Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jasko__
#15351 Re: Zeničani
Ljudi znate li nekog da iznajmljuje Play Station 3..treba mi za veceras??
Broj bi bio od velike koristi..malo mi je hitno pa ako ko moze pomoci
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15352 Re: Zeničani
Pa to je otprilike to. Meni je potpuno jasno da su i Nihilo i kamen u pravu. Isto tako smatram da je to samo jedna strana price.Ajatolah_ wrote:
Mislim da je jednom kolega forumaš HAVANA, koji se vratio iz SAD nazad u BiH, super napisao, parafrazirat ću - kad je tamo bio, oko njega sve lijepo, cakum-pakum, a unutra ružno, prazno... Vratio se i sad je oko njega ružno, prljavo, al' je zato "u njemu" lijepo.![]()
Nije ni prvi ni zadnji takav - znam i jednu osobu koja je u jednoj razvijenoj zemlji EU živjela bolje od 85% stanovništva, pa opet hoće da se vrati iz sličnih razloga... A znam i one koji su otišli negdje vani i sve im super, divno, ljudi procvjetali.
Poenta je da će svako vagati na svoj način, nekome će prekipiti zbog ovakvih stvari kao što ExNihilo kaže; neko će opet reći imaš Sarajevo pred nosom, Ebay, pik, i bitno će mu biti da može s rajom u ZS- i istovremeno sve to ima smisla i svi su u pravu iz neke svoje perspektive... Jednostavno nisu svi isti, nema smisla uvjeravati nikog kad je očigledno da će Ex biti zadovoljniji negdje drugo nego ovdje, a ima i hrpa ljudi kojima će teško gdje biti ljepše nego, ako ne u Zenici, onda barem tu negdje u blizini u radijusu od satak vožnje.
Dosta ljudi procvjetaju kad odu vani, a vala mnogo ih i dusevno uvene. Znam i jednih i drugih sasvim solidan broj, iako je moj licni utisak da je drugih vise. Poslije 3ce pive ispliva svasta nesto. Jbga nije lako otici u tudji svijet, velike su to unutrasnje i vanjske borbe.
Ne treba svijet svoditi na svoj arsin. A mi svi generalno opravdavamo sopstvene izbore.
Logicno je da ce neko ko je otisao Zenicu (verbalno) svoditi na kerove, radijaciju, SDA poltrone i grijanje. Dok ce neko ko je tu ili u radijusu jednocasovne voznje prevagu dati rakijanju sa rajom u ZS, kulise rodne mahale, Vlasic, Smetovi zimi, kembridz i stari sat ljeti...
21 je vijek, nominalno zivimo u slobodi i demokratiji. Nek svako radi sta smatra ispravim za sebe. I nek bude svjestan da ne posmatramo svi svijet istom optikom.
Na ovu temu odavno vec nemam nista reci, ali ovaj tvoj post mi se svidio, pa sam morao. Haj zivio, jos sam pijan od kuhanog vina i muzike uzivo sa starom rajom
-
jasko__
#15353 Re: RE: Re: Zeničani
jasko__ wrote:Ljudi znate li nekog da iznajmljuje Play Station 3..treba mi za veceras??
-
clio_dci120
#15354 Re: Zeničani
Ja sam otisao iz Zenice samo iz tri razloga a to je sto nisam mogao naci posao i Ze, zagadjenje i ja sam na svojoj kozi osjetio to sto nisam rodjeni zenicanin (nisam iz neke selendre, nego iz daleko veceg grada (glavnog) od Zenice).
Kako god, Zenica mi je najdrazi grad i smatram je za svoj grad, ali da nisam otisao iz nje "landrao" bi sad po carsiji bez posla.
A ko kaze da je Zenica prespektivna, licno znam u Rajvosa neke cure sto rade po buticima imaju plate po 700-800 maraka, a u Zenici kod jednog poznatog privrednika kojem izadjem objekat radnici rade za platu od 300-350KM. Licno ga pitao sto se da izvinete iz**kava po radnicama, jer sam iste price cuo, kaze hladno pa da ih hvalim trazili bi povecanje plate. Radnice plocice peru hladnom vodom, cesto ostanu po dva tri sata duze u smjeni, naravno neplaceno. A za slican posao u Sarajevu bi bile placne 700-800 maraka. Eto, neka sada neko kaze sto ostati u Zenici i kako je prespektivna.
