Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
avenija

#17001 Re: Zeničani

Post by avenija »

Ja ne znam stvarno ako iko glasa za SDA a nije vezan poslom u njihovim firmama ili su ga uhljebili,pa kakav je to mozak,je li misli da je stub bosnjastva sto rece onaj Cosic koji umjesto slova A izgovara slovo O. Kakva kriminalna organizacija ne vjerujem.
kamberovica polje

#17002 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

_BataZiv_0809 wrote:
kamberovica polje wrote: Ma ja, nisam ni mislio drugačije. Pravi SDA kadar.
Eh ti i takvi kroje kapu nasem gradu vec godinama. Ali krivi smo mi sto se sklanjamo. Sve mu se smijes, vidi ga, krkan, ne zna pricat, ne zna kravatu svezat, a on drma gradom. I jesu se bili osilili. Malo im je bila bozija kisa. Budzetska plata, komisije, pausali, pa de im jos i da se dzaba parkiraju i da gradske prostore daju u podzakup uz 300% zarade.

I onda se cude sto im se desio Fuad...

I umjesto da im to bude signal da su dokurcili narodu i da se preispitaju, oni gade Fuada narodu i to činjenicom da je bio njihov sve ove godine :D
Bake je zakuco zadnji ekser u sanduk "zelenih" u ovom gradu kad je rekao da je Fudi sređivao zemljište za pumpe. :D I kao htio Fudu time da ocrni. :-) :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17003 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Fiksni broj glasova su uhljebi+njihova rodbina+oni koji se nadaju uhljebljenju.

Dodaj tu i mlade glasace koji su velika boljka demokratije (sjecate se mladjahnog kolege forumasa koji se namjerava ispalit, ali je glasao za SDA jer mu se neko od njih ucinio "gigant").

A onda dodaj kurcobolju ostalih glasaca i nedostatak alternative i voila 12 godina su drmali bez problema.

Sad su se prvi put zadrmali, iako su uspjeli opljackati glasove za vijece.
saraxy

#17004 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Iskreno se nadam da SDA više nikad neće "vladati" gradom... Da će se od narednih lokalnih izbora njihove stolice u OV lagano topiti. Od njihovih nacionalnih interesa mi se bljuje... Samo glupani to mogu pušiti i neandrtalci [emoji23][emoji23]

I vjerujem da će loše prići na općim izborima uveliko pomažu sami sebi u tome! [emoji123]

Poslano sa mog LG-K350
kamberovica polje

#17005 Re: Zeničani

saraxy wrote:Iskreno se nadam da SDA više nikad neće "vladati" gradom... Da će se od narednih lokalnih izbora stolice u OV njihove "stolice" topiti. Od njihovih nacionalnih interesa mi se bljuje... Samo glupani to mogu pušiti i neandrtalci [emoji23][emoji23]

I vjerujem da će loše prići na općim izborima uveliko pomažu sami sebi u tome! [emoji123]

Poslano sa mog LG-K350
Volio bi i ja ali opozicija je jako tanka...ne vjerujem da će snaga centra opet dobiti ovaj broj mandata a SDP još nije došao sebi. Ako se ovo ne promijeni očekuj opet isti broj SDA botova u GV.
saraxy

#17006 Re: Zeničani

Post by saraxy »

SC mora imati ozbiljnije kandidate imaju 4 godine da se presaberu i da ozbiljniji uđu kampanju! SDA neće izgubiti stolice u OV zbog jake ljevice nego baš zbog Fudine retorike prema sdaovcima...
Očekujem da se ljevica baš sabere da se okupe oko ideje jačanja da SDA više nikad ne dođe u poziciju da njihova riječ odlučuje. A mogu to oni, imaju jak vjetar u leđa - Fudu! Ma koliko ovi govorili da je fudo sdaov kadar... Njihove riječi ne piju više ni učem vodu!

Poslano sa mog LG-K350
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17007 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ma SC-u je veci problem sto su drustvo jednog lica, kadar im je sasvim solidan.

