje mogu procijeniti brzinu vozila ali su veoma veoma skupe. Dakle, senzori su svuda kod nas, samo što se daju lijepo sakriti ako se rade skupa sa cestom.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2364 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Filter wrote:http://de_po.ba/clanak/180610/jutros-u-sarajevu-postavljeno-osam-novih-stacionarnih-radara-policija-dobila-i-supersonicne-rucne-radare

Pripadnici MUP-a KS postavili su nove stacionarne radare na nekoliko lokacija i ovog jutra.

"Trenutno smo postavili na osam lokacija: Zvornička ulica, Ulica Zmaja od Bosne i Ložionička, ulica Terezija kod škole Vladislav Skarić, u naselju Nedžarići iz oba pravca, na Stupu, brza cesta oba smjera", kazao je za N1 Željko Klicara, komandir saobraćajne jedinice MUP-a KS.
"Uređaji su dali ozbiljan efekat, pokazao se kao dobar. Ima nadzor 24 sata, ostavlja manje prostora za korupciju. Svaki prekršaj će biti sankcionisan", dodao je.
Također, skrenuo je pažnju da će MUP od danas koristiti nove uređaje.
"Koristim priliku da upoznam javnost da se radi o nabavci nove generacije ručnih radara. Rade isto kao stacionirani radar, imaju i video zapis u sebi. Radi po noćnim uslovima po posebnom režimu", kazao je i dodao:
"Svaki prekršaj se memoriše u uređaj i kasnije se prebaci u centralni sistem gdje se obrađuje. Mala je mogućnost da neko izbjegne sankcionisanje. Uređaj je tako urađen, posljednja generacija".
novi stacionarni radari tu, oni opet mjere ručnim prije stacionarnog danas na grbavici (od skrenderije prema grbavici preko puta pomoćnog stadiona)
studiorum_tuzlaensis

#2365 Re: mobilni radari tj kamere

mk ultra wrote: novi stacionarni radari tu, oni opet mjere ručnim prije stacionarnog danas na grbavici (od skrenderije prema grbavici preko puta pomoćnog stadiona)
to je stari žandarski fol. Ograničenje moraš poštovati i nakon kamerice. Tu su doktorirali MUP-ovi ZDK i SBK. Sakriju tronožac između grma i branika odmah nakon kamere npr. u Nević Polju od Putićeva ka N. Travniku ili obrnuto, u Kaćunima odma iza pumpe Orman, u Šijama iza one raskrsnice, u Brnjacima sam ih jednom vidio kako su montirali tronožac u prikolici kamiona odma iza radara, ciljaju na onaj pravac iza kamere.

MUP ZDK najveći hahari na planeti Zemlji, i to ne Zeničani već Kakanj, Žepče, Visoko i tako ta mjesta.

Poštujte ograničenja, ako nećete da punite budžete tih kantona.
Naslovnica

#2366 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Kerovi su gospoda za ove drumske bandite.
SmoLe

#2367 Re: mobilni radari tj kamere

Post by SmoLe »

mislim da me slikala kamera na skenderiji, nakon koliko vremena bi dosla kazna na vrata? :cry:
kloniran

#2368 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kloniran »

SmoLe wrote:mislim da me slikala kamera na skenderiji, nakon koliko vremena bi dosla kazna na vrata? :cry:
u mom slucaju 7 dana do godinu :mrgreen:
studiorum_tuzlaensis

#2369 Re: mobilni radari tj kamere

SmoLe wrote:mislim da me slikala kamera na skenderiji, nakon koliko vremena bi dosla kazna na vrata? :cry:
Vozio 67km/h u Gladnom polju 11.08.

Čestitka kući došla 3.09.

cca 3 hefte znači sa ilidže do N.Sarajeva. :D
Naslovnica

#2370 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

studiorum_tuzlaensis wrote:

Cijena?
kloniran

#2371 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kloniran »

Naslovnica wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:

Cijena?
pa 50 je u gladnom polju, na 61 fata
petoba
studiorum_tuzlaensis

#2372 Re: mobilni radari tj kamere

50 KM za +10km/h preko ograničenja

Znam da ima tu radar, al kad imaš žensko u autu, da je što prije u kuću :D :evil:
Naslovnica

#2373 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Je li to puna cijena ili je popust već uračunat?
studiorum_tuzlaensis

#2374 Re: mobilni radari tj kamere

platio sam pola kazne u roku od 8 dana tj. 25 KM za naš dragi Kanton <3
Naslovnica

#2375 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Podnošljivo.
Čuo sam da za preko +20 ide vozačka (ne znam na koliko) + keš (ne znam koliko).
Tako da je tih 25KM vrlo podnošljivo.
Post Reply