pa z.k je to dugo radio s pozicije predsjednika jos dok je bio u sdp-u..pet milja u dzep svakog mjeseca, a podrzava obespravljene radnike bas ko da im niksic neda sto nece, a ne sto je kasa praznaIt_is_a_Leclerc wrote:Ne može postojati opozicija u poziciji.
Demokratska fronta Željko Komšić
- vivaldi
#23426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Ridjobrki
#23427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako mene osobno pitaš alternativa je gledati svoja posla i pratiti politiku iz čiste zajebancije.pumica wrote: Pa dobro ... kazu da predlazu ministre po sposobnosti.
Vecini (pogotovo na ovom forumu) nikad niko ne valja pa meni preostaje da vidim na djelu i onda ocjenim tu sposobnost.
Uostalom sta je prijedlog? Sta je alternativa?
Ja na dva nivoa glasao za DF i ne kajem se - jako me dobro zabavljaju zauzvrat. Ovo je ionako sve obična smijurija i zajebancija i iluzija lafo neke politike.
- pumica
#23428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa evo "zategli" su i neka su.Ridjobrki wrote:Na kraju će opet biti floskula "glasači nam nisu oprostili koaliciju sa SDA" kad zijane za četiri godine.
Sad je HDZu i SDAu prilika da se kutarisu DFa.
HDZ od pocetka uslovljava formiranje VM formiranjem federalne Vlade...pa evo neka ispostuju dogovor BAREM SADA i sve ce biti rjeseno...obje vlade cemo dobiti, mada smo VM mogli imati daaaavno.
- vivaldi
#23429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mozda i nece, samo pozicija rada i socijalne politike je kriticna za gubljenje glasova, ovo ostalo se mogu prosvercovati velikim pricama i nikakvim rezultatima..uvijek je na udaru najvise premijerRidjobrki wrote:Na kraju će opet biti floskula "glasači nam nisu oprostili koaliciju sa SDA" kad zijane za četiri godine.
- It_is_a_Leclerc
#23430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF-ovim se glasačima i treba objašnjavati. Pa neće valjda objašnjavati glasačima HDZ-a. Ja sam glasao za politiku čistih računa, a ne za politiku muljanja i dvostrukih mjerila. Po čemu je Mandilović drugačiji od Plehe i Smajića, i lažne ljevičarke Čudićke, osim što je potonjih troje ulovljeno, a Mandilovića CIK ne može uhvatiti u etničkom inžinjeringu ?!
Ok, uzmimo premisu da DF želi pokazati da "nije bitno ko je šta, već sposobnost". Pa zašto onda nisu rekli - "Milane, ti si se izjasnio u oktobru kao Ostali. Budi i sad Ostali, pa da krenemo raditi, jer nije bitno ko je šta, već tvoja sposobnost ?".
DF mora prihvatiti činjenicu da se u vlast ulazi i izlazi, i da se u vlasti ne mora biti. Biti pozicija, a sanjati opoziciju je jednostavno glupavo, i vodi nas sve u haos. Ako im se ne sviđa biti sa SDA i HDZ-om, pa nisu trebali ni ulaziti. Ako im se radi i ako imaju i mogu nešto uraditi, onda nek' prionu poslu i odbiju od buđave politike koju reklamira Emir Suljagić, pod parolom - "Svi ste govna, ja sam kralj".
Ok, uzmimo premisu da DF želi pokazati da "nije bitno ko je šta, već sposobnost". Pa zašto onda nisu rekli - "Milane, ti si se izjasnio u oktobru kao Ostali. Budi i sad Ostali, pa da krenemo raditi, jer nije bitno ko je šta, već tvoja sposobnost ?".
DF mora prihvatiti činjenicu da se u vlast ulazi i izlazi, i da se u vlasti ne mora biti. Biti pozicija, a sanjati opoziciju je jednostavno glupavo, i vodi nas sve u haos. Ako im se ne sviđa biti sa SDA i HDZ-om, pa nisu trebali ni ulaziti. Ako im se radi i ako imaju i mogu nešto uraditi, onda nek' prionu poslu i odbiju od buđave politike koju reklamira Emir Suljagić, pod parolom - "Svi ste govna, ja sam kralj".