Kakav je kadar to SDA ponudila? Uz duzno postovanje Mirsadu Cizmi, sve sto su ponudili su sopstveni uhljebi i predsjednici seoskih dzemata.
kamberovica polje

#17008 Re: Zeničani

Jest ali oni imaju taj luksuz da biračko tijelo ne zanima kakav je kadar i dok god je dobar "vjernik",ide u džamiju i selama dobar je. Glasači ostalih stranaka malo su zahtjevniji što je automatski prednost za zelene.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17009 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

To je tacno. A svaku alternativu kroz iglene usi provlace raznorazni mudroseri. Stara matrica: Ne valja SDA, ne valja im alternativa, necu glasat-u konacnici znaci glasao si za SDA.

Mislim sta ljudi ocekuju, da u alternativi uskrsne novi Josip Broz?
vwlover

#17010 Re: Zeničani

Post by vwlover »

Jel zna neko kome se mogu javiti ako me ne prije u porodicnu ambulantu radi intervencije i žele da me naruče za par dana kad ja ne mogu da čekam radi zdravstvenih razloga , već sam jednom slao mail ministru i on je kao nešto radio al ništa opet .
kamen spoticanja

#17011 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

vwlover wrote:Jel zna neko kome se mogu javiti ako me ne prije u porodicnu ambulantu radi intervencije i žele da me naruče za par dana kad ja ne mogu da čekam radi zdravstvenih razloga , već sam jednom slao mail ministru i on je kao nešto radio al ništa opet .
Dom zdravlja je opstinski nivo...dakle onoj selvedini sarajlic
O'zone
Globalni moderator

#17012 Re: Zeničani

Post by O'zone »

vwlover wrote:Jel zna neko kome se mogu javiti ako me ne prije u porodicnu ambulantu radi intervencije i žele da me naruče za par dana kad ja ne mogu da čekam radi zdravstvenih razloga , već sam jednom slao mail ministru i on je kao nešto radio al ništa opet .
Nikome. Sistem porodične medicine im je omogučio da tako rade. Moraš planirati kad ćeš se razboljeti pa da im javiš barem sedam dana unaprijed. Taj sistem je OK za osobe koje su kod stalnim ljekarskim nadzorom pa se mogu planirati kontrole ostalo je nula.

Ili idi u Dom Zdravlja (ne znam kako je to raspoređeno u ZE) gdje jedneš i čekaš dok ne dođeš na red ili upadni u ambulantu porodične medicine i traži da te odmah prime (što ja recimo radim skoro pa uvijek) možeš biti i drzak jbga kad si bolestan nisi svoj.
Norm

#17013 Re: Zeničani

Post by Norm »

...iz licnog iskustva, odes, dobro se nagovoris pred svima i sto glasnije da svi cuju, naravno kulturno i bez uvreda, malo zaprijetis visim instancama...meni je pomoglo...
Ci-Nick

#17014 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

O'zone wrote:
Nikome. Sistem porodične medicine im je omogučio da tako rade. Moraš planirati kad ćeš se razboljeti pa da im javiš barem sedam dana unaprijed. Taj sistem je OK za osobe koje su kod stalnim ljekarskim nadzorom pa se mogu planirati kontrole ostalo je nula.

Ili idi u Dom Zdravlja (ne znam kako je to raspoređeno u ZE) gdje jedneš i čekaš dok ne dođeš na red ili upadni u ambulantu porodične medicine i traži da te odmah prime (što ja recimo radim skoro pa uvijek) možeš biti i drzak jbga kad si bolestan nisi svoj.
Upravo to, jednom sam pod temperaturom čekao sat vremena i onda mi teta na šalteru reče kako bi trebao doći u drugu smjenu, kao eto pripadam toj drugoj smjeni.
Kad sam vrisnuo kako su spori i nesposobni i prave pauze,.. izletiše i doktor i doktorica koji su sjedili u pušioni i pravac u svoje ordinacije.
Niko me ne upita što mi knjižica nije ovjerena.
Zato samo oštro.
Last edited by Ci-Nick on 30/01/2017 13:18, edited 1 time in total.
Norm

#17015 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:To je tacno. A svaku alternativu kroz iglene usi provlace raznorazni mudroseri. Stara matrica: Ne valja SDA, ne valja im alternativa, necu glasat-u konacnici znaci glasao si za SDA.

