Ukrajina
-
Kaligula I
#11301 Re: Ukrajina
...narod je rekao svoje, a kad narod kaže onda je to zakon...
https://twitter.com/abcnews?original_re ... tweetembed
- tandmand
#11302 Re: Ukrajina
Ukoliko je naci-pucisticka vlast u Kijevu sa paravojnom Nacionalnom gardom, zakonita za zapadnu MZ, onda posljedicno ce i rezultati referenduma biti zakoniti za istocnu MZ. Ukrajina kao drzava vise ne postoji, vec samo ostaci sistema koji se u hodu transformira u nesto drugo.
- Renta
#11303 Re: Ukrajina
Što ne daju rusi čečenima pravo na referendum???? Ili to vrijedi samo za "ljude"??
Sačuvaj me bože ruske demokracije....
- Fantassin
#11304 Re: Ukrajina
Sto BiH neda Srbima pravo na referendumRenta wrote:Što ne daju rusi čečenima pravo na referendum???? Ili to vrijedi samo za "ljude"??
-
Kaligula I
#11305 Re: Ukrajina
...da je fašizam kult sile i nasilja potvrđuje i ova scena iz ukrajinskog parlementa...
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 3b7oDqaHr0
-
tnnt
#11306 Re: Ukrajina
zanimljivo baš 89%Kaligula I wrote:...narod je rekao svoje, a kad narod kaže onda je to zakon...
upravo onoliko, koliko je samoproglašeni vođa Donetska nekidan tražio da se lažira u prisluškivanom razgovoru
https://www.youtube.com/watch?v=uyxUnWVxY5U
Ruska demokracija u svom najboljem izdanju
-
Kaligula I
-
Kaligula I
#11308 Re: Ukrajina
...kakva je da je bolja je od majdansko-fašističke 'demokracije'...utuk na utuk ide, druže moj...tnnt wrote:zanimljivo baš 89%Kaligula I wrote:...narod je rekao svoje, a kad narod kaže onda je to zakon...
upravo onoliko, koliko je samoproglašeni vođa Donetska nekidan tražio da se lažira u prisluškivanom razgovoru![]()
https://www.youtube.com/watch?v=uyxUnWVxY5U
Ruska demokracija u svom najboljem izdanju
- It_is_a_Leclerc
#11309 Re: Ukrajina
Ma ove cirkuse niko ozbiljno ni ne doživljava. Kad prođu izbori u Ukrajini, očekujem da se aminuje jedna fina "redarstvena" akcija ukrajinske garde u cilju uklanjanja prijetnji po nacionalnu sigurnost. Rusi će dobiti kolačić da ćute, a forumski Kisindžeri će biti prinuđeni vratiti se temi "Sirija" gdje "njihovi", ako se na varam, ponovo vode.
- Fantassin
#11310 Re: Ukrajina
A oces li ti prestati da pravis nove accountementol wrote:hoće li koji rusofil prihvatiti se puške pa se aputiti ka Ukrajini da brani vekovnu rusku zemlju ili će svi nastaviti samo kenjati o ugroženosti ruske nejači kojoj u Ukrajini ne daju ni da govori vekovni ruski jezik ?
- Fantassin
#11311 Re: Ukrajina
Prvidjaju ti se cetnici i ruso-srbimentol wrote:
pitam se hoće li četalji ikad biti dovoljno mudri da se ne otkrivaju i ne pecaju na ove rusko-srpske probleme, ali ne može to bolan izdurat, jaka pravoslavna krv ih veže, moraju se uvijek javiti oni koji se prepoznaju u mom postu
-
Kaligula I
#11312 Re: Ukrajina
Last edited by Kaligula I on 12/05/2014 00:35, edited 1 time in total.
-
llull
#11313 Re: Ukrajina
Dugo sam citao Klix.ba kao posjetilac, nakon nekog vremena sam se registrovao... razumijem ljude koji se prepiru oko Bosne i Balkana. Proslih i nesretnih ratova kad nas ...
Ali ne razumijem svrsavanje i odusevljenje na rusko americko ukrajinsko i ko zna cije kakve akcije... jbt ljudi vi kao da nemate preca posla nego da padate u trans za svaku akciju koja se desi u nesretnoj ukrajini ...
I ljudi , nema tu paralela cetnici mudzahedini ustase i pokemoni... zivimo u svijetu prepunom interesa... danas ce jednima biti ispravno ovo, drugima drugo, trecima trece ...
