Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ajrolina

#4876 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ajrolina »

zokislav wrote:Hypo/Addiko ne.
NLB ne, imaju posebnu prepaid Visa net u te svrhe koja se kupuje na šalteru.

Sber, Nova i mene zanima, neko?
Sberbank da, bez problema prolazi, ima samo jedan problem s njima a to je ogranicenje po uplati, maksimalan iznos koji se moze prebaciti s paypal na racun je 500km u slucaju veceg iznosa vracaju sredstva na paypal, medjutim meni je prosli mjesec prosao transfer iako je bio veci od 500km, slala sam upit na koji su mi odgovorili da je maksimalan iznos 500km, pitala u banci sluzbenica me samo blijedo gledala i slegnula ramenima, u medjuvremenu otvorila i racun u sparkasse sad nisam pametna da li da ostanem u sberbank ili da se prebacujem u sparkasse, savjet? Ima li iko iskustva sa sparkasse?
ado_sar

#4877 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ado_sar »

ja koristim sparkasse i prebacujem uvijek po 500USD, oko 900KM. To prolazi bez problema a vece iznose nisam testirao.
Zer0

#4878 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

Zer0 wrote:Molim Vas za informaciju, s kojim karticama Visa Electron/Debit, je moguce koristiti PayPal i primati novac u BIH. Zelio bih da znam gdje moze, a gdje ne. Molim Vas za misljenja iz prve ruke, pa da napravimo spisak.

Raiffeisen - DA (Provjerava klijente za terorizam i pranje novca i zahtjeva izvode sa Pay-Pal-a unazad 3 mjeseca)
Unicredit - NE (Ne, za nove korisnike, imaju ugovor sa MasterCard-om)
ProCredit - NE (Ne za nove korisnike)
Hypo - NE
NLB - NE (Imaju posebnu prepaid Visa net u te svrhe koja se kupuje na salteru)
BBI - NE (Ima Visa prepaid kartica za kupovinu preko net-a, a uz tekući račun se dobije MasterCard sa limitom od 30km po transakciji)
Sberbank - DA (Limit od 500 KM po transakciji sa PayPal-a, u slucaju veceg iznosa vracaju sredstva na Pay-Pal)
Nova Banka - DA
Sparkasse - DA
Intesa Sanpaolo - DA
Addiko - NE

Hvala mnogo svima za misljenje, ostale su jos dvije banke sa spiska BBI i Nova Banka, ako neko ima debitnu karticu koja radi na Pay-Pal-u nek se javi.
Last edited by Zer0 on 11/02/2017 16:28, edited 4 times in total.
Del_Boy1

#4879 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

BBI banka isto ima Visa prepaid karticu za kupovinu preko interneta, a uz tekući račun se dobije MasterCard koja je limitirana za internet kupovinu u iznosu od 30 KM po transakciji.

Sent from my E2303 using Tapatalk
nane81

#4880 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nane81 »

Zer0 wrote: Hvala mnogo svima za misljenje, ostale su jos dvije banke sa spiska BBI i Nova Banka, ako neko ima debitnu karticu koja radi na Pay-Pal-u nek se javi.
Ja imam debitnu od nove na koju primam platu i može na paypal. visa electron kartica.
Zer0

#4881 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

nane81 wrote:
Zer0 wrote: Hvala mnogo svima za misljenje, ostale su jos dvije banke sa spiska BBI i Nova Banka, ako neko ima debitnu karticu koja radi na Pay-Pal-u nek se javi.
Ja imam debitnu od nove na koju primam platu i može na paypal. visa electron kartica.
Znaci radi povlacenje novca i sa karticom iz Nove Banke bez limita pretpostavljam, uradio sam update za spisak u postu malo iznad.
victom

#4882 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Unicredit - NE (Imaju ugovor sa MasterCard-om)

ja imam UniCredit Visa Electron. Može sve. Paypal uplata i isplata.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:55, edited 2 times in total.
emirolini

#4883 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by emirolini »

victom wrote:Unicredit - NE (Imaju ugovor sa MasterCard-om)

Kada ti istekne ta uvalit ce ti mastercard
Zer0

#4884 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

emirolini wrote:
victom wrote:Unicredit - NE (Imaju ugovor sa MasterCard-om)

Kada ti istekne ta uvalit ce ti mastercard
Mislim da novi klijenti ne mogu dobiti Visa Electron kod njih vise, tako da za nove korisnike ne radi, a za stare radi do isteka kartica...
nane81

#4885 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nane81 »

Zer0 wrote:
nane81 wrote:
Znaci radi povlacenje novca i sa karticom iz Nove Banke bez limita pretpostavljam, uradio sam update za spisak u postu malo iznad.
Radi, čak i direktna uplava (povrat) na visu takođe stigne.
Zer0

#4886 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

[/quote]

Radi, čak i direktna uplava (povrat) na visu takođe stigne.[/quote]

Hvala mnogo, imamo sad spisak koji bi trebao biti tacan o bankama : )
bejbi91

#4887 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by bejbi91 »