Mislim sta ljudi ocekuju, da u alternativi uskrsne novi Josip Broz?
joj BaTa ali vidi alternative...neka mladih ljudi, na mladima svijet ostaje, ali ne moze ono u dvadesetim godinama odmah iz skole/fakulteta bez imalo zivotnog iskustva, da ne govorim o politickom ili radnom meni palamudit i glumit sveznajuceg i nedodirljivog...
Gdje su oni srednjih godina, entuzijasti, kadrovi isprofilirani i u radnom i u zivotnom obliku a dovoljno iskusni i snazni i psihicki i fizicki da povuku u napredak...ljudi koji nisu kompromitovani ni na koji nacin...ja znam da ih ima...Gdje su oni? Da li bas zato sto imaju svoje misljenje i mozda neku viziju ne mogu doci do izrazaja...od ovih silnih kojima 'nasljedno' pravo prezimena obezbjedjuje mjesto 'prvog'?
O'zone
Globalni moderator

#17016 Re: Zeničani

Post by O'zone »

Da ne kvarim temu jer nit sam Zeničanin nit je tema o Porodičnoj medicini. Ali stvarno je sistem katastrofa. Oni imaju obavezu da prime pacijenta ukoliko je bolestan i bez najave ali neće. Ja hvala Bogu ljekaru odem jednom u par godina i obično se desi iznenada zadnji put teška upala uha koja je u roku od 12 sati kulminirala nesnosnim bolovima. Kako ću ja ili bilo ko drugi da se najavi za to?

Drugi put se desi da je nakon popravke ESWL aparata za razbijanje kamena u bubregu na KCUS koji je duže vrijeme bio u kvaru dobijem poziv sa odjela i kažu dolazi odmah i ponesi uputnicu. Ja u ambulantu kaže nisi najavljen :roll: i opet zajebancija, ubjeđivanje,..i na kraju jedva.

Kažem sistem odličan ko je pod konstantnim ljekarskim nadzorom za ostale smeće.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17017 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
joj BaTa ali vidi alternative...neka mladih ljudi, na mladima svijet ostaje, ali ne moze ono u dvadesetim godinama odmah iz skole/fakulteta bez imalo zivotnog iskustva, da ne govorim o politickom ili radnom meni palamudit i glumit sveznajuceg i nedodirljivog...
Gdje su oni srednjih godina, entuzijasti, kadrovi isprofilirani i u radnom i u zivotnom obliku a dovoljno iskusni i snazni i psihicki i fizicki da povuku u napredak...ljudi koji nisu kompromitovani ni na koji nacin...ja znam da ih ima...Gdje su oni? Da li bas zato sto imaju svoje misljenje i mozda neku viziju ne mogu doci do izrazaja...od ovih silnih kojima 'nasljedno' pravo prezimena obezbjedjuje mjesto 'prvog'?
Ali zato Duvnjak moze biti 15 godina u zakonodavnoj vlasti, bez skole i bez dana radnog staza u privredi.

Vlast nam je, uz svesrdnu pomoc SDP-a, servirala tu mantru da nema alterantive i zato svakog provlacimo kroz iglene usi, dok ovamo Duvnjaci kuce i stanove napravise od ublehe.
miop

#17018 Re: Zeničani

Post by miop »

Da li je ovaj lik jos uvijek doktor (nacelnik CHR) u Zenickoj bolnici ili sada drzi kladionicu?

Image
http://www.novitravnik.ba/cehic-ne-mogu ... e-zatvore/
http://www.kbze.ba/index.php?option=com ... &Itemid=11
Norm

#17019 Re: Zeničani

Post by Norm »

miop wrote:Da li je ovaj lik jos uvijek doktor (nacelnik CHR) u Zenickoj bolnici ili sada drzi kladionicu?

Image
http://www.novitravnik.ba/cehic-ne-mogu ... e-zatvore/
http://www.kbze.ba/index.php?option=com ... &Itemid=11

uuu dze njega izvuce...
Norm

#17020 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
Ali zato Duvnjak moze biti 15 godina u zakonodavnoj vlasti, bez skole i bez dana radnog staza u privredi.

