Ima li iko da je sa više od dvije ovce igdje, ikada upravljao?StupskaBitanga wrote:premijer FBiH-SuljagićVjecitiStudent wrote:Koje će fotelje prvi saf DF-a zauzeti, prognoze?
Demokratska fronta Željko Komšić
-
VjecitiStudent
#17401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- filosofman
#17402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Helena2014 wrote:Čavara: Ovo nije dogovor koji smo mi postigli s SDA
Siguran sam da će HDZ imati sastanak rukovodstva stranke, te rukovodstva Hrvatskog narodnog sabora i zauzeti stav o dogovoru Komšić - Izetbegović. Za mene je ovo što je trenutno objavljeno, drugačije od onoga što smo mi s SDA pričali – rekao je za „Dnevni avaz“ jedan od čelnika HDZ BiH Marinko Čavara.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/145246/cavara ... E1XDH.dpuf
Pridružite se novoj parlamentarnoj većini, vrata su otvorena.Potpisnici se deklaracije narodnjačkih partija.
-
VjecitiStudent
#17403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kojih crnih 50 000, SDP je imao jezgro koje je kako, tako, opstalo, DF toga nema, masovni potop ih čeka.Alfons Kauders wrote: ...
DF ce s druge strane biti "ona stranka" koja je dizala PDV, zbog koje su poskupile cigarete, piva i nafta - jer korisne dijelove ovog prijedloga obicni gradjani jednostavno nece primjetiti. Hajde da onda otvorimo kladionicu - koliko ce takva DF imati glasova sljedeci put? 50,000 mi zvuci realisticno.
- homega
#17404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Alfons Kauders wrote:...Ne kazem da u prijedlogu nema dobrih stvari, jer fakat ima, ali to nisu novi prijedlozi vec stvari o kojim se prica godinama. SDA ce fino raditi "svoj" dio posla u visokoj politici, gurati integracije, mozda nekako rijesiti i MAP... A DF-u ce prepustiti ove druge stvari koje ce biti nepopularne. Sta ce se desiti za cetiri godine kad narod krene glasati? SDA ce biti ozbiljna stranka koja je BiH dovela na korak do NATO clanstva, s pomacima ka EU - mada ce to biti zasluge MZ, a ne SDA....
Niko i ne spominje sniženje stope doprinosa na plaće i skidanje rada na crno uz drakonske kaznene mjere, npr.
-
VjecitiStudent
#17405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neće, Suljagić će se opet nekom prdimahovinom baviti, sam premijer će doći iz SDA.StupskaBitanga wrote:premijer FBiH-SuljagićVjecitiStudent wrote:Koje će fotelje prvi saf DF-a zauzeti, prognoze?
- Helena2014
#17406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
filosofman wrote:Helena2014 wrote:Čavara: Ovo nije dogovor koji smo mi postigli s SDA
Siguran sam da će HDZ imati sastanak rukovodstva stranke, te rukovodstva Hrvatskog narodnog sabora i zauzeti stav o dogovoru Komšić - Izetbegović. Za mene je ovo što je trenutno objavljeno, drugačije od onoga što smo mi s SDA pričali – rekao je za „Dnevni avaz“ jedan od čelnika HDZ BiH Marinko Čavara.
Pridružite se novoj parlamentarnoj većini, vrata su otvorena.Potpisnici se deklaracije narodnjačkih partija.
Čović začuđen
Čović: Krajem sedmice sastanak s SDA
Na sastanku SDA i HDZ imali smo pristup da pravimo vlast odozdo prema gore i da ona bude homogena po strukturi. Očito je da im je sada taktika malo drugačija. Vidjet ćemo šta su dogovorili – bio je prvi komentar Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH. On je dodao i da je „njihovo pravo da se dogovaraju“, misleći na Komšića i Izetbegovića.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/145256/covic- ... Az92W.dpuf
Last edited by Helena2014 on 09/11/2014 14:05, edited 1 time in total.