BAN---KAI wrote:Imam jedno glupo pitanje koje nikako da skontam

Evo upravo pravim paypal account ali nikako da skontam koju oznaku da stavim u ono "State". Koliko znam oznaka Bosne je "BA", a nema je nigdje :-)

Prošao sam taj korak nekako ali sad mi izbaci "We are not able to process your request. Please try again later". Nakon upisivanja codova kartice
+1

Imam isti problem. Bosne i Hercegovine nema niti jedne druge drzave osim saveznih američkih drzava, Kolorado, Oklahoma, Nebraska, Kanzas, itd. A ne mogu dalje napraviti račun bez da stavim svoju državu :?
BAN---KAI

#4888 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BAN---KAI »

bejbi91 wrote:
BAN---KAI wrote:Imam jedno glupo pitanje koje nikako da skontam

Evo upravo pravim paypal account ali nikako da skontam koju oznaku da stavim u ono "State". Koliko znam oznaka Bosne je "BA", a nema je nigdje :-)

Prošao sam taj korak nekako ali sad mi izbaci "We are not able to process your request. Please try again later". Nakon upisivanja codova kartice
+1

Imam isti problem. Bosne i Hercegovine nema niti jedne druge drzave osim saveznih američkih drzava, Kolorado, Oklahoma, Nebraska, Kanzas, itd. A ne mogu dalje napraviti račun bez da stavim svoju državu :?
Izgleda da je to nešto do njih bilo. Nije moglo dalje da mi prikaže pa sam sam googlao Paypal i ušao preko prvih linkova. I automatski sam bio logovan. Account je vec bio kreiran samo što je neka blokada bila. Probaj to :D
switty

#4889 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by switty »

Da li neko zna koja banka ne naplacuje mjesecno vodjenje racuna ukoliko nema transakcija? za Visa debitnu karticu
perfect_guy

#4890 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

privredna, ali ne može na paypal (bar nije mogla od bor banke prije pripajanja)
pringless

#4891 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by pringless »

Saka wrote:
switty wrote:Pozdrav, molim vas za pomoc. Imam Available Balanac na Paypalu, Unicredit Banka mi je dala Mastercard Karticu, sada imam problem da prebacim taj novac na karticu :(

Da li je dobro rješenje da pošaljem ovaj novac koji imam na paypalu, mojoj sestri koja ima Visa karticu? Molim vas pomozite :cry:
Ne možeš nikome poslati taj novac. Moraš dodati VISA karticu, učiniti je primarnom na koju se prima novac i onda povući pare na tu karticu.
Zasto se ne moze poslati taj novac?
Saka

#4892 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

pringless wrote:
Saka wrote:
switty wrote:Pozdrav, molim vas za pomoc. Imam Available Balanac na Paypalu, Unicredit Banka mi je dala Mastercard Karticu, sada imam problem da prebacim taj novac na karticu :(

Da li je dobro rješenje da pošaljem ovaj novac koji imam na paypalu, mojoj sestri koja ima Visa karticu? Molim vas pomozite :cry:
Ne možeš nikome poslati taj novac. Moraš dodati VISA karticu, učiniti je primarnom na koju se prima novac i onda povući pare na tu karticu.
Zasto se ne moze poslati taj novac?
Zato sto mora leci na karticu prvo. Ne moze se raspolagati novcem koji je na PayPalu dok ne legne na racun. To vazi za BiH!

Sent from my iPhone using Tapatalk
pringless

#4893 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by pringless »

Saka wrote: Zato sto mora leci na karticu prvo. Ne moze se raspolagati novcem koji je na PayPalu dok ne legne na racun. To vazi za BiH!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Aha hvala na info. Kod nas je Paypal bas ogranicen za razliku od npr. Skrill-a.
Brigoni

#4894 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Brigoni »

Pozdrav ljudi.
S obzirom da na ovaj standardni paypal racun nisam mogao primat novac vise od 5 puta godisnje(negdje sam to procitao), a treba mi bar 2-3 puta mjesecno da primam upgreadovao sam racun u business.
Sad ponovo nemogu da primim uplatu, jer nesto valjda treba da dodam u podatke, ne kontam sta, jer ne znam s tim business racunima nista :)
I, kako ja nemam firmu, vec mi je jednostavno trebalo da mogu primat vise uplata na racun pa sam zato uzeo business acc, jel bi bilo pametno sad da taj racum pretvorim u premier, i jel se to moze sad kad sam vec ovaj standardni upgreadovo na business?
Ako ima neko ko se razumije da mi odgovori, bio bih jako zahvalan :) .
miss_gemini

#4895 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by miss_gemini »

Da li je rok za refund sa Paypala 180 dana?