- pumica
#23431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bitno je i da imaju neki uticaj u Vlasti a ne da sjede "nako" i to je ono sto pokusavaju.It_is_a_Leclerc wrote:DF-ovim se glasačima i treba objašnjavati. Pa neće valjda objašnjavati glasačima HDZ-a. Ja sam glasao za politiku čistih računa, a ne za politiku muljanja i dvostrukih mjerila. Po čemu je Mandilović drugačiji od Plehe i Smajića, i lažne ljevičarke Čudićke, osim što je potonjih troje ulovljeno, a Mandilovića CIK ne može uhvatiti u etničkom inžinjeringu ?!
U "nako"- varijanti svakako nije bitno...mogao je ostati "ostali".
Svakako se moze bez DFa pa evo neka idu bez njih.
Ja ne bih bila sretna sa bilo kojom drugom varijantom.
- Ridjobrki
#23432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Igzekli. A i Suljagić mi nekako ne priliči u FBiH nakon Prvog marta al' hajde...It_is_a_Leclerc wrote: Ok, uzmimo premisu da DF želi pokazati da "nije bitno ko je šta, već sposobnost". Pa zašto onda nisu rekli - "Milane, ti si se izjasnio u oktobru kao Ostali. Budi i sad Ostali, pa da krenemo raditi, jer nije bitno ko je šta, već tvoja sposobnost ?".
Ma ispušiće kroz nedosljednost i lutanje, izgubiće autentičnost i kredibilnost jer nas čeka četiri godine njihovog kmečanja kao opozicije unutar pozicije. Nemaju oni klinac za te svatove, nisu toliko sposobni da nadjebu SDA po sposobnosti a nemaju šlif i šarm da ih dobiju na neku frajersku priču.vivaldi wrote:mozda i nece, samo pozicija rada i socijalne politike je kriticna za gubljenje glasova, ovo ostalo se mogu prosvercovati velikim pricama i nikakvim rezultatima..uvijek je na udaru najvise premijerRidjobrki wrote:Na kraju će opet biti floskula "glasači nam nisu oprostili koaliciju sa SDA" kad zijane za četiri godine.
Velim, gdje ćeš u ladnu Moravu kad ne umeš da plivaš.
- vivaldi
#23433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
govoreci iz perspektive iskljucivo stranke (narod je svakako donji) najbolji predizborni adut df-u bi bio da napuste vladu godinu pred kraj mandata fingirajuci neku krizu (trazeci nesto sto ovi sigurno nece prihvatiti), a onda glumeci doslijednost demonstrativno napustit vlast. time bi stvorili dosta dobru predizbornu poziciju
-
lacrima
#23434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka gospodin ministar vlasnik SolAzura pohapsi kriminalnu hobotnicu u SPUS-u i stane u kraj enormnom bogaćenju vječitih studenata braće Nurković na Studentskim pohodima i imaju moj glas.
-
palermo
#23435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prilično tačno, posebno ovo boldirano. Dodajmo tome i amaterizam, kadrovska rješenja....a što je zapravo najtužnije,čak i kada bi sada htjeli reternirati ne vidi se da postoji neka snaga, neka ličnost sa dovoljno autoriteta koja bi to i mogla uraditi.It_is_a_Leclerc wrote:
Imam ponekad osjećaj kao da su čitali forum, i onda, nakon čitanja postova, onako ljutiti klepili šakom od sto i rekli, pokazat ćemo mi ovim forumašima da se neće HDZ i SDA sa nama zajebavati
-
omar little
#23436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a do tada sto su sjedili i imali ministre koji nisu nista uradili? mislim, do te samokreirane krize. ne znam da se df moze iscupati iz ovog mulja u koji su upali bez da ih je iko tjerao. sami pali, sami se ubili.vivaldi wrote:govoreci iz perspektive iskljucivo stranke (narod je svakako donji) najbolji predizborni adut df-u bi bio da napuste vladu godinu pred kraj mandata fingirajuci neku krizu (trazeci nesto sto ovi sigurno nece prihvatiti), a onda glumeci doslijednost demonstrativno napustit vlast. time bi stvorili dosta dobru predizbornu poziciju
- vivaldi
#23437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa svi su takvi vec 20 godina. bitna je samo dobra izlaznost jer oni sto izlaze na izbore, a ne glasaju za sda, hdz itd. i nemaju nekog drugog obecavajuceg izbora. sdp? sbb? ostali su svakako beznacajniomar little wrote:a do tada sto su sjedili i imali ministre koji nisu nista uradili
-
Innovation
#23438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta on ima s tim?lacrima wrote:Neka gospodin ministar vlasnik SolAzura pohapsi kriminalnu hobotnicu u SPUS-u i stane u kraj enormnom bogaćenju vječitih studenata braće Nurković na Studentskim pohodima i imaju moj glas.
