Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#24076 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li to opet nema grijanja?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24077 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Hoce li rijesiti Zeljezaru napokon?
notsure

#24078 Re: Zeničani

Post by notsure »

_BataZiv_0809 wrote:Hoce li rijesiti Zeljezaru napokon?
Šta se tu ima rješavat', FK je rekao
"Svi kapitalni problemi u Zenici su riješeni"

http://www.nasarijec.ba/view?page=article&article=2101
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24079 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

notsure wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Hoce li rijesiti Zeljezaru napokon?

"Svi kapitalni problemi u Zenici su riješeni"

http://www.nasarijec.ba/view?page=article&article=2101
Zeljezara nije kapitalni problem grada u tom smislu u kojem misli Kufe.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#24080 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Casual's wrote:Dobro jutro i razgulite za poslom. :D
I nafakom :mrgreen:
channel10

#24081 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ko sad u Celiku odlucuje o dolasku i odabiru pojacanja?

Ja koliko vidim, prvo su doveli trenera koji je dobio nekoliko otkaza u zadnjih godinu dvije u nasim klubovima. Trenera koji je trenirao i konkurenta za opstanak. Nisu jos doveli pismenog igraca, a otjerali su vise od pola ekipe. Trebaju za par dana da idu na pripreme u Antaliju i ne znam koga ce povesti. Ovo sto se moze procitati po novinama i portalima je to da dovode igrace koje niko nece i koji se ne mogu izboriti u svojim klubovima da makar na klupi sjede.

Rekli su da zele da klub opstane ove godine, a sve rade da ispadne glat jer da bi opstao u ligi, trebali su dovesti nekog boljeg trenera (citaj Pavica) i vratiti dosta nasih (zenicana kao i prosle godine i njih platiti, a ne ove kloceve sto zele da dovedu) ili dovesti prava pojacanja sa kojim ce izboriti opstanak i nastaviti dobar niz u sljedecoj sezoni(znaci vec praviti pravu ekipu kao sto su obecali). Mislim da je bolje odustati od dogovora sa ovim prevarantima i nastaviti kao i dosad. Pa i ispasti u nizi rang i polako se vracati jer je ocito da od ovih lopova nema nista i da se igraju velike igre da grad ostane bez kluba.

Koliko vidim, investitor (citaj lopovi) ne zeli da vraca dugove i onda kad covjek skonta, koji ce onda klinac ovdje jer ce klub i Grad potpisati da ce oni vratiti dugove. Ako je tako, onda idemo lagano za iste pare, ali barem nemas nista i nisi nista dao ovim ciganima iz Turske
Mustang1

#24082 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Mislis da ce doci neko ko ima izbor bilo kakav osim Celika?
channel10

#24083 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Mustang1 wrote:Mislis da ce doci neko ko ima izbor bilo kakav osim Celika?
Kakvo je to pitanje? De ponovo procitaj to sto si napisao, a sve u skladu sa pricom investitora.
Mustang1

#24084 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Pa ocigledno prica o investitoru ne pije vode. Da ima neke love tu igraci bi se nudili sami, to se procuje u tim krugovima u par sati vjeruj. Uostalom je'l bila vijest da grad placa odlazak u Antaliju..
channel10

#24085 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Pa je li potpisan ugovor? Sta rade ljudi ovog lopova u klubu? Zasto ih ne otjeraju onda?

Majke mi ne kontam sta radi ta skupstina kluba, odnosno ovi sto su dali saglasnost da udju u klub? Sta cekaju?
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#24086 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Vrlo jednostavno.. clanovi su izglasali da vise nema jedan clan=jedan glas. Dakle skupstina moze biti ali turcin ima 70% + Fudo ima 5% i to je to. Game over.. to je i bio cilj a poslije izbora ce se klub i ugasiti ili spojiti tamo sa nekim i sve ono za sta su se NGG borili i izborili godinama je palo u vodu.
channel10

#24087 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Pa sto izglasase? Ko ih je tjerao? Izglasali novi statut i onda izglasali ovu prevaru. I ja budala pa se ko nesto sekiram... Barem znamo ko je kriv.
Nisu htjeli da vraćaju dugove, a valjda su sad potpisali da će ih vratiti. Kad nisu htjeli vraćati dugove, imali su klub. Sad kad su potpisali da će vracati,nemaju ga :mrgreen:
Da ne povjeruješ :oops:
Mustang1

#24088 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Pa sjeti se kako je bilo kad je Tan usao u Sarajevo, igraci koji su klasa su se nudili sami, tekstovi stalno bili, igraci iz Hrvatske lige se nudili, a ovdje se pise o igracima koje niko nece..
I ja sam mislio da ce doci neki dobri igraci, ali kada sam procitao ovo za Antaliju.. :D
kamen spoticanja

#24089 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Bolonjeze

#24090 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

Mustang1

#24091 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Je'l mu to jaran iz vremena kad su stimali u Turskoj? :D Vidim zadnje sto je igrao u turskoj trecoj ligi :D 34 godine.
kamen spoticanja