Kako god, Zenica mi je najdrazi grad i smatram je za svoj grad, ali da nisam otisao iz nje "landrao" bi sad po carsiji bez posla.
A ko kaze da je Zenica prespektivna, licno znam u Rajvosa neke cure sto rade po buticima imaju plate po 700-800 maraka, a u Zenici kod jednog poznatog privrednika kojem izadjem objekat radnici rade za platu od 300-350KM. Licno ga pitao sto se da izvinete iz**kava po radnicama, jer sam iste price cuo, kaze hladno pa da ih hvalim trazili bi povecanje plate. Radnice plocice peru hladnom vodom, cesto ostanu po dva tri sata duze u smjeni, naravno neplaceno. A za slican posao u Sarajevu bi bile placne 700-800 maraka. Eto, neka sada neko kaze sto ostati u Zenici i kako je prespektivna.
Last edited by clio_dci120 on 24/12/2016 15:51, edited 1 time in total.
-
sorted
#15355 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Pa to je otprilike to. Meni je potpuno jasno da su i Nihilo i kamen u pravu. Isto tako smatram da je to samo jedna strana price.Ajatolah_ wrote:
Mislim da je jednom kolega forumaš HAVANA, koji se vratio iz SAD nazad u BiH, super napisao, parafrazirat ću - kad je tamo bio, oko njega sve lijepo, cakum-pakum, a unutra ružno, prazno... Vratio se i sad je oko njega ružno, prljavo, al' je zato "u njemu" lijepo.![]()
Nije ni prvi ni zadnji takav - znam i jednu osobu koja je u jednoj razvijenoj zemlji EU živjela bolje od 85% stanovništva, pa opet hoće da se vrati iz sličnih razloga... A znam i one koji su otišli negdje vani i sve im super, divno, ljudi procvjetali.
Poenta je da će svako vagati na svoj način, nekome će prekipiti zbog ovakvih stvari kao što ExNihilo kaže; neko će opet reći imaš Sarajevo pred nosom, Ebay, pik, i bitno će mu biti da može s rajom u ZS- i istovremeno sve to ima smisla i svi su u pravu iz neke svoje perspektive... Jednostavno nisu svi isti, nema smisla uvjeravati nikog kad je očigledno da će Ex biti zadovoljniji negdje drugo nego ovdje, a ima i hrpa ljudi kojima će teško gdje biti ljepše nego, ako ne u Zenici, onda barem tu negdje u blizini u radijusu od satak vožnje.
Dosta ljudi procvjetaju kad odu vani, a vala mnogo ih i dusevno uvene. Znam i jednih i drugih sasvim solidan broj, iako je moj licni utisak da je drugih vise. Poslije 3ce pive ispliva svasta nesto. Jbga nije lako otici u tudji svijet, velike su to unutrasnje i vanjske borbe.
Ne treba svijet svoditi na svoj arsin. A mi svi generalno opravdavamo sopstvene izbore.
Logicno je da ce neko ko je otisao Zenicu (verbalno) svoditi na kerove, radijaciju, SDA poltrone i grijanje. Dok ce neko ko je tu ili u radijusu jednocasovne voznje prevagu dati rakijanju sa rajom u ZS, kulise rodne mahale, Vlasic, Smetovi zimi, kembridz i stari sat ljeti...
21 je vijek, nominalno zivimo u slobodi i demokratiji. Nek svako radi sta smatra ispravim za sebe. I nek bude svjestan da ne posmatramo svi svijet istom optikom.
Na ovu temu odavno vec nemam nista reci, ali ovaj tvoj post mi se svidio, pa sam morao. Haj zivio, jos sam pijan od kuhanog vina i muzike uzivo sa starom rajom
Upravo to je poenta. I ja sam se vratio i apsolutno razumijem taj osjecaj. Generalno danas ta prica o odlasku je precjenjena. Kao sto rece sve je stvar individualnog stava i percepcije, i upravo koliko je ljudi toliko je i razloga za otici, ostati ili vratiti se.
-
sorted
#15356 Re: Zeničani
Tebi fakat zivot ne bi imao smisla bez sda.kamberovica polje wrote:Vidim SDA lobotomija se dobro primila.sorted wrote:Zesca laz je da u biblioteci nema travnickog kopileta. Tacnije do prije par godina je bilo. Ako se u medjuvremenu promjenilo onda je za mustuluka.