- skupljac_zeljeza
#23439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onda su jadni njihovi glasači ako ne bi prepoznali tu glumu.vivaldi wrote:govoreci iz perspektive iskljucivo stranke (narod je svakako donji) najbolji predizborni adut df-u bi bio da napuste vladu godinu pred kraj mandata fingirajuci neku krizu (trazeci nesto sto ovi sigurno nece prihvatiti), a onda glumeci doslijednost demonstrativno napustit vlast. time bi stvorili dosta dobru predizbornu poziciju
- Banksy
#23440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema logike ...vivaldi wrote:govoreci iz perspektive iskljucivo stranke (narod je svakako donji) najbolji predizborni adut df-u bi bio da napuste vladu godinu pred kraj mandata fingirajuci neku krizu (trazeci nesto sto ovi sigurno nece prihvatiti), a onda glumeci doslijednost demonstrativno napustit vlast. time bi stvorili dosta dobru predizbornu poziciju
U vlast ulaze zbog energetike, svjesni da kad ova četverogodišnja avantura završi, završavaju i njihove političke karijere. Taman posla da sami sebi izbijaju jednu godinu hapanja.
Nakon ovoga što su priuštili svojim glasačima proteklih mjeseci, i ne samo njima, već komplet stanovništvu Federacije, poslije ovog mandata oni su, i kolektivno i pojedinačno, politički mrtvi. Potrošeni, neupotrebljivi, gotovo. Što uzmu sad, uzeli su. Biće oni tu do kraja.
- pumica
#23441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glavni problem je sto se HDZu ne svidja biti u vlasti sa DFom i cini sve da ih otjera.
Nema nista gore od ispraznog dogovaranja gdje ce jedna od tri strane (HDZ) uvijek izigrati dogovor.
HDZu je uspjelo da prakticno sav gnjev DFovih glasaca preusmjere sa sebe na DF.
Tuzno je da Reuf mora da crta i objasnjava cime se HDZ sluzi (a radi se o ocitim smicalicama) i da ponavlja svojim glasacima sta je sve DF ustupaka i napora napravila samo da bi se RADILO ...
Nema nista gore od ispraznog dogovaranja gdje ce jedna od tri strane (HDZ) uvijek izigrati dogovor.
Tuzno je da Reuf mora da crta i objasnjava cime se HDZ sluzi (a radi se o ocitim smicalicama) i da ponavlja svojim glasacima sta je sve DF ustupaka i napora napravila samo da bi se RADILO ...
- kamen spoticanja
#23442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Alternativa je koka kurtesh. ..doduse vidjeli smo ga na (ne) djelu i poprilicno mu se dobro na izborima ocijenila sposobnost. ..al nema veze...nek proba jos jedan mandat jer reuf kaze da ga boli qrac za ustav i pravila, oni redaju sposobne (tako je nesto govorio onaj mindjushar jasenko selimovic kad su krsili zakone da poredaju tendere)pumica wrote:Pa dobro ... kazu da predlazu ministre po sposobnosti.Ridjobrki wrote:Hau jes no.pumica wrote:
DF ovim zeli pokazati da je bitna sposobnost...
![]()
![]()
Vecini (pogotovo na ovom forumu) nikad niko ne valja pa meni preostaje da vidim na djelu i onda ocjenim tu sposobnost.
Uostalom sta je prijedlog? Sta je alternativa?
Mislim da je krajnje vrijeme da mandarine odluce ko im je prvi u safu...jer ovo sto radi suljagic je shizofrenija...mislim, nije da nismo ni to znali al bar nek odluče ko ce im odlucivati
- kamen spoticanja
#23443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najbolje da reuf posalje darku brkana da nam organizuje kakvu paljevinu drzavne imovine ili kakve kasike da pronosapumica wrote:Glavni problem je sto se HDZu ne svidja biti u vlasti sa DFom i cini sve da ih otjera.
Tu imaju iskustva..energicni ministri energetike
Nego prenesi u centralu...patriotskom demagogijom ne mogu dobiti ni seferove levate a kamoli zelene barabe
-
palermo
#23444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ja bih se i mogao složiti sa tvojom generalnom tezom.pumica wrote:Glavni problem je sto se HDZu ne svidja biti u vlasti sa DFom i cini sve da ih otjera.
Ali za ovo podvučeno kriv je samo DF i opet DF.