- Paranoid
#17407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Džaferović Šefik premijer..VjecitiStudent wrote:Neće, Suljagić će se opet nekom prdimahovinom baviti, sam premijer će doći iz SDA.StupskaBitanga wrote:premijer FBiH-SuljagićVjecitiStudent wrote:Koje će fotelje prvi saf DF-a zauzeti, prognoze?
- Alfons Kauders
#17408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stoji, ali recimo da je moguce da za cetiri godine ipak kroz uhljebljenja i nadu u ista privuku jos ljudi. Trebali bi znati kako to ide, jer je DF pun likova koji svoje ambicije nisu realizirali kroz SDP.VjecitiStudent wrote:Kojih crnih 50 000, SDP je imao jezgro koje je kako, tako, opstalo, DF toga nema, masovni potop ih čeka.Alfons Kauders wrote: ...
DF ce s druge strane biti "ona stranka" koja je dizala PDV, zbog koje su poskupile cigarete, piva i nafta - jer korisne dijelove ovog prijedloga obicni gradjani jednostavno nece primjetiti. Hajde da onda otvorimo kladionicu - koliko ce takva DF imati glasova sljedeci put? 50,000 mi zvuci realisticno.
- Havatar
#17409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
homega wrote:
Konačno je vrijeme da se zakonom zabrani postizborno koaliranje.
Da se zabrani formiranje vlasti i da se ide iz izbora u izbore dok neko ne osvoji većinu
-
VjecitiStudent
#17410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Precjenjujemo uhljebljivanje.Alfons Kauders wrote:Stoji, ali recimo da je moguce da za cetiri godine ipak kroz uhljebljenja i nadu u ista privuku jos ljudi. Trebali bi znati kako to ide, jer je DF pun likova koji svoje ambicije nisu realizirali kroz SDP.VjecitiStudent wrote:Kojih crnih 50 000, SDP je imao jezgro koje je kako, tako, opstalo, DF toga nema, masovni potop ih čeka.Alfons Kauders wrote: ...
Uhljebljivala je SBiH petnaest godina, pa gdje su sada?
-
VjecitiStudent
#17411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema šansi, Džaferović je previše pošten za SDA premijera.Paranoid wrote:VjecitiStudent wrote:Džaferović Šefik premijer..StupskaBitanga wrote:
Neće, Suljagić će se opet nekom prdimahovinom baviti, sam premijer će doći iz SDA.
- It_is_a_Leclerc
#17412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hahaha.. Zbunjen mašinbravar Ćavara, zbunjen Hafis... Dan jednostavno ne može biti bolji.filosofman wrote:Helena2014 wrote:Čavara: Ovo nije dogovor koji smo mi postigli s SDA
P.S.
Predsjedavajući VM - Asim Sarajlić
Premijer FBiH - Denis Zvizdić
Ministar VP - Igor Radojčić ili ... Dragan Čavić (?)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
davno napisah ...ko od Hanke, Essa a.s. sa muffom, očekuje promjene pati od ozbiljnog poremećaja percepcije stvarnosti
vego bih molio Banksy da nam malo oči otvori da ne bih svjetlost zvali mrakom
ili ne do bog ulogu DF smatrao statiranjem u kukuruzu
i bome nađe Don Neonko kurban za 2018-tu

ps
HM20111
u pravu sii...samo SDA
vego bih molio Banksy da nam malo oči otvori da ne bih svjetlost zvali mrakom
i bome nađe Don Neonko kurban za 2018-tu
ps
HM20111
Last edited by JoseMujica on 09/11/2014 14:18, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#17414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U SBB i DF, sto pitas?VjecitiStudent wrote:Precjenjujemo uhljebljivanje.Alfons Kauders wrote:Stoji, ali recimo da je moguce da za cetiri godine ipak kroz uhljebljenja i nadu u ista privuku jos ljudi. Trebali bi znati kako to ide, jer je DF pun likova koji svoje ambicije nisu realizirali kroz SDP.VjecitiStudent wrote:
Kojih crnih 50 000, SDP je imao jezgro koje je kako, tako, opstalo, DF toga nema, masovni potop ih čeka.