- Casual's
#15357 Re: Zeničani
Preporuke za novu u Ze (osim Ekrana i Tapasa
) ?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15358 Re: Zeničani
Ne idem gore skoro uopšte ali znam da u Pub dolazi Irina Kapetanović.Casual's wrote:Preporuke za novu u Ze (osim Ekrana i Tapasa) ?
- Casual's
#15359 Re: Zeničani
30 KM ulaz skoro, niđe veze. Može li se negdje šta popit do Fudine čestitke, a da nema ulaza od 25 KM (Gatto, Hennesy, Rafaello) ?Jimmy McNulty wrote:Ne idem gore skoro uopšte ali znam da u Pub dolazi Irina Kapetanović.Casual's wrote:Preporuke za novu u Ze (osim Ekrana i Tapasa) ?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15360 Re: Zeničani
Auuu preskupoCasual's wrote: 30 KM ulaz skoro, niđe veze. Može li se negdje šta popit do Fudine čestitke, a da nema ulaza od 25 KM (Gatto, Hennesy, Rafaello) ?
Izgleda da su povećali cijene, znam da su prvo tražili 15 maraka. Ovo ostalo ti slabo znam bgm, ja se užasavam Novih godina u ugostiteljskim objektima. Kod mene je uvijek ili kućna varijanta ili ništa. Jedino bi u ZS-u mogao
Znas sta, pitat cu večeras jednog jarana koji bi to trebao znat pa ću ti javit ako bude šta zanimljivo.
- Norm
#15361 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:
Pa to je otprilike to. Meni je potpuno jasno da su i Nihilo i kamen u pravu. Isto tako smatram da je to samo jedna strana price.
...hebi ga BaTa ali i za Vlasic treba LOVA, i za stari sat (ja kad sjednem ispod 50KM nista) treba LOVA, u ZS koliko god da je povoljno i ako si s rajom treba LOVA...tako da ko nema ili ima mala primanja, sta ce...na Smetove pa da se smrzne ili otici gdje ima bolje...a to za dusevnu bol i osjecanje da si gradjanin drugog reda, pa jbt ja sam to u svome gradu jer nemam 'nikoga' da me makar malo pogura i kaze 'on je moj'...
...ali hajde sve nego mi nije jasno 'pijan od kuhanog vina'? ja koliko god da ga pijem nemogu se napiti...samo mi osmjeh siri...
- Norm
#15362 Re: Zeničani
...ma ti registrovan na ovom forumu tako da ne mozes biti otpisan...belfy wrote:prerano me otpisujete. valja mi cekati jos 3 mjeseca.Norm wrote:...imali smo nekih nesuglasica ali zelim srecu i nadam se da ce sve biti OK...belfy wrote:
P.S. fakat nekada treba sutiti, jer se ne isplati uopste objasnjavati, cak ni ljudima za koje mislis da ce znati procitati receno...no, svakako hvala.
-
belfy
#15363 Re: Zeničani
samo cekaj ako krenem pisati "kako je kod nas u Njemackoj" ili "kako je sramota da Arena nema prilaza sa M17", pa ces onda vidjeti...Norm wrote:...ma ti registrovan na ovom forumu tako da ne mozes biti otpisan...belfy wrote:prerano me otpisujete. valja mi cekati jos 3 mjeseca.Norm wrote: ...imali smo nekih nesuglasica ali zelim srecu i nadam se da ce sve biti OK...no, svakako hvala.
- Ajatolah_
#15364 Re: Zeničani
Negdje na početku Fudo najavi raspisivanje međunarodnog tendera za uređenje prostora od Bosanke do Kamenog mosta.
Pogledao sam nekih 25 minuta, ono, uglavnom šuplja al' ima tu i tamo informacija... najavio je kao vrlo moguću privatizaciju javnog prijevoza, to mi se već ne sviđa.
- Norm
#15365 Re: Zeničani
...najjace mi je ono, ma kod nas u sveCkoj, ili 'unas u Niderland, kako se ono uvas kaze'...nek' je tebi sa srecom...belfy wrote: samo cekaj ako krenem pisati "kako je kod nas u Njemackoj" ili "kako je sramota da Arena nema prilaza sa M17", pa ces onda vidjeti...
- kamen spoticanja
#15366 Re: Zeničani
Da ne gledam cijeli klip,jel.kaze nesto za zagadjenost ?