Nisu svim bosnjacima svi srbi cetnici, niti svim srbima svi bosnjaci vehabije, manite se generalizovanja... Jel imamo bosnu, jel zivimo u njoj... pored svih nasih jeb...nih muka mi se nasli svadjati oko ukrajine... Ljudi ginu tamo, ako imate neki fin i konsktruktivan komentar ili misljenje u granicama normale i zdravog razuma naravno da treba postaviti, ali stvarati neku negativu ili jos promovisati predrasude nema smisla.
Prekjuce je moj drugar otisao za Kijev da bude posmatrac na narednim izborima, njegovim nije bas bilo pravo ali djecko je potegao veze samo da bi mogao da radi dva mjeseca i da uzme nekih 3500 dolara.
Elem, cuo sam se sa njim preko fb , doduse moram priznati da je on rusofil ali znam da ne laze... kaze da dva dana provodi u ispijanju kafa i setanju po Kijevu i okolini... Niko nije zainteresovan za borbe, jer ljudi mahom izbjegavaju pricu o sukobima i kazu da ne znaju kako im se sve ovo desilo.
Najjace je sto kaze, nadam se da nece biti ozbiljnije verge, ko ce jordamiti po kafama sa pancirom...
Izvinjavam se za malo duzi post i moje misljenje ako je nekoga uvrijedilo. Pozz
Moram samo da se nadovezem... daleko od toga da sam rusofil ali pucati na ljude koji nemaju oruzje i hajde pokusavaju ( mozda ) zaokruze nesto na papiru ( vazecem ili nevazecem ) se granici sa normalnim poimanjem razuma.
https://www.youtube.com/watch?v=MOg4e7pLJus
Ali ne razumijem svrsavanje i odusevljenje na rusko americko ukrajinsko i ko zna cije kakve akcije... jbt ljudi vi kao da nemate preca posla nego da padate u trans za svaku akciju koja se desi u nesretnoj ukrajini ...
I ljudi , nema tu paralela cetnici mudzahedini ustase i pokemoni... zivimo u svijetu prepunom interesa... danas ce jednima biti ispravno ovo, drugima drugo, trecima trece ...
Nisu svim bosnjacima svi srbi cetnici, niti svim srbima svi bosnjaci vehabije, manite se generalizovanja... Jel imamo bosnu, jel zivimo u njoj... pored svih nasih jeb...nih muka mi se nasli svadjati oko ukrajine... Ljudi ginu tamo, ako imate neki fin i konsktruktivan komentar ili misljenje u granicama normale i zdravog razuma naravno da treba postaviti, ali stvarati neku negativu ili jos promovisati predrasude nema smisla.
Prekjuce je moj drugar otisao za Kijev da bude posmatrac na narednim izborima, njegovim nije bas bilo pravo ali djecko je potegao veze samo da bi mogao da radi dva mjeseca i da uzme nekih 3500 dolara.
Elem, cuo sam se sa njim preko fb , doduse moram priznati da je on rusofil ali znam da ne laze... kaze da dva dana provodi u ispijanju kafa i setanju po Kijevu i okolini... Niko nije zainteresovan za borbe, jer ljudi mahom izbjegavaju pricu o sukobima i kazu da ne znaju kako im se sve ovo desilo.
Najjace je sto kaze, nadam se da nece biti ozbiljnije verge, ko ce jordamiti po kafama sa pancirom...
Izvinjavam se za malo duzi post i moje misljenje ako je nekoga uvrijedilo. Pozz
Moram samo da se nadovezem... daleko od toga da sam rusofil ali pucati na ljude koji nemaju oruzje i hajde pokusavaju ( mozda ) zaokruze nesto na papiru ( vazecem ili nevazecem ) se granici sa normalnim poimanjem razuma.
https://www.youtube.com/watch?v=MOg4e7pLJus
-
Objektivni navijac
#11314 Re: Ukrajina
Fantassin wrote:Ne nije mi indijac bio sefsluga_okupatora wrote:
DYNCORP![]()
Jesi nas'o gdje ces raditi, jel' ti indijac sef bio![]()
Koliko ja znam nisu nikada radili strazu na checkpointima i na tornjevima.
Isto tako ako slucajno i ima privatnih vojnih savjetnika to samo mogu biti MPRI -ovci.
Academi jos uvijek nije izgradio jak imidz na tom polju.,za pocetak karijere Dyncorp je bio odlicna odskocna daska
barem sam ja zadovoljan.