#24092 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

:lol:
marise frajer najboljeg turskog sudiju
sljedeci klip protivnickog golmana glavom
imam osjecaj da ce se dobro uklopiti u BPL :mrgreen:
jasko_ba

#24093 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Zajeba Fudo dobro ovu omladinu sto se prijavila na onih 26 pozicija za Grad Zenica. Sve neki fazoni u javnosti samo najbolji, a ovamo sve primljeni ljudi sa sramotnim rezultatima. Gledam jutros od prijateljice, 3 konkursa izlasla, na svakom preko 95 posto rezultati, a ovaj primio ljude koji su jedva imali po 80 posto i bili 30-ti na listi. Bas mi je zao ljudi kad vidim sta im sve rade. :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24094 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

jasko_ba wrote:Zajeba Fudo dobro ovu omladinu sto se prijavila na onih 26 pozicija za Grad Zenica. Sve neki fazoni u javnosti samo najbolji, a ovamo sve primljeni ljudi sa sramotnim rezultatima. Gledam jutros od prijateljice, 3 konkursa izlasla, na svakom preko 95 posto rezultati, a ovaj primio ljude koji su jedva imali po 80 posto i bili 30-ti na listi. Bas mi je zao ljudi kad vidim sta im sve rade. :roll:
Gdje imaju rezultati?
Warashii

#24095 Re: Zeničani

Post by Warashii »

jasko_ba wrote:Zajeba Fudo dobro ovu omladinu sto se prijavila na onih 26 pozicija za Grad Zenica. Sve neki fazoni u javnosti samo najbolji, a ovamo sve primljeni ljudi sa sramotnim rezultatima. Gledam jutros od prijateljice, 3 konkursa izlasla, na svakom preko 95 posto rezultati, a ovaj primio ljude koji su jedva imali po 80 posto i bili 30-ti na listi. Bas mi je zao ljudi kad vidim sta im sve rade. :roll:
Rade svima nama.
Ništa ne znači da ako su danas u dobroj poziciji da ćeš biti i sutra.
likce

#24096 Re: Zeničani

Post by likce »

Kako sam cuo, ljudi su vec radili na tim pozicijama, ovo je bila jos jedna farsa u nizu..
Takoder, cuo sam da je bilo pitanja sa dva tacna odgovora :-) :-) pa komisija bira kako hoce... :-)
jasko_ba

#24097 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

_BataZiv_0809 wrote:
Gdje imaju rezultati?
Ma u petak su poceli slati ljudima, kako koga upratim, tako i provjerim za rezultate. Nadam se da ce se ljudi zaliti, pa nek se sve otegne na godinu dana. Ovaj intervju pred komisijom sto ADS organizuje je najveca smijurija i ubleha, cisto maltretiranje ljudi jer nema apsolutno nikakve koristi ako zelis normalno.
jasko_ba

#24098 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

fetic wrote:
Kako sam cuo, ljudi su vec radili na tim pozicijama, ovo je bila jos jedna farsa u nizu..
Takoder, cuo sam da je bilo pitanja sa dva tacna odgovora :-) :-) pa komisija bira kako hoce... :-)
Evo iz iskustva, dobijes 100 posto na pismenom. Intervju pred komisijom tri pitanja + eventualna potpitanja. Znaci, sve tacno odgovoris, nema apsolutno nikakve greske. Dobijes rezultate, osvojio 92 posto. :-) A pajdo koji je primljen, imao 70 posto na pismenom, 80 posto na konacnom rezultatu. Stima se tako naveliko da je to strasno.
apsidejzi

#24099 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

jasko_ba wrote:
fetic wrote:
Evo iz iskustva, dobijes 100 posto na pismenom. Intervju pred komisijom tri pitanja + eventualna potpitanja. Znaci, sve tacno odgovoris, nema apsolutno nikakve greske. Dobijes rezultate, osvojio 92 posto. :-) A pajdo koji je primljen, imao 70 posto na pismenom, 80 posto na konacnom rezultatu. Stima se tako naveliko da je to strasno.
A kakva je konkretno uloga Fude u svemu tome? Ne branim ga, samo sam radoznao.
jasko_ba

#24100 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

apsidejzi wrote:A kakva je konkretno uloga Fude u svemu tome? Ne branim ga, samo sam radoznao.
Pa eto pametuje po medijima kako mladi moraju dobiti priliku i kako ce biti primljeni najbolji kandidati, a onda dobije listu uspjesnih kandidata i rjesenjem postavi upravo one ljude koje smo mi ovdje spominjali jos preko ljeta. Nije sam on u pitanju, ovako je 99.99 posto konkursa. A veza clanova komisije i poslodavca je posebna prica.
Last edited by jasko_ba on 17/01/2018 14:04, edited 1 time in total.
Post Reply