Imala sam kupovinu 19.10. i nije stigao artikal. Na paypal-u za ovu stavku nema opcije 'report issue'. O cemu je rijec?
free_too

#4896 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Brigoni wrote:Pozdrav ljudi.
S obzirom da na ovaj standardni paypal racun nisam mogao primat novac vise od 5 puta godisnje(negdje sam to procitao), a treba mi bar 2-3 puta mjesecno da primam upgreadovao sam racun u business.
Sad ponovo nemogu da primim uplatu, jer nesto valjda treba da dodam u podatke, ne kontam sta, jer ne znam s tim business racunima nista :)
I, kako ja nemam firmu, vec mi je jednostavno trebalo da mogu primat vise uplata na racun pa sam zato uzeo business acc, jel bi bilo pametno sad da taj racum pretvorim u premier, i jel se to moze sad kad sam vec ovaj standardni upgreadovo na business?
Nisam nikad cuo da ima ogranicenje od 5 puta godisnje , ja mislim da skoro svi imamo ovdje normalne accounte i da nemamo nikakvih takvih problema.

Trebao bi njih nazvati i viditi u cemu je problem sto ne mozes da primas, a koju karticu imas povezanu na PayPal, od koje banke?
vanjki

#4897 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vanjki »

Zer0 wrote:
Zer0 wrote:Molim Vas za informaciju, s kojim karticama Visa Electron/Debit, je moguce koristiti PayPal i primati novac u BIH. Zelio bih da znam gdje moze, a gdje ne. Molim Vas za misljenja iz prve ruke, pa da napravimo spisak.

Raiffeisen - DA (Provjerava klijente za terorizam i pranje novca i zahtjeva izvode sa Pay-Pal-a unazad 3 mjeseca)
Unicredit - NE (Ne, za nove korisnike, imaju ugovor sa MasterCard-om)
ProCredit - NE (Ne za nove korisnike)
Hypo - NE
NLB - NE (Imaju posebnu prepaid Visa net u te svrhe koja se kupuje na salteru)
BBI - NE (Ima Visa prepaid kartica za kupovinu preko net-a, a uz tekući račun se dobije MasterCard sa limitom od 30km po transakciji)
Sberbank - DA (Limit od 500 KM po transakciji sa PayPal-a, u slucaju veceg iznosa vracaju sredstva na Pay-Pal)
Nova Banka - DA
Sparkasse - DA
Intesa Sanpaolo - DA
Addiko - NE

Hvala mnogo svima za misljenje, ostale su jos dvije banke sa spiska BBI i Nova Banka, ako neko ima debitnu karticu koja radi na Pay-Pal-u nek se javi.
Imam mastercard karticu Unicredit .Sa ebay mi je lik vratio novac na moj paypal racun. ja sam kontao posto imam mastercard karticu
necu moci prebaciti na svoj racun. jutros vidim novac je prebacen sa paypala...jesu oni nesto mjenjali i jel sada mozemo
primati novac na mastercard karticu sa payapala ili je ovo samo za refund?
Kataklinger

#4898 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Samo za refund.
Brigoni

#4899 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Brigoni »

free_too wrote:
Nisam nikad cuo da ima ogranicenje od 5 puta godisnje , ja mislim da skoro svi imamo ovdje normalne accounte i da nemamo nikakvih takvih problema.

Trebao bi njih nazvati i viditi u cemu je problem sto ne mozes da primas, a koju karticu imas povezanu na PayPal, od koje banke?
Jedan mi drug to reče, nakon što nisam mogao isplacvati pare s paypala.....imam NLB visu,a tu je problem(jedan drugi problem :D ) oni ne daju isplate na svoju karticu, vec iskljucivo služi za kreditna sredstva koja banka omogucava korisnicima....Ugl ja to nisam znao i isplatio sam pare jednom, 12. januara, i sad tih para nigdje, a ova sto radi u banci nema pojma sta je sa parama i otvoreno mi kaze "ja nemam pojma o paypalu" , a tih para nigdje.... Paypal kada sam kontaktirao oni mi rekli da je to već prebačeno i da je sad do banke da to prebace na neki moj dostupan račun..... prošlo više od mjesec a od tih para ništa, pa sam se malo i zabrinuo....Znaš li šta o tome?
free_too

#4900 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Brigoni wrote:
free_too wrote:

Jedan mi drug to reče, nakon što nisam mogao isplacvati pare s paypala.....imam NLB visu,a tu je problem(jedan drugi problem :D ) oni ne daju isplate na svoju karticu, vec iskljucivo služi za kreditna sredstva koja banka omogucava korisnicima....Ugl ja to nisam znao i isplatio sam pare jednom, 12. januara, i sad tih para nigdje, a ova sto radi u banci nema pojma sta je sa parama i otvoreno mi kaze "ja nemam pojma o paypalu" , a tih para nigdje.... Paypal kada sam kontaktirao oni mi rekli da je to već prebačeno i da je sad do banke da to prebace na neki moj dostupan račun..... prošlo više od mjesec a od tih para ništa, pa sam se malo i zabrinuo....Znaš li šta o tome?
Ako ti NLB ne zeli pomoci moras direktno s VISOM vidjeti, a i s paypalom, dobiti broj transakcije, datum iitd itd, i onda otici u banku definitivno i utvrditi da li je prosla ta transakcija. Negdje je nastao problem i pare su zadrzane. Sjecam se davno da je VISA imala problem u jednom mjesecu, pa da je vecini transakcija zakasnila 2 sedmice, naime nastalo nesto kod njih i nije bilo proknizenjo itd.
Post Reply