Uhljebljivala je SBiH petnaest godina, pa gdje su sada?
Ne ocekujem da uhljebe 10-20 hiljada ljudi, vec da privuku glasaca zeljnih uhljebljenja.
- Alfons Kauders
#17415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da.JoseMujica wrote:davno napisah ...ko od Hanke, Essa a.s. sa muffom, očekuje promjene pati od ozbiljnog poremećaja percepcije stvarnosti
vego bih molio Banksy da nam malo oči otvori da ne bih svjetlost zvali mrakomili ne do bog ulogu DF smatrao statiranjem u kukuruzu
![]()
i bome nađe Don Neonko kurban za 2018-tu![]()
DF-u se trebamo zahvaliti za narednih osam godina vladavine SDA.
Doduse, SDP je zasluzan za ovaj ciklus, ali DF ce biti direktno odgovoran ucesce SDA u vlasti 2018-2022.
Bog te jebo sad kad vidim godine... 2022... Pa do tada ce iza sebe imati 30 od mogucih 32 godine na vlasti.
Doduse komunisti su u tih 45 godina napravili drzavu, ali eto, ako damo SDA jos 20tak godina, ko zna, mozda i oni potrefe.
- Havatar
#17416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Krenut će na dio sebe dok će na drugoj strani profitirati-LIBERO- wrote:Koliko je dobrih zakona, platformi, sporazuma...SDA izglasala, potpisala, i koliko ih je ostalo mrtvo slovo na papirumadner wrote:Ako se ustav promjeni, naravno da ce i ministarstva biti ustavna.
Sve u svemu, dosta dobar dokument, no bumo vidjeli sta ce se ostvariti.![]()
Ma potpisat ce sve sto ovi drugi traze. Ako treba i kes na ruke dati...ministarska, premijerska mjesta...ma sve....samo da se ne talasa i ne remeti njihova hijararhija svugdje gdje su je uspostavili.
Budu li ovo istinski provodili, plus pritisak da se krene u obracun protiv sistemske korupcije, direktno ce udariti na sebe. Nema sanse da SDA krene u iskrenu realizaciju ovoga. A DF i Komsic, mogli su jos 12 tacaka u ovoj platformi staviti i nakititi, sustinske se nece dobrovoljno provoditi. A potpisat ce ih svi.
- O'zone
- Globalni moderator
#17417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ja napisah da su se već podjeliliAlfons Kauders wrote:
Ako uradi sta sa PDV-om? Ovo za nenaplacene fakture? Super fol, samo sto je to trebalo davno uraditi - i sto to uopste nije njihova ideja.
Koliko gradjana ce to primjetiti u svakodnevnom zivotu? Oni koji imaju firme i oni koji rade u racunovodstvu. Isto i za naknade za turizam, sume, vodu itd.
A koliko ce gradjana primjetiti visu stopu PDV-a od 2016, vece akcize na duhan, gorivo i alkohol? Manje vise svi osim onih u Gornjoj Maoci. I gle cuda, svi ce im onda jebavati majku - ne SDA, vec DF.
I nije slucajno sto se prica o 2016 - jer je IMF rekao da se PDV ne smije dirati dok traje standby aranzman. Toliko o reformama - narandzansta platforma 2.0 potpuno ignorise zahtjeve IMF-a, a najava nove stope PDV-a po isteku aranzmana jasno govori da od tih reformi zapravo nema nista, tj. da ce se i dalje pokusati zaobici preporuke i zahtjevi IMF-a. Ne svi, samo oni koji bi naskodili uhljebljenicima.
Ne kazem da u prijedlogu nema dobrih stvari, jer fakat ima, ali to nisu novi prijedlozi vec stvari o kojim se prica godinama. SDA ce fino raditi "svoj" dio posla u visokoj politici, gurati integracije, mozda nekako rijesiti i MAP... A DF-u ce prepustiti ove druge stvari koje ce biti nepopularne. Sta ce se desiti za cetiri godine kad narod krene glasati? SDA ce biti ozbiljna stranka koja je BiH dovela na korak do NATO clanstva, s pomacima ka EU - mada ce to biti zasluge MZ, a ne SDA.