- vivaldi
#23445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa ja mislim da ima logike. mnogi su svrsavali od katarze kad je zlaja izbacio hdz iz vlade. kako je prosao vec na sljedecim izborima svi znamo.Banksy wrote:Nema logike ...vivaldi wrote:govoreci iz perspektive iskljucivo stranke (narod je svakako donji) najbolji predizborni adut df-u bi bio da napuste vladu godinu pred kraj mandata fingirajuci neku krizu (trazeci nesto sto ovi sigurno nece prihvatiti), a onda glumeci doslijednost demonstrativno napustit vlast. time bi stvorili dosta dobru predizbornu poziciju
U vlast ulaze zbog energetike, svjesni da kad ova četverogodišnja avantura završi, završavaju i njihove političke karijere. Taman posla da sami sebi izbijaju jednu godinu hapanja.
Nakon ovoga što su priuštili svojim glasačima proteklih mjeseci, i ne samo njima, već komplet stanovništvu Federacije, poslije ovog mandata oni su, i kolektivno i pojedinačno, politički mrtvi. Potrošeni, neupotrebljivi, gotovo. Što uzmu sad, uzeli su. Biće oni tu do kraja.
ako glasno zakukuricu o pravdi i postenju dovoljno dugo pred 2018, mislim da su dobre sanse da narod zaboravi sve trenutne ispade
- pumica
#23446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti sada pises kao da se u ovakvoj drzavi ima izbora.Premijernocom wrote:pumica wrote:Glavni problem je sto se HDZu ne svidja biti u vlasti sa DFom i cini sve da ih otjera.
nije to glavni problem,
glavni problem je kad godinama pricas kako ni po koju cijenu neces sa nacionalistima i onda ne samo da udjes u koaliciju sa istim tim nacional-sovinistima-radikalima, nego im jos i ispunjavas sve zahtjeve, fetise, i davno zacrtane ciljeve tako sto im dajes legitimitet svojim ucescem da nastave raditi po svome a na stetu naroda.
Zeljko je nekoliko puta rekao "nisam ja glasao ni za HDZ ni za SDA."
Pogledaj rezultate izbora i sve sto se moze zakljuciti je da se dovoljan broj ljudi nije slozio sa Zeljkinom visegodisnjom pricom i dao svoj glas HDZu i SDAu, dovoljan broj da ove stranke moras uvaziti.
Nazalost.
Svojim postupcima DF upravo pokusava da postigne da HDZ i SDA ne rade lagodno po svom ... i nije lako naravno.
HDZ i SDA su sa nekim morale koalirati. Pa ja vise volim da to bude DF nego bilo koja druga stranka...ako gledas sta je za drzavu bolje a to bismo valjda trebali svi gledati.
A za crnjak UVIJEK ima prostora.
- Banksy
#23447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pumica wrote:
Svojim postupcima DF upravo pokusava da postigne da HDZ i SDA ne rade lagodno po svom ...
- pumica
#23448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa kad bilo sta izvadis iz konteksta (cijele price, svih postova ukljucujuci i tekstove i emisije koje se spominju) moze biti smijesno.Banksy wrote:pumica wrote:
Svojim postupcima DF upravo pokusava da postigne da HDZ i SDA ne rade lagodno po svom ...
Meni nije do smijeha ... ne zivim lagodno uopste, imam masu problema ... i ako je bas fakat da zaista NEMA NADE onda mi ti kazi sta je izlaz obzirom da ne mogu van ove drzave.
-
HM 2011
#23449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
meni žao ali osvjesti se čovječe - nema ljevice - ima samo ubleha - sistem tako napravljen....It_is_a_Leclerc wrote:DF-ovim se glasačima i treba objašnjavati. Pa neće valjda objašnjavati glasačima HDZ-a. Ja sam glasao za politiku čistih računa, a ne za politiku muljanja i dvostrukih mjerila. Po čemu je Mandilović drugačiji od Plehe i Smajića, i lažne ljevičarke Čudićke, osim što je potonjih troje ulovljeno, a Mandilovića CIK ne može uhvatiti u etničkom inžinjeringu ?!
- casica
#23450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ima, ima.....dok ti pišeš po forumu, i dok takve kao ti srećemo svakodnevno u svim sferama društva, ljevica, kakva god da je, pa i ubleha, će biti sve jača i jača.HM 2011 wrote: meni žao ali osvjesti se čovječe - nema ljevice - ima samo ubleha - sistem tako napravljen....
U JEDINSTVU JE SNAGA