MensurM wrote:
Ta ja znam? Eno i vještak odbrane kaže da je mogao udariti. Čuda se događaju. Isto kao što bi čudo bilo da neko u 2016. godini lopatom ide u sačekušu, a da nije u pitanju svađa oko zemlje

Da, rekao je, jer vjestak nikada nece iskljuciti bilo koji dogadjaj. Vjestak mozes samo na "zahtjev" tuzilsastva furati i gurati samo odredjeni dogadjaj, a drug moguci dogadjaj ono srezati u startu.
Jer to ga advokat pita, je li ga udario kombi. Jer na tome zasniva slucaj. ALI - vjestak NAPOMINJE da moze biti i nesto drugo u pitanju. Naravno, ti to nigdje ne spominjes. Da ga je advokat pitao gospodine je li moguce da je dio stabla pao Dzenanu na glavu. Vjestak bi morao odgovoriti da je moguce. Jer jeste moguce. Kao sto i sam kazes cuda se desavaju.
Ali, kljucno pitane je koja je vjerovatnoca pojedinih dogadjaja.
Vjerovatnoca, da Dzenana kombi udari samo u glavu i da Dzenan ne dobije haman nikakve sekundarne povrede, za mene je nikakva, tj. ja bih rekao da u tu pricu vjerujem 1%. Cisto da ostavim i tu mogucnost. Ali zasto si ti ubjedjen u tu prucu pa gotovo 100%. E to je zanimljivo. Svi ovdje sumnjaju, jedini ti 100% znas da je kombi u pitanju.