XI transverzala, ovdje joj je završetak. Ona započinje ispod Avaza u Nedžarićima i postoji jedno 100 metara.bitanga_sa_otesa wrote:sta ce ovdje biti
znao sam za to,mislim da je pruga i ta cesta od avaza trebala tu da se spoji,cak su na tom mostu bile rupe za sine koliko se sjecam...nego me zanimalo za sta su ovi kao prikljucci i ove zelene povrsine ostavljene ?hoce li tu biti ukljucenje na tu lokalnu cestu za naselje ili nesto drugo?So What! wrote:
XI transverzala, ovdje joj je završetak. Ona započinje ispod Avaza u Nedžarićima i postoji jedno 100 metara.
Inače XI tansverzala je relevantna za tramvajsku mrežu, a manje za drumski saobraćaj, jer je planirana u formatu 1x1, i ide do ovog mosta dok tramvaj bi trebao ići od Nedžarića do Dobrinje.
Po prijeratnom planu, je planirano skroz do Lukavica, zatim do Vojkovića, a onda do Hrasnice, i na kraju Ilidže.
Ipak XI transverzalu nećemo ugledati sigurno u idućih 15 godina je previše je objekata na toj trasi.
A što se tiče širenja tramvajske mreže, sigurno će veči prioritet biti Ilidža - Hrasnica nego Nedžarići - Dobrinja.
Ne biće ostavljeno kao rudiment, poput onog nadvožnjaka i još jednog tunela.bitanga_sa_otesa wrote:znao sam za to,mislim da je pruga i ta cesta od avaza trebala tu da se spoji,cak su na tom mostu bile rupe za sine koliko se sjecam...nego me zanimalo za sta su ovi kao prikljucci i ove zelene povrsine ostavljene ?hoce li tu biti ukljucenje na tu lokalnu cestu za naselje ili nesto drugo?So What! wrote:
XI transverzala, ovdje joj je završetak. Ona započinje ispod Avaza u Nedžarićima i postoji jedno 100 metara.
Inače XI tansverzala je relevantna za tramvajsku mrežu, a manje za drumski saobraćaj, jer je planirana u formatu 1x1, i ide do ovog mosta dok tramvaj bi trebao ići od Nedžarića do Dobrinje.
Po prijeratnom planu, je planirano skroz do Lukavica, zatim do Vojkovića, a onda do Hrasnice, i na kraju Ilidže.
Ipak XI transverzalu nećemo ugledati sigurno u idućih 15 godina je previše je objekata na toj trasi.
A što se tiče širenja tramvajske mreže, sigurno će veči prioritet biti Ilidža - Hrasnica nego Nedžarići - Dobrinja.

holowey wrote:bilo je spominjano da ce pjesacki prolazi biti ispod kruznog toka...mozda je to - to
Naslovnica wrote:Jope će bagra drito preko 4 trake, ko bezmozga.
Pa u principu ovo će biti najzatjevniji kružni tok u Sarajevu ikada i biće znatno širi od trenutne raskrsnice, koja je ubjedljivo najgora u čitavom gradu.muha_sa wrote:šta ovo desno--ispod ovog puta-- radejel to prikljucak na A.Šacirbegovic

cuj sta je... tu zive jetsonoviBlack swan wrote:dobre slike samo kačite
šta je ono kod asa ona kupola

I ja to sad krenuh napisati. Kako je bilo ovo je odlično!So What! wrote:Mislim da se u Sarajevu nikada nisu gradile saobraćajnice u ovolikom obimu kao sada, trenutno su u izgradnji:
- Sarajevska obilaznica LOT2c
- A transverzala
- Južna longitudinala (Grbavica II - Hrasno)
- IX transverzala
Iako se ove saobraćajnice prave sa kašnjenjem, probijanjem, rokova i raznim drugim nedostatcima. Ipak morate priznati da se nešto pokrenulo po tom pitanju i da je to jako dobro na kraju krajeva.
A ja ću linkovati ovdje slike, da možemo konkretno pratiti šta se dešava.
A što se tiče pothodnika ispod kružnog toka, svi će dobiti pristup, uključujući i pekaru AS.

Nedavno su i dio uz Željeznicu na ulazu u Otesu iz Pejtona raščišćavali. To je cesta koja bi trebala za početak da koristi novom naselju i Otesu - Valovi. I to je pokušaj da se obalom Željeznice napravi saobraćajnica koja bi smanjila opterećenje kružnoga toga u centru Ilidže. U toku je procedura oko regulacionog plana Pejton. I on bi trebao da da konačnu ideju kuda bi trebala da ide ta cesta obalom Željeznice (pretpostavljam da će se praviti između džamije i zgrada. Jedini objekti na toj trasi su garaže. Ima i stari centar za socijalni rad koji je prazan. Te ** No links ** kontejnera od KJKP Rad.So What! wrote:Pored nabrojanih saobraćajnica, u izgradnji je i povezivanje ulice dr. Mustafe Pintola sa Butmirskom cestom.
Cesta se proteže kroz Ilidžansko polje i završen je najzahtjevniji objekat, most preko Tilave.
Slike sam postavio prije nekoliko strana.