Ja sam ti dao informaciju da Academi radi obezbjedjenje baza itd. Na tebi je dali ces da vjerujes (pokusaj i malo prekopati na netu vjerujem da mozda ima jos informacija).Po mom misljenju Academiju i ne treba imidz jer su prema onome sto sam ja cuo kako sam naveo u uskoj saradnji sa vladom.
Inace pokusavam da doprinesem forumskoj raspravi sa mojim saznanjima ..na ostalim ucesnicima rasprave je dali da prihvate/dodatno istrazuju ili ne prihvate info
Ne provaljuj se ,dijete drago
Ne pustaj par svojih neprovjerenih informacija pojacane sa licnim konstrukcijama,kao informacije,ispadas smijesan.
Takve tvoje informacije,mada su realno jace od E –tracanja drugih forumasa,nemaju u ovom obliku komunikacije jacinu E-tracanja. Tako da svaki forumasko/internetski Nerd ispada pametniji od tebe,mada ti imas realno zivotno iskustvo,docim on nije makao iz cetri zida.
U tom poslu sam 20-ak godina,poznajem jako puno ljudi iz security/vojnoga biznisa,na stotine. Nijedan od njih nije otisao u Ukrajinu,mada i da je otisao,ne bi bas govorio okolo no mozda bi se saznalo. Ali to sto od onih ljudi sto ja znam,nije niko otisao,ne znaci da uopste niko nije otisao !! Svakome koga znam savjetujem da ne ide,jer to nisu bagavi Arapi,Afghani,Afrikanci,nego su to Rusi-sposobni,kreativni,kurceviti,jaki sa njima,nema zajebancije. Mada bi licno otisao,nevezano za novac,izazov je veliki
Smijesna ti je tvrdnja da Academy objezbjedjuje strazarska mjesta
Smijesna je tvrdnja da bilo koja security kompanija ima ugovor i blizu jak ugovorima logistickih kompanija. Jednostavno obim posla i zadatka logistickih kompanija je 100x veci,tako da su 100x vece i pare za njih. Tu nema veze,sto Bosanci u securitiju imaju duplo vece plate od Bosanca u logistici. Trebali bi imati 5x vece. U stvari Tuzlaci bi ionako radili i za par stoja KM
Liberalni kapitalizam je cudo,radim u jednoj firmi,ima 5 godina,ja vise uopste ne znam,kako se firma zove,svaki cas se mjenja kapital,vlasnici,nazivi,logo,organizacija. Sistem organizovanoga haosa,kojim Ameri gaze svijet,koji ne moze ni blizu biti tako haotican a pritom tako organizovano,bez prestanka ici cilju.
Ovo u Ukrajini je primjer toga,dok se Rusi kolju sa bracom Ukrajincima,razvaljuju i unistavaju vlastitu zemlju,Ameri odose u Africu i na Arctic/Antartic. Rusija je 50-ak godina u razvoju iza Anglosaxona i sumnjam da ce ih ikada stici jer danas u svijetu koji progresivno napreduje,to je jako puno.
- Fantassin
#11315 Re: Ukrajina
OkejObjektivni navijac wrote: Ne provaljuj se ,dijete drago![]()
Ne pustaj par svojih neprovjerenih informacija pojacane sa licnim konstrukcijama,kao informacije,ispadas smijesan.
Takve tvoje informacije,mada su realno jace od E –tracanja drugih forumasa,nemaju u ovom obliku komunikacije jacinu E-tracanja. Tako da svaki forumasko/internetski Nerd ispada pametniji od tebe,mada ti imas realno zivotno iskustvo,docim on nije makao iz cetri zida.
U tom poslu sam 20-ak godina,poznajem jako puno ljudi iz security/vojnoga biznisa,na stotine. Nijedan od njih nije otisao u Ukrajinu,mada i da je otisao,ne bi bas govorio okolo no mozda bi se saznalo. Ali to sto od onih ljudi sto ja znam,nije niko otisao,ne znaci da uopste niko nije otisao !! Svakome koga znam savjetujem da ne ide,jer to nisu bagavi Arapi,Afghani,Afrikanci,nego su to Rusi-sposobni,kreativni,kurceviti,jaki sa njima,nema zajebancije. Mada bi licno otisao,nevezano za novac,izazov je velikiU ovakvim situacijama,prvo se salje drzavna sluzba,za koju ne sumnjam da je tamo,pa tek onda privatne firme.