Vlast nam je, uz svesrdnu pomoc SDP-a, servirala tu mantru da nema alterantive i zato svakog provlacimo kroz iglene usi, dok ovamo Duvnjaci kuce i stanove napravise od ublehe.

O tome i pricam, mozda na malo drugaciji nacin... ;-)
A BaTa vjerujem da znas vrlo dobro kolika je uloga SDP-a godinama u svemu ovome sto nas je zadesilo...tako da ako ima jos onih koji vjeruju da je SDP alternativa bilo cemu... :?
Norm

#17021 Re: Zeničani

Post by Norm »

O'zone wrote:Da ne kvarim temu jer nit sam Zeničanin nit je tema o Porodičnoj medicini. Ali stvarno je sistem katastrofa. Oni imaju obavezu da prime pacijenta ukoliko je bolestan i bez najave ali neće. Ja hvala Bogu ljekaru odem jednom u par godina i obično se desi iznenada zadnji put teška upala uha koja je u roku od 12 sati kulminirala nesnosnim bolovima. Kako ću ja ili bilo ko drugi da se najavi za to?

Drugi put se desi da je nakon popravke ESWL aparata za razbijanje kamena u bubregu na KCUS koji je duže vrijeme bio u kvaru dobijem poziv sa odjela i kažu dolazi odmah i ponesi uputnicu. Ja u ambulantu kaže nisi najavljen :roll: i opet zajebancija, ubjeđivanje,..i na kraju jedva.

Kažem sistem odličan ko je pod konstantnim ljekarskim nadzorom za ostale smeće.
...dobro zamisljeno, ali u jednom trenutku kada je trebalo implementirati sve to dosli su na celo ljudi po stranackoj liniji, pa moram reci, nesposobni, koji nisu imali koordinacijske sposobnosti, kadrovi koji su poceli raditi su umislili da su vazniji od ljekara (opet iz licnog iskustva), zauzet je stav vi pacijenti ste tu zbog nas a ne mi zbog vas, a onda narod pocinje nositi 'kesice' i tako se nastavila navika nedodirljivog medicinskog osoblja...ja licno nikada nisam imao problem sa ljekarom, ako i kada dodjem do njega, ali probiti administracijsku barijeru sestara je lavovska borba...
kamen spoticanja

#17022 Re: RE: Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Kralj Tvrtko I. wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Oi wrote:"Srednjoskolac koji se vrti po parlamentima" - F.K. od Duvnjaku :mrgreen:

sto spomenu duvnjaka,sta je rec?
Nije glasao za vodu...

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
Porokali su se neki dan i na fb...bilo je zabavno :mrgreen:
docim do prije neki dan dofu je bio predsjednik upravnog odbora one duvnjakove akademije :D
inace kad se zahebancija skloni u stranu bice zanimljivo sta ce se desiti s garancijama za plavu vodu...fudo ne smije po zakonu ponuditi imovinu javnih preduzeca a gale mu nece dati zeleno svijetlo bez mjenica...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17023 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
O tome i pricam, mozda na malo drugaciji nacin... ;-)
A BaTa vjerujem da znas vrlo dobro kolika je uloga SDP-a godinama u svemu ovome sto nas je zadesilo...tako da ako ima jos onih koji vjeruju da je SDP alternativa bilo cemu... :?
Zato i kazem, ne trebamo alternativi zamjerati sto je ne vode Josip Broz, Olof Palme i Konrad Adenauer. Niti je mogu voditi kad se i ona regurutuje iz istog naroda. A znas ti nas, hebo ti nas...
avenija

#17024 Re: Zeničani

Post by avenija »

Zbog cega je Grad Zenica rekontruisao regionalni put R445 I R441 tj GGM regionalnu deponiju i evo sada rekontruise pozoriste bez pomoci Kantona , a sve nabrojano u nadleznosti kantona ?
kamberovica polje

#17025 Re: Zeničani

Zbog čega se grad Zenica uopće bacio na sve te probleme prije rješavanja poblema grijanja i vodoopskrbe.

Sent from my SM-G360F using Tapatalk
Post Reply