SDA će kao državotvorna stranka
Prijedlozi kao prijedlozi nisu ništa novo sve su to stare izlizane floskule ali potcjenjuješ naš narod i koliko mu je (cm) dovoljno da ga zadovolji.
- Paranoid
#17418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako su lagali mene ja lažem vas....VjecitiStudent wrote:
Nema šansi, Džaferović je previše pošten za SDA premijera.
- volta dzontra
#17419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jaka :-)Definitivno. U sljedece izbore ulaze DF Zeljko Komsic i DF Emir Suljagic. Oba tonu. Farho razvali ali mu nedostaje ruka na entitetskoj i drzavnoj razini pa SDA ulazi u vlast kao mladji partner..ne mogu a da ne izrazim postovanje SDA kao najjacoj organizaciji opcenito u BIH.Alfons Kauders wrote:Da.JoseMujica wrote:davno napisah ...ko od Hanke, Essa a.s. sa muffom, očekuje promjene pati od ozbiljnog poremećaja percepcije stvarnosti
vego bih molio Banksy da nam malo oči otvori da ne bih svjetlost zvali mrakomili ne do bog ulogu DF smatrao statiranjem u kukuruzu
![]()
i bome nađe Don Neonko kurban za 2018-tu![]()
DF-u se trebamo zahvaliti za narednih osam godina vladavine SDA.
Doduse, SDP je zasluzan za ovaj ciklus, ali DF ce biti direktno odgovoran ucesce SDA u vlasti 2018-2022.
Bog te jebo sad kad vidim godine... 2022... Pa do tada ce iza sebe imati 30 od mogucih 32 godine na vlasti.Komunisti su bili na vlasti 45 godina - po svemu sudeci SDA ima dobre sanse da ih pretekne.
![]()
Doduse komunisti su u tih 45 godina napravili drzavu, ali eto, ako damo SDA jos 20tak godina, ko zna, mozda i oni potrefe.
-
VjecitiStudent
#17420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je ovaj forum neki indikator, već sada rijetko ko ima iluzija da će od ovih foteljaških diletanata bilo šta dobro ispasti.
Potop možemo očekivati već na lokalnim izborima.
Potop možemo očekivati već na lokalnim izborima.
- Helena2014
#17421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
It_is_a_Leclerc wrote:.
PREDSJEDNIK HDZ-A BIH
Čović: "Onaj ko ima vlast u RS naš je partner"
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/24564 ... rtner.html
Last edited by Helena2014 on 09/11/2014 15:09, edited 1 time in total.
- Helena2014
#17422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
[/quote][/quote]It_is_a_Leclerc wrote:.
Hahaha.. Zbunjen mašinbravar Ćavara, zbunjen Hafis... Dan jednostavno ne može biti bolji.
P.S.
PREDSJEDNIK HDZ-A BIH
Čović: "Onaj ko ima vlast u RS naš je partner"
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/24564 ... rtner.html
- Banksy
#17423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Par ministarskih mjesta + statiranje u kukuruzu + potop stranke.JoseMujica wrote:
![]()
Jedino pitanje je da li se radi o postizbornim grandioznim glupanima ili o predizbornim banditima ... I ne znam šta je gore.
- Banksy
#17424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ste sanjali ovaj dan, sreća je, na koncu, da smo zapravo sanjali različito ...It_is_a_Leclerc wrote:
Hahaha.. Zbunjen mašinbravar Ćavara, zbunjen Hafis... Dan jednostavno ne može biti bolji.
P.S.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
taman kada pomislim da je žmeljko pametan odjednom glupost
pa čovječe SDA je isto kao kakav tvor... njima je super ali ko se s njima druži kasnije se usmrdi da ga niko neće
pa pokopali su toliko stranaka a DF srlja u ralje profićima
pa čovječe SDA je isto kao kakav tvor... njima je super ali ko se s njima druži kasnije se usmrdi da ga niko neće
pa pokopali su toliko stranaka a DF srlja u ralje profićima