Smijesna ti je tvrdnja da Academy objezbjedjuje strazarska mjesta![]()
![]()
![]()
Strazarska mjesta objezbjedjuju sitne security kompanije,medju njima afghanske kompanije,kao i afghanska policija,pa i vojske smijesnih zemalja.
Smijesna ti je tvrdnja da pijete i da Academy pije na poslu. Mozda piju Bosancerosi i Indijci u logistici, profesionalci ne pijemo,ne drogiramo se,ne pusimo,ne sexamo se,ne jedemo masnu hranu. Samo posao-proteini/teretana -posao
![]()
![]()
![]()
Smijesna je tvrdnja da bilo koja security kompanija ima ugovor i blizu jak ugovorima logistickih kompanija. Jednostavno obim posla i zadatka logistickih kompanija je 100x veci,tako da su 100x vece i pare za njih. Tu nema veze,sto Bosanci u securitiju imaju duplo vece plate od Bosanca u logistici. Trebali bi imati 5x vece. U stvari Tuzlaci bi ionako radili i za par stoja KM![]()
Liberalni kapitalizam je cudo,radim u jednoj firmi,ima 5 godina,ja vise uopste ne znam,kako se firma zove,svaki cas se mjenja kapital,vlasnici,nazivi,logo,organizacija. Sistem organizovanoga haosa,kojim Ameri gaze svijet,koji ne moze ni blizu biti tako haotican a pritom tako organizovano,bez prestanka ici cilju.
Ovo u Ukrajini je primjer toga,dok se Rusi kolju sa bracom Ukrajincima,razvaljuju i unistavaju vlastitu zemlju,Ameri odose u Africu i na Arctic/Antartic. Rusija je 50-ak godina u razvoju iza Anglosaxona i sumnjam da ce ih ikada stici jer danas u svijetu koji progresivno napreduje,to je jako puno.
- ILVIIR
#11316 Re: Ukrajina
ne znam je li ko primjetio kako zena ovog lika vise puta bokserom u facu udara a on nece na nju da digne ruke.Kaligula I wrote:...da je fašizam kult sile i nasilja potvrđuje i ova scena iz ukrajinskog parlementa...
- ILVIIR
#11317 Re: Ukrajina
Objektivni navijac wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne provaljuj se ,dijete drago![]()
U tom poslu sam 20-ak godina,poznajem jako puno ljudi iz security/vojnoga biznisa,na stotine. Nijedan od njih nije otisao u Ukrajinu,mada i da je otisao,ne bi bas govorio okolo no mozda bi se saznalo. Ali to sto od onih ljudi sto ja znam,nije niko otisao,ne znaci da uopste niko nije otisao !! Svakome koga znam savjetujem da ne ide,jer to nisu bagavi Arapi,Afghani,Afrikanci,nego su to Rusi-sposobni,kreativni,kurceviti,jaki sa njima,nema zajebancije. Mada bi licno otisao,nevezano za novac,izazov je velikiU ovakvim situacijama,prvo se salje drzavna sluzba,za koju ne sumnjam da je tamo,pa tek onda privatne firme.
Smijesna ti je tvrdnja da Academy objezbjedjuje strazarska mjesta![]()
![]()
![]()
Strazarska mjesta objezbjedjuju sitne security kompanije,medju njima afghanske kompanije,kao i afghanska policija,pa i vojske smijesnih zemalja.
