Targarijensko.Tito_i_Partija wrote:Ne razumijem, kakvo je sad to "gustersko" ime?AleksoMKD wrote:Izgleda da je gustersko ime Jona Snow-a Jaehaeris.
Navodno su GOT u Spaniji sihronizovani pa kad je Lijana saptala Nedu ovi su to prosaptali dovoljno glasno.
Kakvo ljigavo ime, Ghost ce se samoudaviti u reci ko zatvorenik u Makedonskom zatvoru kad dozna.
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- AleksoMKD
#12276 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- Pandakonda
#12277 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gušter = zmaj 
- AleksoMKD
#12278 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tacno, zmajevi su leteci gusteri a mislim da je do sad jasno da sam ja u najmanju ruku razocaran od Targarijena.
OK, mozda im Jon popravi prosek ali za sada 2-
OK, mozda im Jon popravi prosek ali za sada 2-
-
Azrail
#12279 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Možda je ovo Horn of winter, znači ćao Zid.dinao wrote:![]()
Cover nove knjige.
Znaci ocekujemo Euronov rog.
Cao zmajceki
- Pandakonda
#12280 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Yep, u opisu za Dragon horn stoji:Azrail wrote:Možda je ovo Horn of winter, znači ćao Zid.dinao wrote:![]()
Cover nove knjige.
Cao zmajceki
Ovo na slici ne izgleda da je 2 metraThe horn is 6 feet (1,83 meters) long. It is made from the horn of what must have been an enormous dragon. It has a black gleam, and is banded with red gold and Valyrian steel. When touched the horn feels warm and smooth. Its surface is shiny and reflective, though the reflection depicted is somehow twisted. The bands of the horn are covered by strange writings, Valyrian glyphs. When the horn sounds, the glyphs glow red-hot and then white-hot.
-
Azrail
#12281 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nigdje ni crnog sjaja, crvenog zlata, valirijskog čelika, valirijskih znakova... Što je babi milo to joj se i snilo reklo bi sePandakonda wrote:Yep, u opisu za Dragon horn stoji:Azrail wrote:Možda je ovo Horn of winter, znači ćao Zid.dinao wrote:![]()
Cover nove knjige.
Cao zmajceki
Ovo na slici ne izgleda da je 2 metraThe horn is 6 feet (1,83 meters) long. It is made from the horn of what must have been an enormous dragon. It has a black gleam, and is banded with red gold and Valyrian steel. When touched the horn feels warm and smooth. Its surface is shiny and reflective, though the reflection depicted is somehow twisted. The bands of the horn are covered by strange writings, Valyrian glyphs. When the horn sounds, the glyphs glow red-hot and then white-hot.
Do not judge a book by its covers!
-
kakavdanakneiskustvu
#12282 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
na HBO 3 upravo poceo maraton GOT,citava 6. sezona
- cenecimoveocino
#12283 Re: RE: Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
omg da ga je imat otkljucanog pa do Bajrama gledatkakavdanakneiskustvu wrote:na HBO 3 upravo poceo maraton GOT,citava 6. sezona
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- Rockefeller
#12284 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma sa ovim govnetom pada zid sto posto.
- Pandakonda
#12285 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mene samo zanima kad Martin planira izbacit A Dream of Spring. Ako ove godine izbaci The Winds of Winter znači da mu je trebalo 5 godina da napiše. Ako bude pratio isti ovakav tempo A Dream of Spring možemo očekivat tek 2021. Što je najtužnije ovdje lik je rekao kako nema namjeru dopustit nekom drugom da završi knjige ukoliko on umre.
- Capajebo
#12286 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja imam osjecaj da ce puno brze ici A Dream of Spring nego Winds of winter. Maximalno mozda 2 godine poslije 6te knjige aBdPandakonda wrote:Mene samo zanima kad Martin planira izbacit A Dream of Spring. Ako ove godine izbaci The Winds of Winter znači da mu je trebalo 5 godina da napiše. Ako bude pratio isti ovakav tempo A Dream of Spring možemo očekivat tek 2021. Što je najtužnije ovdje lik je rekao kako nema namjeru dopustit nekom drugom da završi knjige ukoliko on umre.
- alibegoa
#12287 Re: RE: Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dajte ba ljudi, ima on to sve napisano ali ugovor mu kaze da nista ne izbacuje dok serija ne obradi te događaje. Zivi bili pa vidjeliPandakonda wrote:Mene samo zanima kad Martin planira izbacit A Dream of Spring. Ako ove godine izbaci The Winds of Winter znači da mu je trebalo 5 godina da napiše. Ako bude pratio isti ovakav tempo A Dream of Spring možemo očekivat tek 2021. Što je najtužnije ovdje lik je rekao kako nema namjeru dopustit nekom drugom da završi knjige ukoliko on umre.
Sent from my SM-T535 using Tapatalk
-
drogon2
#12288 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I da nema napisano,vjerovatno ce dosta stvari koje je zapetljao,raspetljati u Winds of Winter,tako da bi A Dream of Spring trebao ici dosta brze.
- zlaataan
#12289 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sigurno ima isplaniran kraj, sada popunjava priču, tako da mora A Dream of Spring ići mnogo brže. Barem godinu-dvije brže 
- Pandakonda
-
Amar_Chulle_Custic
#12291 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nema to veze sa nekakvim blokom i činjenicom da on sporo piše ili nešto tako, pa da jedna knjiga zbog ovog ili onog razloga izlazi sporije.