Ili je dovoljno 13 maraka za krpljenje lokalnog puta u tetovu i pare za divlje jagode u novogodisnjoj noci
a da blento stane na celo kolone i ode s 10 hiljada ljudi pred mittal postao bi josip broz...
ovako se tjesimo da je gore u lukavcu
Ili je dovoljno 13 maraka za krpljenje lokalnog puta u tetovu i pare za divlje jagode u novogodisnjoj noci
a da blento stane na celo kolone i ode s 10 hiljada ljudi pred mittal postao bi josip broz...
-
vwlover
#15367 Re: Zeničani
ma prica lik al sve u svemu bolji je nego SDA , nije ni on zlato al kad je najmanje zlo ja ga podrzavam , barem nesto radi , nesto prica , otvoren je , e sad opet ima ono , ...... al hajde sta je SDA radila ovaj je ko Obama 
- Norm
#15368 Re: Zeničani
Rocky, welcome back...kamen spoticanja wrote:Da ne gledam cijeli klip,jel.kaze nesto za zagadjenost ?
...ja rekoh da cemo mi plakati za 'zelenima'...ali eto drugi kazu jos ima vremena da se pokaze...
Last edited by Norm on 24/12/2016 23:00, edited 1 time in total.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#15369 Re: Zeničani
Ja sam mislio da se ovdje ne cita ZB i Dzonlic 
- Ajatolah_
#15370 Re: Zeničani
Nema ništa konkretno, samo je ponovio tu nebulozu da je u Tuzli, Lukvcu i Sarajevu još gore i da ne treba toliko kukati...kamen spoticanja wrote:Da ne gledam cijeli klip,jel.kaze nesto za zagadjenost ?
- dinoze77
#15371 Re: Zeničani
sta bi sa ovim @nadžak dobili ikad odgovor od MUPanadžak wrote:I mene zanima, ovo je više prešlo granice tolerancije.
U ovakvim situacijama se gine ljudi, dovoljan je momenat i gotovo!
Poslao sam i na zvaničnu adresu MUPa ZDK sa svim podacima pa ćemo vidjet hoće li me tko kontaktirat.
-
Shmeker
#15372 Re: Zeničani
Kako sam ja svatio po Fudi nije problem sto je zagadjeno vec je problem sto se prica o tomeAjatolah_ wrote:
Negdje na početku Fudo najavi raspisivanje međunarodnog tendera za uređenje prostora od Bosanke do Kamenog mosta.![]()
![]()
Pogledao sam nekih 25 minuta, ono, uglavnom šuplja al' ima tu i tamo informacija... najavio je kao vrlo moguću privatizaciju javnog prijevoza, to mi se već ne sviđa.
A nemam nista protiv privatizacije Zenicatransa pod uslovom da ne zavrsi kao Zenicabus. U Tuzli se javni prijevoz preporodio poslije privatizacije.
- Casual's
#15373 Re: Zeničani
Dobar Fudo, drži se kampanje i ništa puno o zelenim.
- nadžak
#15374 Re: Zeničani
Imaš pravo samo jednom da pogađaš!dinoze77 wrote:sta bi sa ovim @nadžak dobili ikad odgovor od MUPanadžak wrote:I mene zanima, ovo je više prešlo granice tolerancije.
U ovakvim situacijama se gine ljudi, dovoljan je momenat i gotovo!
Poslao sam i na zvaničnu adresu MUPa ZDK sa svim podacima pa ćemo vidjet hoće li me tko kontaktirat.
NIšta!
-
Eborg
#15375 Re: RE: Re: Zeničani
Sta je problem sa Zenicabusom? Zar njih nije preuzeo Biss Tours pa voze i danas? Ili ima nesto drugo?Shmeker wrote:Kako sam ja svatio po Fudi nije problem sto je zagadjeno vec je problem sto se prica o tomeAjatolah_ wrote:
Negdje na početku Fudo najavi raspisivanje međunarodnog tendera za uređenje prostora od Bosanke do Kamenog mosta. [emoji106]![]()
Pogledao sam nekih 25 minuta, ono, uglavnom šuplja al' ima tu i tamo informacija... najavio je kao vrlo moguću privatizaciju javnog prijevoza, to mi se već ne sviđa.![]()
A nemam nista protiv privatizacije Zenicatransa pod uslovom da ne zavrsi kao Zenicabus. U Tuzli se javni prijevoz preporodio poslije privatizacije.