Smijesna ti je tvrdnja da pijete i da Academy pije na poslu. Mozda piju Bosancerosi i Indijci u logistici, profesionalci ne pijemo,ne drogiramo se,ne pusimo,ne sexamo se,ne jedemo masnu hranu. Samo posao-proteini/teretana -posao
![]()
![]()
![]()
Smijesna je tvrdnja da bilo koja security kompanija ima ugovor i blizu jak ugovorima logistickih kompanija. Jednostavno obim posla i zadatka logistickih kompanija je 100x veci,tako da su 100x vece i pare za njih. Tu nema veze,sto Bosanci u securitiju imaju duplo vece plate od Bosanca u logistici. Trebali bi imati 5x vece. U stvari Tuzlaci bi ionako radili i za par stoja KM![]()
- ILVIIR
#11318 Re: Ukrajina
a ja matematike im.. cccccc
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukraj ... /140512009
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukraj ... /140512009
sta tu ima biti lagano ako je vecina glasova "ZA". opet se mora isto brojati..cccc.."Prebrojavanje glasova pokazalo se iznenađujuće laganim. Broj ljudi koji su rekli 'ne' je bio relativno mali. Tako je 86,7 posto glasalo "za", 10,19 posto glasalo 'protiv' i 0,74 posto glasačkih listića su nevažeći", rekao je Lyagin novinarima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11319 Re: Ukrajina
kako je to fino u demokraciji riješeno... jednostavno se ne broje do kraja glasovi nego sud presudi ko je pobijedio 
ali čujem na kix portalu da su počeli granatirati civile
aferim
bezbeli cija i plaćenici rokaju samo da zavade i isprovociraju ruse da ulete vojskom
ali čujem na kix portalu da su počeli granatirati civile
aferim
bezbeli cija i plaćenici rokaju samo da zavade i isprovociraju ruse da ulete vojskom
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11320 Re: Ukrajina
mislim da regioni nemaju pravo na odvajanje i prisajedinjenje
tako da je sve to dio folklora
osim ako se veeelike sile ne dogovore u suradnji s ukrajincima da rasparčaju još jednu zemlju
odjednom nestade ona rečenica nikad više rata u europi
i ja sam vjerovao u to
tako da je sve to dio folklora
osim ako se veeelike sile ne dogovore u suradnji s ukrajincima da rasparčaju još jednu zemlju
odjednom nestade ona rečenica nikad više rata u europi
i ja sam vjerovao u to
- madner
#11322 Re: Ukrajina
Nismo, Jugoslavija se raspala i MZ je trazila da se svaka republika pojedinacno izjasni o tome da li zeli u novu zajednicu ili ne.Senf wrote:Ja samo ne znam po kojoj logici nasi ljudi vide sebe u ulozi ukrajinaca u nasem ratu...
Nismo li se mi odcjelpili od Juge, nisu li na nas poslali tenkove....
Mi smo bili zrtve kad su nas napali, a ovi u Ukrajini koji zele da se odvoje su teroristi
Kao sto je i Ukraina odlucila da bude nezavisna tih godina, pa sada Rusija preko nelojalnog stanovnistva vrsi agresiju na tu istu Ukrainu i prijeti invazijom ako se bude branila.
- sluga_okupatora
#11323 Re: Ukrajina
Najjaca je izjava "izborne komisije" da je 0,74% listica proglaseno nevazecim a referendum odrzan bez popisa biraca 
- MuaDib
#11324 Re: Ukrajina
Terminologija nelojalno stanovništvo u Evropi XXI vijeka više ne igra nikakvu ulogu.madner wrote:Nismo, Jugoslavija se raspala i MZ je trazila da se svaka republika pojedinacno izjasni o tome da li zeli u novu zajednicu ili ne.Senf wrote:Ja samo ne znam po kojoj logici nasi ljudi vide sebe u ulozi ukrajinaca u nasem ratu...
Nismo li se mi odcjelpili od Juge, nisu li na nas poslali tenkove....
Mi smo bili zrtve kad su nas napali, a ovi u Ukrajini koji zele da se odvoje su teroristi
Kao sto je i Ukraina odlucila da bude nezavisna tih godina, pa sada Rusija preko nelojalnog stanovnistva vrsi agresiju na tu istu Ukrainu i prijeti invazijom ako se bude branila.
Ista ta Evropa će morati pokleknuti pred Rusijom, jer je sama napravila set manjinskih prava, koja stanovnicima jugoistoka Ukrjine daje legitimno pravo da traže visoku autonomiju. Ako pak zažmiri na to mora biti sprmna na ruski protektorat na najmanje 50% teritorije Ukrajine. Međutim, Rusiji je to zadnja opcija, jer je njen cilj Ukrajinu dovesti u pat poziciju transformacijom Ukrajine u federalnu državu. A to znači federalizaciju Ukrajine po ovom modelu:

- madner
#11325 Re: Ukrajina
To zavisi od procjene Evrope sta je lakse.
Problem sa tim da se klekne jeste sto to otvara pandorinu kutiju. Ima Rusa i u drugim drzavama i predjela gdje vecina stanovnistva gaji simpatije za druge drzave. Federalizacija Ukraine je minimalni cilj za Putina, ako ne uspije vise.
Problem sa tim da se klekne jeste sto to otvara pandorinu kutiju. Ima Rusa i u drugim drzavama i predjela gdje vecina stanovnistva gaji simpatije za druge drzave. Federalizacija Ukraine je minimalni cilj za Putina, ako ne uspije vise.