Da je po toj logici, treću knjigu bi objavljivao 10 godina a ne 2 godine, a za Feast for Crows bi mu trebale 2 godine mjesto 5. Martin je već sve napisao, ima manuskript za obje knjige po 1200 stranica. On je već godinama u fazi prepisivanja i editovanja.
Stvar je u nečem skroz drugom.
Martinu je dosadilo pisati stalno o istom, jednostavno se čovjek počeo baviti drugim stvarima. Takav je pisac bio i ranije, pa pogledajte šta ima nedovršenih novela.Tačnije, ne znam zaista da li ima IŠTA da je započeo i završio.
Pogotovo sad s planetarnom popularnošću, stalno ima nekakve promocije što serije što knjige... čovjek njegove popularnosti i struke mora stalno putovati a to je kontraproduktivno pisanju knjige.
Da je po toj logici, treću knjigu bi objavljivao 10 godina a ne 2 godine, a za Feast for Crows bi mu trebale 2 godine mjesto 5. Martin je već sve napisao, ima manuskript za obje knjige po 1200 stranica. On je već godinama u fazi prepisivanja i editovanja.
Stvar je u nečem skroz drugom.
Martinu je dosadilo pisati stalno o istom, jednostavno se čovjek počeo baviti drugim stvarima. Takav je pisac bio i ranije, pa pogledajte šta ima nedovršenih novela.Tačnije, ne znam zaista da li ima IŠTA da je započeo i završio.
Pogotovo sad s planetarnom popularnošću, stalno ima nekakve promocije što serije što knjige... čovjek njegove popularnosti i struke mora stalno putovati a to je kontraproduktivno pisanju knjige.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12292 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Debeli prdonja cvakno paru, steko planetarnu slavu sprcHio Sheu (Sibil) i sad leluja po kaHvanama... dodijalo cojKu visHe pisanje sad je red da uziva u plodovima rada.
-
zenit dozic
#12293 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Uzeo sam zadnju knjigu koja mi je falila historija vesterosa.
Sad mi fali samo da ih procitam
- Capajebo
#12294 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nadjes na netu, k'o birvaktile lektire, prepricano u kratkim crtamazenit dozic wrote:Uzeo sam zadnju knjigu koja mi je falila historija vesterosa.
-
zenit dozic
#12295 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma to sam u kratkim crtama procito ali hocu da se furam na panakondu i picija da sve znamCapajebo wrote:Nadjes na netu, k'o birvaktile lektire, prepricano u kratkim crtamazenit dozic wrote:Uzeo sam zadnju knjigu koja mi je falila historija vesterosa.
-
Juliuscezar
#12296 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pandakonda wrote:![]()
![]()
![]()
Bolje da ga jos jednom izbodu
- annoy
#12297 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bhnapoleon1 wrote:
Bolje da ga jos jednom izbodu
'ta će njemu gušterski geni, on je pravi Stark

- Pandakonda
-
Modest Musorgski
-
Cregan
#12300 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam jesi li vidio ovaj link:zenit dozic wrote:Uzeo sam zadnju knjigu koja mi je falila historija vesterosa.
Mali_Vuk wrote:Link za knjigu VITEZ SEDAM KRALJEVSTAVA
http://www65.zippyshare.com/v/60174534/file.html
Opis radnje:
Priče iz Sedam kraljevstava.
Priče o Vitezu iz Sedam kraljevstava – neizostavno štivo za svakog istinskog ljubitelja Martinovog fantastičnog sveta.
Stotinu godina pre događaja opisanih u epskom serijalu Pesma leda i vatre Džordža R. R. Martina, paž po imenu Dank uzima mač i štit svog pokojnog gospodara i prijavljuje se na turnir ne bi li otpočeo život viteza. Međutim, „ser Dankan“ mora mnogo toga da nauči o svetu vitezova i plemića, i dok pokušava da nađe pokrovitelja koji će mu omogućiti da nastupi na turniru, brzo stiče i prijatelje i neprijatelje. Dank je vešt borac i silno mu je stalo do časti, ali da li je to dovoljno da postane istinski vitez u očima drugih, ili je ipak tek običan mladić koji živi u zabludi i zbog koga mnogim njemu bliskim ljudima preti strašna opasnost?
Kroz tri povezane priče o ser Danku i njegovom neobičnom štitonoši: Vitez lutalica, Zakleti mač i Tajanstveni vitez, Džordž R. R. Martin nam pruža ne samo ono na šta nas je navikao još u Igri prestola – obilje zanimljivih likova, domišljate dijaloge i napetu akciju punu obrta – već i pogled na Vesteros kakav je bio davno pre nego što su se junaci Pesme leda i vatre rodili, i na događaje koji će u mnogo čemu oblikovati njihove sudbine i njihovo doba.
„Među piscima koji se bave epskom fantastikom, Martin je daleko najbolji. Zapravo… sada se sasvim slobodno može reći da je on američki Tolkin.“ The Time
„Da nam dugo živi Džordž Martin, književni čarobnjak, očaran složenim likovima i živopisnim jezikom i blagosloven nesputanom vizijom vrhunskih pripovedača.“ New York Times